belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2019. június 18., kedd

Mi lett volna, ha...

1Móz 41,37−57

"...kiben az Isten lelke van" (38b.v.; Károli) ...a fáraó nem hallgat Józsefre? Sok esetben azon bukik el egy élet, hogy az ember nem hiszi el: Isten lelke szólt. "Majd máskor meghallgatunk" – szólammal elnapoljuk Isten ügyét, mint Fesztusz. S nem lesz máskor. Mennyi minden történt eddig Józseffel, ami önmagában súlyos baj, Isten tervében mégis fontos láncszem, ami nélkül a lánc elszakad. Ha nem adják el a testvérei, ha nem vádolja meg Potifár felesége... Így azonban József pontosan ott volt, ahol és amikor szükség volt rá. Ha nem megyek el oda, nem beszélgetek vele, nem keresem fel, nem betegszem meg, nem gyötrődöm, nem bocsátok meg neki... Lehet, hogy akkor nem ismerem meg az élő Urat. Lehet, hogy nem nyúl bele az életembe. Istennek terve van a te életeddel is. Bízhatsz benne! Ha nem okozott neki gondot József, akkor veled is megvalósítja tervét. Pedig Józsefet gyűlölték otthon a testvérei, kútba vetették, eladták, rabszolgaként szolgált, börtönbe került, mégis eszközzé lett Isten kezében. Innen emelték alkirályi tisztségre. Milyen jó, hogy a fáraó meglátta: nem találnak Józsefhez hasonló férfit, akiben Isten lelke van.


Ajánlott szakaszok

Ajánlott igeszakasz: ApCsel 24A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2019. június 18., kedd,
Arnold , Levente napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 5942
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 44631252

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat