belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2019. október 21., hétfő

Kihívások

Jób 8,1–22

"Nem veti meg Isten a feddhetetlent, és nem fogja kézen a gonosztevőket." (20.v.) Ne azért legyél keresztyén, mert úgy könnyebb az életed! Nem teljesen igaz, hogy könnyebb lenne: ugyanazért a munkáért nem kapsz több fizetést, nem kerülnek el a betegségek, ugyanazok a közlekedési szabályok és fizikai törvények vonatkoznak rád. Ez nem a helyes motiváció. Megjegyzem, hogy hosszú távon azért egyértelműen előjönnek a pozitív hatások: a szenvedést, igazságtalanságot, bántást türelemmel és annak tudatában tudjuk megélni, hogy van nagyobb ívű terv. Ennek a versnek a logikája fordított. Tagadást használ. Nem fogalmazhatjuk át úgy, hogy "Isten segíti a feddhetetlent és eltiporja a gonosz embereket" – azaz... De egyelőre ne szaladjunk túlzottan előre. Isten nem megvesztegetni akarja az embereket, hanem megváltani. A keresztyének számára nem "élet light" van, hanem "nagybetűs élet" – hétköznapi küzdelmekkel és különleges kihívásokkal a keskeny úton.


Ajánlott szakaszok

Ajánlott igeszakasz: Róm 1,17–19A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2019. október 21., hétfő,
Orsolya napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 3304
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 45554536

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat