Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1097 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 74  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 15:33 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 19:09
Hozzászólások: 1521
>Olyanokról, akik nem azért futnak ki egyik helyről a másikra, amit az Ige ír. ÖNMAGUK épülése miatt keresik a jobbnál, jobb gyülekezetet.

Ez is tiszta sor. Ez egy másik kategória.

>Babilon, hitehagyó egyház, hm....
Ennél is nyilván sokkal konkrétabb a Biblia, csak nem akartam belemenni.

>Sajnos az új felekezetek abból gyűjtenek népet maguknak, hogy "kihívják" az embereket "Babilonból", hitük szerint a református egyházból.

Azért ez egy erős túláltalánosítás, sztem. Biztos van ilyen is. De miért nem úgy nézzük, hogy vannak különféle egyházak, ahol Isten Lelke működik - és ki itt találja meg az elhívását, ki ott. Miért kell szembe állítani, hogy a büdös szekták így meg úgy.

A legtöbb esetben a kisegyházak is kizárásokból jönnek létre, nem?
(És nem azzal az elhívással, hogy a református egyházat szétcincálják, gondolom)

>A gyülekezetet, ahol megtértem SZERETEM, nem kívánok más gyülekezetet keresni.
De hát ki mondja, hogy keress? A kérdés sztem megint másképp vetődik fel. Ha Isten hívna ki bármilyen egyházból - akkor kimennél-e, vagy mivel te ott szeretnél szolgálni, és ezt te eldöntötted, maradsz.

De félre ne érts léci - egyátalán nem azt mondom, hogy ki kell menned bárhonnan - csak a kérdést nézed a másik oldaláról, mint ahogy ez az életben felvetődik.

_________________
Várván ama boldog reménységet


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 16:17 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
kavics írta:
Amit írtál ott arról van szó, hogy vettesék ki a gyülekezetből az az ember, aki gonosz szavakkal csácsog Isten Igéje ellen és ezzel még nem megelégedve nem fogadja be az atyafiakat, sőt akik szeretnék őket befogadni, azokat is akadályozza ebben.


Nem. A megadott helyen éppen a csácsogó az aki igyekszik kivetni Isten gyermekeit, miután magának elsőbbséget kívánt és úgy tűnik nem kis részt el is érte. Jáns nem beszél az ő kivetéséről, csak arról, ha odamegy felemlíti a dolgait...

kavics írta:
Én SZERETEM azt a gyülekezetet, ahol hitre jutottam, ahol Jézus Krisztusban új életet kaptam, ahol hívő testvéreimmel együtt dicsérjük az Urat és együtt keressük az Ő vezetését, együtt adunk hálát Neki és együtt visszük bűneinket az Ő keresztje elé.
Milyen ez a gyülekezet? Tökéletes lenne tanításban, vagy a megélt Igében?
Nem tökéletes, de tökéletesen alkalmas arra, hogy ebben a közösségben megélhessem az Istentől kapott szeretetet, ezt gyakorolhassam és a testvéri közösségben intésekben és vigasztalásokban részesüljek.


Nyilvánvalóan nem minden református gyülekezet ilyen. Ám, hogy vannak ilyenek, illetve ahol legalább alcsoportként létezik ilyen, éppen ez mutatja, hogy a református egyház élő.

kavics írta:
Melyik az a felekezet, amelyik tökéletesen Biblikus? Sok felekezet azért jön létre, mert egy adott felekezetben valamit elhanyagolnak, nem gyakorolnak. Ilyenkor ebben a közösségben az adott dolgot túlzásba vihetik. Isten a felekezeteket azért hagyja meg, hogy ezzel GAZDAGÍTSA az Ő országát.


Amire itt vigyázni kell, az a gazdagítás álcája mögé rejtőző hamis lélek. (2Kor11,4) Másrészt itt példák is jól jönnének ilyen gazdagításokra.

kavics írta:
Mi az ami megtartja bármelyik felekezet közösségét? Milyen törvény, vagy tett az, ami miatt az ott élő emberek nem ölik meg egymást, nem hagyják el azt a közösséget?
Én egyetlen ilyen tettről tudok, ez Isten kegyelme, amit a Fiában adott!


Kegyelemből tartattatok meg, hit által, és ez nem tőletek van … (Ef2,8kk)

kavics írta:
Én nem imádkozom Máriához és a Szentekhez, mert nem tartom Biblikusnak. Hitem szerint egy a közbenjáró Isten és ember között. Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy valaki megéli a hitét egy katolikus közösségben, ahol ez nem téma, mert Jézushoz imádkoznak az ott élők. Persze akkor kezdődhet konfliktus, ha ők ezt teszik és a vezetőség részéről utasítás jön, hogy Máriát kell imádni és ezt cselekedetekkel bizonyítani. Ilyenkor viszont nem ezek az emberek hagyják el a gyülekezetet, hanem őket dobják ki - jó esetben - a gyülekezetből.


Ahogy ezt Diotrefesz is tette, s éppen ezért illik ide 3Jn. S ez bizony előbb utóbb mindig bekövetkezik az ilyen helyzetekben.

kavics írta:
Luther nem akart új felekezetet! Ő a katolikus egyház reformálásába gondolkodott, soha eszébe nem jutott a református, vagy az evangélikus felekezet létrehozása.


Nem akart, csak inkább engedett Istennek, mint embereknek, s Diotrefesz szellemi örökösei ennek megfelelően jártak el vele szemben kiátkozták.

kavics írta:
Te mit gondolsz?


A református és a katolikus egyház között a lényegi különbség a hitvallásokban van. A református egyházban a megtérőt támogatják az egyház hivatalos hitvallásai, ami mentén megalakult. Róma esetében a megtérőt a hivatalos dokumentumok nemhogy nem támogatják, de ellenségei. Azaz míg Róma esetében a hivatalos dokumentumok támogatják a kiátkozást, addig nálunk éppen fordítva van, aki ki akar zárni az bizony a hitvallásainkkal találja magát szemben.

A Hit Gyülekezete ki nem állhatja a Római Katolikus Egyházat. Ám amint például a jóra és rosszra egyaránt kiterjedő szabad akaratról van szó, azonnal kart karba öltve menetel vele.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 17:07 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
Indu írta:
Csak átfutottam az előzményeket, mikor beírtam az utsó hsz-emet - és konkrétan csak arra idéztem, hogy VAN olyan, amikor ki kell futni, és nem ott maradni. Én ennyit kívántam állítani, nem többet. De ezért is írtam a körítést hozzá, senkit nem buzdítva semmire :)

Hogy mi Babilon (hitehagyó egyház) és mi Isten gyülekezete (nem látható, földi formáció) az igéből nyilvánvaló. Szerintem ez olyan világos, hogy nem is nagyon lehet összemosni.


A láthatatlan egyház láthatóságáról idéznék Sípos Ete Álmos : Válságban van-e az egyház című előadásából, ahol ő éppen Victor Jánost idézi:

http://www.bibliaszov.hu/index.php?open ... /allaspont

b.) Következő feladatunk az, hogy állítsunk fel diagnózist, illetve vonjunk le konzekvenciákat (következtetéseket) a jelekből. Egyesek hajlanak arra a nagyon radikális és általánosító megállapításra, hogy ezek a jelek utalnak, pl. a Magyarországi Református Egyház halott voltára. Mások óvatosabban fogalmaznak, és a látható ill. láthatatlan egyház áldialektikája mögé menekülve azt mondják, hogy éles határvonalat kell húznunk a látható és láthatatlan egyház közé. Sokan állítják, hogy a láthatatlan egyház a lényeg, ez az igazi, a látható pedig úgyis megég az ítélet tüzében.
Ez a szemlélet azonban idegen a Bibliától. A látható ill. láthatatlan egyház fogalmát ugyanis a hitvallások és a dogmatikusok nem két egyház megnevezésére használják, hanem annak érzékeltetésére, hogy a láthatatlan egyházat (amibe a választottak tartoznak) a maga teljességében csak Isten látja. De ez nem azt jelenti, hogy a láthatatlan egyház tagsága itt a földön ne lenne mégis látható. A látható és láthatatlan egyház megjelölés ugyanis ugyanannak az igaz egyháznak két "oldalára" vonatkozik. A láthatatlan egyháznak, ha nem is a teljességében, de láthatóvá kell válnia ebben a világban. Ezt a Biblia követelményként tárja a hívők elé, amikor így szólít fel a Szentlélek: "Álljon el a hamisságtól minden, aki a Krisztus nevét vallja!" (2Tim 2,19). A Heidelbergi Káté pedig - a már idézett 54. kérdés-feleletében - azt írja, hogy abban válik láthatóvá az igaz egyház, hogy az "igaz hit egysége" köti össze őket. Victor János theologiai tanár eszméltető sorait hadd idézzem: "A láthatatlan egyház valósága láthatóan elsősorban az egy helyen lakó hívők gyülekezeteiben jelenik meg, és rejtelmes élete ezeknek az életében válik szemlélhetővé. Aki látni akarja a láthatatlan egyházat... annak itt kell azt keresnie. Ezért van az, hogy az Újtestamentum nyelve az ilyen helyi gyülekezeteket nemcsak ugyanazzal az 'ekklesia' névvel jelöli, hanem róluk ugyanolyan jelzőkkel és állítmányokkal beszél, amelyek az egyházat a maga egészében illetik meg."
Egyházunk állapotával kapcsolatban diagnózisunk tehát a következő: Egyrészt újra olyan krízis és válság helyzetben van, mint amibe a történelem folyamán többször is került. Másrészt, mivel egyházunknak ma is vannak gyülekezetei, ahol Krisztus maga szól az igehirdetésekben, ezért ott láthatók az élet jelei, azaz láthatóan is történik a választottak egybegyűjtése, és tagjai törekszenek az igazság oszlopaivá lenni, a biblikus rendet megvalósítani. Ezért nem mondhatjuk azt, hogy egyházunk mindenestül halott, vagy teljesen a Sátán zsinagógája.
Ugyanakkor arra is rá kell mutatnunk, hogy bizonyos helyeken és gyülekezetekben valóban halott, és ott nincs is egyház. Máshol viszont még él, de megromlott.
Ahol nincs egyház, ott mindent újra kell kezdeni! Ahol megromlott, ott pedig sürgős és komoly reformációra szorul. De meg kell szabadulnunk attól a téves szemlélettől is - amibe sokan esnek a református egyház kritikusai közül -, hogy mi is azonosítsuk azt akár a benne folyó teológiai oktatással, akár annak csúcsszerveivel, vagy vezetőivel!
A Biblia ugyanis "gyülekezet"-ben gondolkodik, így azt valljuk mi is, hogy az egyház ott él, ahol "az igaz hit egységében" gyűlnek össze emberek, ezért ott van közöttük Jézus Krisztus.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 17:17 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
tulip írta:
A Hit Gyülekezete ki nem állhatja a Római Katolikus Egyházat. Ám amint például a jóra és rosszra egyaránt kiterjedő szabad akaratról van szó, azonnal kart karba öltve menetel vele.

Kedves Tulip!
A Hitgyüli soha nem menetel karba öltve a Kat. egyházzal, akkor sem ha vannak közös pontok a hitvallásban, azért mert a Kat egyház tele van Ige ellenes, antikrisztusi gyakorlattal. Többek között ez az egyik oka, amiért a HGy nem vesz részt az öko mozgalomban.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 17:31 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 19:09
Hozzászólások: 1521
Idézet:
...annak érzékeltetésére, hogy a láthatatlan egyházat (amibe a választottak tartoznak) a maga teljességében csak Isten látja

A Biblia ugyanis "gyülekezet"-ben gondolkodik, így azt valljuk mi is, hogy az egyház ott él, ahol "az igaz hit egységében" gyűlnek össze emberek, ezért ott van közöttük Jézus Krisztus


én is így gondolom

_________________
Várván ama boldog reménységet


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 17:35 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
Kedves Tulip

Én azokról beszéltem akik ide oda ugrálgatnakönszántukból az egyik felekezetből a másikba,az egyik gyülekezetből a másikba.

Nem pedig azokról akiket kizárnak ,elküldenek egy felekezetből vagy gyülekezetből.

De akiket kizártak azokra is igaz az a tétel,hogy ha kizárták is öket akkor is azt kell tenniük amit a Szentlélek kiván tölük,
akár azt is,hogy azért küzdjenek,hogy visza kerüljenek a felekezetbe vagy gyülekezetbe,vagy természetessen
kereshetnek a Szentlélek segitségével egy másik felekezetet vagy gyülekezetet.

Azért úgy gondolom,hogy nem az az általános,hogy az emberek azért váltanak felekezetet vagy gyülekezetet
mert kizárták onnan őket.

Szeretettel Gabriel


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 17:44 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
Indu írta:
Kedves Péter!

A hívőknek van felszólításuk a Bibliában arra, hogy ha egyházuk hitehagyóvá, paráznává válik, akkor fussanak ki belőle.

És ezek után láték más angyalt leszállani a mennyből, a kinek nagy hatalma vala; és a föld fénylett annak dicsőségétől.
És kiálta teljes erejéből, nagy szóval mondván: Leomlott, leomlott a nagy Babilon, és lett ördögöknek lakhelyévé, minden tisztátalan léleknek tömlöczévé, és minden tisztátalan és gyűlölséges madárnak tömlöczévé.
Mert az ő paráznasága haragjának borából ivott valamennyi nép, és a földnek királyai ő vele paráználkodtak, és a földnek kalmárai az ő dobzódásának erejéből meggazdagodtak. És hallék más szózatot a mennyből, a mely ezt mondja vala: Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból:



Üdv:
Indu


Kedves Indú

Ez egy elég durva merítés volt.

A végitélet próféciájára hivatkozni úgy ,hogy annak az idejét sem tudjuk,a prófécia viszont mindig egy konkrét időre vonatkozik.Így értelemszerüen csak akkor lehetne
alkalmazni ezt az Igét ha tudnánk,hogy a jelen időre vonatkozik.
Ezt azonban senki sem tudhatja,fantáziálgatni,ábrándozni pedig nem jó.

Szeretettel Gabriel


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 17:52 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
exrefis írta:
A Hitgyüli soha nem menetel karba öltve a Kat. egyházzal, akkor sem ha vannak közös pontok a hitvallásban, azért mert a Kat egyház tele van Ige ellenes, antikrisztusi gyakorlattal. Többek között ez az egyik oka, amiért a HGy nem vesz részt az öko mozgalomban.
üdv
ex


Ami az Ige ellenes gyakorlatot és tanítást illeti abban a katolikus egyház és a hitgyülekezet is az élen jár.

Ilyen értelemben valóban a református egyház a leg Igehitelesebb felekezet.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 18:29 
Kedves Tulip!

Támogatom írásod!

Kedves Ex!

Tulip egy tantételre hivatkozott, amiben egyek vagytok a kat. egyházzal.

Kedves Indu!

A szekta szó számomra nem azonos a kis gyülekezetekkel. Ezt csak azért írom, mert látom szavaidból, hogy neked ez kényes téma. :-)
Ismerem a múltad, beszéltél róla és értem ez irányú érzékenységed...

Az a lényeg, hogy vannak akik akváriumban halásznak, látszat szerint ezzel teljesítve Krisztus parancsát.
Mint elefántok a porcelán boltba, berontanak egy közösségbe, megnézik, hogy ez a közösség melyik ponton a legtámadhatóbb és igyekeznek embereket megnyerni a maguk FELEKEZETÉNEK!
Nem nézik - mert nem érdekli őket - hogy abban a közösségben mit végzett már el eddig is Isten Lelke, mennyi szabadítást, új életet adott az Ő szeretete.
Ez nem kérdés!


:cry:

Szeretem a gyülekezetet, ahova járok, de ha Isten akarja, akkor persze hogy elmennék másik gyülekezetbe is, ez nem kérdés. Lehetőleg az utolsó sorba ülve, hogy ne érjen megaláztatás. :-)
DE ez nem jelenti azt, hogy olyan gyülekezetet keresnék, ahol megtérhetnék, mert ez hazugság lenne.

Értem, ezt néztem :-)


Kedves Gabriell!

Annyiban veszélyes ez az Ige, hogy az ember természeténél fogva hajlamos ráhúzni egy LÁTHATÓ felekezetre, vagy közösségre. Természetesen arra, amiben ő nincs benne :-)

Azt gondolom, hogy Babilon egy kép. Nem létező "város".
Azonban a tettei nyilvánvalók, ami LÉTEZŐ. Ahol ezek a tettek az uralkodók - felekezettől és gyülekezettől függetlenül - ott a leomlott Babilon romjai között megjelenik annak a látványa, amiről Isten Igéje szól. Rabságban vannak az emberek, tömlőcökben, ördögökkel körülvéve. Hogy miért kerültek ide, azt is leírja az Ige!
Ezek között az emberek között azonban OTT ÉLTEK ISTEN KIVÁLASZTOTTAI felekezettől függetlenül, hiszen innen kell majd kimenniük, amikor ez nyilvánvalóvá válik számukra.

Kedves Mindenki!

Ha azt mondom, hogy a ref. felekezetben nincsennek hívők és nem is voltak, akkor ugye bár ez az Ige rájuk nem vonatkozik, hiszen nincs aki kimenjen Babilonból.....
Ha pedig vannak hívők - Istennek népe - , akkor hogy kerültek oda, ha csak más felekezetekben lehet megtérni és új életet kapni?

Ez így nem igazán logikus....


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kavics 2007. jún. 30., szombat 19:37-kor.

Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 18:43 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
GABRIEL777 írta:
Én azokról beszéltem akik ide oda ugrálgatnak önszántukból az egyik felekezetből a másikba,az egyik gyülekezetből a másikba.


Elfogadom, de akkor eltévesztetted a címzettet, talán net2rist hozzászólására kellett volna írnod, amit nekem címeztél. Így mivel nekem címezted, - s én azokról szóltam akiket nem tűrnek meg s nem azokról akik önszántukból ugrándoznak – így kénytelen voltam ennek megfelelően reagálni a hozzászólásodra.

GABRIEL777 írta:
Nem pedig azokról akiket kizárnak ,elküldenek egy felekezetből vagy gyülekezetből.


Legyen. Ám így nem volt értelem nekem címezned a hozzászólást.

GABRIEL777 írta:
De akiket kizártak azokra is igaz az a tétel, hogy ha kizárták is őket akkor is azt kell tenniük amit a Szentlélek kíván tőlük, akár azt is,hogy azért küzdjenek, hogy vissza kerüljenek a felekezetbe vagy gyülekezetbe, vagy természetesen kereshetnek a Szentlélek segítségével egy másik felekezetet vagy gyülekezetet.


Ezt nem értem. Mondjuk kizárnak valakit a Sola fide elv miatt a katolikus egyházból. Saját jogi rendszerükben ezt simán megtehetik, hiszen átokmondás van rá érvényben. Most akkor a Szentlélek felkéri a hívőt a Sola fide feladására, hogy visszatérhessen?
Az más eset ha valakit úgy zárnak ki, hogy annak igazából az adott egyházban nem volt meg a jogi alapja, vagy pedig éppen egyházfegyelmi vétség miatt. Ám itt egyik ilyen esetről se volt szó.

GABRIEL777 írta:
Azért úgy gondolom,hogy nem az az általános, hogy az emberek azért váltanak felekezetet vagy gyülekezetet mert kizárták onnan őket.


Formálisan sokan önmagukat zárják ki mondjuk a katolikus egyházból, mert mondjuk nem indul ugyan ellenük eljárás, de elviselhetetlen légkör alakul ki velük szemben. Hasonló a helyzet a HGY-ből kijövők esetében.
Azután vannak az örök elégedetlenkedők, akik mindenütt csak a negatívumokat szívják magukba, s így mindig betelik a pohár s tovább állnak, de róluk végképp nem írtam.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 18:55 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
GABRIEL777 írta:
Ami az Ige ellenes gyakorlatot és tanítást illeti abban a katolikus egyház és a hitgyülekezet is az élen jár.

Haha!
Érdekes! Mégis két igeellenes "élenjáró" közül az egyiket vehemensen támadod, a mási mellet meg teljes melszélességgel kiállsz.
Felismerhető ebben is a gazdád eszejárása. :)
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 19:35 
Kedves Ex!

Ha valaki olyan szintre jut a maga felekezetének tökéletességében való látásban, mint azt a katolikus egyház is teszi, ott valami elferdült....

A református pásztorok így kezdig - persze van aki ezt hittel mondja, van aki betanultan, ez igaz :-)
"Isten méltatlan de elhívott szolgája..."


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 19:56 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
kavics írta:
Kedves Ex!

Ha valaki olyan szintre jut a maga felekezetének tökéletességében való látásban, mint azt a katolikus egyház is teszi, ott valami elferdült...

Kedves Péter!
Nem tűnt fel, hogy éppen a református egyház és tanítás tökéletesséről kapunk itt mostanában kioktatást? :D
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 20:08 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
exrefis írta:
GABRIEL777 írta:
Ami az Ige ellenes gyakorlatot és tanítást illeti abban a katolikus egyház és a hitgyülekezet is az élen jár.

Haha!
Érdekes! Mégis két igeellenes "élenjáró" közül az egyiket vehemensen támadod, a mási mellet meg teljes melszélességgel kiállsz.
Felismerhető ebben is a gazdád eszejárása. :)
ex


Igen Isten észjárása valóban felfedezhető abban ahogy birálom a katolikus egyház és a hitgyülekezet Igeellenes tanítását


A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára GABRIEL777 2007. jún. 30., szombat 22:46-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jún. 30., szombat 20:08 
Kedves Ex!

De tartok tőle, hogy be lesz bizonyítva egy "magasabb tökéletességtől", hogy ez mind a "Babiloniak" gonoszsága :-(

Tudod az a baj, hogy - Magdát idézve - az embernek nincs önkontrolja.
Se önmagára nézve, se a közösségére nézve.
Na ehhez kell Isten Lelke és már lesz is belőle hit cselekedet.

Tudod sokat gondolkodtam azon, hogy elmegyek egy katolikus honlapra fórumozni.
Köszönet nektek, hogy ezt az időt a családomra fordíthatom :-)

Egyébként miért nincs hites fórum a honlapotokon?


Vissza a tetejére
  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1097 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 74  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség