belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2018. október 23., kedd

(Csak) Isten lát mindent

Jób 11,1-20

Egyik barátnőm kisfia gyufával játszott a lakásban és egy kis lyukat égetett a szőnyegbe. Hogy eltussolja tettét, a padlót a szőnyeg alatt a szőnyeg színére festette. Első ránézésre minden jól nézett ki, de édesanyját nem tudta sokáig megtéveszteni. Sokan úgy gondolják, hogy elég megtartani az illendőség látszatát. Ami a zárt ajtókon belül, vagy ami a fejünkben van, azt úgyse látja senki. Mindez elég talán ahhoz, hogy szomszédjainkat megtévesszük, de Isten előtt, Aki belsőnk minden rezzenését ismeri, semmit sem tudunk megjátszani. Ő belát a kulisszák mögé. A mai igeszakaszban Cófár érthetően elmagyarázza, hogy nekünk, embereknek mennyire rejtélyes Isten, és mi mennyire átlátszóak vagyunk Isten számára. Milyen csodálatos, hogy amikor megvalljuk bűneinket, egyenesen és szabadon Isten elé állhatunk. Biztonság, remény, béke, egy új kezdet hajnala – ezeket szeretné Isten az embereknek ajándékozni. Milyen szomorú, hogy ezek a bíztató szavak egyáltalán nem illenek Jób helyzetére! Ő soha sem csak a látszatot tartotta, hanem őszintén szolgálta Istent. De Cófár azt hiszi magáról, hogy belelát Jób szívébe, úgy, mint Isten. Ezzel ő az, akit meg kellene inteni. Mit ér a világ összes tudása, ha nincs szeretetbe és kegyelembe ágyazva?A kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2018. október 23., kedd,
Gyöngyi napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 11187
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 42453803

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat