mivel nem szeretném offolni a Keresztelés topicot ide teszem:
Zsolt írta:
Kedves Tavasz!
Nem tudom eldönteni a hozzászólásaid alapján, hogy ateistaként, vagy keresztyénként vagy itt jelen.
Köszönettel: ZSolt
akkor még egy-két gondolat ehhez:
elmondtam már néhányszor: egy értékeket kereső emberként vagyok jelen itt a fórumon.
Anno, amikor rátaláltam erre a portálra, éppen elkezdtem nyitni a keresztény-ség a keresztény értékek, (a hit) felé, és jó volt olvasni különböző keresztény emberek gondolatait, véleményét, tetszett a fórum nyitottsága, hogy bármilyen aktuális témáról nyíltan lehetett beszélgetni, és ez itt fogott... azóta változott a fórum profilja, és már nem adja meg sajnos ezt a sokszínűséget, és azt a nyitottságot sem találom már, mint a régi fórumon, de akadnak régi tagok, akik miatt úgy éreztem, hogy szeretnék itt lenni.
Nem gondolom, hogy ennél jobban meg kellene határoznom magam.
Ha elolvasod az Admin által írt köszöntést, akkor láthatod, hogy ez a fórum - elvileg - nyitott bárkire... vagy mégsem?
Azért nem priviben írtam erről, mert úgy gondolom, ez a kérdés talán másokat is érdekelne.
emlékeztetőül:
Idézet:
Közösségnek tartod-e a fórumon beszélgető emberek csoportját?
Van-e közöd ehhez a közösséghez? Szeretnéd-e, ha lenne közöd hozzá?
Mi a célod a fórum látogatásával, gondolataid megosztásával?
Szeretnél-e őszintén beszélgetni?
Hajlandó vagy-e elfogadni azt a tényt, hogy Isten jelenlétében beszélgetünk?
Érzel-e felelősséget azokért, akik olvassák a hozzászólásaidat?
Elfogadsz-e bármilyen tekintélyt az ÉN-eden kívül?
Elfogadod-e, hogy Istennek számtalan lehetősége és eszköze van arra, hogy megszólítson, és hajlandó vagy-e feladni egyiknek vagy másiknak a kizárólagos hatalmát a gondolataidon?
Kinek – minek tartod magad Isten munkájában? Több vagy-e, mint egy eszköz a sok közül, amit akkor és arra használ, amire Ő jónak látja?
Kijelenthetsz-e bármit is valakiről anélkül, hogy megismerted volna?
Kaptál-e megbízást vagy felhatalmazást arra, hogy bárkiről ítéletet mondj?
El tudod-e fogadni azt az egyszerű tényt, hogy semmi több nem vagy itt, mint „egy a legkisebbek közül”?
Ha keresztyén vagy, van-e benned szeretet és érdeklődés mindenki iránt, aki felkeresi ezt a fórumot?
Ha keresel valamit, valóban kész vagy-e meghallgatni és megfontolni a kérdéseidre adott válaszokat?
Ha ateista vagy, van-e benned nyitottság a gondolataink iránt?
Kérlek, ha mindezeket megfontoltad és magtaláltad a saját válaszaidat ezekre a kérdésekre, jöjj közénk, beszélgess velünk!