belépés | regisztráció RSS

Zenepolc

A borító

Adatok:

  • Kiadás: 2008

Dalok:

Tiéd az életem
Új szív
Az áldott élet útja
Mondd el
Hiszek a feltámadásban
Vágyom
Próbák
Valaki
Tékozló fiú
Visszajön!
Dicsér a mindenség

Honlap és ízelítő a dalokból:

www.deesis.hu

Mondd el

Deésis zenekar

A Deésis zenekar 2004 tavaszán alakult egy 2003-as karácsonyi ünnepségen végzett szolgálat után, amikor is egy rövid zenés műsort adtunk a jól ismert karácsonyi és más keresztyén énekek feldolgozásából. Itt éreztük meg először, hogy bizony ez az, amit mindig is szerettünk volna, amit igazán tenni szeretnénk: a zenével ötvözni azt, amit életünk alapjának tartunk, azaz a Krisztusba vetett hitünket.
A zenekar egyszerű dallamvilágra épülő zenét játszik, melyben törekszünk a telt hangzásra és igényességre. A stílust tekintve a könnyedebb pop mellett a jazz és a rock elemei is megmutatkoznak a dalokban.

Tagok:
Bors László: ének, vokál, szólógitár
Gyimesi Bence: billentyűs hangszerek
Gyimesi Boróka: vokál, fuvola
Hajdú Bálint Kadosa: basszusgitár
Iványi Márta: ének, vokál
Kiss Domokos: akusztikus gitár
Kiss Gergely: dobok
Tihanyi-Horváth Lilla: ének, vokál, akusztikus gitár

 


Kiadó és rendelés

Kiadó neve: Szerzői kiadás
Címe: 1173 Budapest, Újlak u. 4.
Telefon / Fax: +36 30 21 66 988

2019. július 16., kedd,
Valter napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 8114
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 44844739

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat