belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2020. október 01., csütörtök

Mire irányítom figyelmemet?

Zsoltárok 103

Szeretem ezt a zsoltárt. Csodálatos hálaadó ének. Pedig az imádkozónak először rá kell ráhangolódnia Isten dícséretére. Úgy dönt, hogy figyelmét tudatosan Isten jósága és irgalma nyomaira fogja irányítani személyes életében és népe történetében. Nem akarja elfelejteni, mennyi jót tett eddig Isten. Tudja, hogy életét is az Úr jóságának köszönheti. Én sajnos hajlamos vagyok elfelejteni, hogy életemet és annak minden gazdagságát Isten jóságának köszönhetem! Ha nem figyelek oda, akkor perfekcionista emberként figyelmemet nem a jóra irányítom először, hanem a félresikerült dolgokra, problémákra, gondokra. Szokásos stresszes hétköznapjaimban és az élet harcai és kihívásai közepette hálaadásom elég gyorsan elpárolog. De hogy mégse felejtsem el teljesen, elkezdtem egy hálaadó naplót vezetni (vö. továbbgondolásra). A hálaadás tudatos döntés. Úgy döntök, hogy figyelmemet tudatosan arra a jóra irányítom, amivel Isten megajándékozott. Ezért: "Áldjad lelkem az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!" Vezessünk egy hétig egy hálaadó naplót! Írjunk fel minden este három dolgot, amiért azon a napon hálát adhatunk Istennek. Örülnénk, ha velünk is megosztanák tapasztalataikat! lelekfrissito@gmail.comA kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2020. október 01., csütörtök,
Malvin napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 518
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 47694147

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat