belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2019. augusztus 21., szerda

Jelekben bízol vagy a Kapitányban?

Mt 12,38–45

"Mester, jelt akarunk látni tőled." (38b.v.) Egyszer egy férfi hajón utazott, kínozták a gondolatok: "mi lenne, ha egy zátonyon hirtelen hajótörést szenvednének?". Amikor találkozott a kapitánnyal, izgatottan kérdezte: "Vannak ebben a tengerben zátonyok?". "Vannak." "És tudja, hogy hol vannak?" "Nem tudom" – felelt a kapitány. "Nem tudja és mégis ilyen nyugodt?" "De azt tudom, hol van a mély víz" – mondta mosolyogva a kapitány. De jó lenne tudni mindig, hol vannak zátonyok az életben, hová nem érdemes merészkedni, mert életünk hajója esetleg megfeneklik! Jó lenne mindig a mély vizet megtalálni, ahol biztonságos az utunk, semmi nem zavar minket! De jó lenne, ha életünk hajójának is lenne egy igazi kapitánya, aki vezetné a csónakunkat! De jó lenne nem félni, csak rábízni magunkat, hiszen ő tudja az utat! Mi azonban mindig jeleket akarunk. Ehelyett az igénk bemutatja a Kapitányt, aki ismeri a mély vizet, az ő kezében van az irányítás. Nem kellenek jelek, a biztonság Ő maga. A kérdés, hogy te átengedted-e már neki az irányítást?! Ott van már életed fedélzetén, az irányító fülkében? És odaengedted már a kormányhoz? Ki irányítja életed hajóját? Add át ma a szívedet, a kormányt, és tied a túlsó part, és biztos lesz az utad az életben!


Ajánlott szakaszok

Ajánlott igeszakasz: Róm 8,31–39A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2019. augusztus 21., szerda,
Sámuel , Hajna napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 737
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 45115528

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat