köszi Jenny, jófej vagy. Én is elkezdtem gondolkodni, hogy tényleg mit is jelent (ezért van, hogy nem szeretem ezeket a ker szakzsargonban létező, de amúgy a hétköznapi nyelvhasználatból már rég kihalt kifejezéseket).
Úgy élvezem, hogy saját naplóm van, ahol nem kell mentegetőzni, ha túl sokat írok magamról, mert erről szól az egész. Annyit írok, amennyit akarok
. Akinek sok, az meg átlapozza.
Elábrándoztam a ki mit szólna című kérdéskörön... hogy például mit szólna a latintanárbácsim, aki úgy szeretett engem, és akit én is úgy szerettem. Azt tanultam tőle, hogy:
Arma virumque cano, Troiae qui primus ab oris
Italiam fato profugus Laviniaque venit
litora, multum ille et terris iactatus et alto
vi superum saevae memorem Iunonis ob iram,
multa quoque et bello passus, dum conderet urbem
inferretque deos Latio, genus unde Latinum
Albanique patres atque altae moenia Romae.
És ehhez az idézethez kapcsolódik egy kb. egy éves sztori. Amit most elmesélek (nem tudtok ellene csinálni semmit, hehe!!) A Bibliában a Sámuel könyvében van olyan földrajzi név, hogy egy Ében-ézer. És tökjó.. most legszívesebben föladnám találóskérdésnek, hogy mi a közös Laviniában és az Ében-ézerben
)). Van benne közös vonás.
. És ami a legjobb, hogy mondom, kb. egy éve egy szerdai napon elgondolkodtam rajta, illetve nem is, felfedeztem, hogy nahát, ez ugyanaz a jelenség, mint az Aeneis elején a Laviniával. És erre pénteken a gyüliben föltevődött ugyanez a kérdés, hogy navajon hogy lehet ...
. Még most is vigyorgok tőle.