tavasz írta:
Komolyan: nincs más témátok? Nincs fontosabb dolgotok?
Azért nyitottam ezt a topikot, hogy a sértődésnek is legyen helye a fórumban. Mindennek meg kell, hogy legyen a helye, és úgy érzem, tisztább lesz a kép, ha mindent, ami sértődéssel kapcsolatos, inkább itt mondunk el egymásnak, és egyedül is elgondolkodunk rajta.
A sértéssel nincs mit tenni, a másik embert nem irányíthatod, ezért pont hogy a "foglalkozzunk magunkkal" az indítéka annak, amiért a sértődésről beszélünk.
Nem miattad, kedves Tavasz. Konkrétan megmondom, nekem is súlyos problémáim vannak sértődés terén. Csak szólnak valamit, amit elvileg nem is kéne magamra venni, és már szórom is válaszként a villámokat, akár más témában is, csak visszaadjam valahol. És igen, van, hogy nagyokat nevetek rajta, hogy mennyire igazságosan adtam vissza neki...
A nevetés egyébként sem árt néha, tehét az önigazolás is megvan, ha kell.
Vagy önuralmat tanusítok, és bevágom az ajtót, lecsapom a telefont...
Vagy nagyon összeszorított fogakkal kibírom, amíg a fizikai fájdalom része elmúlik, és viszonylag józan ésszel hozzá tudok látni a helyzet tisztázásához.
De volt már olyan eset, hogy nem próbáltam meg tisztázni, hogy "de akkor is megbocsátok, és hallgatni fogok"... 2 évvel később csak meg kellett beszélni, hogy rendezve érezzem a dolgot.
Itt a fórumban elég könnyű a dolgom. Ha nem bántottak meg nagyon, akkor ki tudom várni, amíg józanul tudok hozzászólni. Élőben sokkal nehezebb, amikor ott és akkor kell válaszolni, amikor az ember még képtelen rá.