belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2020. január 26., vasárnap

„Kérve kérlek Istenre, Krisztus Jézusra és a választott angyalokra…” (21.v.)

1Tim 5,17–25

A család után a gyülekezet mindennapjaira kapunk tanácsokat. A földi közösségek közül az egyház örök érvényű. Az ember tette ilyen sokfélévé az eredetileg egy féle, Krisztust követő gyülekezetet, ahol a Szentlélek kiárad és munkálkodik, ezáltal egyéni életek, közösségek, akár egész nemzetek újulhatnak meg.Miért fontosak ezek a közösségek? Mert Istennek számtalan ígérete fűződik ezekhez. „...ahol ketten vagy hárman összegyűlnek  az én nevemben, ott vagyok közöttük …” (Mt 18,20) Ahol Isten jelen van, ott nagy lelki változások történnek, amelyek az életünk minden területét megreformálják. Ezért felelősségünk van mindnyájunknak családban, munkahelyen, gyülekezetben. Példává lehetsz, akinek a szavára hallgatnak, mert te megad is komolyan veszed Isten ügyét. Követhetővé tesz az Úr, kiábrázolódik rajtad Jézus Krisztus!Felhatalmazott lettél: „Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek, mindazokat, akik hisznek az Ő  nevében”  (Jn1,12).


Ajánlott szakaszok

Jn 1A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2020. január 26., vasárnap,
Vanda , Paula napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 1791
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 46166476

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat