endi írta:
Amikor a Biblia arról ír, hogy "Jézus nevében" akkor ott egyszerűen Jézusra utal. Nincs ilyen extra "névben hivés" dolog. Ez a "valakinek a nevében" fogalmazás a héber nyelv specialitása és egyszerűen az xy-ra utal, nem pedig valami misztikus névben hivésben.
A magyar nyelvben is vannak hasonló dolgok egyébként.
Igen ez olyan misztikus dolog
1. Mt 18,5 És a ki egy ilyen kis gyermeket befogad az
én nevemben, engem fogad be.
2. Mt 18,20 Mert a hol ketten vagy hárman egybegyűlnek
az én nevemben, ott vagyok közöttük.
3. Mt 24,5
Mert sokan jőnek majd az én nevemben, a kik ezt mondják: Én vagyok a Krisztus; és sokakat elhitetnek.
4. Mk 9,37 A ki az ilyen gyermekek közül egyet befogad az
én nevemben, engem fogad be; és a ki engem befogad, nem engem fogad be, hanem azt, a ki engem elbocsátott.
5. Mk 9,39 Jézus pedig monda: Ne tiltsátok el őt; mert senki sincs, a ki csodát tesz az
én nevemben és mindjárt gonoszul szólhatna felőlem.
6. Mk 9,41 Mert a ki innotok ád egy pohár vizet az
én nevemben, mivelhogy a Krisztuséi vagytok, bizony mondom néktek, el nem veszti az ő jutalmát.
7. Mk 13,6 Mert sokan jőnek majd az
én nevemben, a kik azt mondják: Én vagyok: és sokakat elhitetnek.
8. Mk 16,17
Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
9. Lk 9,48 És monda nékik: Valaki e kis gyermeket befogadja
az én nevemben, engem fogad be; és valaki engem befogad, azt fogadja be, a ki engem elküldött; mert a ki legkisebb mindnyájan ti közöttetek, az lesz nagy.
10. Lk 21,8 Ő pedig monda: Meglássátok, hogy el ne hitessenek benneteket: mert sokan jőnek el az én nevemben, kik ezt mondják: Én vagyok; és: Az idő elközelgett; ne menjetek azért utánok.
11. Jn 14,13 És akármit kértek majd az
én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban.
12. Jn 14,14 Ha valamit kértek az
én nevemben, én megcselekszem azt.
13. Jn 14,26
Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.
14. Jn 15,16 Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és én rendeltelek titeket, hogy ti elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és a ti gyümölcsötök megmaradjon; hogy akármit kértek az Atyától az
én nevemben, megadja néktek.
15. Jn 16,23 És azon a napon nem kérdeztek majd engem semmiről. Bizony, bizony mondom néktek, hogy a mit csak kérni fogtok az Atyától az
én nevemben, megadja néktek.
16. Jn 16,24 Mostanáig semmit sem kértetek az Atyától az
én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy a ti örömetek teljes legyen.
17. Jn 16,26
Azon a napon az én nevemben kértek majd: és nem mondom néktek, hogy én kérni fogom az Atyát ti érettetek;