belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2019. augusztus 21., szerda

Egy jelet kérek!

Máté 12, 38-45

Néha jelekre van szükségem. Egy jelre, hogy lássam, Isten a nehéz helyzetekben mellettem van. Például, hogy sikerülni fog a vizsgám. És valóban, meg is kapom a jelet. Tanárom elmeséli, hogy az előttem vizsgázók mind átmentek. Örülök, felbátorodom, de csak rövid időre. Pesszimizmusom felülkerekedik, arra gondolok, ha megbukom, lerontom a sikerszázalékot. Izgulok és semmi hálát nem érzek a jelért. Jézus, adj nekünk jelet, hogy tudjuk, hogy igazad van! - követelik Jézus ellenfelei. Jézus azonban nem teljesíti követelésüket, Nem csapja be ezzel a lehetséges követőket? Már elég csodát tett és elég jelet mutatott. De ezeket korának vallásos elitje mindig félremagyarázta. De Isten szétrobbantja az emberi gondolkodás korlátait. Így csak Jónás jele marad számukra. Ezzel Jézus burkoltan és visszafogottan saját halálára és feltámadására utal. A jelek és csodák fantasztikusak. Erősíthetik az ember hitét, de nem alkothatják a hit egyedüli vagy kényszerítő alapját. Építőkövek, mint a bizalom, vagy a remény – de csak egy közös épületben hatásosak. Csak aki hisz a csodában, az tudja megtapasztalni a csodát. Elvira LauscherA kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2019. augusztus 21., szerda,
Sámuel , Hajna napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 876
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 45115667

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat