Uhh...fiúk-lányok...én nem tudom...Szerintem logikus, hogy nincs reinkarnáció. Valószínűleg megint nem fogom tudni érthetően elmondani, mire gondolok, ezért inkább azt kérem tőletek, hogy ti is gondolkodjatok el ezen majd.
Szóval úgy logikus, hogy ha kegyelem van, akkor felesleges a reinkarnáció; tehát szükségtelen = tehát nincs is.
Tudtommal a (hinduizmus szerinti, tehát az úgymond: eredeti) reinkarnáció-tannak az a lényege, hogy: azért születik újjá a lélek többször és különböző testekben, hogy egyszer elérje a (lelki) tökéletességet. Ha ezt elérte, akkor visszakerül az úgynevezett 'Világlélek'-be, amiből eredetileg kiszakadt. Maga a cél tehát a tökéletesedés, amit csak több életen át érhetünk el. Ez így logikus is, hogy egy élet nem elég rá(gondoljunk csak bele
).
Csakhogy: Jézus azért halt meg, mert Isten tudta, hogy mi nem tudjuk elérni a tökéletességet (akkor sem tudnánk szvsz, ha végtelen számú életünk lenne. Éppen ezért is frusztráló és szomorú a reinkarnációban hinni. Mivel
sohasem lesz az ember tökéletes).
A reinkarnációban nincs kegyelem: neked kell tökéletessé válnod, ahogy tudsz.
Viszont "nálunk"
Jézus meghalt értünk, azért, hogy mi a Mennyországba jussunk (ami azt is jelenti, hogy ott már tökéletesek leszünk, de csak ott. A Mennyország nem egyenlő a Nirvánával, mert az utóbbi a 'teljes megsemmisülést' jelenti. A Mennyországban pedig nagyon is lesz valami.
Eszem-iszom, beszélgetés, éneklés, örvendezés minimum
).
Itt jön a lényeg, ha a hosszú előzményt fárasztó lenne elolvasni :
Jézus megváltó halálának elfogadása az egyetlen mód, hogy tökéletesek legyünk. Nem itt, hanem csak majd a Mennyországban leszünk azok, de itt kell elfogadni a kegyelmet. Mivel ez az egyetlen mód, ezért kizárt, hogy legyen reinkarnáció, hiszen annak magának szintén az lenne a lényege, hogy olyan tökéletes legyen az ember, mint Isten(csak ott önerőből kellene ezt megcsinálni). Tehát vagy...vagy. Ha reinkarnáció van, akkor nincs Jézus megváltó halála. Ha a megváltó halál van, akkor nincs reinkarnáció. A kettő kölcsönösen kizárja egymást.
Tudom, hogy sokan vannak, akik úgy gondolják létezhet a kettő egymás mellett, de mondom, gondolokodjunk el: mi a lényege az egésznek. A reinkarnáció nem cél, hanem eszköz a tökéletesség elérésére önerőből. Nem Krisztus vére mosna meg minket így, hanem saját magunk magunkat. És szerintem mi azt hisszük, hogy senki sem tökéletes, csak az Isten, és csak ő szabadíthat, moshat meg, stb. Ennyi.
(szerintem, megint nem lesz érthető, és tudom, hogy több helyen bele lehet kötni
De kérlek, gondolkodjatok el rajta légyszi. Azon, hogy mi a lényege és célja annak, amit mi hiszünk, és annak, amit pl. egy hindu vallású. Ez tulképp nagyrészt logika
)
Üdv: Emilien
ui: közelednek a vizsgák, úgyhogy méginkább ki fogok lépni az "éterből"
Mindenkinek kellemes májust-nyárelőt. Júliusban esetleg majd újra...Bye!
ui2: 5-ödjére sikerült kijavítanom benne az összes helyesírási hibát
, most már nyugodtam alszom
.