tulip írta:
máriamagdolna írta:
Kavics a következőket írta fentebb:
A zsidók is várják a megváltót, holott Ő már eljött!
A jó hír Gabriell, hogy a MEGVÁLTÁS MEGTÖRTÉNT!
Én nem valaminek a várásáról teszek bizonyságot, hanem a tényéről.
Ezért nincsennek benne Isten Országában ezek az emberek, mert ők várják a megváltásukat (biztos sokat is tesznek ezért), ahelyett, hogy elfogadnák ennek tényét, elfogadnák bűneik bocsánatát Jézus Krisztus érdeméért!
Ha tényleg a megváltásukat várják, akkor innen üzenem nekik, hogy Jézus Krisztusban 2000 évvel ezelőtt eljött a Megváltó és mind azt elvégezte, ami miatt bárki Istennek gyermeke lehet!
Hiszed ezt?
Tulip pedig ezt írja:
A mennyei testet akik megtértünk majd akkor kapjuk meg, amikor Jézus Krisztus visszajön. Ekkor akik már meghaltak az Úrban, feltámadnak új mennyei testben, akik pedig az Úrban élnek átváltoznak szintén új mennyei testbe. Ez a test romolhatatlan lesz. Ezzel fog megváltásunk befejeződni, most ugyanis abban az állapotban vagyunk, hogy várjuk testünk megváltását.
Én pedig azt kérdezem,hogy akkor most várunk vagy nem várunk.Történik még valami,vagy nem történik?
Van vagy lesz a megváltás?
A megváltás megtörtént, a Golgotán. Ez az amiről Kavics írt. Amiről én írtam -, de ha visszanézed előttem már kavics megtette ugyanezt lényegében pontosan ugyanazt a szakaszt idézve a Bibliából mint én – az az, hogy az ember megváltása a feltámadása/átváltozása során fejeződik be a számára, akkor válik a hitből valóság, akkor valósul meg, amit addig csak reméltünk, azzal a reménységgel, mely nem szégyenít meg. Immár látni fogunk nem hinni. A megtérés/újjászületéskor az ember szellemivé válik, vagyis képes lesz Isten dolgait felfogni, Istenben híve gondolkodni. Ám testünk még megváltatlan. ennek meg van a nevelő célzata, de a praktikus oka is. Ha testünk is megváltódna, akkor egyrészt mindenki látva ezt rohanna megtérni. Másrészt ha nem rohanna mindenki, akkor egyszerűen nem bírnánk elviselni a bűn semmilyen jelenlétét sem, s így alkalmatlanok lennénk a hit terjesztésére.Róm 8,22-23 „Mert tudjuk, hogy az egész teremtett világ egyetemben fohászkodik és nyög mind idáig.
Nemcsak ez pedig, hanem magok a Lélek zsengéjének birtokosai, mi magunk is fohászkodunk magunkban, várván a fiúságot, a mi testünknek megváltását.
2 Kor. 5,2., 2 Kor. 5,4. ”
No,hát azt hiszem,itt most elég sok minden nem tiszta számomra,de köszönöm ezt a választ.
Vegyük ezt a mondatot:
Ha testünk is megváltódna, akkor egyrészt mindenki látva ezt rohanna megtérni.
Egyrészt,ez miért volna baj?Az a cél,hogy mindenki (de legalábbis a lehető legtöbben) megtérjenek,nem?
Ha viszont így nem lehet megtérni,tehát bizonyság-alapon,hanem csak hittel,akkor meg úgysem sikerülne nekik. Ezen logika alapján viszont minden olyan bizonyíték,mely alátámasztja a Bibliában írottakat,hátráltatja a hívőt a megtérésben.Mert ahol tényszerű tudás van,vagy tapasztalat,ott már nincs helye a puszta hitnek.
Akkor nézzük ezt:
Másrészt ha nem rohanna mindenki, akkor egyszerűen nem bírnánk elviselni a bűn semmilyen jelenlétét sem, s így alkalmatlanok lennénk a hit terjesztésére.
Azt állítod,ha valaki már megtért (testben),akkor nem bírja elviselni mások bűnének jelenlétét??
Dehát a bűn
elviselése valami érzelmi,lelki dolog kell legyen,miért függne az a test megváltásától?
Ha jól értem,arról van szó,hogy a megtérés egy folyamat,melynek során először a lélek tér meg,majd a test.Tehát jelen pillanatban egyetlen olyan ember sincs ezen a golyóbison,akinél már befejeződött volna a megtérés,és hívőből látóvá lett volna????
Továbbá nem értem, a "látóság" miért a test állapotától függ,ez a fajta látás nyilván nem a szem funkciója,hanem az értelemé,vagy valami másé,de nem hinném,hogy a testhez kötődik.
Nem értem,hogy ha valaki lélekben már megváltódott,akkor hogyhogy testben nem,mikor a lélek magasabbrendű a testnél.Eg olyan vallásban,ahol a léleké a főszerep,hogy lehet a testre várni?
Ha jól értem,akkor mást értünk megváltás alatt,mint én azt eddig gondoltam.Én kimondottan a befejezett megváltásra gondoltam eddig,ahol test és lélek egységben,meg van már váltva.A lélek megváltása ezek szerint csupán a hit elfogadása,de nem megy tovább semmiféle bizonyságig,megmarad a hitnél.
Ha mindenki csak hisz és nincs sehol bizonyság,hogyan meritek hirdetni ezt a vallást?
Ezek mind csak gondolatok,rakjátok nyugodtan helyre őket,ha így zavaros.