Kedves Magda!
A saját véleményemet Isten kijelentésére alapozom, ami a nyelveken szólás tekinetében a Korintusiakhoz írt levél 14. részében megtalálható. Meggyőződésem, hogy szép rendben lehet nyelveken szólni, amire Isten Igéje figyelmeztet.
Meg van annak az oka, hogy miért kell ebben a rendben használni ezt az AJÁNDÉKÁT ISTENNEK!
De ha nem is tudom, mi az oka annak, hogy Isten ezt parancsolja, még is engedhetek az Igének, vagy elutasíthatom.
Isten nem az értelmünket akarja elvenni, hanem megtisztítani szeretné és nem csak az értelmünket, hanem a tetteinket.
Krisztus TERMÉSZETÉT ültette belénk, vagyis minket vad hajtásokat ültetett bele az áldott szőlő tőkébe, hogy ezzel értelmünk, szokásaink, tetteink, Istenhez és embertársunkhoz való viszonyunk GYÖKERESEN megváltozzon!
A régi elmúlt és újjá lett Benne minden.
Nem tartom fontosnak a nyelveken szólást ISTEN IGÉJÉRE HIVATKOZVA, de ELFOGADOM, mint Isten ajándékát és örülök annak, ha valaki ezt arra használja, hogy az Istennel való közösségéből építi a másikat és maga is épül általa.
Őszinte leszek veled Magda:
Engem zavar, ha nincs utána magyarázó és nem egymás után történik.
Vannak testvéreim, akik nyelveken imádkoznak és a kérésemet miszerint a KÖZÖS értelemmel való imádkozás közben ne imádkozzanak nyelveken, vagy ezt magukba tegyék elfogadták.
Nem az én kérésemre, hanem Isten kijelentésére, amit személyesen velük közölt.
Nem azt kértem tőlük, hogy ne imádkozzanak nyelveken és nem tiltottam nekik! Ezt kiemeltem szeretném a véleményem végére tenni!
Áldást kívánok nektek, minden Krisztusban bízó testvéremnek!