Igéretemhez híven ma itt kezdek.

Még be sem kapcsoltam a Skype-ot, ahol a családdal beszélgetek.

Mert aztán csak megint elvonódnék innen.
Igen, munkát leginkább Magyarkomáromban keresek. Hetente kb. kétszer átjárok. Csütörtökönként megjelenik egy ingyenes újság, amiben elég sok állásajánlat szokott lenni. Meg boltról boltra járok, hátha valahol keresnek eladót. Legjobban egy herbária (ide már adtam is le önéletrajzot, de sajnos itt is kezdem azt érezni, hogy ebből már semmi nem lesz, mert innen sem jeleztek még vissza.

), vagy egy könyvesbolt jönne be. Meg van egy-két barátunk itt, akik odaát dolgoznak, és velük is elküldtem az önéletrajzot, az egyik majdnem összejött, sokat hezitáltak rajtam, aztán mégis úgy döntöttek, hogy nem kellek.

Most azt találtam ki, hogy legközelebb felkeresem Komárom gimijét, hátha van ott biokém tagozat, bár sajna szerintem elég kicsi a valószínűsége, mert szívesen mennék oda laboránsnak, aki a tanárok keze alá készíti a kísérleteket, sőt még szívesen vállalnám tanulók felkészítését bizonyos kutatós versenyekre, pályázatokra, mert vannak jó kapcsolataim, ahová tudnám egyetemre küldeni a diákokat kutatni. Dehát ehhez erre nyitott iskola kellene...
Egyébként meg Istenem hatalmas szeretetét érzem abban, hogy még itthon vagyok. Nagyon élvezem, hogy délelőttönként csili-vilire kitakarítom a lakást, mire haza jön a férjecském meleg kajával várom, és mikor itthon van élvezhetjük egymás minőségi jelenlétét, mert nem von el a házimunka. Ebből az idilli állapotból már csak néhány gyerocske hiányzik.

De biztos vagyok benne, hogy mindent megkapunk a maga idejében.

És ha dolgozni fogok, azt is legalább ennyire fogom élvezni, mint azt, hogy itthon vagyok.
Ja, és házasságom ápolása céljából megfogadtam, hogy csak addig netezek, amíg a laptop le nem merül (ez egy óra), mert laptop, azaz net csak akkor van, ha férjem hazajött, mert ez a munkahelyi gépe.
Egyébként tegnap kezdtem tanulgatni a főnévragozást. Ez borzalmas!

Meg egy hónapra kaptunk kölcsön egy TV-kártyát, úgyhogy nézek egy-két szlovák műsort.