belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2019. december 14., szombat

Gyengéd kérlelés

Ézsaiás 45,18-25

Lányunk egy hörcsögöt kapott ajándékba. Sajnos egy olyan fajtát, ami nem volt könnyen szelidíthető. A makrancos Robi igazi kihívássá lett, és hamarosan el is határoztam, hogy visszaviszem. A lányom azonban a fejébe vette, hogy megnyeri az állat bizalmát. Heteken keresztül hízelgett neki, amíg végül a bizalmába férkőzött. Isten odaadóan kérleli a népét, szinte gyengéden. Engem nagyon megérint az a kijelentés, hogy nem azért teremtette a földet, hogy üres és kietlen legyen, hanem hogy lakóhely legyen a teremtmények számára. Mindig jót tervez az emberrel és főleg a népével. Ő mindig megbízhatónak bizonyul. Ő az Isten, aki valóban tud segíteni, és aki valódi biztonságot akar adni. Manapság nem hordunk magunkkal fából készült bálványszobrokat. De milyen gyakran bizakodunk hamis biztonságérzetekben? Embereknél és dolgokban keresünk segítséget és megoldást, ahelyett hogy Istenben bíznánk és hagynánk, hogy Ő segítsen nekünk? Szeretnék Isten kérlelésére hagyatkozni és benne bízni, ahelyett hogy emberekben, dolgokban vagy a saját képességeimben és tudásomban bízzak. A 19. vershez: A babiloni istenek papjai az orákulumuk és a horoszkópjaik között tudatosan maradnak homályosak és titokzatosak. Isten azonban megmutatja magát, világosan beszél a népéhez és az Ő kijelentései megbízhatóak.A kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2019. december 14., szombat,
Szilárda napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 150
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 45935509

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat