belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2019. április 22., hétfő

„Testvéreim, én azonban nem beszélhettem veletek úgy, mint lelkiekkel, csak mint testiekkel, mint Krisztusban kisdedekkel." (1. v.)

1Kor 3,1–4

Pál apostol ebben a szakaszban rávilágít arra, hogy a korinthusi gyülekezet még éretlen. „Tejet adtam nektek, nem pedig kemény eledelt..." (2. v.). Isten csak annyit ad nekünk, amennyit elbírunk. Se többet, se kevesebbet. Lehet, hogy most úgy érzed, hogy nem bírod el azt a nehézséget, amiben vagy, de meglásd; Isten melletted van, még akkor is, ha most nem érzed. Visszatekintve majd láthatod, hogy végig ott volt melletted, fogta a két kezedet, nem hagyott el téged.
Emberek vagyunk. Rengeteg a vétkünk, sokszor viszálykodunk egymás között értelmetlen dolgokon. Azonban egyet meg kell jegyeznünk; nem embereket kell elsősorban követnünk, „nem Pált vagy Apollóst", hanem a mi Urunkat. Mi az ő teremtményei vagyunk, a lelkipásztorok az ő szolgái, akiknek az a feladatuk, hogy átadják nekünk Isten üzenetét. Ne függjünk emberektől, hanem csakis Istentől! Ne egy ember miatt járjunk gyülekezetünkbe, hanem azért, hogy keressük Isten közelségét, várjuk a szavát! Kívánom, hogy legyen így!


Ajánlott szakaszok

1Pét 2,1–12A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2019. április 22., hétfő,
Csilla , Noémi napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 4058
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 44185816

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat