Szia kedves Rosta!
Köszönöm, hogy válaszoltál.
Idézet:
Ez egy nagyon nehéz dolog kedves Csilla. Sokban függ a helyzet attól, hogy a szülők miként viszonyultak eddig ehhez a szegény kitett gyerekhez. Természetesen sokban függ attól, hogy a gyermek mennyire képes a helyzetét magában "feldolgozni". Borzasztó traumák származnak abból, hogy a szülők egyszerűen nem is hallatnak magukról. Talán nem ennyire veszélyes, ha a személyes kapcsolatot azért megtartották a gyerekkel, valamiféle közösséget tudott velük megélni ez a szegény gyermek.
Sajnos a szülők nem hallattak magukról.Ráadásul az édesapja már meghalt, az édesanya pedig bárhogy szépítem iszákos, vidéken lakik.
Már nem kisgyermek akiről szó van, hanem fiatalember, aki egyenlőre hallani sem akar Istenről.Nagyon sebzett a lelke.A testvéreinek annyival volt "szerencsésebb" helyzete, hogy nagyon jó nevelőszülőkhöz kerültek.
Ezért akadtam el, hogy Ő miért nem került legalább jó nevelőszülőkhöz?
Idézet:
Nem tudom, milyen hatással vagy rá. Ha hallgat rád, akkor nagyon nagy lehet a befolyásod, de ha nem hallgat rád, akkor szinte teljesen mindegy mit is mondasz, úgy is azt hallja ki, amit ő akar a pillanatnyi lelkiállapota alapján. 
Ha hallgat rád, akkor szerintem bőven kell beszélni általánosságban az emberről, a szegénységről, az emberi döntésekről, a hibás döntésekről, tehetetlenségről, bűnről, az emberi szeretetről, a megértésről, és hasonlókról. Képbe kell hozni a gyereket, hogy legalább valamiféle terminológia mentén össze tudja magának rakni a történetét. Szerintem ne játszd el az ítélőbíró szerepét, hagyd meg a vélemény önálló megalkotásának lehetőségét úgy, hogy az a későbbiekben még változhasson. Ne akarj bele rögzíteni semmit.
Sok sikert!
Meghallgat, de talán azért mert örül, hogy végre valaki emberszámba veszi.Sajnos ritkán találkozom Vele, és az nagyon kevés.Reménykedem, hogy Isten vigyáz rá, és megnyitja a szívét.
Annyi ilyen szomorú sors van.Bárcsak többet tudnánk tenni mi keresztények............
Üdvözöllek nagy szeretettel    cilla