belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2018. december 10., hétfő

Váratlanul

Ézsaiás 44,21-28

Ha egy évvel ezelőtt feletteseimnek ezt mondtam volna, bolondnak néztek volna – mondta a főnököm hitetlenül, amikor meglátta az eladási árakat. 150 %-kal magasabban álltak, mint ahogy azt várták. Vannak ilyen pillanatok, amikor az ember átél valamit, amit korábban sosem hitt volna lehetségesnek. Amit az ember nem tudott volna elhinni, ha valaki korábban megmondta volna előre. És mégis megtörténik. Az izráelieknek teljesen lehetetlen volt elképzelni azt, hogy ismét felépülhet általuk Jeruzsálem. Miért hagyták volna, hogy elköltözzenek, ha Babilonban olyan jó szolgálatot tettek? De Isten pontosan kijelenti: A perzsa uralkodót, Círust fogja használni, aki legyőzte Babilont, hogy a népét visszavigye arra a földre, amit esküvel ígért. Minden akadály ellenére. Isten éppen egy perzsát akart használni terve megvalósítására. Egy olyan embert, aki még csak nem is hitt benne. Nem tudom, hogy vajon minden zsidó elhitte- e rögtön ezt a kijelentést. Hiszen túl szép volt ez ahhoz, hogy igaz legyen. És mégis igaz: az óperzsa király, Círus (i.e. 558-530) elengedte őket. Az úgynevezett Círus-tekercs, amire a rendeletet felíratta, ma a British Múzeumban látható Londonban és az első emberjogi okiratnak számít. Milyen helyzetben nehéz Isten ígéretében bízni? Imádkozunk azért, hogy Isten megadja nekünk az ahhoz szükséges bizalmat?A kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2018. december 10., hétfő,
Judit napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 3443
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 43054170

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat