Kavics írta:
Idézet:
Nekem is ez a kérésem mindenki felé Indu!
Kérdezem én, hogy meddig kell még minden toicban azzal az Igével találkoznunk, hogy aki nem merítkezik be vízbe, az elkárhozik?
Az üdvösség topicba válaszolok Ex-nek!
Kikötve, hogy továbbra is Isten kezében van az üdvösség, azért találkozhatsz vele sűrűn, mert ez van az Írásban. Én ritkíthatom az emlékeztetést, de az akkor is ottmarad.
Másodszor pedig azért jön fel újra, mert a történelmi felekezeteknek ez a botlásköve. Ettől nem tudnak továbblépni, ez a gyökere az egyébként sokat tárgyalt válságnak, ez az első akadálya az ébredésnek náluk (megjegyzés: ezen túl lépve is lehetnek és vannak akadályok).
Más:
Idézet:
A jobb lator üdvözült, de nem a János keresztsége által, hanem a Szent Lélek keresztsége által.
A jobb lator nem Szent Lélek keresztsége által üdvözült, mert akkor még nem volt Szent Lélek keresztség. Az csak pünkösd után jött.
Idézet:
39. Ezt pedig mondja vala a Lélekről, a melyet veendők valának az ő benne hívők: mert még nem vala Szent Lélek; mivelhogy Jézus még nem dicsőítteték meg.
A jobb lator a bűnbánata miatt üdvözült.
Az én felfogásom szerint az alámerítkezés egy jelképes cselekedet, ahogy te is mondtad, de egyben a hit bolodsága is.
Önmagában bolondság, a jelentősége azért nagy mert a hit első cselekedete. Komoly embert ezt a bolondságot csak hitből cselekszi meg.
(a hitetlenül alámerítkező ember komolytalan, ahogy komolytalan a megtérése is).
üdv
ex