belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2023. november 28., kedd

Menteni, de hogyan?

Júd 17–25

"Másokon is könyörüljetek, de félelemmel, utálva még a ruhát is, amelyet testük beszennyezett." (23b.v.)

Júdás inti a gyülekezetet, hogyan végezze munkáját. Biztat a könyörületre és a szeretetre, de figyelmeztet a veszélyre is. Segítségnyújtás közben is elcsábulhat az ember és bűnbe eshet. Ezért kéri nyomatékosan, hogy félelemmel végezzék dolgukat a bűnös rászorulók között. Olyan mértékű bűnre utal, ami még a ruhát is beszennyezi, és az utálni való, mint a bűn. A bűnt gyűlöld, a bűnös embert szeresd! Ez az isteni hozzáállás. Így kell tennünk nekünk is. Ugyanakkor fontos szem előtt tartanunk az intést, és elkülönülnünk a bűnös életviteltől, és nem megalkudni. A Biblia igazságához akkor is ragaszkodni kell, amikor az abban a körben, ahol vagyunk, nem népszerű. Például egyszer fiatal lányok között el kellett mondanom, hogy Istennek nem kedves az összeköltözés és a házasság előtti szex, mert az paráznaság. A szex ajándék a házastársak (!) között, egymásnak. Persze kínos volt számukra, de el kell mondani, amit ránk bíz az Úr. Ne azt mondd, amit hallani akarnak, hanem Isten igazságát!


Ajánlott szakaszok

Ajánlott igeszakasz: Róm 12,1–2A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2023. november 28., kedd,
Stefánia napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 3007
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 56413490

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat