belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2020. április 08., szerda

„Mindig legyetek készek megfelelni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek levő reménységet." (15b. v.)

1Pt 3,13–17

Tíz éven át voltam részese a CE Szövetség angol junior táborainak, mint szolgáló és tolmács. Az első két évemben a Világszövetség akkori európai alelnöke, a skót George Campbell vezette a tábort. Rengeteget tanultam tőle az alatt a pár, együtt végigcsinált tábor alatt mind emberileg, mind hit terén, mind vezetésben. Egyik érdekes szokása az volt (akadt neki pár), hogy a skót fiataljaiból álló csapatát állandó készenlétben (időnként félelemben) tartotta: soha nem mondta meg előre, hogy melyik este ki fog bizonyságot tenni közülük. Mindenkinek ugrásra készen kellett várnia a pillanatot, amikor kimondott egy nevet és az illető már mehetett is ki bizonyságot tenni. Bár fiatal fejjel ez eléggé ijesztőnek tűnt, de egy igen fontos leckét tanított meg: bármikor, bárki kérdezhet olyat, amire válaszolva színt kell vallanunk. És ott már nem lehet gyorsan átolvasni a tananyagot, mint az iskolában, dolgozat előtt. Ott már csak azt mondhatjuk el, ami már benn van a fejünkben és a szívünkben. A tiédben mi van?


Ajánlott szakaszok

Lk 12,6–12A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2020. április 08., szerda,
Dénes napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 785
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 46601736

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat