belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2018. szeptember 22., szombat

Gazdagság

Mt 19,16–26

"Ezt mind megtartottam" (20b.v.) Nemrégiben egy kis körben arról beszélgettünk, hogy hogyan éljük meg hívő életünket, s arra kellett rádöbbenni, hogy többnyire mennyire "kegy"-etlenül tesszük. Végezzük az elődeink által (helyesen) ránk hagyományozott "rítusokat", igét olvasunk, imádkozunk minden nap, szolgálunk, közösségben vagyunk stb., de kevés olyan pillanatunk van, amikor igazán szembesülünk a kiszolgáltatottságunkkal, elesett voltunkkal. Itt van ez a kedves ifjú, aki a tízparancsolat második felét, az emberi oldalát igyekszik (látszólag) sikeresen betartani, de az első négy parancsolat valahogy elsikkad a mindennapi életében. Gazdag a cselekedeteiben, de szegény a rászorultságában, így a maga erejéből szeretne megfelelni Istennek, de közben érzi, hogy valami hiányzik ("mi fogyatkozás van még bennem?"). Testvérem, te el tudod adni azt a "vagyonodat", amiben bízol, hogy Istenhez visz közelebb? Minden "vallásos" cselekedeted itt marad e földön, a mennyben csak egyetlen kincsed maradhat: követted-e őt?


Ajánlott szakaszok

Ajánlott igeszakasz: Ef 2,1–10A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2018. szeptember 22., szombat,
Móric napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 31870
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 41781069

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat