Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 250 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Következő
 

Szerinted hogyan kéne reagálnia a Református Egyháznak ifj. Hegedűs Lóránt terrorista szervezetére?
Fel kéne szólítani, hogy amennyiben nem hagy fel a szervezettel, visszavonják lelkészi diplomáját. 86%  86%  [ 18 ]
Engem nem zavar, ha egy lelkész terroristákkal szimpatizál. 14%  14%  [ 3 ]
Szavazatok száma : 21

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 05., csütörtök 09:05 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Ez itt OFF, de leírom: a kisegyházak, az újabb csoportok sem mentesek a "népegyház" látható jegyeitől- ott ugyanúgy egymás mellett ül a padban az élő hitű a felszínes hitű mellett.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 05., csütörtök 09:08 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 29., péntek 15:30
Hozzászólások: 2408
Pontosan :cry:

Talán :oops: több a kereső, aki maga keres és nem várja a bébiételt.
Persze az lenne az ébredés vsz, ha mindenki és mindenhol ezt tenné :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 05., csütörtök 09:43 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 19:09
Hozzászólások: 1521
JennyT: Az egyházakon túl mutató alatt csak arra gondoltam, hogy ha már történne valami jó, akko az ne csak elszigetelten az X egyházbn történjen, hanem olyan nagyon erős és jó legyen, hogy mindenkit felrázzon, aki Isten nevét segítségül hívja. Olyan ez, mint mikor arról álmodozik az ember, hogy ha ez vagy az a jó történne vele - ha már álmodozunk, miért ne kívánjunk nagyon nagyot :)

Erika: Talán igen. A "nép"-egyh jelenség nyűgén azt értem, hogy adott sok-sok névlegesen oda tartozó, meg hagyományból eljáró. ( a probléma talán a nagyszámok törvénye miatt súlyosabb, csak tapogatózom, nem tom.) De a kisegyházaknak is megvan a saját nyűgük, bőséggel.

_________________
Várván ama boldog reménységet


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 05., csütörtök 10:12 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Ha már az álmodozásról esett szó: egyszer azt álmodtam, h. lejárt a kegyelmi idő, nyilvánvaló volt, h. kicsoda Jézus Krisztus- olyan gyönyörű volt minden, mint egy tavaszi, napsütötte, méhzsongásos virágzó gyümölcsöskertben- de már nem lehetett Jézus mellett dönteni: ...én is csak nagy nehezen, mint mikor az ember nem tud álmában beszélni, mondtam ki: J..É::Z::U::S K::R::I S::Z:T:U:S.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 05., csütörtök 18:07 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 14:02
Hozzászólások: 174
Tartózkodási hely: Budapest, Rákosborzasztó (É.sz. 47°29'42.86'', K.h. 19°15'51.77'')
FM írta:
Kedves Teomo egy igét kérek az íRÁSBÓL, arra hogy lelkész :wink: nem másról :roll:
Miért tőlem kérsz igét arra, hogy lelkész?
32ezüst írta:
De álljunk már meg egy pillanatra. Egyetlen olyan embert mutassatok nekem, akit nem lehetne így elővenni és nem lehetne találni nála valamit.

Ha csak azokat veszem, akiket ismerek. Egyetlen olyan hiteles embert sem tudok mutatni, magamat is beleértve, aki alkalmas lenne lelkésznek az általatok felhozott kritériumok alapján. Az egyik próbál tenni valamit, és hibázik, a másik pedig nem csinál semmit egyáltalán. Akinek összejött valami, arra fújnak a többiek.
Mindenkinél lehet találni valamit, senki sem lehet tökéletes lelkész, és én sem lennék az, ső mégcsak jó sem. De itt nem erről van szó; ismerek sok nagyon jó lelkészt, aki miatt a gyülekezete is jó lesz. A Hegedűssel viszont nem az a gond, hogy van valami hibája, amibe belekötöttem, mert úgy volt kedvem, hanem szándékosan provokál és lejáratja a saját egyházát. Tehát nem arról van szó, hogy elkövetett hibákat, hanem arról, hogy szándékosan az egyház ellen tesz.
32ezüst írta:
Az egyik próbál tenni valamit, és hibázik, a másik pedig nem csinál semmit egyáltalán. Akinek összejött valami, arra fújnak a többiek.
Mit próbál tenni Hegedűs? Tönkretenni a Református Egyházat? Lejáratni mindenki előtt, hogy szélsőjobbos bandának tartsák a magyar reformátusokat? "Gratulálok" neki... Hát igen; Hegedűsnek összejött, amit akart, csak éppen még mindig a helyén van, és senkit nem érdekel és zavar, hogy mit csinál. Illetve sokmindenkit érdekel és zavar, csak nem azokat, akiket kéne. Tudjátok én nem szeretném, ha engem is szélsőjobboldalinak, vagy terroristabarátnak nézzenek, és azt sem, hogy bármelyik református testvéremet annak nézzék. Tehát én nem fújok Hegedűsre; ha nem lenne református lelkész, akkor nem érdekelne, hogy mit csinál.
32ezüst írta:
Akkor számoljuk fel a református egyházat? Ezt szeretnénk?
Sokan mások is szeretnék... Segítsünk be nekik?
Hegedűs ezt akarja, és úgy látom, hogy néhányan segítetek is neki azzal, hogy próbáljátok tisztára mosni azt, amit nem lehet tisztára mosni.
Indu írta:
Nézd Teomo, a konklúzióm az, hogy nem az egyházszervezetben kell hinni, mert az rejt magában nagyon rossz dolgokat. A népegyháziság eleve egy terhes örökséget pakol a nyakába. Jó, és őszinte dolog felszólalni a helytelenség láttán, imádkozni kell a megújulásért /milyen jó lenne egy nagy, egyházakon is túl mutató ébredési mozgalom :)/, és keresni azokat az egyházi kezdeményezéseket, köröket, amin láthatóan Isten pecsétje van.
Igen, szerintem is. Már megint egyetértünk:)

_________________
"Bizony boldog ember, akit Isten megfedd! A mindenható fenyítését ne vesd meg! Mert ő megsebez, de be is kötöz, összezúz, de keze meg is gyógyít." Jób 5, 17-18


A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Teomo 2007. ápr. 05., csütörtök 18:26-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 05., csütörtök 18:13 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 14:19
Hozzászólások: 477
Tartózkodási hely: Budapest, Rákoscsaba
Teomo!
Te legalább érted, hogy MIRE kérte az Igét FM. Én még azt sem tudtam értelmezni. :oops:

_________________
ex-JennyT :D
"Énekelj az ÚRnak, te egész föld!"


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 07., szombat 10:24 
Offline

Csatlakozott: 2007. jan. 26., péntek 12:56
Hozzászólások: 26
Tartózkodási hely: Debrecen
Szevasztok!

Nekem igen nagy szerencsém volt. Szerencse vagy a Jóisten különös útkijelölése, hogy egy zsidó rabbitól hallhattam, tanulhattam a zsidóság dolgairól. Egy jó barátomon keresztül ismertem meg, akinek a szülei mentették, bújtatták a családjával a vészterhes időkben, míg lehetett. Sajnos nem elég sikeresen, mert a lágerekben maradtak. Egy kicsike fekete-fehér fotót sikerült megmentenie a 2-3 éves kislányáról, amit néha megmutatott, (sokszor bizony sírva). Őt is egész életére nyomorékká tették. Egyedül élt. Néha rájött, hogy mehetnékje van és járta a világ zsidóságát. Megszerettem ezt az embert és rajta keresztül a zsidókat is. Sokat mesélt a zsidóság belső dolgairól, a zsidó közösség működéséről, gondjairól. Ebben az időben még nem létezett az a totális terror, ami manapság, mégis kritikusan viszonyult a hittestvéreihez mikor szóba kerültek olyan dolgok, hogy miért is sújthatja a Jóisten a világ zsidóságát időnként rettenetes csapásokkal. Hogyan viselkednek a zsidók a keresztényekkel? Mi az úgymond hivatalos véleményük rólunk? Hogyan és miért történhetett egy Hitler hatalomra juttatása a zsidó bankárok által? Hogyan is, miért is volt az a holokauszt, különösen annak magyar vonatkozásai, a háború utáni eseményei?
Életemben többször kerültem közeli ismeretségbe zsidó emberekkel. Ilyenkor is nagyon jól jöttek nekem a régi ismeretek.
Manapság mikor véleményt kell alkotnom egy zsidósággal kapcsolatos kérdésben, azt úgy próbálom tenni, hogy vajon Ő hogyan vélekedne. (Már ha szabadlábon lenne és nem a börtönben ülne holokauszt tagadásért.)
A zsidóságon belül egyre nagyobb teret nyer a spiró féle vonulat. Sokan csak kapkodják a fejüket, hogy mi is ez?

Teomo-nak nagyon igaza van. Egy keresztény ember nem viszonyulhat a zsidósághoz másként csak Jézus tanítása szerinti szeretettel. Hogy a zsidóság hogyan viszonyul a kereszténységhez arról pedig majd nekik kell számot adjanak a Teremtőnek. Persze lehet mondani, hogy a zsidóság dolgát bízzuk rájuk, de akkor ellentmondásba kerülünk Jézus tanításával, hisz feladatul adta nekünk „tegyetek tanítványokká minden népeket”.
Ha veszünk bátorságot, hogy megítéljük egy embertársunkat, először az kell munkáljon bennünk, hogy Isten előtt egyenlők vagyunk. Bőrszín, felekezet, nemzeti hovatartozás? Mellékes kérdések. Mi Magyarok a történelmi múltunk miatt különösen így érzünk, viselkedünk. Magyarországon nem létezett és nem létezik sem idegen gyűlölet, sem antiszemitizmus. Terrorista szimpátia különösen nem.
A gondok forrását szintén Teomo mondja meg, mikor a zsidóság alapvető jellemzőjét egy született zsidó elkötelezettségével adja tudtunkra. Az Ő vallásuk alapvető tézise, meghatározója, hogy a kiválasztott néphez tartoznak. Én kiválasztott vagyok. Én más vagyok, mint te. Tiszteld a másságot. Tiszteld az idegent. Tisztelj és imádj engem. Én lehetek más véleménnyel rólad. Gyalázhatlak. Leköphetem a hitedet. Leköphetem Jézusodat. Nekem mindet lehet.
És én, Te keresztény testvérem mikor cselekszel helyesen? Ha szó nélkül hagyod ezeket e véleményeket? Ha odatartod spirónak a másik orcádat is? Te tudod, hogy született a világra és meghalt értünk egy Jézus Krisztus. Te tudod, hogy immár van egy ÚJ SZÖVETSÉG. Ezzel az Új Szövetséggel felvértezve annak parancsai szerint kell cselekednünk. A zsidóságnak is megvannak a maga belső gondjai. A régi bibliai zsidóság a szefárd zsidók a napjainkban is hátrányos megkülönböztetésben élnek az Askenáziak, a cionisták által. Köztük is vannak olyanok, akikben felmerül, hogy Jézus tanításai szerint kellene élni. Ahogy mi keresztények megyünk az elveszett bárány után, úgy ők is. Mindent megtesznek, hogy hittestvéreik megmaradjanak közöttük. Mi tudjuk, hogy nagy hibákat követtek el, Isten szükségét látta, hogy egyszülött fiát adja bűneik megváltására. Csak hát nekik nem kell. Nekünk segítenünk kell őket, hogy felismerjék ezt az Isten által nyújtott kegyelmet. Ezt csak nagy türelemmel, példamutatással lehet. Tegyünk is így. Egyben bízhatunk Isten ítéletében is, hogy újra és újra figyelmezteti őket: térjetek meg. Azokat a bűnözőket pedig, akik zsidóságuk mögé bújva, bűneiket, fondorlataikat felismerők felé antiszemitáznak, náciznak Nekik maguknak kell helyre rakniuk.
Örömmel látom, hogy sok ezren olvassák a parokia.hu oldalakat. Ahogy a sajátosan megfogalmazott szavazásra feltett kérdésre válaszolók száma meghaladta a tízet, megállapíthatjuk, hogy vannak olvasóink között olyan, zsidók, zsidó érzelmű szavazók, akikre ráfér még a reformátusok szeretettel teljes tanítása. Vannak olyanok, akik fiatalos tapasztalatlansággal ugranak neki olyan református lelkész családoknak, akik életét generációk óta a krisztusi szolgálat tette ki. Ezen nem csodálkozom. Nevelni, tanítani kell Őket. Amin csodálkozom az, hogy vannak reformátusok, akik ezt szó nélkül tűrik.

Manti


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 07., szombat 12:08 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
Kedves MantiPatikus Felebarátom... Mindjárt jobban értem, MILYEN szelek és HONNAN fújnak...

Matuska Szilveszter véleménye alapján hiteles képet alkotni a magyar népről... nem rossz elképzelés....

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 07., szombat 12:45 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Nagyon sajnállak, kedves Manti.
31. Rettenetes dolog az élő Istennek kezébe esni.
Te pedig ennek az élő Istennek az átkát veszed magadra az antiszemitizmusoddal.
De még nincs késő. Meg lehet térni. Remek alkalom erre a feltámadás ünnepe. :)
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 07., szombat 12:57 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 08., vasárnap 19:00
Hozzászólások: 126
Tartózkodási hely: BP
Manti írta:
Amin csodálkozom az, hogy vannak reformátusok, akik ezt szó nélkül tűrik.
Manti


Általánosságban én azon csodálkozom, mikor ilyen fórumokon egyesek írják az iszonyatos dolgaikat (lásd rosta, vagy Manti) és alig reagál rájuk valaki úgy, hogy "te figyelj, szörnyű amiket írsz".
Van egy mondás: hallgatás beleegyezés.

_________________
endi.design21.hu
endike.blog.hu (ezt aztán érdemes nézni!!!) :)
ezt is, a Kegyetlen Kétbalkezes Blogja: kegyetlen.blog.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 07., szombat 13:04 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 14:02
Hozzászólások: 174
Tartózkodási hely: Budapest, Rákosborzasztó (É.sz. 47°29'42.86'', K.h. 19°15'51.77'')
endi írta:
Általánosságban én azon csodálkozom, mikor ilyen fórumokon egyesek írják az iszonyatos dolgaikat (lásd rosta, vagy Manti) és alig reagál rájuk valaki úgy, hogy "te figyelj, szörnyű amiket írsz".
Van egy mondás: hallgatás beleegyezés.
Én, mint a téma alapítója, igyekszem reagálni az ilyen hozzászólásokra és folyamatosan kell megmagyaráznom a - direkt vagy nem direkt - félreértéseket, amik hátráltatják a dolog előbbre jutását, csak hát több van belőlük, mint amilyen gyorsan tudok/tudunk rá reagálni. A legtöbb félreértés, félreértelmezés elkerülhető lenne, ha mindenki figyelmesen elolvasná és megértené pl. az én hozzászólásaimat.
Manti írására is fogok válaszolni majd az ünnepek után.
Eleve ezt a témát azért alapítottam, hogy ne legyen hallgatás-beleegyezés. Tehát, hogy ne higgye azt sem Hegedűs, sem azok az ateisták, akik szeretik bírálni az egyházakat, hogy ez az ember meg van tűrve és mindenki egyetért vele. Ennek ellenére jöttek a direkt félreértések; hogy én baloldali vagyok, hogy le akarom járatni az egyházamat és megfontolatlanul megtámadok egy ártatlan lelkészt, holott én ezt a dolgot a református egyház érdekében teszem. (mármint, hogy beszélek Hegedűs ügyéről)

_________________
"Bizony boldog ember, akit Isten megfedd! A mindenható fenyítését ne vesd meg! Mert ő megsebez, de be is kötöz, összezúz, de keze meg is gyógyít." Jób 5, 17-18


A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Teomo 2007. ápr. 07., szombat 13:15-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 07., szombat 13:05 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
hmmm....

én nem maradtam néma...

http://www.parokia.hu/ext/forum/viewtopic.php?p=20321&#20321

http://www.parokia.hu/ext/forum/viewtopic.php?p=20349&#20349

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 07., szombat 13:15 
Offline

Csatlakozott: 2007. jan. 26., péntek 12:56
Hozzászólások: 26
Tartózkodási hely: Debrecen
Szerintem Isten nem átkozódik. Ilyen az ördögökből szokott ki-ki törni. Szerinted igen, szerintem féljen az akinek nem tiszta a lelkiismerete.
Manti


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 07., szombat 13:24 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Manti írta:
Szerintem Isten nem átkozódik. Ilyen az ördögökből szokott ki-ki törni. Szerinted igen, szerintem féljen az akinek nem tiszta a lelkiismerete.
Manti

Kedves Manti!
Azt hiszem itt az ideje azt a ki fekete porost levenni a polcról és belelapozni.
ex

1Móz 12,3. És megáldom azokat, a kik téged áldanak, és a ki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei.

1Móz 30,7. Mind ez átkokat pedig rábocsátja az Úr, a te Istened a te ellenségeidre és gyűlölőidre, a kik üldöztek téged.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 07., szombat 13:28 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 06., péntek 15:14
Hozzászólások: 1052
Így temetik az igazságot...

A holokauszttagadás büntethetőségéről...

A holokauszt egy történelmi tény. Ami vagy igazolható a bizonyítékok alapján vagy cáfolható. Ha egyik ember figyelmen kívül hagyott bizonyítékokat, a másiknak meg kell engedni, hogy ellenvéleményét a felmerülő újabb tények alapján kifejtse.

Tegyük fel, hogy mondjuk csillagászati tények tagadását tennénk büntethetővé. Példáúl lenne olyan tényállás, hogy "lapos föld tanának tagadása". Ilyet láttunk már valahol... Amikor ennek volt divatja, akkor is meghurcoltak néhány embert, aki az igazságot akarta közkinccsé tenni.

_________________
http://hollocsillag.blog.hu
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 250 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség