Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 44  Következő

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. jan. 18., vasárnap 21:12 

Nahh, mán meg nem antiszemita vagyok, hanem holo tagadó. Most nem egyszemélyben, hanem a többiekkel. Pfff.
Egymás megbélyegzésének véget kéne mán vetni, szerintem.
Attól függetlenül, hogy ki mit hisz erről, vagy arról.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 18., vasárnap 21:14 
Bentlakó

Kedves Literaty nem tudom, hogy szerencsés dolog-e az izraeli Gázában elkövetett tömeggyilkosságot elfedni, elkenni bármiféle református antiszemitizmus váddal. Te, aki neokon módon Isten tervéről beszélsz hetek óta Izraellel kapcsolatban, nem akarod észrevenni, hogy ezzel csak tömegmészárlást támogatsz. A magyar Hamasz emlegetése is csupán a mészárlás elfedésére jó. Ez a te cikid, nem a miénk.

A tömegmészárlás, az emberiség ellen elkövetett bűntett akkor is az, ha szerbek, zsidók, amerikaiak, angolok, németek, vagy oroszok teszik azt. Ebben nincs Istennek terve, és nincs üdvtörténete a tömeggyilkolásoknak. Nem lehet hivatkozni az ószövetségi népirtásokra, nem lehet ebből üdvtörténetet kreálni, majd ez alapján újabb üdvtörténettel előállni, amely a mai korra vonatkozik. Ez a hajó elment kedves Literaty. Jézus, a mi Istenünk pontosította mi is Istennek az Igéje, és ebben nincs benne semmiféle népkiirtó üdvtörténet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 18., vasárnap 21:25 
Aktív tag

Miért kedves rosta, te nem vallod az újszövetségi kijelentést Izráel helyreállításval kapcsolatban?

Vagy ha én ezt vallom az Ige alapján akkor tömeggyílkosságot támogatok?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 18., vasárnap 21:28 
Aktív tag

BOANerges írta:
Nahh, mán meg nem antiszemita vagyok, hanem holo tagadó. Most nem egyszemélyben, hanem a többiekkel. Pfff.
Egymás megbélyegzésének véget kéne mán vetni, szerintem.
Attól függetlenül, hogy ki mit hisz erről, vagy arról.

Boanerges, te hiszed a holo(ahogy te hívod) megtörténtét?
Miért nem lehet erre egyenesen válaszolni?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 18., vasárnap 21:37 
Bentlakó

Literaty írta:
Miért kedves rosta, te nem vallod az újszövetségi kijelentést Izráel helyreállításval kapcsolatban?

Nemigazán tartom szerencsésnek, ha valakik a Biblia szövegét jóslatként alkalmazzák, és bármiféle történelmi aktualitásra ráhúzzák azt. Azt, hogy Izrael mikor lesz helyreállítva azt csak az Isten tudja, és senki más.

Akik a Bibliát valamiféle pakli kártyaként használják, és ez alapján jóslásra adják a fejüket, hát azok eltévedtek valahol útközben, és Jézus Egyetemes Anyaszentegyháza helyett valahol szegény jehova tanúi sátrába tévedtek. Úgy tűnik, hogy ott érzik igazából jól magukat. Mégha erről nem is tudtok.

Tömeggyilkosságot akkor támogatsz például, amikor tömeggyilkosságot támogatsz azzal, hogy az Istennek a terve!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 18., vasárnap 21:54 

Kedves Literaty!

Ez a Topic nem a holokausztról szól, sem annak tagadásáról. Engem felszólítasz nyílt színvallásra, mást nem, melynek nem látok okát és célját.
Ezek és még sok más alapján kitérhetnék a válaszadás elől. De nem teszek így, nincs takargatni- és szégyelleni valóm.
A holokauszt tényét elismerem és vallom.
De nem azokkal a (minőségbeli és mennyiségbeli) statisztikákkal, mint azt sokan állítják. Céljukat nem írom le, józanul belegondolva bárki (meg)lát(hat)ja.
Röviden ennyi, ennek részletezése nem tartozik sem a topikra, sem a fórumra, sem senkire egy nyilvános fórumon.

A SZEMÉLYESKEDÉSED meg visszautasítom és felszólítalak ennek beszüntetésére!
Köszönöm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 18., vasárnap 22:04 
Aktív tag

rosta írta:
Literaty írta:

Nemigazán tartom szerencsésnek, ha valakik a Biblia szövegét jóslatként alkalmazzák, és bármiféle történelmi aktualitásra ráhúzzák azt. Azt, hogy Izrael mikor lesz helyreállítva azt csak az Isten tudja, és senki más.

Akik a Bibliát valamiféle pakli kártyaként használják, és ez alapján jóslásra adják a fejüket, hát azok eltévedtek valahol útközben, és Jézus Egyetemes Anyaszentegyháza helyett valahol szegény jehova tanúi sátrába tévedtek. Úgy tűnik, hogy ott érzik igazából jól magukat. Mégha erről nem is tudtok.

Tömeggyilkosságot akkor támogatsz például, amikor tömeggyilkosságot támogatsz azzal, hogy az Istennek a terve!

Ezt én is így látom, és örülök, hogy nem tagadod Izr. helyreállításának az ígéretét, amikor ezt Isten elhozza.
No, ezzel az írásoddal egyetértek teljesen.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 18., vasárnap 22:12 
Aktív tag

BOANerges írta:
Kedves Literaty!

Ez a Topic nem a holokausztról szól, sem annak tagadásáról. Engem felszólítasz nyílt színvallásra, mást nem, melynek nem látok okát és célját.
Ezek és még sok más alapján kitérhetnék a válaszadás elől. De nem teszek így, nincs takargatni- és szégyelleni valóm.
A holokauszt tényét elismerem és vallom.
De nem azokkal a (minőségbeli és mennyiségbeli) statisztikákkal, mint azt sokan állítják. Céljukat nem írom le, józanul belegondolva bárki (meg)lát(hat)ja.
Röviden ennyi, ennek részletezése nem tartozik sem a topikra, sem a fórumra, sem senkire egy nyilvános fórumon.

A SZEMÉLYESKEDÉSED meg visszautasítom és felszólítalak ennek beszüntetésére!
Köszönöm.

Értelek. Köszönöm, hogy nem tértél ki.

Idézet:
De nem azokkal a (minőségbeli és mennyiségbeli) statisztikákkal, mint azt sokan állítják.

Én erre gondoltam, innentől kezdve ez nem az én dolgom.

Melyil személyeskedésre, vagy mit véltél annak?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 18., vasárnap 22:29 
Aktív tag

Idézet:
Az Úsz-i kijelentés Izrael m e g t é r é s é r e vonatkozik. Szellemi újjászületésére, nincs szó földbirtokról.
És igen: azt támogatod. Mondhatom úgy is: fegyvereket áldasz meg, holokausztot támogatsz.

És, Literaty: kit érdekel H.L.? Kicsoda az a H.L.? Ide írogat talán????
Beszéljük meg a saját véleményünket, az is épp elég kacifántos és szétágazó. Azt mondd, amit te gondolsz, nem kell H.L.-t magad elé rántani. Főképp azért nem, mert ettől sajnos a halottak és sebesültek száma nem lesz kevesebb, a gyász és fájdalom nem lesz enyhébb, a harag és bosszúvágy nem változik megbocsátássá, és a kereszténység nem moshatja a kezeit. Mi, akik itt vagyunk, hogyan értékeljük az eseményeket? Majd ha H.L. ír ide, vele is elbeszélgetünk. Addig meg semmi közünk hozzá. Én legalábbis nem tudok a témához semmit hozzátenni, mert nem értem, miről beszélsz.

Kedves EeYore, ha HL nem írogat ide és ezért nem lehet felhozni, akkor még sok nevet kihagyhatnánk, no meg az egész témát, mert sem a hamasz, sem Izr. vezetői ide nem írogatnak, sem a beidézett újságírók, ügyvéd, politikus, elemzős stb.

Hogy téged nem érdekel HL az a te dolgod, szerintem pedig a keresztyénség szégyene, és igen nagy kárt okozott a ref.egyháznak de az egész magyar keresztyénségnek.
Te tudod, ha ez téged hidegen hagy.

Ami a föld ígéretét illeti,....hát javaslok egy kis bibliatanulmányozást.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 18., vasárnap 22:40 
Aktív tag

Eeyore írta:
Úgy tűnik, kialakult egy bálvány a keresztény egyházakban. Ennek a bálványnak a neve: „zsidóság”. Érdekessége, hogy senki sem tudja, pontosan hogyan lehetne definiálni, kik tartoznak bele; milyen módon kapcsolódik az Úrhoz – de mindezek apróságok, melyeken hiba fennakadni. A lényeg, hogy a bálvány szent és sérthetetlen, nem lehet elítélni, nincs benne bűn.

Már megint célt tévesztettél.
Ez egy politikai rovat, beszélgetünk nem?- mégha néha élesen is.
Bizony ha mindez terítékre kerül akkor nem csak az egyik oldal lehet téma, sok területe van, sőtt sok háttérterülete, nomeg indulatokat kavaró történelmi vonulatai is. Ezeket nem lehet eldobni.
Nincs itt semmiféle bálvány ami sérthetetlen.
A Zsidók is bűnös emberek akik megváltásra szorulnak és számot adnak minden bűnökért, csakúgy mint mi..

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 18., vasárnap 22:48 
Aktív tag

Eeyore írta:
Kérlek, könnyítsd meg a dolgomat és írd ide, melyek azok az újszövetségi igék, amelyekben Isten földet ígért a zsidóknak? Gyorsabb volna, ha felvilágosítanál. Mivelhogy ez volt a kérdésed:

Literaty írta:

Nos, segíts, hol van ez megírva?

Keresd Ki a Bibliából amely próféciák beteljesedtek és azokat is amely még nem(Izráel, zsidóság kérdésében) Terjedelme miatt nem kezdenék ehhez hozzá, de bízom benne, hogy sarkal a bibliakutatásra.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 18., vasárnap 22:50 
Aktív tag

Eeyore írta:
Literaty írta:
1. Vagy ha én ezt vallom az Ige alapján akkor tömeggyílkosságot támogatok?

2. A Zsidók is bűnös emberek akik megváltásra szorulnak és számot adnak minden bűnökért, csakúgy mint mi..

Döntsd el, mit is gondolsz. És ha valakinek válaszolsz, akkor próbálj meg válaszolni, azaz konkrétabban a témánál maradni, nem elcsúszni, általánosságokat írogatni.

Elég részletesen válaszóltam már, amit te nem biztos, hogy oldalakkal előbb olvastál.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 18., vasárnap 23:19 
Aktív tag

Eeyore írta:
Literaty írta:
Elég részletesen válaszóltam már, amit te nem biztos, hogy oldalakkal előbb olvastál.

Tehát, ha jól értelmezlek: a tömeggyilkosság nem bűn. Támogatod. Mivel ezt az ige alapján vallod.
Mivel most sem válaszoltál konkrétan, így tudom megfejteni, amit írtál.

Hogy lehet ennyire kicsavarni valamit.
Ez rosszindulat, és nagyon méltatlan vád, visszautasítom!!!
Nagyon szomurú.
Most nekem Off.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 18., vasárnap 23:37 
Aktív tag

Na utoljára,
az a tömeggyilkosság vádjának a támogatása irányomban, hogy én vallom a Ige alapján a jövőben Izr. messiási helyreállítását.
Aminek az idejét nem ismerjük.
A jelenlegi meglétük életelen csont amiben nincs az Úr Lelke.
De eljön az az idő amikor Krisztus visszatér, hogy új Lelket és szívet adjon.
A rom 11 Izráelről mint nemzetről szól,(nem egyes mindenhol élő zsidó, mert akkor nem Izráel) . Ez egy újszövetségi ígéret.
Mi köze ennek a tömeggyilkosság támogatásához?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 00:06 
Aktív tag

Idézet:
A tömeggyilkosság nem bűn, feltéve, ha azt Izrael követi el palesztinok ellen, mivel nekik az Úr az Újszövetségben újra megígérte Izrael földjét, tehát joguk van onnan kipusztítani a mostani kánaánitákat.

Én ilyet nem mondtam.
Izráelnek meg kell térni és nem a fegyverekbe reménykedni.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 44  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra