belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2021. május 12., szerda

„Ha másoknak joguk van ehhez, mennyivel inkább nekünk? De mi nem éltünk ezzel a jogunkkal, hanem mindent eltűrünk, hogy semmi akadályt ne gördítsünk a Krisztus evangéliuma elé." (12. v.)

1Kor 9,1–18

Pál inkább nem élt az evangélium hirdetőinek járó ellátással, noha az Isten országában ez természetes. Ott ugyanis a kölcsönös szolgálat jellemző. Mégis eljátsszunk időről időre azzal a gondolattal, hogy az igehirdetőnek túl jó dolga van, elég volna neki a kevesebb javadalom is. Nem lehet, hogy elégedetlenségünk egyik oka, hogy saját megélhetésünket hasonlítjuk az övéhez? Nem lehet, hogy mindezt azért tesszük, mert nem látjuk vagy nem értékeljük a lelki javakat szolgálatában?
Jézus azt mondta tanítványainak, ne vigyenek magukkal semmit az evangéliumot hirdető útjukra. Ez őket is óvta a kísértéstől, hogy bármi többlettel is rendelkezzenek, ami elvonná őket a legértékesebb kincs továbbadásától. De tanította őket az Istenben való bizalomra is, és hitelt adott szolgálatuknak, fedezetet szavuknak. Ma is azok a legszabadabb szolgák, akik Isten országának építésén fáradoznak, nem saját birodalmukén. Rajtuk látszik az áldás; öröm és tisztaság sugárzik róluk. Imádkozzunk az igehirdetőkért!


Ajánlott szakaszok

Kol 3,14A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2021. május 12., szerda,
Pongrác napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 3364
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 49168232

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat