belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2020. április 08., szerda

Ne féljetek az emberektől!

1 Péter 3,13-22

A levél címzetteinek akkoriban minden okuk megvolt a félelemre, mert hitük miatt szüntelenül támadások érték őket nem keresztyén környezetükben. Mi olyan országban élhetünk, ahol nem vagyunk életveszélynek kitéve keresztyén hitünk miatt. De néha mi is félünk az emberektől, ha rossz tapasztalatokat szerzünk egy konfliktus során. Vagy pedig azért, mert úgy neveltek minket, hogy ne mondjuk meg nyíltan véleményünket. Ezért bizonytalanok vagyunk, olykor szinte képtelenek rá, hogy világosan és pozitív módon véleményt nyilvánítsunk, esetleg félünk a visszautasítástól. Szövegünk arra hív ma is, hogy ne ijedjünk meg senkitől, hanem legyünk készen mindig számot adni hitünkről. Ez viszont azt jelenti, hogy adott esetben hátrányt fogunk szenvedni meggyőződésünk miatt. Erőforrásunk ezekben a nehéz helyzetekben akkor is és mai is ugyanaz – egy élő és szoros kapcsolat Krisztussal! Ő a példaképünk. Nekem segíteni szokott, ha tudatosítom magamban a félelmet a másik embertől: Mitől félek tulajdonképpen? Minden kapcsolatban előfordulnak véleménykülönbségek. Jézusnak is voltak összetűzései, pl. a farizeusokkal. Ő mindig nagyon világosan és félelem nélkül kiállt nézőpontja mellett. Kereste a beszélgetéseket és nem menekült azok elől. Nem mindenki fogadta el, amit mondott. De mindenki érezte az erőt szavai mögött. A kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2020. április 08., szerda,
Dénes napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 1059
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 46602010

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat