Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 324 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. márc. 12., hétfő 11:30 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
katolikus táltos?

mucáj vagyok egy "remekművet" idemásolni...

Idézet:
Egy olvasni való érdekesség Jézus életéről származásáról. Csak hogy legyen min gondolkodni.. bocs ha zavarbaejő lessz.. :) .
Szánta Lajos egyik előadásán hallottam arról először, hogy Jézus korában Galilea egy olyan tartomány volt, ahol nem zsidók éltek! Ekkoriban Galilea teljes neve így hangzott Galilemgojim (a gój szót asszem nem kell magyaráznom ) azaz a nem zsidók által lakott terület! Na már most van még egy gond, Szamária, Judea és Galilea között helyzekedett el! Tudjuk a zsidókról, hogy vélekedtek a szamaritánusokról! Jézus mégis beszélgetett a szamáriai asszonnyal, sőt
vizet is kért tőle. A másik gond, hogy a Judeai Betlehem nem létezett Jézus születése táján, ellenben egy Galileai hasonló hangzású település igen! Ami pedig Szent Máté evengéliuma elején olvasható Jézus családfájaként, az nem az övé hanem Józsefé, mivel József csak a nevelőapja volt! Na már most ha Mária Párthus hercegnő volt -a Bibli
nincs sokban elferdítve, csupán ki van hagyve velőle ez meg az..-, akkor egyre kevesebb az esély, arra, hogy Jézus zsidónak született volna! Egy helyütt az Újszövetségben megjegyzik a zsidók Jézusra, hogy "Galileából
ugyan mi jó származhat", újabb utalás arra, hogy a zsidoknak valami nem tetszett a Galileai lakókat illetően sem!
Jézus nem zsidó származásu!! Jézus születésének idején a mai Palesztína a PÁRTUS- HUN BIRODALOM RÉSZE !! Akkori neve GALLILEA és SAMARIA " ADIABENE TARTOMÁNY " Jézus Édes anyja Mária az Adiabenei (ARSAKIDA ) Királyi család hercegnője !! Férje a tartomány PACORJA ( királyi helytartó ) !! ( Csak a Judeó Krisztianizmus csinál belőlle ácsot!!) Jézus Pártus- hun származásu , vagyis SZKÍTA !!
Jézust a zsidók arra hivatkozva nem engedték be a zsinagógába , hogy : "Nem vagy abban a szerencsében részes , hogy Dávid házából származzál !! Te Nimrud vére vagy Magori Mágus - Táltos -" Lásd TÓRA !!!
Az Adiabenei ( Arsakida ) királyi család szent madara a FÉNYT HOZÓ SÓLYOM a TUR-UL ( lélekhordozó fénymadár ) Ők a TURUL NEMZETSÉG ŐSEI!!!
Jézus nem Indiában hanem a Kárpát-medencében élt a Bibliából hiányzó években! Valamint Szent Andrásról tudjuk, hogy egyike volt a szkítákat térítő apostoloknak! Nem véletlen, hogy ő is rajta van a Szentkoronán. András apostol apokrif aktájából tudni, hogy őt Jézus ezekkel a
szavakkal küldi téríteni, "menj az én ősi Szkítiámba", mielőtt valaki azt gondolná, hogy András Ázsiába ment, akkor szintén érdemes belenézni az aktájába, és kiderül, hogy mielőtt szkítiába ért volna, át kellett kelnie a Duna folyón! Na hoppá... itt vagyunk a Kárpát-medencében! Nemde???
Hogy mi is lehettek itthon a dolgok? H. Előszöris meg kellene vizsgálni Koppány hitét , vallását , hogy fényt derítsünk István és közte lévő ellentétre ami testvérháborúba torkollott és abban az időben meglehetősen
megosztotta a Nemzetet. Koppány vezér vallásáról nem sokat tanítanak , ezért illő megvizsgálnunk mit tudhatunk meg erről. Ez nem jelenti azt, hogy nem maradt ránk elég
olyan adat, melyről vallására következtethetnénk. Hogy erről a vallásról mégis keveset tudunk, az azért van, mert néhány évszázada a történelemtudósok így eszelték ki, éppen azért, hogy a fölösleges gondolkodástól megkíméljék a hallgatókat, vagy simábban menjen a valóság eltitkolása !
Bármily különös is Koppány vezérről sokkal többet lehet tudni, mint azt az első pillanatban gondolnánk. Annál többet, hogy ez a vallás egy szkíta ősvallás, melynek határozottan keresztény vonulata van. Vizsgáljuk meg a Turul nemzetség irányából, milyen vallással rendelkeztek a nemzetség tagjai. Először a nevekre kell figyelnünk, mert az Árpád-kori fejedelem nevek beszédesek. Árpád fia Tarhos, az ő fia
Tevel, Tevel fia Tormás, Tormás fia Tar-Zerind. Tar -Zerind pedig Koppány édesapja !! A nevek felsorolásából érzékelhető, hogy mögöttük egy jól kimutatható út húzódik meg. Mindegyik névben ott találjuk a Tor vagy Tar gyököt. Ez azt jelenti, hogy a Turul nemzetség vallásának útján jártak ezek a fejedelmek vagy vezérek. Ez pedig az úgynevezett Magori Táltosok vallása amit hívhatunk Zaratusztra után Zoroészter vallásnak, vagy Mani után Manicheizmusnak , de a legpontosabb a Jézusi Szkítizmus.
Jézust a zsidók arra hivatkozva nem engedték be a zsinagógába , hogy: "Nem vagy abban a szerencsében részes , hogy Dávid házából származzál!! Te Nimrud vére vagy Magori Mágus - Táltos -" Lásd TÓRA !!!
Koppány tehát keresztény volt !! Koppány és István közt tehát vallási ellentét nem volt !!!!
A testvér harc oka a nyugat vagy kelet felé történő orientáció volt! Melyiküknek volt igaza ? Ma már nehéz lenne megmondani . Egy bisztos mindketten koruk kiemelkedő , müvelt és széleslátókörű vezetője volt! Mindketten a legjobbat akarták a Nemzetnek !! Az ellentmondást Szent László oldotta fel aki Koppány leszármazott. A sosr különös vagy nem is különös fintora hogy Az Árpádház Koppány ágán
élt tovább!!

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 12., hétfő 13:33 
Offline

Csatlakozott: 2007. jan. 26., péntek 12:56
Hozzászólások: 26
Tartózkodási hely: Debrecen
Ezt a hozzászólását Net –nek bizonyára az előző oldalon lévő soraimnak végére rakott IMA linkje váltotta ki.
Talán ismét azt kapom tőle, hogy ja így már érthető.

De mégiscsak el kell mondanom, hogy nem Szánta, hanem Szántai Lajos, akinek lebilincselő, elgondolkodtató előadásait már volt alkalmam hallgatni.

Legközelebb március 13.-án a KLTE főépületében az aud. maxban tart előadást este 18.30 kor.. Telt ház szokott lenni, nagyos sok fiatal egyetemistával.
Manti.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 12., hétfő 13:42 
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:24
Hozzászólások: 390
Kedves Net!

Nem tudom, hogy ezt hol találtad. Gyöngyszemnek éppen nem nevezném. Egy keresztyén ember tudja, hogy hova való. Gyanítom te is onnan vetted elő. :?

Ha egy kereső, vagy egy ateista olvassa, akkor meg igazolva látja az egész eddigi álláspontját.

Szóval egyik szemem sír, a másik üveg. :)

Üdvözlettel. ZSolt


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 12., hétfő 14:25 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
no ÁLLJ!!


EGYRÉSZT: ezt egy KERESZÉNY HONLAPRA írta egy magát kereszténynek tartó ember, az meg hadd ne legyen az én problémám, hogy a mestere nevét se tudja helyesen leírni, miközben mindenkinél nagyobb magyarnak érzi magát...

MÁSRÉSZT: egy jelenségre hívtam fel a figyelmet, a régi parókia fórum nem kis részben ezek miatt a táltos-hívő-"keresztények" miatt ment gallyra, gondoltam itt és most még IDEJÉBEN jelzek...

TÖBBET tenni nem szándékozom, ugyebár vallásszabadság van, legfeljebb átkerül a "más vallások" topicba a dolog...

Zsolt írta:
Ha egy kereső, vagy egy ateista olvassa, akkor meg igazolva látja az egész eddigi álláspontját.


most, hogy rákerült a "16 éven felüli" cimke, épphogy MOST került a "helyére" az egész, tisztán látható, hogy EZ NEM "a református egyház hivatalos álláspontja"

Manti írta:
Talán ismét azt kapom tőle, hogy ja így már érthető.


igen, kedves Manti, így már ÉRTHETŐ...

de azért KORRIGÁLOK: Manti beírására nem vonatkozott az idézet szellemiségével kapcsolatos megjegyzés, TÉNYLEG kizárólag a linkben szereplő emil-címzett váltotta ki (ezért is lett KATOLIKUS TÁLTOS a felkiáltás tárgya...)

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 12., hétfő 15:10 
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:24
Hozzászólások: 390
Hogy kedvenc regényhősöm, Fülig Jimmy stílusában szóljak:

"Esz 1 parominaggy mar-hasák. a VAk is lá sa. Szőr nyü, hoty ijjen népnemzeti szittyák, etymásst gyakran kita szittyák." :)

Kedves Net. Elolvasva ezt az érdekességet valóban kezdem azt hinni, hogy aggasztóan nagy lehet azoknak a tábora, akik ezt még el is hiszik. Én magam sosem gondoltam volna erre. Kösz, hogy megtaláltad és közzétetted. Mindenesetre ez nem az az arca a nemzetünknek, amelyre büszkének kéne legyünk. :cry: :?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 12., hétfő 15:15 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
Kedves Zsolt!!!

nagyon szeretek egyetérteni veled :D

és még nehezemre se esik!!! :)

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 12., hétfő 20:43 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Kedves Net!

Nagyon szemléletes, amint egy elkötelezett fórumozón keresztül mutatod meg, hogy milyen egyszerű módon is megszólalhat a nép gyermeke, ha hitről van szó. Csakhát az igazságosság kis ördöge, ha az egyáltalán ördög lenne, azért kicsit piszkálódik bennem. Vajon bizonyos szekták egyszerű tagjainak az írásait is ide idézted-e már, szemléltetni azt az egyszerű nyelven megszólaltatott gyarló hitet? Például, mint a lelkileg egyszerű jehovístáknak, a hasonló, vagyoni gyarapodást prédikáló karizmatikusoknak, és a megszállott neokon társaiknak írásait? Azt hiszem nem. Úgy látom, hogy mintha csak a szittyákkal tennél ilyen kéjesen gúnyos megkülönböztetést.

Pedig hát lenne miről beszámolnod, mondjuk a szanszkritül megszólaló nyelveken szólók, és a tv készüléken keresztül gyógyító prédikátorok, no meg az újjászületett, már bűnösül soha nem cselekvő, Krisztussal töltekezettek népes gyülekezetéről.

Részemről, mint kálvinista különben helyeselném a megfelelő kritikát a megfelelő helyen, módon, ugyanakkor, mint kálvinistát kimondottan zavar, amikor szemmel látható elégedettséggel szittyáztok nagy gúnyosan. Azért zavar, mert úgy érzem, hogy ezen egyszerű beíróval azonosítjátok azokat a magyarsággal foglalkozó gondolatokat, amelyeknek különben történelemtudósok is a tolmácsolói. Elég csak László Gyulát említenem, aki bizony szittya lelkű. De számos profi, nagy tudású történészünk is ebbe a társaságba tartozik.

A tízméterekben mérhatő amatőr "szittya" munkák legzsengébb írású pártolóin kétségtelenül van fogás. Ugyanakkor a védelmükbe hozom fel, hogy a tudománynak elkötelezett gondolkozásával számos kiváló ember is van az amatőr töténészek között. Példának hozom a Padányi nevűt, akinek az először hagymázosnak titulált munkásságának egy részét az idő igazolta. Amióta például a honfoglalás elméletét leírta, érdekes módon azóta a profi történészek is hasonlóképpen látják azt. Természetesen saját kútfőből. Vagy ott van Götz László orvos, akinek a történelemkönyvéhez László Gyula írt előszót.

Mint magyar kálvinista ezt csak azért tartottam fontosnak elmondani, hogy kihangsúlyozzam, nem csak az általad belinkeltekhez hasonló "remekművek" jellemzik a szittya magyar gondolatokat. Tudom, hogy nem is ennek az elhitetése volt a célod, de hasznosnak tartottam ellensúlyként leírni a mondókámat...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 12., hétfő 22:06 
Site Admin
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 22., kedd 15:36
Hozzászólások: 301
Tartózkodási hely: Budapest
Kedves Rosta!

Szívesebben olvasom a miről ír Rosta tipusú hozzászólásaidat, mint a miért nem erről ír Net (vagy bárki más) jellegűeket.

Hozzászólásomban az összes név tetszés szerint felcserélgethető.

admin


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 12., hétfő 22:40 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 21:41
Hozzászólások: 241
Tartózkodási hely: Debrecen
Kedves Rosta!
Alapvetően igazad van, mikor az őstörténet kutatásról árnyalt képet festesz. Az amatőrök csupa jószándékkal teszik amit tesznek, de sajnos sokszor az ellenkezőt érik el. A tudomány rendkívül konzervatív dolog. Sok esetben már lassú elmozdulás érzékelhető, de a köztudatban az új eredmények nem jelennek meg, mert az új táltosok sokakat elijesztenek a témától. Pedig aki a múltját nem ismeri, azzal azt csinálhatnak, amit akarnak.
Nekem, mint bőgatyás kálvinistának herótom van a sok táltostól, akiknek nincs közük valódi tanítványi lánchoz, hanem az amerikai newage-es, vízöntős, csináld meg a saját vallásodat típusú gagyit árulják a vallás-piacon.
Abban nagyon is igazad van, hogy pl. László Gyula számos iránymutató megállapítást tett, amin később szép eredményeket lehetett elérni.
Pl.: kettős honfoglalás nyomán Vékony Gábor rovásfelirat elemzései, vagy az ősvallásunkra vonatkozó megállapítások. Ő jött rá, hogy nem biztos, hogy a népi vallásosság-keresztény elemek=magyar ősvallás, mert feltehetőleg nem ilyen neolit maradék vallásunk volt. Vagy ott van az a megállapítás, hogy a honfoglalás előtti szavainkkal a teljes Biblia lefordítható.
Ami nagyon fontos: László Gyula ezeket adatokkal támasztotta alá. Szántai viszont ilyennel nem fárasztja magát. A fő hibája, hogy megbízhatatlan, mert nem lehet tudni, hogy mit honnan szedett. Kíváncsi lennék én arra a Talmudra is, amiben az szerepel, hogy Jézus anyja Nimródtól származik és párthus hercegnő.
Az a fő gond, hogy a népünk történelmének elkötelezett, nemzeti elvű kutatása helyett egy új hiedelemvilágot dolgoztak ki. Pedig érdemes lenne a pártusok történelmével is foglalkozni, csak hát nem így. Ha tudnék képet beszúrni, most raknék ide két meggondolkodtató képet, amik 2000 évre és több ezer km-re vanak egymástól: egy párthus dombormű és egy magyar pásztorfaragás. Hátha sikerül.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 12., hétfő 22:46 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 21:41
Hozzászólások: 241
Tartózkodási hely: Debrecen
Na nem sikerült.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 13., kedd 08:02 
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:24
Hozzászólások: 390
Kedves Kuruc!

Próbáld meg így: Img-gomb itt felül, ahova az üzit írod. Majd bemásolod az elérési utat a neten (Explorer címsor tartalma egy az egyben). Utána: "Tag-ek lezárása"

Nekem valahogy sikerült így képet beszúrnom. Ha nem, akkor Admin szakértőbb. :wink:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 13., kedd 21:13 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
kuruc írta:
Kedves Rosta!
Alapvetően igazad van, mikor az őstörténet kutatásról árnyalt képet festesz. Az amatőrök csupa jószándékkal teszik amit tesznek, de sajnos sokszor az ellenkezőt érik el. A tudomány rendkívül konzervatív dolog. Sok esetben már lassú elmozdulás érzékelhető, de a köztudatban az új eredmények nem jelennek meg, mert az új táltosok sokakat elijesztenek a témától. Pedig aki a múltját nem ismeri, azzal azt csinálhatnak, amit akarnak.
Nekem, mint bőgatyás kálvinistának herótom van a sok táltostól, akiknek nincs közük valódi tanítványi lánchoz, hanem az amerikai newage-es, vízöntős, csináld meg a saját vallásodat típusú gagyit árulják a vallás-piacon.


Erről van szó, emiatt is írtam be ide! Könnyű beállni a mainstream mellé, és leszittyázni a hun, szkíta hagyományokat...

A főáramlat eddig abban volt érdekelt, hogy nevetségessé tegye a krónikáinkat, történelmünket. Odáig jutottunk, hogy "szarból jötteknek" állítson be bennünket ez a társulat, a hagyományainkról meg azt mondja, hogy csak valami kis költőcske csontujjának munkája az mindössze, amivel számolhatunk.

A gúnyhoz kétségtelen bőséges anyagot szolgáltatnak azok az amatőrök, akiknek követőit Net idézte be. Ugyanakkor, ha például csak a Da Vinci kódot nézzük, valójában nincs okunk szégyenkezésre. Láthatjuk, hogy nyugaton a hasonló történetek a nép teljes körében szedik az áldozataikat, az üzleti élet teljes támogatásával, míg nálunk csak marginálisak ezek a táltos történetek.

Mégis azt mondom, hogy legalább egy kálvinista fórumon, mi ne essünk annak a csúfságába, hogy érvként, ismeretlen fórumról, a Kovács 123 János fórumozó, táltos beírásával cikizzük a hagyományainkat...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 15., csütörtök 15:26 
Offline

Csatlakozott: 2007. jan. 26., péntek 12:56
Hozzászólások: 26
Tartózkodási hely: Debrecen
Kedves Testvéreim!


A tévelygő ember vágyik a jóra, de lehet, hogy a szívébe már nagyon befészkelte magát a gonosz, azt már nem lehet egy kis testfelszíni lötybötyöléssel, bemerítkezéssel rendbe rakni. Nem segít itt már a németh sándori áltáltos hókusz-pókusz sem. Nem is beszélve olyanokról, akiknek köpniük volt kötelező Jézus kereszten lévő teste láttán? Itt csak az Isteni kegyelem segíthet, Jézus Krisztus által, de egyik pillanatról a másikra? Vagy itt is be kell járni az utat visszafele, hogy hazataláljunk. Elindultunk-e az úton? Hol tartunk rajta? Az Úr ezzel tisztában van, de én másik úton járó csak a saját énem szűrőjén átengedett véleményetekből, megnyilatkozásaitokból alkothatok képet.
Jelenünk a múltban, jövőnk a jelenben, mindkettő (mindhárom) Istenben, és ahogy József Attila írja:

Én úgy vagyok, hogy már százezer éve
Nézem, amit meglátok hirtelen.
Egy pillanat s kész az idő egésze,
Mit százezer ős szemlélget velem.

A keresztény ember is keresi a múltját. Ezt ugye az Ószövetségi írásokban véljük megtalálni. Sokszor bizony csak kérdőjeleket találunk. Túl jól sikerült a kanonizálás? Mégiscsak be kellett volna emelni az apokrif írásokból? Vagy még nagyobb a baj? Az tény, hogy a Magyar lélek rezonált a reformációra, különösem Erdélyben. Új utakat keresünk, vagy éppen látva, hogy a világi hitélet nem jól alakult, a bennünk élő múltban vélünk közelebb kerülni Istenhez?
Egyes fórumozók bizonyára tudják, tudni vélik a választ.

De az, akinek szívét nem öröm tölti el, ha mondjuk olyan kérdések merülnek fel, hogy a Magyar esetleg közelebb van (volt) Istenhez, Jézus Krisztushoz, mint más nemzet, hanem gúny tárgyává teszi az ilyen kérdőjeleket. Annak nem sok köze van sem az Istenhez, sem a magyarsághoz.

Manti.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 15., csütörtök 15:34 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
31. Monda azért Jézus a benne hívő zsidóknak: Ha ti megmaradtok az én beszédemben, bizonynyal az én tanítványaim vagytok;
32. És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.
33. Felelének néki: Ábrahám magva vagyunk, és nem szolgáltunk soha senkinek: mimódon mondod te, hogy szabadokká lesztek?
34. Felele nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy mindaz, a ki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek.
35. A szolga pedig nem marad mindörökké a házban: a Fiú marad ott mindörökké.
36. Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.
37. Tudom, hogy Ábrahám magva vagytok; de meg akartok engem ölni, mert az én beszédemnek nincs helye nálatok.

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. márc. 15., csütörtök 16:56 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 15:43
Hozzászólások: 1128
Tartózkodási hely: otthon
Újabb, nem-túl-sűrűn-előforduló-eset, hogy egyetértek veled. (Persze, ha az Ige önmagáért beszél, ez nem is olyan csoda..) :P

_________________
"Mindenekben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Krisztus Jézusban tihozzátok"(1Thess 5,18 )


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 324 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség