belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2020. május 27., szerda

Füle Lajos

Május

NEM KELL

Nem kell a hit, nem kell ISTEN FIA!
A nép, a nép szabadosságban él,
és az erkölcsi dekadencia
lejtőjén fut a kárhozat felé...


BŰNBÁNAT NÉLKÜL

"Pimasz bűnösöket"
ISTEN meg nem áldhat,
mert bűnbánat nélkül
nincsen bűnbocsánat.


BOLDOG LEHET

Akit ISTEN LELKE vezérel,
boldog lehet mindig hitében,
az is, akit gyakran baj ér el,
ott van - vele - ISTEN kezében.


LELKEDDEL TÖLTS BE

LELKEDDEL töltsd be ATYÁNK a lelkünk',
szenteltessék meg a Neved bennünk!
Segíts úgy élni, ahogy kívánod,
jöjjön el bennünk a TE országod!


A SZENTEK

A szentek nem a festményeken vannak.
A szentséghez a LÉLEK ad hatalmat.
A szentek köztünk járnak, köztünk élnek,
KRISZTUS tanúi... Ő bennük az élet.

 

 


Élet-jelek

Ezek a versek egyenesen Füle Lajos íróasztaláról érkeztek ide, a Parókiára.

Vallomás, beszámoló, híradás hónapról-hónapra.

Füle Lajos 1925-ben született Cegléden.
A helybeli Kossuth Gimnáziumban érettségizett, majd Budapesten a Műszaki Egyetemen építészmérnöki oklevelet szerzett. Városrendezéssel foglalkozó szakemberként járta az országot, miközben -JÉZUS KRISZTUS tanítványaként- sokfelé tett bizonyságot hitéről.
Versei, énekei is vallomások, bizonyságtételek. 1952-től feleségével, majd gyermekeivel a Kispest-Rózsatéri Gyülekezetbe járt, ahol évtizedeken át missziói gondnokként is szolgált. 1994-ben nyugdíjasokként Vásárosnaményba költöztek. Most -felesége 1996-ban bekövetkezett halála óta- özvegyen él ott.

2020. május 27., szerda,
Hella napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 1938
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 46908005

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat