Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1097 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 74  Következő

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 16:30 
Bentlakó

pizza + narancslé NEM NAGYOBB "szentségtörés", mint Dávid (aki ugye moábita dédmama miatt a SZENT SÁTORBA se léphetett volna) esete a szent kenyerekkel...

ebben a sztoriban a pap "mentő kérdése" a kedvencem: "de ugye legalább a legényeid nem voltak nővel?" .... a válasz: EKKORA ROHANÁS KÖZBEN? ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 16:57 
Bentlakó

A tisztátalan Ráhábról se feledkezzetek el :oops:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 17:25 
Bentlakó

:) az is egy jó történet

http://www.parokia.hu/ext/forum/viewtopic.php?t=322&postdays=0&postorder=asc&start=90

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 17:41 
Bentlakó

net2rist írta:
pizza + narancslé NEM NAGYOBB "szentségtörés", mint Dávid (aki ugye moábita dédmama miatt a SZENT SÁTORBA se léphetett volna) esete a szent kenyerekkel...

ebben a sztoriban a pap "mentő kérdése" a kedvencem: "de ugye legalább a legényeid nem voltak nővel?" .... a válasz: EKKORA ROHANÁS KÖZBEN? ;)

Pizzát nem törtük, már szeletelve gyütt a gyárból :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 17:42 
Bentlakó

:*: :*: :*:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 17:51 
Bentlakó

mandula írta:
tulip írta:
Nők prófétálhatnak. Erre van igei példa, ahol szűz lányok prófétálnak. Ez 1Kor14-ből is kiolvasható. Ami tiltott az a tanítás, mint aki tanítói karizmával teszi ezt.

Mit jelent ez a gyakorlatban?
Hogy működik a tanítói karizmával való tanítás?

Jó kérdés.
Hisz ha Tulipnak igaza van,akkor Isten olyan prófétákat választ akik nem alkalmassak arra,hogy amit Istentől hallanak,azt tovább addják,vagy is,
hogy tanítsanak.

Szerintem viszont aki megkapta a prófétaság Lelkét az értelemszerűen tanítói karizmát is kapott,hisz a prófétálás,sohasem öncélú,hanem mindig a közöség érdekeit szolgálja .

Ez a "szűz"lány prófétálás jól hangzik,de ha a szüzesség függvénye lenne a prófétálás képessége,akkor ez értelemszerűen a férfiakra is vonatkozna. :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 17:57 
Bentlakó

Egy személyes kérdés.
Gabriel te részesültél gyermek keresztségben?
Szeretettel:
Magda

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 17:59 

Arról nem is beszélve, hogy akkor nem lehetne prófétálás egy igehirdetés sem (pedig azt mondta tulip, hogy az igehirdetés prófétálás), amelyiket például házas emberek, pláne nők mondanak. :shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 18:18 
Bentlakó

FM írta:
Egy személyes kérdés.
Gabriel te részesültél gyermek keresztségben?
Szeretettel:
Magda

Igen

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 18:26 
Bentlakó

Kedves Gabriel

Köszönöm a választ.
Szeretettel:
Magda

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 18:30 

És ez most hogy jött ide, kedves Magda? :shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 18:44 
Bentlakó

Kedves JennyT!
Nem ment oda, hanem oda írtam.
Bocsánatot kérek tőled és még attól akit ez zavart.
Kérem a modikat, hogy töröljék.
Köszönöm.
Szeretettel:
Magda

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 18:45 
Bentlakó

Sokat motoszkált bennem ez a pizza narancs - és nem tudom megállni, hogy ne írjak erről. Vettem házi Úrvacsorát (felszentelt lelkész osztotta) - és az is jó, ha együtt vannak az atyafiak és lányok.

Nem írtátok le pontosan, így csak sejthető, hogy mintha egy pizzával, narancslével vett Úrvacsorára hivatkoznátok. A Duna tv-n volt, hogy egy pap a Gulágon szerette volna gyakorolni a hitét, és ehhez mazsolát szerzett, beáztatta, annak a levét használta és kenyeret is rejtegetett és így gyakorolta az ÚV-t. A hit és a szeretet találékony.

Másfelől szerintem a Krisztus testét és vérét jelképező jegyek szentek, és Jézus azzal is aláhúzza -szerintem- hogy ezt az ünnepet nem fakultatív jegyekkel adta, hogy nem iszik a szőlőtőkének gyümölcséből, amíg újra nem issza velünk. Ez engem mindig meghat, hogy a mindenható Isten megvon valamit magától évezredekre, és egy ünnepi pillanatra tartogatja, ami pedig a velünk való találkozás.

Szerintem az Úrvacsora, Isten közelsége olyan dolog - amire vonatkozik, hogy vedd le a saruidat, mert ez a hely szent ahol állsz.

Éhség esetén el lehet venni a szentkenyereket az asztalról, flegmaságból nem lehetett kicsit hibás állatot áldozni, vagy meginni egy kis alkoholt a templomi szolgálat előtt.

Nem túl összefüggő, de ezek kavarognak bennem. Vélemény?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 18:59 
Bentlakó

van ;) de most hazamegyek :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 12., kedd 20:55 
Sziasztok!

Úgy jön ide a keresztelés, hogy ez is egy JEL, mint az Úrvacsora kenyere és bora.
Úrvacsora vétel nélkül is lehet bűnvallást tenni és bűnbocsánatot kapni Istentől. Milyen nagy baj az, ha valaki csak akkor teszi ezt, ha Úrvacsorázik.
Az Úrvacsora nélkül is tudatosulhat az emberben , hogy Krisztus teste az Ige megtöretik, hogy mindenki kaphasson belőle bűnlátást és vére kifolyatik, mint a bor, hogy mindenki bocsánatot kaphasson, aki elfogadja ezt.

Jézus teste táplálék, vére ital! Az Igével táplálkozik a Lélek és a véréből - halálából - kegyelmet kap Istentől!

Az Úrvacsora JELEI segítség arra nézve, hogy az ember születésétől kezdve gyenge hite erősödhessen a JELEK által.

Amikor fogyasztottam a kenyeret, akkor elképzeltem, hogy ez a számomra idegen anyag pár órán belül a sejtjeimet alkotó elemé válik. Testemmé lesz, ahogyan az Úr Igéje is ilyen tulajdonságokkal bír.

Ahogyan a bor a vérem része lesz órákon belül és már külön nem kimutatható a szervezetemben, úgy válik életem részévé a kegyelem, Isten bűnbocsánata az Ő Fia haláláért és feltámadásáért!

Miért kenyér és bor? Mert ez a legelterjettebb étel és ital a földön. Persze az eszkimók hallal és hólével is fogyaszthatnak Úrvacsorát, ha ez SEGÍT nekik abban, hogy HIGGYENEK! Ha tudják, hogy IGAZÁN Krisztus testével és vérével kell táplálkozniuk!

A LÉNYEG azonban Krisztus teste az Ő Igéje és Krisztus vére a halála által adott bűnbocsánat, amit HIT által kap meg az ember!

Péter

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1097 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 74  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra