Indu írta:
Kedves Gabriel!
Tehát semmilyen úgynevezett meditációs technikát, kiüresítési módszert stb. nem használsz? (lsd pl áltam leírtak, vagy más - amit én nem ismerek)?
Üdv:
Indu
Kedves Indu
Gondolkozz el azon,mi őll? a kés vagy az ember akinek a kezében van.
A késsel csak őlni lehet ?
Miből gondolod,hogy a "meditációt"csak rossz célra lehet felhasználni ?
Mitől rossz az ha a meditációd célja maga Isten és az Ő akaratának megismerése.?
Ha medítációban Istenre figyelsz akkor,Isten fog válaszolni neked.
Amennyiben viszont nem Istenre figyelsz meditáció alatt,hanem pld,egy mantrára,vagy irányított meditációról van szó,akkor valóban könnyen előfordulhat,hogy nem Isten lessz az akivek kapcsolatba kerülsz a meditáció alatt.
Ezek valóban nem"tiszta"meditációk.
Feltételezem,hogy te ezekre a fajta meditációkra gondoltál.
Leírtam,hogy mi a számomra a tiszta ima amit meditációnak is hívok,ha elolvastad és megértetted,akor tudod,hogy nincs benne semmi mesterkéltség,csak az alázat és elfogadás Isten iránt. És bárki képes rá,értelmi képességtől függetlenül,akiben alázat és szeretet van
Isten iránt.
Ami pedig a kiüresítést illeti,azt szerintem nem igazán érted,hogy mit is jelent.Vagy számodra nem ugyan azt jelenti ez a szó mint az én számomra.
Hisz most,hogy irok nekd,most is egyfajta kiüresített állapotban vagyok,különben azzal lennék közben elfoglalva elmémben,hogy mennyi feladatom lessz még ma.
a kiüresítés nem akaratunktól kell,hogy létrejöjjön,hanem spontán jön létre benünk,amikor egy
irányba fordítjuk a figyelmünket.
pld.mikor a Bibliát olvasod,akkor is létrejön egyfajta kiüresített állapot,és ez tesz arra alkalmassá,hogy
intuítíve meghalld,hogy az adott Igén keresztül mit akar Isten közölni veled.
Persze csak akkor ha a Bibliát,Istenre figyelve olvasod,és nem fecsegsz egyfolytában a fejedben.
Szeretettel Gabriel