(})(}) mindkettőtöknek. Köszi az aggódást!
Tegnap ronda napom volt a suliban. Meg az esténk se volt olyan vidám.
Ma jobb napom volt bent, de a tegnapi randa kudarc kicsit helyrerakott abból a szempontból, hogy azért ne legyek magammal annyira megelégedve mint tanár és mint munkaerő. Egyre kevesebb kollégámnak vagyok szimpatikus. És az a gáz, hogy még igazuk is van. Van egy nagyon durva elrettentő példa gyerekem, akit különösen hülyére neveltek a kedves szülei. Nem vidám látvány. Persze pedagógusgyerek. Brrrrr. Cakkos idegzetű pedagógusok cakkos idegzetű gyereke

(((. Ma délelőtt rossz hírt kaptam, ami olyan közvetlenül nem érint, de közben igenis mégis érint. Kiderült, hogy másnak is vannak bajai, méghozzá komolyabbak, mint nekem. Bent normálisabb napom volt (ma csak a sajátjaimmal voltam, nem kellett összevonnom, és ki tudtunk menni az udvarra).
Jövő kedden lesz egy kézműves-délután, ahol nekem is vállalnom kellett valamit. És hét elején, mikor próbálgattam a mintadarabomat (díszdobozt csinálok oroszlánmintával), még örültem, hogy ilyen kellemes dolgok a munkaköri kötelességeim, más, aki hülye számoszlopokat ad össze, vagy mit tudom én mit csinál, hogy örülne az oroszlános díszdoboznak. Most meg, hogy közeleg, őszintén és egyre inkább félek tőle. Azt hittem, ha a kezdő kategóriában vállalok valamit, majd sok kis aranyos gyerek fog jelentkezni hozzám, erre nem, a lökött nagy fiaim jelentkeztek. Megint ők. Keddig olyan tökéletesre kell szárítanom egy rakás narancskarikát (az az oroszlán sörénye, utána a karikát átszúrva ráhímezve három gyöngy szemnek-szájnak), hogy megfogja a ragasztó.
Voltam ma könyvtárban, és hülyeség, de megmámorosodtam a szabadságtól, hogy most azt veszek ki, amit akarok, és azt olvasok, amit csak akarok! És azéris kivettem Adamik Tamás Római irodalom az aranykorban c. könyvét. Miért ne olvashatnék az aukorokról, hogy miket csináltak, és miket írtak, és milyen hatással voltak, meg ilyenek???? El is olvastam belőle a buszon Cicero életrajzát és munkásságát. Kivettem még egy eddig számomra ismeretlen Asimovot, és a Nap birodalmát, amit filmen láttam, és nagyon nagyon tetszett. És el is kezdtem olvasni visszafele. És könyvben is jó. Ugyanaz a hangulat jön át belőle, mint a filmből. Hitelesen, jól megírt, önéletrajzi ihletésű könyv.