Linda írta:
---Kedves Net !- A feladványt Te kaptad, kérdés formájában ! - Nem
Te adtál feladványt. Neked kellene igei alappal alátámasztani állitásodat:
UJSZÖVETSÉGI TÖKÉLETES=CÉLNAK MEGFELELŐ.
-Többször már nem irom le a kérdést,---igérem. -(Bővebb válaszom
Net2rist sorai ELŐTT ! Ezt Kamillának és Cillának ---és persze Net-nek is
üzenem)
...
L.
a forrás - nyilván - a KISUJJAM... mivelhogy onnan szoptam
vagy mégse:
Idézet:
[Mt. 5.43] Hallottátok, hogy azt mondták: Szeresd felebarátodat, gyûlöld ellenségedet!
[Mt. 5.44] De én azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, imádkozzatok üldözõitekért,
[Mt. 5.45] hogy mennybéli Atyátok fiaivá lehessetek, mert õ napját rosszakra is, jókra is felhozza, esõt ad igazságosoknak is, hamisaknak is.
[Mt. 5.46] Ha csak azokat fogjátok szeretni, akik szeretnek titeket, micsoda béretek lesz? Hát a vámszedõk nem ugyanazt cselekszik-e?
[Mt. 5.47] Ha csak testvéreiteket köszöntitek, mivel tesztek többet? Hát a pogányok nem ugyanazt teszik-e?
[Mt. 5.48] Legyetek tökéletesekké, ahogy mennyei Atyátok is tökéletes (célját betöltött).
(Csia féle fordítás... lehet SZERETNI, lehet NEM SZERETNI... tény, hogy így írta az öreg, pedig... TUDOTT valamit, pl. görögül is
sajnos most egyelőre nem lehet megkérdezni, hogy mi a JÓFENÉNEK írta be a zárójeles szavakat... de odafent MEG FOGOM KÉRDEZNI tőle
))
görög lexikonban meg a következőt találtam:
Idézet:
Definition
to make perfect, complete
to carry through completely, to accomplish, finish, bring to an end to complete (perfect)
add what is yet wanting in order to render a thing full to be found perfect
to bring to the end (goal) proposed to accomplish
bring to a close or fulfilment by event
of the prophecies of the scriptures
hadd ne kövessem el azt a HIBÁT, hogy lefordítom magyarra (dupla fordítás torzítása + a veszély, hogy beleviszem a saját értelmezésemet)
....visszakérdeznék:
Linda írta:
nekem Jézus felszólitása ugrik be: "LEGYETEK AZÉRT TÖKÉLETESEK,
MINT A TI MENNYEI ATYÁTOK." -
-- Ebben a felszólitásban szó nincs arról,- hogy a "célnak megfelelő". Aki
elolvassa az előtte levő felsorolást, megtalálja mi az ujszövetségi tökéle-
tes.
MILYEN felsorolásról teccik beszélni?
ugyanis:
kamilla írta:
Na, én meg közben itt az első padban megnéztem a szövegkörnyezetet, és jelentem: semmi köze ennek a mondatnak sem ahhoz, ami előtte van, sem ahhoz, ami utána. Vagy legalábbis nekem nem sikerült megtalálni az összefüggést. Pedig az evangélium nem egymondatos bölcs mondások gyűjteménye, mint például a példabeszédek.