belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2021. február 27., szombat

Happy End?

Márk 13,24-37

Szenvedélyesen várjuk már a tavaszt. Még nincs itt, de hamarosan megérkezik! Volt olyan év, amikor majdnem „lemaradtam" a tavaszról. Valahogy kimaradt az első rügyek megjelenése és a virágzás közti időszak, mert más, látszólag fontosabb dolgokkal voltam elfoglalva. Időközben körültekintőbb lettem, és ebben az időszakban különösen figyelmesen szemlélem a természetet. Jézus több ízben is világosan kijelentette, hogy visszajön. Milyen hatással van ez az életemre? Már gyermekként eldöntöttem, hogy Jézussal élek – hiszen a mennybe akartam kerülni. Erre gondol Jézus, amikor azt mondja: maradjatok éberek!? Gyakran járok úgy, hogy azok a dolgok, amik úgymond kibökik a szemem (pl. a rendetlen lakás), több energiámat kötik le, mint szeretném. A hét szinte soha nem elég arra, hogy mindent elvégezzek. Jézusra így aztán elsősorban mint „időbeosztás-szervezőre" vagy vészhelyzet-lelkigondozóra van szükségem. Az idők jeleit kutatni, arról gondolkodni, hogy Jézus visszajön, az én helyzetemben időpocsékolásnak tűnik... vagy mégsem? A jövőm biztos. De szomszédasszonyom, aki távollétemben a virágaimat locsolni szokta, nem tud mit kezdeni Istennel. Örülök, hogy Jézus még nem jött vissza. Nagyon szeretném, hogy sok barátom és ismerősöm megismerje Őt és Vele éljen. A kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2021. február 27., szombat,
Ákos , Bátor napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 1979
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 48638035

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat