belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2021. augusztus 05., csütörtök

Isten már ott van!

Zsoltárok 139, 9-10

Akárhová is érkezem, Isten már ott van! Mindig és mindenütt Isten közelében vagyok. És akárhová is megyek – Isten jelen van. A zsoltáros sok példát használ a 7-12. versekben, pontosan ezt írja le. Hogy mennyire átfogó Istennek ez a közelsége, az abból is nyilvánvalóvá válik, hogy ezek a helyek kívül esnek a mi emberi lehetőségeinken. Ez a közelség és biztonság jót tesz nekem, és áttöri félelmemet, amit gyakran érzek szokatlan helyzetekben. Néha, meglehet, bátrabbnak tűnök más emberek előtt, mint amilyennek látom magam, valójában sok megszokott dologra van szükségem, hogy biztonságban érezzem magam. Nemrég pár napra Amszterdamba és Haarlembe utaztam a lányommal – két nő gyenge tájékozódási képességgel. Jó, a GPS kétely esetén bárhová elvisz minket, de egy várostérkép buktatókat rejt magában. Előtte aggódtam: "Hogy fog ez menni? Odatalálunk? És csak mi ketten?" Ezt eddig még sosem próbáltuk. Most már csak arra tudok gondolni, mit hagytunk volna ki, ha nem megyünk oda! Öt gyönyörű napot töltöttünk ott, mászkálással, városnézéssel, sétákkal a parton, és még sok elmesélnivalóval. Valahogy az volt a benyomásom azokban a napokban, hogy Isten megint nagyon jó hozzánk. Máskülönben sosem jutottam volna el Kis-Szentföldre! Így hívták ugyanis Haarlemben azt az utcát, ahol laktunk. Ha valaki ott nem érzi jól magát, akkor hol másutt? - Mit próbálnánk ki szívesen, amit eddig nem mertünk? - Vannak-e olyan helyek, ahová szívesen elmennénk? - Van elképzelésünk arról, hogy töltenénk egy hétvégét egy barátnőnkkel?A kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2021. augusztus 05., csütörtök,
Krisztina napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 1059
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 49880508

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat