Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3043 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 203  Következő

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. júl. 21., szombat 09:27 

Ja, tényleg! :D

Vissza a tetejére

válasz net2rist-nek
HozzászólásElküldve: 2007. júl. 22., vasárnap 23:10 

Kedves net2rist!

Nemrégen találkozhattam és beszélgethettem Victor János legkisebb fiával, aki most 76 éves. Nyugdíjas lelkész, aki aktívan szolgál még, mert sok helyre hívják. Ő mondta régebben magáról, hogy ő a Roboám fordított mondását tartja érvényesnek magára, azaz: „az én derekam vékonyabb az én atyám kisujjánál.” Ezt idézve írtam én valakinek, hogy : „ Én pedig így vagyok Isti bácsival, és több más keresztyénnel is. De! Ennek ellenére a nekem adott kegyelmi ajándékot nem cserélném el senkivel! Mert nem csekély kegyelmi ajándék adatott nekem, jóllehet megvetett és semmibe se vett ember vagyok sok keresztyén szemében.”
Azt mondja nekem Isti bácsi a minap: Az ember nem szeret dicsekedni és nem is dicsekedhet a neki adott kegyelmi ajándékkal, de azért néha úgy szeretném, ha megkérdeznék, és elmondhatnám, hogy nekem a „hit szabálya szerinti írásmagyarázat” adatott, ami az első kegyelmi ajándék. (szabad, de majdnem pontos idézet tőlem.)
Ehhez azt tenném hozzá, hogy magamban már többször gondolkoztam a Victor János kegyelmi ajándékán, és – többekkel egyezően – arra a véleményre jutottam, hogy nála az a legjobb megfogalmazás, hogy „tanító”. Mert ha beleolvasol akármelyik előadásába, prédikációjába, levelébe, stb., láthatod és megérezheted, hogy bármiről beszél is, mindig tanít közben. Ajánlom neked is, és mások figyelmébe is, hogy ezzel az elvárással olvassa Victor Jánost, és nem fog csalódni!
Aztán persze úgy gondolom, hogy egy hívőnek – ahogy halad előre a hitben – nem csak egy kegyelmi ajándéka van, illetve lehet. Így van ez különösen például olyan formátumú emberrel, mint V.J. De azért a legjellemzőbb kegyelmi ajándéka mégis egy szóval kifejezhető. Tehát nála ez: a tanítás.
Isti bácsinál – mivel apja fia – sokat töprengtem magamban, hogyan lehetne megfogalmazni az ő kegyelmi ajándékát. Most, hogy ő maga fogalmazta így, úgy gondolom, valóban ez a legtalálóbb megfogalmazás az ő esetében. (mert én is ennek lényegi jelenlétét láttam őbenne, ami az írásmagyarázatát illeti.)
Önmagamat illetően pedig, már régen megfogalmazott dolog a magam számára, hogy milyen kegyelmi ajándékot kaptam én a Szent Lélektől, mint legjellemzőbbet, amellyel legjobban használhatok másoknak, és amivel értékes lehetek én az Úrnak.
Ezzel a kegyelmi ajándékkal mondom neked, hogy nem rád gondoltam azzal az általad idézett mondattal. Mert – úgy gondolom – tisztában vagyok azzal, hogy veled lehet beszélni, mert a gyakorlatban érvényes rád is – meggyőződésem szerint – a reformátori mondat: „ezt és ezt vallom a Szentírás alapján, aki pedig szintén a Szentírás alapján jobbra tanít, annak készséggel engedek.” (az más kérdés, hogy: „lassan járj, tovább érsz”.)
Tudniillik a legbiblikusabb hitvallásai ellenére a református egyház is – mint minden felekezet – mindig újra megromlik, és lelkileg visszafejlődik. De ez az Ószövetségből is világosan kitetszik Izraellel kapcsolatban.
Chambers mondja egy helyen, hogy a hívő embernek, amikor megtér, visszatér, mert felismeri, hogy eltért az Úr iránti engedelmességtől, mindig oda kell visszamennie, ahhoz a ponthoz, ahol eltért a helyes iránytól. Így van ez közösségi téren is. Meggyőződésem szerint a református a legjobb felekezet olyan szempontból, hogy annak voltak a legátadottabb, legengedelmesebb emberei, akik a legtisztábban, leghűségesebben szólták az Igét. Ilyen volt Kálvin János leginkább, aztán pl. a Heidelbergi Káté, és a Második Helvét Hitvallás írói is. Aztán a 20. században – meggyőződésem szerint – leginkább ilyen volt Victor János. Mellette egyenlő eséllyel indul Nagy Barna is, csak ő kevesebbet írt. De ezeket már említettem. Aztán ilyen volt Chambers, jóllehet őróla nem tudom, hogy református volt-e, vagy baptista. De azt hiszem, nem tévedek, amikor egy ízben hasonlót ír, hogy ne higgy az általad leginkább tisztelt hívőnek sem, ha Isten Igéje jobbra tanít, akkor Spurgeont illeti kritikával, akinek szolgálata által egyébként megtért.
Mivel azonban az a meggyőződésem, hogy a református klasszikusok a legjobbak, azért az is a véleményem, hogy a református egyház van lelkileg a leggyalázatosabb helyzetben. Éppen azért, mert olyan sok adatott neki a hívő ősökben, azért a lelki romlása is a legszembetűnőbb, a leginkább szégyent hozó a Krisztus nevére.
Amilyen igaz az, hogy: akinek sok adatott, attól többet kérnek számon, ugyanúgy igaz az is, hogy: aki a legjobb ősökkel dicsekedhet, annál a legszégyenletesebb a gazdag lelki örökség megcsúfolása, semmibe vétele, tettekkel való megtagadása.
Ez közösségileg igaz. Kivételek – Isten kegyelméből – mindig vannak.
Exrefisre gondolva, hadd mondjam el, hogy a mi kis tanyasi vályogtemplomunkban két hetenként van istentisztelet. Én nem prédikálhatok bizonyos okok miatt, és így nem magamat, hanem mások igehirdetését hallgatom. Az a kiváltság ért minket, hogy olyan prédikátort hallgathatunk (nő) leginkább ezeken az istentiszteleteken, akinek prédikálása legtöbbször „erőnek és léleknek megmutatásában áll.”
Ez a hölgy szintén a református gimnáziumba járt Debrecenben. Elmondása szerint volt neki vagy két osztálytársa is, akik kimentek a ref. egyházból, mondván, hogy ott aztán nincsen már Szent Lélek, stb. Ő azt mondta nekem, hogy nem állt még olyan erősen a hitben akkoriban, mint most, de ez a hozzáállás úgy felháborította, hogy egyrészt felelősségre vonta az egyik illetőt, hogy akkor miért nem tesz annak érdekében, hogy a ref. egyházban több legyen a Szent Lélek, ahelyett, hogy kimegy onnan, másrészt pedig ezek nyilatkozata erősítette meg őt a ref. egyházhoz való hűségben, mármint hogy a Krisztus nevében itt szolgáljon és próbáljon hiteles keresztyén életet élni.
A kimenteknek és a kimenőknek üzenem ezúton, hogy az volt a könnyebb megoldás! De azon nem volt (és nem lesz) Isten áldása! Mert „csak” 30-35 évet kellett volna várniuk (vagy nekik kevesebbet), imádkozva és szenvedve, hogy megérhessék a református egyház megújulását. De nem fogják tudni élvezni annak örömét, ha eljön az idő, amely idő már itt áll az ajtó előtt. Mert ők a könnyebb végét fogták meg a dolgoknak. Pedig – ahogy Chambers mondja: „a keresztyén élet útja a „hosszú-hosszú elfáradások” útja.”
1985-ben írtam annak, akinek írnom kellett, hogy: „ha eljön egyházunk megújulásának ideje, akkor ismét bekövetkezik az, amit Pál így írt: „mert szükség, hogy szakadások is legyenek, hogy a kipróbáltak nyilvánvalókká legyenek.””
Tehát: lesznek szakadások az ébredés megindulása után. Olyan szakadások, amelyeknek eredete a múltban gyökerezik olyan értelemben, hogy az illetők nem használták ki az előkészület idejét, és nem ragadták meg a Krisztus kegyelmét igazán, és amikor „erőfeszítésre kerül a sor, kidőlnek a sorból” (Chambers), azaz nem bizonyulnak híveknek, és ellenségeivé válnak a Krisztusnak. Ennek különféle megnyilvánulásai lesznek. Egyik így, a másik úgy.
Nos, én azokra gondoltam azzal a mondatommal, amit idéztem. De rólad nem így gondolkodom.
Mindenesetre bántónak találtam azt magamra nézve, és egyebeknek sem tettél jót vele, hogy úgy megtámadtál engem, amikor Swedenborgot említettem egy ízben, és még mindig úgy adod elő, mint aki teljesen tisztában van vele, hogy Swedenborg „spiritiszta”, de legalábbis ördögi, de legalábbis megbízhatatlan. Én – ismét mondom: csak idézni akartam valamit tőle, de Blumhardt után és mellett csak, ami az akkori, Bibliaolvasó kalauz szerinti Igében előjött. Azóta Tulip – kérésem nélkül – megküldte nekem a Swedenborg extra.hu megjelölést, ahol megtalálhattam Swedenborg magyarra fordított munkáit. Mindenkinek ajánlom, hogy olvasson bele. (De nem kötelező, csak ha van ideje, és saját véleményt akar kialakítani róla magának.) Nos, én azt olvasom az Igében, hogy az a lélek, amely nem mondja Krisztust testben megjelent Istennek, az az ördögtől van. Persze lehet valamit szájjal vallani, egyébként pedig tagadni. De a lelkek megítélésének ajándéka képesíthet arra, hogy megítélhessük valakinek írásaiból is, hogy komolyan vallja-e, amit mond, vagy pedig nem. Swedenborg értekezik az úrvacsoráról, a keresztségről, a Megváltóról, a megváltásról, a Szentháromságról, stb. Én beleolvastam, és még fogok is. Vannak kérdéseim és kritikáim írásával kapcsolatban, de az a meggyőződésem is áll, hogy ő keresztyén volt, mégpedig igaz keresztyén. Ez a meggyőződésem írásainak olvasásakor alakult ki bennem. Amikor odakerül a sor, fogok idézni belőlük, ha kell. De egyébként nem Swedenborg számomra a tanító! Hanem az Úrban Chambers és Victor János! De nem vagyok beszűkült ember, aki nem tud mástól semmit sem idézni, és nincsenek meg a saját – úgymond – önálló gondolatai és véleményei is a dolgokról, mégpedig az Isten Igéje alapján.
És még folyathatnám, de már így is hosszú voltam. Mivel azonban „szerény vagyok, mint az ibolya”, engedd meg, hogy végezetül a feleségem véleményét is ideírjam, aki szerint nem csak az az egy jó beírásom volt eddig a fórum hasábjaira. (már ami a nem idézeteket illeti.) Sőt, mintha azt mondta volna, hogy szerinte mindegyik jó volt.
Rostának meg köszönöm, hogy ennyire pártol, igazán jól esik, de miattam nem érdemes összevesznie senkivel, még net2rist-tel sem, aki „túl van már mindenen”.

Testvéri szeretettel: prophet

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 23., hétfő 06:41 
Bentlakó

:)

köszönöm :)

és ne haragudj, TÉNYLEG NEM bántás volt a célom... megörültem neked, és - a magam elfogadhatatlanul laza módján - ezt minden modorosság és kötelező udvariassági kör nélkül ki is fejeztem :)

csak annyit mondhatok: ennek a beírásnak is örülök

üzenem a feleségednek: eggyel megint TÖBB jó beírásod van a fórumon ;)

Swedenborg-ügy: nem tesz jót senkinek, hogy LEBEGTETSZ ("majd beírom, ha odaérek")
én amellett lennék (szerintem ezzel nem vagyok egyedül), hogy minél hamarabb kellene ezt a kérdést tisztázni

debreceni református gimi és "akik kimentek a ref. egyházból, mondván, hogy ott aztán nincsen már Szent Lélek, stb.":
nem tudom a lelkésznő KOROSZTÁLYÁT, tény, hogy ismerek én is ilyen esetet, igaz, hogy az illetőket kiRÚGTÁK a gimnáziumból "mert megtértek" (ez nyilván a másik oldal szemszögéből van megfogalmazva, és nyilván ők is hasonlókat hangoztattak, mint az általad említett "szakvélemény")

prophet írta:
A kimenteknek és a kimenőknek üzenem ezúton, hogy az volt a könnyebb megoldás! De azon nem volt (és nem lesz) Isten áldása! Mert „csak” 30-35 évet kellett volna várniuk...

igen, ez ismerős... én is végigjártam ezt az utat...

és MEGGYŐZŐDÉSEM, hogy ha valakinek "csak 30 évet kell várnia"...

és MEGVÁRJA ezt a 30 évet: az bizony ELVESZTEGETTE az életéből és az ELHÍVÁSÁBÓL azt az időszakot, amikor LEGINKÁBB dinamikusan tudta volna Istent szolgálni...

TERMÉSZETESEN ilyen eset is van, mikor ez Isten akarata (én is voltam 8 évig NYUGDÍJAS házicsoportvezető, és Isten a HASZNOMRA fordította a "kényszerű tétlenséget"), de 30-35 év??? háááát...

ami az ÁLTALAM ISMERT "reformátusságukat elhagyó" embereket illeti: ÁLDÁS volt számomra a szolgálatuk, azzal együtt, hogy az ELSŐ ilyen "karizmatikus áldást" egy refomátus papként MEGMARADT ember közvetítette számomra... vagyis: az a szabály, hogy nincs szabály, kivételesen G777-nek tetszőt fogok mondani: a Szentlélek vezetése a "szabály" :)

Vissza a tetejére

folytatás net2rist-nek
HozzászólásElküldve: 2007. júl. 23., hétfő 07:16 

Hadd tegyek be ide egy rövid magyarázatot V. J. tollából Mózessel kapcsolatban, aztán fűzök hozzá néhány mondatot:

„Szemközt látod a földet, de arra a földre, amelyet én adok Izrael fiainak, oda nem mégy be.”
V. Mózes. 32, 52.

„Oda nem mégy be.” Isten nemet is szokott mondani. Nem olyan az Ő szeretete, hogy szolgáinak minden kívánságát teljesítené. Nem volt igazán atyja országának az a király, aki minden elébe terjesztett tervre és minden előadott kérésre azt válaszolta: „Dobzse.” És nem viseli szívén gyermekeinek javát az a szülő, aki semmit sem tud megtagadni nekik. Még azt sem zárja ki Isten szeretete, hogy büntetésül húzza keresztül Övéinek reménységét és óhajtásait. Kegyelmébe befogad Ő minden bűnöst, bőséges az Ő bocsánata. De a kegyelem világában is vannak mennél beljebb, annál csodásabb rejtett birodalmak. S aki letér az engedelmesség útjáról, az előtt itt is, ott is bezárul egy-egy kapu, mely még gazdagabb áldások felé vezetne. Mózes eljátszotta azt az örömöt, mely legméltóbb bekoronázása lett volna életének, hogy lábával járhasson az ígéret földjén, és szívhassa annak levegőjét.
De arról a földről mégis így szól Isten: „amelyet én adok Izrael fiainak.” Nem is az volt a fontos, hogy Mózes bejut-e oda vagy nem, csak az, hogy Isten bevezesse oda azt a népet, amelynek megjelentette magát. Mózes kívül reked. Álmainak hazájából számkivetetten magányosan hal meg. Már a küszöbhöz ért reményei beteljesedésének, s akkor csattan be előtte az ajtó. De a kép, mely elénk tárul, mégsem sötét és tragikus, hanem békességes és megnyugtató, mert a szomorú csalódás csak mellékes dolgokban következik be, a fődolog diadalmasan halad előre a beteljesülés felé. Boldog az, aki a maga kicsiny emberi életével így bele tudott olvadni Isten ügyébe. Mit neki, ha ő kidől útközben! Csak az Isten diadalmenete jusson előbbre feltartóztatás nélkül!
Innen a vigasztalás: „Szemközt látod a földet.” Ha Isten nemet mond, mindig gondoskodik kárpótlásról. Akinek életét megfosztja sok óhajtott öröm élvezésétől, azt meggyönyörködteti az Ő győzelmes jövendőjének látomásával. Mózes a hegy ormáról végigjártathatja tekintetét az egész hazán, amelynek elnyeréséért hosszú életét eltöltötte szolgálatban és küzdelemben, - s ez elég neki. Békén hajtja utolsó pihenőre ősz fejét. Nem hiába volt a nagy munka. Ő nem éri meg a bevonulás nagy napját. De az a nap el fog jönni. – És ugyanígy nyugodtak meg Istenben mindenkor az Ő szolgái, „messziről látva” az ígéreteknek beteljesedését és készségesen elszenvedve a maguk keresztjét. Hadd menjek fel hát én is a látomások hegyére!

Ez volt az idézet. Mózesnek 40 évig kellett várnia a pusztában, Ábrahám sem kevés időt töltött várakozásban, és még sok bibliai példa van a "hosszú" várakozásra.
Mózesnél - a vigasztalás ellenére - mégis az a szomorú, hogy büntetést is kellett alkalmaznia Istennek, az engedetlenségéért, és ez a büntetés valóban azt tette lehetetlenné földi viszonylatban, ami "legméltóbb bekoronázása lett volna" földi megbízatásának.
Valóban, abban egyetérthetünk, hogy a Szent Lélek vezetése itt a lényeg. De abban nem, hogy elvesztegetett idő a várakozás ideje, persze csak akkor nem, ha közben is engedelmes az ember Isten Igéje iránt. Mert akkor érvényes sokszorosan az Ige, hogy "bepótolom az esztendőket, amelyeket tönkre tett..."
Üdv.

Vissza a tetejére

Re: válasz net2rist-nek
HozzászólásElküldve: 2007. júl. 23., hétfő 08:22 
Bentlakó

prophet írta:
Exrefisre gondolva, hadd mondjam el, hogy a mi kis tanyasi vályogtemplomunkban két hetenként van istentisztelet. Én nem prédikálhatok bizonyos okok miatt, és így nem magamat, hanem mások igehirdetését hallgatom. Az a kiváltság ért minket, hogy olyan prédikátort hallgathatunk (nő) leginkább ezeken az istentiszteleteken, akinek prédikálása legtöbbször „erőnek és léleknek megmutatásában áll.”
Ez a hölgy szintén a református gimnáziumba járt Debrecenben. Elmondása szerint volt neki vagy két osztálytársa is, akik kimentek a ref. egyházból, mondván, hogy ott aztán nincsen már Szent Lélek, stb. Ő azt mondta nekem, hogy nem állt még olyan erősen a hitben akkoriban, mint most, de ez a hozzáállás úgy felháborította, hogy egyrészt felelősségre vonta az egyik illetőt, hogy akkor miért nem tesz annak érdekében, hogy a ref. egyházban több legyen a Szent Lélek, ahelyett, hogy kimegy onnan, másrészt pedig ezek nyilatkozata erősítette meg őt a ref. egyházhoz való hűségben, mármint hogy a Krisztus nevében itt szolgáljon és próbáljon hiteles keresztyén életet élni.
A kimenteknek és a kimenőknek üzenem ezúton, hogy az volt a könnyebb megoldás!

Kedves Prophet!
Ha már megemlítettél, reagálok. Az én történetem egészen más. Én nem azért hagytam ott a ref egyhézat, mert Szent Lélek hiányt észleltem. Nem volt problémám a Szent Lélekkel. Olyan mértékben el volt titkolva, háttérbe volt szorítva a prédikációkban, hogy szinte új felfedezés volt sok-sok évvel később a személye.
Miután a refiben végeztem, egyszer voltam még ref. templomban, az első házasságom megkötésekor. Azért nem mentem többet, mert én egy praktikus ember vagyok és az égvilágon semmi értelmét és hasznát nem láttam az ott töltött időnek. Szóva nem füves legelőkre vezették ezek a pásztorok a juhokat, hanem száraz sivatagba.
Sok évvel később volt csak, a mikor élettel kenettel teli prédikációk nyomán életre keltek az addig is ismert igék. Döbbenetes volt a kölönbség a száras sivatag és a bővizű forrás között.
Azt írtad 86-ban szükségesnek láttad a ref egyház megújulálsát. Igaz lehetett, de most is szökséges. Én azt látom, hogy egy tapodtat nem ment előre a dolog sőt. Az én osztályomban egy ember volt aki kereszténynek volt mondható. Ő most lelkész. Saját állítása szerint megtért gyülekezete van megtért presbiterekkel. Egy megtűrt embernek számít a ref. egyházon belül, épp, hogy ki nem rúgják(de ő volt az egyetlen, aki őszintén örült a megtérésemnek, mikor az érettségi tatálkozón beszámoltam róla) . És sem volt semmi, ahogy a találkozón, amikor már ő elment, hogy beszéltek róla a volt osztáyltársam(ma a Nagytemplom lelkésze) és volt osztályfőnököm(ma teológia professzor).
Szóval ma is nagy bajban van és megújulásra vár a ref. egyház szerintem, de ahogy látom a mainstream mindent megtesz, hogy ez nehogy bekövetkezzen.
A józanság szellemének ajándékával rendelkezve pedig azt állítom, hogy ha az a kedves lelkésznő valóban az erőnek és a Szellemnek a megmutatását végzi, akkor hamarosan a hatalmas tömeg szét fogja feszíteni a templomotok vájogfalait, mert az ilyen helyre dől a szomjazó emberek tömege. :)
Öszintén szeretném látni.
üdv
ex

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 23., hétfő 11:07 
Bentlakó

Kedves Prophet!

Idézet:
Mindenesetre bántónak találtam azt magamra nézve, és egyebeknek sem tettél jót vele, hogy úgy megtámadtál engem, amikor Swedenborgot említettem egy ízben, és még mindig úgy adod elő, mint aki teljesen tisztában van vele, hogy Swedenborg „spiritiszta”, de legalábbis ördögi, de legalábbis megbízhatatlan.

Bár ezt Net-nek írtad, úgy érzem reagálnom kell rá. Ezt ne magadra nézve vedd bántónak, mert ez nem a személyedet érinti, hanem a konkrét tanítást.
Ha valaki meghalt emberek lelkével társalog, onnantól semmilyen tanításának nincs helye egy keresztény fórumon. Egyetértek Ex-szel, hogy ez a "majd visszatérek rá" is árt az ügynek. Egy ilyen esetben, mint ez a Svedeborg-i csak a tökéletes és azonnali elhatárolódást tartom elfogadhatónak.

Kérlek válaszolj nekem erre:
Hiszed-e, hogy halottak lelkével társalogni spiritizmus, és Isten Igéje szerint tilos?
Ha elismered, hogy halottakkal társalogni spiritizmus, és látjuk, hogy S. ezt csinálta, akkor miért nem látod be, hogy S. esetében is ugyanolyan spiritizmus, mintha bárki más csinálná?

Üdv:
Indu

Vissza a tetejére

Re: válasz net2rist-nek
HozzászólásElküldve: 2007. júl. 23., hétfő 19:35 
Bentlakó

prophet írta:
Rostának meg köszönöm, hogy ennyire pártol, igazán jól esik, de miattam nem érdemes összevesznie senkivel, még net2rist-tel sem, aki „túl van már mindenen”.

Testvéri szeretettel: prophet

Kedves Prophet!

Én senkivel sem kötöttem itt a fórumon véd, és dacszövetséget. Veled sem. Ugyanakkor részemről jobban tisztelem, vagy amint mondtad "pártolom" a teljesítményt, no meg a kézzelfogható hitbéli elkötelezettséget, mint a pár soros benyögéseket...

Vissza a tetejére

exrefis-nek
HozzászólásElküldve: 2007. júl. 23., hétfő 21:47 

Kedves Ex!

Köszönöm a reagálást. Némely dologban abszolút nem érthetünk egyet, de ennek jelenleg így kell lennie. Csak annyit, hogy én 1975 óta egyfolytában megújulásra szorulónak látom a ref. egyházat.
Üdv: prophet

Vissza a tetejére

Rostának
HozzászólásElküldve: 2007. júl. 23., hétfő 21:50 

Kedves Rosta!

Köszönöm. Nagyon örülök, amit a Heidelbergi Kátéval kapcsolatos bemásolásaimról írtál. Szerintem is érdemes odatenni, mert mindig lesz, akinek üzenet lesz belőle.
Üdv.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 25., szerda 09:21 

(zenebejátszás)

Figyelem! A találkozni és énekelni (is) vágyó fórumtestvéreket üzenettel várják a "Találkozzunk" c. topicban.

:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 25., szerda 19:47 
Bentlakó

Tudtok valamit a felvételi ponthatárokról?

Ma este 8-ra lett begarangozva, de a www.felvi.hu-n semmit sem lehet behozni, hiába próbálkozom vele nyolc óta.

Sikerült esetleg valamelyikőtöknek? A lányom miatt érdekelt vagyok... !

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 25., szerda 19:53 

Rosta, sztm olyan szinten zsúfolt most az oldal, hogy még órákig esélye sem lesz az embernek bekerülni. :(

Izgulok most már a lányodért is, no meg a fél ifi-csoportomért ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 25., szerda 20:07 
Bentlakó

Köszi Jenny! Már fél nyolckor ráálltam a felvi oldalra, de azóta egy hangyányit sem mozdult semmi.

Remélem legalább éjfél után csak meg lehet nézni a listát... :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 25., szerda 20:37 
Bentlakó

Firefoxal meg lehetett nézni, és már a kis pohár aszu boron is túl vagyunk, merthogy ezzel ünnepeltük meg, hogy felvették a lányomat! :)

Istennek hála 8 ponttal jobb a ponthatárnál a gyerek!

Képzeljétek el, hogy van olyan, hogy az államilag finanszírozottaknak két ponttal kisebb a ponthatára, mint a költségtérítéseseknek! Innen látszik milyen jó is ez a rendszer, no meg mennyire jó, ha mindent számítógéppel csinálnak...! :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 25., szerda 21:19 
Bentlakó

Gratulálok a lányodnak, Rosta! Hová vették fel?

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3043 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 203  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra