belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2018. december 10., hétfő

Ha Isten akarja...

Ézs 44,21–28

"Én mondom azt Jeruzsálemnek: Lakjanak tebenned! – és Júda városainak: Épüljetek újjá! – és romjaidat helyreállítom." (26b.v.; rev. újford.) Visszatérni a babiloni fogságból, visszafoglalni a szülőföldet, felépíteni a városokat, magát Jeruzsálemet – emberileg lehetetlen vállalkozás volt. Kellett egy uralkodó, aki erre engedélyt ad. A népnek össze kellett saját magát szedni, hiszen a fogság évtizedei olyanok voltak, mint a szú a fában, belülről rágták, gyengítették a közösséget. Aztán ott voltak azok, akik a helyükre költöztek, akik nem akarták, hogy Izráel visszatérjen hazájába. Emberileg nézve reménytelen, és ha a zsidók akarták volna, nem is sikerült volna. De Isten akarata volt a hazatérés, ezt hirdette meg a próféta. Advent az Istenbe vetett remény felülvizsgálatának ideje. Ha neki szolgálunk, ha az ő akaratát visszük véghez, ne rettenjünk meg, még akkor sem, ha minden ellene szól! Mert amit Isten akar, véghezviszi, még ha nehéz is az odáig tartó út, még ha kemény ellenfeleket kapunk, akkor is. Mert Ő akarja. Mi már tudjuk, amit ezen sorok olvasói nem – a vállalkozás sikerrel jár majd. Legyen ez megerősítés nekünk is!


Ajánlott szakaszok

Ajánlott igeszakasz: Ezsd 1A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2018. december 10., hétfő,
Judit napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 3245
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 43053972

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat