Kedves Gabriel!
>Elég világias a gondolkodásod az imakérések terén"napi szükséglet" ,
Emberileg én is így gondolnám a dolgot. De megint csak a Bibliára kell hivatkoznom. Jézus maga tanít a Miatyánkban, hogy pl imádkozzunk a mindennapi kenyérért. Vagy azt mondja, kérjetek és adatik, zörgessetek és megnyittatik. Az Isten megengedte, hogy Atyánknak szólítsuk - ezzel a földi szülő-gyerek viszonyra utal, mint tanító példa. Egy szülőnek öröm, ha a gyerekének bármi pici problémája van, és hozzá fordul. Örömmel segít, megoldja. Isten ilyen értelemben is az Atyánk. A napi gondjaimmal is hozzá fordulhatok. Ha valakinek kevés pénze van, és imádkozik, hogy abból be tudjon vásárolni, és tudjon finom egészséges ételeket venni a családjának, hiszem, hogy Isten örömmel meghallgatja, és nem veti el, hogy miért nem inkább az üdvösségért imádkozol. (felmenőim között több ilyen tapasztalat is volt, pénz kifogyott, gyerekek éhesek, nagymamám imádkozik, Uram nincs itthon semmi étel, még szinte be sem fejezi, csöngetnek, egy testvér - Úgy éreztem, hogy ezt most el kell hoznom neked, és a kezébe ad egy üveg mézet és kenyeret) Mert Isten az Atyánk, aki figyel ránk, és akit akkor szomorítunk meg, ha nem mondjuk el neki, nem visszük elé az életünk minden területét. Imádkozni kell az üdvösségéért is, és nyilván van fontossági sorrend. De egy NAPI, ÉLŐ kapcsolatban benne van, hogy az örömeimet, bánatomat, szükségemet Isten elé vihetem.
>Tudod,elég ha csak egyet kérünk,de abban az egyben minden benne van
Akkor fölösleges is imaéletet élnünk. Elég egyszer elmondani, hogy Uram adj üdvösséget minden embernek most és mindörökké, ámen. És innentől mit tudsz még ehhez hozzátenni.
Jézus is naponként imádkozott, kimondott szavakkal - nem gondolatban, nem meditációval - hiszen a tanítványai hallották, és le tudták jegyezni a szavait. Jézus példát adott nekünk ebben is.
>előitélet + minden bajnak forrása a szerzetesrend
Félreértettél. Azt mondtad, nem hallottál még olyat, hogy ott lettek volna szexuális bűnök. Ezt kétszer is mondtad, ezért igyekeztem egyre több forrást előhozni, hogyha az egyik nem elég meggyőző, akkor majd a másik. De nyilván nem életem fő célja, hogy erről tegyek bizonyságot, egyszerűen csak válaszoltam arra, hogy te erről még nem hallottál.
>Azért amikor a Bibliát a kezedbe veszed gondolj rájuk is,mert azért nekik is van benne némi szerepük,hogy azt olavasgathatod.
Hát némi szerepük feltétlenül. Bár már idéztem az Ésaiás könyvebeli igét, ahol Isten ígéretet tesz, hogy megőrzi, és Lelkével ősszegyűjti az Igéket, hogy a kezünkben lehessen.
Amikor a kezembe veszem az Igét, inkább a reformációra gondolok - mert az adta a NÉP az egyszerű ember kezébe. Addig csak a papoknál volt, és tiltották, kiátkozták, megölték, ha valaki terjeszteni merte az emberek között. Sajnos ez is eszembe jut a történelmi igazság kedvéért.
Bizonyos értelemben tisztelem, aki szerzetesnek áll. De ettől még nem lesz biblikus. Azt is hangsúlyoztam már az előzőben is, hogy nyilván nem minden szerzetes rosszéletű, de vannak ilyen dolgok is.
Üdv:
Indu
_________________ Várván ama boldog reménységet
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Indu 2007. máj. 01., kedd 08:18-kor.
|