belépés | regisztráció RSS

Publikációk

Hargita Gyöngyi

dr.Hargita Gyöngyi, gyermekorvos, Kenessey Albert Kórház Gyermekosztály, Balassagyarmat

Szeretem a gyerekeket. Szivem sajog, ha hátrányos helyzetü, saját hibáján kivül szenvedő gyermekeket, fiatalokat látok.
Orvosi diplomát 1985-ben Budapesten kaptam.Csecsemő- és gyermekgyógyászati szakképesitést 1989-ben. Foglalkoztam menthalhigiénével (1990-1993) Tanultam Bibliaismeretet, keresztény teológiát(1991-1999). Évekig főállású területi ügyeletesként a legkülönbözőbb lakásokba bejutva láttam el beteg gyermekeket, ezalatt megismertem a magyar családok főbb egészségügyi gondjait. Jelenleg Balassagyarmat Dr Kenessey Albert Kórház Gyermekosztályán osztályos szakorvosként, közalkalmazottként gyógyítok. Érdekelnek pacienseim "gondjai" is, amelyek nem csak az egészségükkel kapcsolatosak. A meddő világnézeti vitákat és csatározásokat nem kedvelem, de Bibliaismeretem alapján - annak aki igényli - szivesen elmondom a Biblia mit tart helyesnek. Komolyan hiszek az imádság erejében is. Vezetőségi tagja vagyok a "Keresztény Orvosok Magyarországi Társaságának".

Írásai
2021. augusztus 03., kedd,
Hermina napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 2656
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 49867201

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat