belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2020. november 29., vasárnap

Hűség-tanúsítvány

1. Advent
Zsoltárok 117

Nemrég a gyerekem megkérdezte tőlem: "Anya, te kit nem szeretsz egyáltalán?" A válaszom egyszerű volt: "Az ördögöt." Isten gyermekeként van egy esküdt ellenségünk, akinek csak egy célja van – saját magát imádni. Semmi nem idegesíti az ördögöt jobban, mint ha Istent dicsérik. Mert az istenimádatból derülnek ki a tényleges hatalmi viszonyok. Ez a zsoltár a legrövidebb, amit a Bibliában olvashatunk. De egyidejűleg a legközpontibb fejezet is. Valószínűleg nem véletlen, hogy épp ezen a helyen Isten dicsőítéséről olvasunk és hogy minden népre vonatkozik. Figyelemre méltónak tartom, hogy felszólításként van megfogalmazva. A négy mondatból három felszólító módban van írva. Istent dicsérnem kell. Mit érzünk, ha felszólítanak valamire? Én kényszerként élem meg. De szerencsére az én érzésem csak másodlagos, mert itt sokkal többről van szó. Az ima Isten iránti hűségemet fejezi ki, amolyan hűségtanúsítvány. Ő a világ Ura, aki Jézusban a világba közénk jött, erre tekintünk dicsőítéssel szívükben és szánkban adventkor. Ma az istentiszteleten dicsőítsük tudatosan Istent! Vagy vegyük elő naplónkat és jegyezzük fel, mit jelent számunkra Isten. Milyennek ismertük meg eddig? Mely tulajdonságai nyűgöznek le? Vagy más módon is dicsőíthetjük Őt (tánccal, rajzzal, alkotással...).A kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2020. november 29., vasárnap,
Taksony napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 5921
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 48023157

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat