belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2020. január 26., vasárnap

Megosztott felelősség

1 Timóteus 5,17-25

Istennek hála, a gyülekezet nem egy ember vállalkozása, ahol egy pásztornak vagy egy gyülekezeti vezetőnek kell egyedül hordoznia a felelősséget és csak ő illetékes mindenben. A keresztyén hit tulajdonsága, hogy közösségben létezik. Ez a vezetésre és a tanításra is igaz. A mai gyülekezetek felépítése különböző lehet, de abban a legtöbb megegyezik, hogy a vezetői feladatok több ember vállán nyugszanak. Itt Efezusban – ahogy a többi őskeresztyén közösségben – ez az idősek köre, akik felvállalták a közösséggel járó felelősséget. Bár a gyülekezet egy szellemi képződmény, esendő emberekből áll. Emiatt a közösen ellátott vezetői feladatkör nem csak a kölcsönös támogatást szolgálja, hanem lehetővé teszi egymás kölcsönös korrigálását és Isten akaratának közös keresését is. Az idősek felelősségteljes szolgálata figyelmet és elismerést érdemel. De éppen amiatt, hogy ilyen nagy hatalom jár vele, gondosan kell kiválasztani személyüket és hivataluk alapján nem tekintjük tévedhetetlennek őket. Milyen tapasztalatokat szerzünk gyülekezetünkben vezetőinkkel kapcsolatban? Kölcsönösen támogatják egymást munkájuk során, vagy inkább „magányos harcosokkal" lehet találkozni, akik terheik alatt roskadoznak? Mely területeken tudnánk segítséget nyújtani nekik? A kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2020. január 26., vasárnap,
Vanda , Paula napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 2129
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 46166814

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat