32ezüst írta:
Én leírom neked, Gabriel: azért, mert fizikailag ott vagy a többiekkel együtt, és legalább annyi kapcsolatod van velük. Azt, amit te lelki értelemben veszel, azt pedig könnyen elintézed úgy, hogy á, azt egyedül is lehet.
Mi köze van a fizikai értelemben vett Úrvacsorának ahhoz,hogy valaki hányszor van jelen egy keresztény közösségben ?
A kettő két különbőző dolog.
Akár minden nap ott lehet valaki egy keresztényközösségben anélkül ,hogy
részesült volna a fizikai értelemben
vett Úrvacsorában.
De jogos a felvetésed,mert milyen keresztény közösség az ahol a hívők egy közös összejövetel hatására nem tudnak lelkileg feltöltödni,Szentlélekkel betöltekezni ?
Ha viszont közös akaraton voltak az Úr felé,és betöltekeztek Szentlélekkel,akkor
miért kell,megszentelni evilági ételt ahhoz,hogy lelki táplálékhoz jussanak.
Indu meg is válaszolt erre,ennek csak egy oka van,a Bibliából arra lehet következtetni,hogy Jézus ezt várja el a követőítől.
De miért lenne fontos Jézus számára,
hogy a követői egy kijelölt ember álltal megszentelt ételt fogyasszanak.
Vajon képes-e a Szentséget egy ember egy evilági ételbe továbítani.
Ezen a ponton el is értünk ahhoz ami
eléggé eltrerjedt egy két karizmatikus gyülekezetnél,hogy a lelkész álltal veszik
a hívők a Szentlelket.
A gyülekezet lelkésze az aki osztogatja a
Szentlelket.
Feltételezem,hogy ennek is megvan a maga Bibliai háttere.
Még sem fogadhatom el,hogy egy bűnös lélekkel rendelkező ember képes,egy másik ember számára a Szentlelket
addni,és azt sem tudom elfogadni,hogy egy bünös ember képes egy evilági ételt
Szentté tenni.
Számomra ez inkább egyfajta babonás
felfogás,ami erdendően abból az emberi ,természetből fakad,hogy az emberek ösídők óta úgy gondolták,hogy
ahhoz,hogy láthatatlan,megfoghatatlan Istennel kapcsolatba kerüljenek,ahhoz
valamilyen kézzel fogható eszközre,tárgyra van szükségük,mint közvetítő eszközre.
Egyébként ez az okkultizmus alapja is,
fizikai eszközök használata közvetitő eszközként a látható és a láthatatlan világ között.
Ezért sem tudom azt elfogadni,hogy Istenhez az út,nem Lelki úton hanem fizikai ceremoniákon keresztül vezet.
Mivel Isten Lélek,ezért a hozzá vezető út is csak Lelki lehet,ezért mondtam,hogy aki betöltekezik a Szentlélekkel,amire nagyszerű alkalom pld.egy keresztény összejövetel is akár,az mennyei táplálékkal táplálkozik és számára ez az Úr vacsora,Krisztus testének és vérének vétele.