belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2023. február 02., csütörtök

Szócsaták

2 Timóteus 2,14-26

Lenyűgöző, ahogy egyesek a viták során képviselik véleményüket! Gyakran csak szótlanul ülök ott. Aztán utólag jut eszembe, mennyi mindent mondhattam volna... Úgy tűnik, hogy Timóteus gyülekezetében gyakran zajlottak heves viták. Abban az időben a fiatal gyülekezeteknek főleg a gnózis hamis tanaival gyűlt meg a bajuk. Jellemző ezekre, hogy többek közt megvetnek minden testi és anyagi dolgot a lelki és spirituális szint javára. Ezért jelentéktelen képviselőik számára Jézus és követői testi feltámadása, illetve azt már szellemileg megtörténtnek tartják (18). Pál hevesen ellenáll ennek a gondolkodásnak és Timóteust is erre bátorítja. Hitünk és kinyilatkoztatásunk középpontjában a megfeszített és feltámadt Jézus Krisztus áll! Minden más csak fecsegés. Segít nekem az edényeket ábrázoló kép: ahogy ezek a különböző dolgokkal megtelnek, úgy akarok arra vigyázni, mivel töltöm meg gondolataimat és lelkemet. A hit alapjai soha nem változnak! Ha Isten szava betölt engem, az kihat életstílusomra. Timóteus a 22-26. versekben kap segítséget ahhoz, mire ügyeljen ellenfeleinél. Jó alkalom, hogy végiggondoljam saját személyiségemet. Ahelyett, hogy különleges ötletek után sóvárognék, magamat szeretném megvizsgálni és Istent kérni, hogy olyan emberré tegyen, aki áldás mások számára. A kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2023. február 02., csütörtök,
Karolina , Aida napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 2611
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 54201135

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat