máriamagdolna írta:
Köszönöm,Lucius, a kiigazítást.
Nyilvánvaló hiányosságokkal rendelkezem a Biblia tartalmát illetően,ezért hálás vagyok az információkért.MOst épp nem áll módomban utánanézni,és eleddig senki sem cáfolta itt meg,ezért elfogadom azt a megállapításodat,hogy Ádám már a bűnbeesés előtt rendelkezett a rossz fogalmával.Ebből következően a jó fogalmával is.Tehát tudta,mi a különbség a kettő között.Azaz rendelkezett a jó és a rossz tudásával.Ebben az esetben felmerül bennem a kérdés,mi volt akkor a jelentősége annak,hogy evett a gyümölcséből.Ha már előtte is tisztában volt e fogalmakkal.Csupán nem tapasztalta meg őket,ahogy azt írod.Kérdésem,ebben az esetben,az volna,hogy akkor miért nem a Megtapasztalás Fájáról beszélünk?
Szívesen veszem a további kiigazításokat,amig nincs lehetőségem a vonatkozó részeknek utánaolvasni a Bibliában (és persze utána is:))
Természetesen eltérhetnek a nézeteink,látszólag is,és érdemben is;-)
Közel sem szántam kiigazításnak. Valamint mind nyilvánvaló hiányosságokkal vagyunk. És 2Tim 3:16,17 szellemében érdemes az írásokat vizsgálni. Habár magam itt vendég vagyok, de kétségem van abban, hogy bárki felvállalná és kijelentené; teljességgel ismeri az írások tartalmát.
Viszont ha beszélgetések közben felmerülnek nézetek eltérései, azoknak szívesen utánanézek, mert lehet, hogy épülésemre van. Vagyis ilyenként önző vagyok.
A jelentőségről; szerintem bármi lehetett volna pl. ne pihenj azon fa alatt. Vagy ne fürödj ezen patakban… stb.
Isten nem szabott szabályokat, megteremtette az embert és feladatául adta a föld benépesítését. Ami nem csak szaporodással járt volna, hanem munkával;a kert kiterjesztése az egész földre. (itt érintem máshol felmerült kérdésed; Isten óhajt-e foglalkozni a népesség túlszaporodásával? Vagy hasonló. Igen. Azt mondta töltsétek be a földet. Valamit megtölteni, teljesen. Ez a célja. Hogy amikor ez megtörténi mi lesz? Márk 12:25 )
De, maradok gyümölcsnél. Sátán felvetette, hogy Isten, nem minden teremtménye hajlandó hűséggel, és engedelmességgel Isten vezetését elfogadni, és imádni Őt. Erre leginkább Jób könyvében felvetett kérdések a legérthetőbbek. (szerintem)
Isten úgy döntött, hogy egy jelentéktelen tiltást, parancsot ad az embernek, (jelentősége viszont annál nagyobb.) hogy az bizonyíthassa hűségét. Ha megfogadja az utasítást, akkor hűséges, ha megtagadja, akkor nem. Mert ekkor már az a Szellemi Személy, aki egykor Isten egyik fia volt, fellázadt. És lázított az égben is. (Tudjuk ezt vízözön esetéből 1Móz 6:2) A mennyekben megbukott (jel 12:4, ez pedig egy harmad)az ember esetében pedig Ádám és Éva egy testé, azaz egynek számítandó. Az egy pedig önmagában nem mérlegelhető. Ezért kellett egy második Ádám 1Kor 15:45.
Rövidre; Jó dolog volt ott a kertben lakni, és örökélet ígéretével élni.
A fa, és annak gyümölcse ezt jelképezi. Maradsz a jóban? Vagy mész utadra, Isten nélkül; tehát rossz.
Hogy miért nem a tapasztalás fájáról beszélünk? Mert nem mi, hanem Isten íratta le.
Azon pedig sokszor elgondolkodtam, és csodálattal vagyok ezen írás felé, mert Isten úgy közölte mindezeket, hogy érthető legyen akkor, amikor leírta Mózes, és érthető legyen napjainkban is. Valamint figyelemmel volt a kicsikre, és nagyokra korban és tudásban. Hogy érthető legyen az embernek a közlendője.
A gravitációról jut eszembe; 2kir 6:6 Felmerül bennem a kérdés, hogy Ki módosította a gravitációs törvényt, ahogy ott olvassuk? De, ugyancsak Jób könyve, ahol elhangzanak kérdések, és olyan leírások, amiket csak napjainkban a jelen technológiával tudunk visszaigazolni. Vagy a gravitáció és merülés törvényeit is elviselő bárka megépítetése…
E-Bibliák; van a hálón is sok. Én pl. már régről E-sword nevű programot használom
Habár ez itt nem a reklám helye
http://www.e-sword.net/downloads.html De, volt itt a fórumon valahol szó, arról, hogy ki mit használ, vagy hol találhatóak…
U.I.
Elnézést kérek! szaporodás szót használtam, hirtelenségemben.