belépés | regisztráció RSS

Zenepolc

A borító

Adatok:

  • Kiadás: 2008.
  • CD

A Teremtés csodái

Várnagy Andrea - Farkas Zsolt

Világunk keletkezésének fölfoghatatlan csodáját, a mindenható akarat teremtő erejét a zeneirodalom remekműveiből válogatva idézi meg Farkas Zsolt és Várnagy Andrea zongoraművész házaspár legújabb CD lemezén.

A Teremtés csodái a Genezis első verseitől indulva veszi sorra a bibliai teremtéstörténet eseményeit Borbély T. András színművész, a Magyar Katolikus Rádió szerkesztő-műsorvezetője tolmácsolásában.

A közismert szentírási részek mellé Beethoven Holdfény szonátájának részlete, Grieg Reggeli hangulat című darabja, Debussy, Clair de Lune, Ravel, Fauré, Dvorák és Liszt művei illeszkednek, amelyek segítenek átélhetőbbé tenni a jól ismert teremtéstörténet elemeit.A négykezes darabok és az igeversek különleges harmóniája révén a hallgató részese lehet a hétköznapok csodáinak, a természet és az ember megszerkesztettsége varázslatos titkának. Megsejtheti a Teremtő mindent átölelő jelenlétét.
A közel 50 perces hanglemez egyaránt ajánlható az igényes, avatott hallgatóknak és a komolyzenével most ismerkedő fiataloknak, sőt kiváló ajándék karácsonyra is.

Ízelítők a lemezről:

Csillagok, csillagok... (Szűts István feldolgozása)

E. Grieg: A hegyi király barlangjában
(részlet a Peer Gynt szvitből)


Kiadó és rendelés

Kiadó neve: Zeneképzelet Bt.
Címe: .
Telefon / Fax: 20 9 124 135
Weboldal: http://www.zenekepzelet.webzona.hu/

2020. április 05., vasárnap,
Vince napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 784
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 46577934

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat