Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1097 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 74  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. szept. 23., vasárnap 17:46 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
GABRIEL777 írta:
GABRIEL777 írta:

Móz.1.6. És monda az Úr:Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben,mivelhogy ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő


Ez az Ige pedig egyértelműen ír,nem
beszél élet erőről,hanem az ÚrLelkéről.


Nyiss egy topikot – hogy azután bezárják -, s tedd fel benne szavazásra, hogy az adott helyen minden embert megillető lélekről van-e szó, mely Istené, mert minden lélek Istené vagy a Szentlélekről. Tudod amúgy aválaszt, csak jól esik az ellenszegülés, az ellenvetés. De ha már egyszer leírtam hogy lélek és Lélek között különbség van, akkor ha lehet ne ismételd meg szándékosan magadat csak az értelmetlen vita kedvéért, látva a moderálás teljes tehetetlenségét. Ideje lenne már a rovatokat a tévtanításaidtól megtisztítania az illetékeseknek. Mert ismétlem ez nem játék, még ha te szavakkal való játszadozássá is próbálod degradálni, közben jókat gúnyolódva. Aztán majd jön admin és kettőnket – ha nem vigyázok - megint egy kalap alá tesz, mint legutóbb.

A Bibliát nem lehet így kezelni, hogy azt olvasom mondta Isten: „az én lelkem”, hogy akkor oda mindjárt a Szentlelket értjük bele, mert akkor persze hogy az egész zagyvaságnak fog tűnni. S Sátán neve az ellenevető (diaboléjn). Te ezt játszod amióta itt vagy. Kitaláltad a két testet, csak hogy ellenünk vethess valamit. Kitaláltad, hogy a fenti amúgy rosszul megadott hellyel jelölt igében Isten Lelkéről lenne szó. Ez se jött be. S lehetne még sorolni, hogy mennyi ellenvetést találtál már ki. Ideje hogy leállítsanak.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. szept. 23., vasárnap 19:03 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
GABRIEL777 írta:
tulip írta:
Akiben nincs meg az Isten (Szent)Lelke az nem az övé. Ám nyilván ettől még biológiailag él, így mégis csak van benne lélek. S mivel minden lélek Istené, ez a lélek is. Ettől persze nem istennek lesz kétféle lelke. A felesleges vitatkozást erről jó lenne leállítani! Az ilyen csúsztatásokért is kijárna a kizárás! Moderátorok ébresztő! Ez nem játék!

Ja hogy keverjek még a dolgon , nem azt állítom Istennek két hanem hét(féle) lelke van, ami együtt a Szentlélek.

Ézs11,2 "A kin az Úrnak lelke megnyugoszik: bölcseségnek és értelemnek lelke, tanácsnak és hatalomnak lelke, az Úr ismeretének és félelmének lelke.
Mát. 3,16. "

Jel3,1 A Sárdisbeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az, a kinél van az isteni hét lélek és a hét csillag: Tudom a te dolgaidat, hogy az a neved, hogy élsz, és halott vagy.
Jel. 1,16.

Magyarázat: Ezek együtt alkotják a Szentlelket, s minden megtért ember ezekből kap karizmájának megfelelő mértékben. ám senki aki Ádám magvából való nem kapja meg ezek teljességét.


Egyre zavarosabb amiket írsz Tulip


Ezért is megilletne a kizárás, mert ez alaptalan mocskolódás.


GABRIEL777 írta:
A Biblia sehol sem ír arról, hogy az emberben kétféle Isteni Lélek lenne, és arról sem, hogy Istennek lenne kétféle lelke.


Szánalmas, hiszen napnál világosabban érted te is, csak kényszeresen akarsz valami ellenvetést tenni, hogy minden emberben Istentől kapott lélek van (kisbetűvel), emellett megtért/újjászületett emberben ott van Isten Lelke (nagybetűvel, a Szentlélek) aki által az ember képes Isten dolgait felfogni.

GABRIEL777 írta:
Istennek ezért csak egy féle lelke lehet.


Hogy Isten Lelke (azaz így nagybetűvel!) milyen, arról inkább érdemes összegyűjteni a Biblia igéit, s ezek együtteséből okulni. Isten lelke valóban egyféle, többféle tulajdonsággal, amint az idézett versek is megmutatták. Ám minden lélek (így kisbetűvel) Istené, azaz Isten tulajdonát képezik, neki kell vele elszámolnunk. Ezen lelkek bizony annyifélék, ahányan vannak.

GABRIEL777 írta:
És mint ahogy írtam az embernek lehet kétféle állapotú lelke attól függően, hogy megtért-e vagy sem.


Az ember lelkének, amit Istentől a biológiai élethez kapott születésekor az eredendő bűn hatása alatt van. Az emberben ekkor nem szunnyad Isten Lelke, akár hogyan is próbálod ezt az eretnekséget ellenünk vetni. Amikor az ember újjászületik/megtér, akkor a lelke megváltása megtörténik, akarata immár az Úrnak akar engedni. Emellé az ember megkapja a Szentlelket, mintegy zálogul a test megváltásáig.

GABRIEL777 írta:
Fel támadt-e benne Isten lelke,vagy sem.


Így kisbetűvel igaz. A megtért emberben feltámadt a lelke, ami addig halott volt a holt cselekedetk miatt. (Ef2,1kk)

GABRIEL777 írta:
Vette -e Isten lelkét vagy sem.


Így kisbetűvel teljes zagyvaság. Az újjászületés/megtéréskor Isten Lelkét vesszük, lelkünk addig is volt, az ekkor megfordul, ez a metanoia, vagyis megtérés.

GABRIEL777 írta:
Ajánlom figyelmetekbe az Apológia honlapján található elemzést arról, hogy az ember nem test-lélek-szellem hármasságból hanem testből és lélekből áll.


Kösz Gabriel777, de az alapvető református tanítás, így csak a tévelygőket kell erre figyelmeztetned. A hárma s felosztást Watchman Nee nyomán próbálják erőltetni némelyek, de ez nálunk vadidegen dolognak kellene, hogy legyen. Elég Kálvinra, vagy Sebestyén Jenőre utalnom, akik egyöntetűen az ember test+lélek felosztását tanították. Spurgeon hármas felosztást hirdetett, de csak a megtért embernél. Amiben van igazság, hiszen a Szentlélek teszi az embert képessé Isten dolgainak megértésére.

GABRIEL777 írta:
Ez azért is fontos,mert a hármas felosztásból ered az a téves elképzelés, hogy Isten mint életerő, korlátozott lélekkel rendelkezne.


Ez így zagyvaság, amit itt eddig tudtommal senki nem is képviselt. Jehova tanúi hirdetik a Szentlelket erőnek, de mi Személynek hirdetjük! Veled ellentétben viszont tagadjuk, hogy minden emberben lenne egy halott lélek, amit csak fel kellene támasztani. Így igazából te hirdetsz harmadik komponenst.

GABRIEL777 írta:
Ilyen nincs.


Akkor miért hirdeted?

GABRIEL777 írta:
Isten Lélek és és nem erő,mint ahogy azt a jehovisták a Szentlélekről hiszik,


Erről vitatkozz a www.kiralysagterem.hu fórumán.

GABRIEL777 írta:
Ti pedig pont fordítva, nem a Szentlélekről hanem az ember teremtésekor vett lelkéről hiszitek, hogy az csak egy erő és nem Isten Lelke maga.


Ez egy teljesen hamis ellenvetés, sőt inkább alaptalan rágalmazás. Az ember lelke és teste együtt alkotják, az ember szellemiségét, személyét. Ez a református álláspont. Hivatalosan sehol sem taníthatják egyházunkban az ember lelkét erőnek, ahogy Isten Lelkének, Szentléleknek sem, hiszen eretnek hazugságoddal szemben nem az.

GABRIEL777 írta:
Akár hogy is nézem egyik kutya másik eb, nincs köztük különbség, ugyanarról a tőből fakad.


Valóban a Hazugság atyjától fakad mind a Szentlélek erőnek minősítése, mind az ember lelkének azonosítása a Szentlélekkel. Azaz magadról mondtad ki, hogy tévtanítást terjesztesz.

GABRIEL777 írta:
Mindegyik nézet letagadja Isten Lelkének megbonthatatlan teljességét.


Ez sületlenség. Isten Lelke mint erő nem bontja meg Isten Lelkét, csak bibliaellenesen tagadja, hogy csak személyekre jellemző tulajdonságai lennének. A Biblia viszont felsorol egy sor ilyen tulajdonságát, ezért mondjuk mi személynek. Isten Lelke és az Isten által az élethez kapott lelkek közötti megbontást viszont rajtad kívül senki se nehezményezte itt eddig, a te igei alátámasztásod meg ellenvetősdi kampányként adod elő, amivel megmutatod, hogy célod a leépítés.

GABRIEL777 írta:
Ez a tökéletlen Isteni lélek mítosza pedig nem igazolható egy Igével sem, és nem több puszta emberi okoskodásnál.


Ezzel az első baj ott van, hogy Éva és Ádám ettek a tiltott fáról. A lelküknek meg volt a megromlási lehetősége, s ez ekkor valósággá is vált. Így azután a te okoskodásodról derült ki ismét, hogy emberi.

GABRIEL777 írta:
Mert Istenlelke az abszolút tökéletes.


Isten Lelke valóban abszolút tökéletes. Az első ember pár lelkei ellenben bírtak a megromlás lehetőségével. mert így tetszett Istennek, így volt örök tökéletes tervében elrendelve.

Meddig kell még ezt az értelmetlen vitát folytatni, mikor hagysz már fel a zaklatásunkkal, ilyen eretnekségekkel? Meddig leszel még eltűrve?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. szept. 23., vasárnap 21:45 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. szept. 24., hétfő 09:44 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
Van jogtalan előnyszerzés. Amikor például azt mondják neked, hogy gyere tudattágító tréningünkre, s versenyképesebb leszel. Ebben persze nem látszik a jogtalan előny, hisz más is elvégezheti a tanfolyamot, s máris kiegyenlítődnek a viszonyok. Ez persze le is leplezi a dolgot, mert nyilván az ilyen technikák elterjednek tanfolyam nélkül is, mégse látjuk a nagy tudattágulást a világ népei körében. A természetgyógyászatnál meg végképp nem látszik annyira, hogy mi is benne a jogtalan előnyszerzés. Nyilván az, hogy az ember megpróbál az Isten által neki kiszabott időnél tovább élni. Megpróbálja bűnei testi következményeit tiltott utakon elkerülni.
A természetgyógyászat itt elhiteti az emberrel, hogy bűnbánat nélkül is újra gyümölcstermő lehet a föld, megújulhat a kiszáradt folyó, s újra indulhat az elapadt forrás.

Aki Istent választja az valóban előnyhöz jut, de nem jogtalan előnyhöz. Főleg ha észbe vesszük nincs mivel fizetnünk egyikünknek se. Isten ingyen kegyelméből műveli, hogy a hozzáfordulóknál, igaz lesz az ige.


Tulip,leírtad,hogy a természetgyógyászat jogtalan előnyszerzés,míg pl. imádkozni és templomba járni nem jogtalan.De az elfelejtetted bemutatni,hogy milyen alapon teszel különbséget a kettő között?

De akkor vegyük sorra:
Amikor azt mondják,hogy gyere tudattágító-tréningre és versenyképesebb leszel,az nem természetgyógyászat,hanem üzlet.
Amikor azt mondják,hogy gyere "tudattágító-tréningre",hogy ezáltal jobban megismerd önmagad,képes legyél önmagadat és embertársaidat jobban szeretni,mint eddig,nos,ezt akár hívhatjuk természetgyógyászatnak is.
A technika,az eszköz,önmagában se nem jó,se nem rossz, a lényeg,hogy mire használják.Szerintem nem kell felhoznom példákat a történelemből,ahhoz hogy ezt megértsd.
Ha egy pap a gyóntatás intézményét kémkedésre használja, a prédikációt pedig politikai meggyőzésre,akkor nem a gyóntatás és a prédikáció a rossz,hanem a pap jár el helytelenül.

Tovább: ezek a technikák elterjednek tanfolyam nélkül is,valóban,és nem feltétlenül látjuk az eredményt valóban.De azt kérdezem tőled:
1. biztos,hogy ezeknek a tanfolyamoknak az a célja,amit a kereszténység (bele)gondol?Szerinted,mi a célja ezeknek a tanfolyamoknak?
2. Te látod a kereszténység eredményét?Ne is haragudj,de a logikád alapján a kereszténység 2000(!!!) éves ténykedése sem volt elegendő arra,hogy egy szebb és jobb világban éljünk,sőt,éppen az összeomlás határán egyensúlyozgat a bolygónk és a legtöbb élőlény a puszta túlélésért küzd.Akkor most hogy van ez?A több mint 2000 éves kereszténységnek nem kell felmutatnia semmi eredményt,de a (keresztény újságok szerint) 20-30 éve felbukkanó természetgyógyászattól ezt elvárjuk?
(Saját véleményem az,hogy a kereszténységnek nagyon is vannak pozitív eredményei,kollektívak is,és az egyes emberek életében is,csak ezek nem feltétlenül láthatóak. Viszont más vallásoktól és a természetgógyászattól sem várom el azt,hogy mindenki számára látható eredményeket produkáljon. )

Tovább: azt mondod,a a természetgyógyászat bűne,hogy az ember megpróbál a kiszabott életénél tovább élni.
1. Ezek szerint a keresztények nem járnak orvoshoz,nem szednek gyógyszereket,de nem is sportolnak az egészségükért,nem táplálkoznak egészségesen,továbbá a biztonsági övet sem kötik be,mikor autóba ülnek,hiszen az Isten által kiszabott életüket semmilyen módon nem akarják meghosszabbítani,csakis az Istenbe vetett hit által.
2. Egyébként nem feltétlenül ez a természetgyógyászat célja.Továbbá a természetgyógyászat egyáltalán nem próbálja elkerülni a bűnbánatot,csak más konceptuális keretbe helyezi,mint a kereszténység.

Tehát a kérdésem továbbra is az volna,hogy milyen különbségeket fedezel fel a keresztény lelkigyakorlatok és a természetgyógyászat eszköztára között az előnyszerzés szempontjából,és csakis abból,mert most ez a téma?
Köszönettel: MM.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. szept. 24., hétfő 09:44 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
--


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. szept. 24., hétfő 11:01 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
máriamagdolna írta:

Tehát a kérdésem továbbra is az volna,hogy milyen különbségeket fedezel fel a keresztény lelkigyakorlatok és a természetgyógyászat eszköztára között az előnyszerzés szempontjából,és csakis abból,mert most ez a téma?
Köszönettel: MM.

Kedves MM


Ami ehhez kapcsolódik az az ima és az általa" szerezhető" előnyők.

Mondanék is egy példát rá.

Képzeljünk el egy felvételit ahova ,korlátozott keretszámban vesznek fel
embereket,mondjuk csak 20 embert.

És van 300 jelentkező.

Ebből a háromszázból 10 imádkozik azért,hogy felvegyék.


Vajon ebben az esetben ez mágiának számít-e vagy sem .

És jogtalan előnyszerzésnek számít-e a többiekkel szemben vagy sem.

Ez mondjuk egy egyetemi felvételi,és az a tíz aki imádkozik,hogy felvegyék azért teszi,mert elötte lusta volt tanulni.

Aki tanult az nem imádkozik a sikerért,hisz
bizik a megtanultakban,vagy akár azért mert nem hívő.

Vajon ebben az esetben kiszoríthatja-e a
szorgalmassan tanult diákot a lustaságból kevesebb tudással rendelkező imádkozó diák,és ez
jogos előnyszerzés lenne -e részéről .

A véleményem szerint Isten nem fogja a keresztény imáját teljesíteni a nem keresztény diákkal szemben."amennyiben ez ellentétes Isten tervével"

Már csak azért sem,mert ha a nem keresztény diák számára rendelte a sorsa,hogy pld. orvos legyen ,akkor őt ebben Isten akkor is támogatja ha,ez az ember nem hívő.

Az imádkozó esetében pedig ha mást rendelt neki sorsszerűen Isten,akkor nincs
oka támogatni.

Ezért is fontos,hogy amikor az ember kér valamit imában Istentől,akkor tegye hozzá a végén,hogy de ne az én akaratom szerint történjen hanem a Te akaratod szerint

Ha ezt nem teszi meg a keresztény akkor,könnyen beleesik a mágia csapdájába,és már meg is csalta az Istent.

Szeretettel Gabriel


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. szept. 24., hétfő 12:47 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Kedves Gabriel!

ez a beírásod arra késztet, hogy megszegjem a hallgatásra tett ígéretemet:

Aki tanult az nem imádkozik a sikerért,hisz
bizik a megtanultakban,vagy akár azért mert nem hívő.


hát Gabriel vagy nem jártál egyetemre vagy nem vagy hívő. Ugyanis tanultam, amennyit bírtam,és emellett imádkoztam szintén amennyit bírtam, és utána megtapasztalhattam sok-sok csodát, ahogy Isten megsegíti a tanuló,de mégis Istenre hagyatkozó diákot.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. szept. 24., hétfő 13:09 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
Erika írta:
Kedves Gabriel!

ez a beírásod arra késztet, hogy megszegjem a hallgatásra tett ígéretemet:

Aki tanult az nem imádkozik a sikerért,hisz
bizik a megtanultakban,vagy akár azért mert nem hívő.


hát Gabriel vagy nem jártál egyetemre vagy nem vagy hívő. Ugyanis tanultam, amennyit bírtam,és emellett imádkoztam szintén amennyit bírtam, és utána megtapasztalhattam sok-sok csodát, ahogy Isten megsegíti a tanuló,de mégis Istenre hagyatkozó diákot.



Erre mondják: "Segíts magadon,Isten is megsegít."

(A Többieknek is: Az hogy tanultál (tehát tettél valamit magadért) és nem csak imádkoztál kb. annyira "önmegváltás",és "jogtalan előnyszerzés",mintha természetgyógyászhoz mentél volna valamely bajoddal.)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. szept. 24., hétfő 14:29 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
Erika írta:
Kedves Gabriel!

ez a beírásod arra késztet, hogy megszegjem a hallgatásra tett ígéretemet:

Aki tanult az nem imádkozik a sikerért,hisz
bizik a megtanultakban,vagy akár azért mert nem hívő.


hát Gabriel vagy nem jártál egyetemre vagy nem vagy hívő. Ugyanis tanultam, amennyit bírtam,és emellett imádkoztam szintén amennyit bírtam, és utána megtapasztalhattam sok-sok csodát, ahogy Isten megsegíti a tanuló,de mégis Istenre hagyatkozó diákot.


:D :D :D

Vagy mind a kettő ...

Egyetemre nem jártam és abban az időben amikor félévente vizsgáztam,nem voltam hívő.

És milyen érdekes,hogy rendszeressen csak a tételek harmadát tanultam meg és anélkül,hogy imádkoztam volna minden esetben olyan tételt húztam amit épp tudtam.

Vagy olyat amiről tanulás nélkül is órákat tudtam volna "mesélni".

Ezért is mosolygok azon amikor azt olvasom pld.ezen a fórumon is,hogy Isten meghalgatta az imát és azért ment át a
vizsgán,úgy is,hogy keveset tanult.

Szóval ima nélkül is vannak"csodák" vizsgákon,ha Isten is úgy akarja

A hangsúly Isten akaratán van és nem azon,hogy az én vágyaim mit kivánnak.

Ostoba az aki azt hiszi,hogy Istent irányíthatja,nem az ember irányítja Istent,hanem Isten irányítja az embert.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. szept. 24., hétfő 14:49 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
Kedves MM

Érdekes dolgokat írtál,ha lessz egy kicsit több ídőm"talán este" akkor feltétlenül válaszolok rá.

szeretettel gabriel


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. szept. 24., hétfő 16:11 
Ki teremtette a szemet, ki alkotta az agyat, ki teremtette a kezet?

Dicsőség Neki és dicsőség Neki azért, hogy azt akarja, hogy az ember ezt használja, ne rejtse el, hanem éljen vele, mindennel, amit Ő adott!
Örömmel, mint egy gyermek az apjától kapott játékokkal!

Ezeknek a használata is az Ő akarata az Ő dicsőségére!

Egyedüli dicsőség az Úrnak az Ő végtelen gazdagságáért és kegyelméért!

Lk 17,10 Ezenképen ti is, ha mindazokat megcselekedtétek, a mik néktek parancsoltattak, mondjátok, hogy: Haszontalan szolgák vagyunk; mert a mit kötelesek voltunk cselekedni, azt cselekedtük.


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2007. szept. 24., hétfő 17:39 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
máriamagdolna írta:
Erre mondják: "Segíts magadon,Isten is megsegít."



Erre mondják..kik is? ezt én még csak olyanok szájából hallottam, akiknek Isten annyit jelent, mint a kabalamaci.
A Krisztusban hívő keresztyénnek az imádkozás és a tanulás/munka/egymást nem kizáró tevékenységek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Előny: Aki felvállalja keresztyénségét üldözni fogják!
HozzászólásElküldve: 2007. szept. 24., hétfő 20:28 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
Van egy vicc. Két pont között a legrövidebb út az egyenes, de én az erdőn át tudok egy rövidebb utat. A jogtalan előny szerzés igérete ilyen erdőn át való „rövidebb” út.

máriamagdolna írta:
Van jogtalan előnyszerzés. Amikor például azt mondják neked, hogy gyere tudattágító tréningünkre, s versenyképesebb leszel. Ebben persze nem látszik a jogtalan előny, hisz más is elvégezheti a tanfolyamot, s máris kiegyenlítődnek a viszonyok. Ez persze le is leplezi a dolgot, mert nyilván az ilyen technikák elterjednek tanfolyam nélkül is, mégse látjuk a nagy tudattágulást a világ népei körében. A természetgyógyászatnál meg végképp nem látszik annyira, hogy mi is benne a jogtalan előnyszerzés. Nyilván az, hogy az ember megpróbál az Isten által neki kiszabott időnél tovább élni. Megpróbálja bűnei testi következményeit tiltott utakon elkerülni.
A természetgyógyászat itt elhiteti az emberrel, hogy bűnbánat nélkül is újra gyümölcstermő lehet a föld, megújulhat a kiszáradt folyó, s újra indulhat az elapadt forrás.

Aki Istent választja az valóban előnyhöz jut, de nem jogtalan előnyhöz. Főleg ha észbe vesszük nincs mivel fizetnünk egyikünknek se. Isten ingyen kegyelméből műveli, hogy a hozzáfordulóknál, igaz lesz az ige.


Tulip, leírtad,hogy a természetgyógyászat jogtalan előnyszerzés, míg pl. imádkozni és templomba járni nem jogtalan. De az elfelejtetted bemutatni, hogy milyen alapon teszel különbséget a kettő között?


Írtam róla. Jogtalan előny szerzés, amikor közvetlenül vagy közvetve más kárára akarok magamnak előnyt szerezni. Persze nincs ingyen ebéd, így az önzés sosem kifizetődő hosszútávon. Természetesen imádkozni és templomba járni is lehet jogtalan előnyök reményében. Ezért e keresztyén imádság elégé kötött. Az Úri imádság a minta. (Templomba járási száll taglalásáról lemondok, elég annyi, hogy keresztyének számára a közösségben elhangzó az írott Ige alapján tartott igehirdetés, azaz a hirdetett ige igen fontos, gyakran itt jön át az ember számára Isten üzenete. Aki viszont mondjuk azért megy templomba, mert mondjuk a főnöke is jár, vagy egyéb előnyökért az jogtalan előnyért megy. )

máriamagdolna írta:
De akkor vegyük sorra:
Amikor azt mondják,hogy gyere tudattágító-tréningre és versenyképesebb leszel,az nem természetgyógyászat,hanem üzlet.


Ezt csak példának hoztam, s említhettem mást is, hogy mondjuk kapsz egy kis „energiát” és attól jobban leszel. Miközben nem mondják meg – mert gyakran maga az alkalmazó se tudja - milyen mellékes dolgokat enged a beteg magához. Amúgy üzletről szó sincs, ez szélhámosság. Az üzletben van fogyasztóvédelem, így azért ha számítógépet veszel, számítógépet fogsz kapni. Tudattágító tréningen a tudatod nem tágul.

máriamagdolna írta:
Amikor azt mondják, hogy gyere "tudattágító-tréningre", hogy ezáltal jobban megismerd önmagad,képes legyél önmagadat és embertársaidat jobban szeretni,mint eddig, nos, ezt akár hívhatjuk természetgyógyászatnak is.


Másnéven szélhámosságnak. Ugyanis a Biblia Istenén kívül senki sem ismeri az ember lelkét, így megismertetni se képes önmagával. Nem vitatott az ember többet tudhat meg magáról. De e többlet csak arra jó, hogy elleplezze, hogy ha Isten elé áll az ember, ő az ember igazi valóját tárja elé, amihez képest az iménti többlet édeskevés. Persze alapból az ember nem akarja látni elveszett állapotát, így még örül is az erdőn át való rövidebb útnak, ahol a tudatát tágítják, megtanul jobban szeretni meg hasonló út „rövidítéseket”.

máriamagdolna írta:
A technika, az eszköz, önmagában se nem jó, se nem rossz, a lényeg, hogy mire használják. Szerintem nem kell felhoznom példákat a történelemből, ahhoz hogy ezt megértsd.
Ha egy pap a gyóntatás intézményét kémkedésre használja, a prédikációt pedig politikai meggyőzésre, akkor nem a gyóntatás és a prédikáció a rossz, hanem a pap jár el helytelenül.


Gyakran már magasabb szinten van a baj. Például a klérikus gyóntatás igeellenes. A Biblia egyetemes papság elvét vallja, s hogy egymásnak valljuk meg bűneinket. Máskor viszont meggyőzés és meggyőzés között is különbség van. Például meg van írva néped vezetőjét ne szidalmazd. Ám az is ne kívánd, azt ami a felebarátodé.

máriamagdolna írta:
Tovább: ezek a technikák elterjednek tanfolyam nélkül is, valóban,és nem feltétlenül látjuk az eredményt valóban.


Látunk eredményt. Kezdetben látszat sikerek, azután a „rövidebb” út elkezdi megkérni az árát. Erről is szólt Fony története, de erről szól Bene Tamás bizonyságtétele is (Termsézetgyógyász voltam címmel Pasarét adta ki.)

máriamagdolna írta:
De azt kérdezem tőled:
1. biztos, hogy ezeknek a tanfolyamoknak az a célja, amit a kereszténység (bele)gondol? Szerinted, mi a célja ezeknek a tanfolyamoknak?


Én nem gondolok bele semmit. Készséggel elhiszem, hogy aki tudattágító tréninget hirdet, az maga is meg van győződve, hogy azt is tart, s aki rá jelentkezik, az is elhiszi, hogy azt kapja amit vár. Olyan ez mint a piramis játék. Aki belép meg van győződve róla, hogy van ingyen ebéd, van rövidebb út az erdőn át. Ám a dolog mindkét esetben kipukkad. A tanfolyam esetén ott, hogy az ember újra és újra leküzdhetetlen akadályba ütközik. Hiába ígérik neki, hogy itt megszázszorozhatod ezt vagy azt a képességedet. Egy idő után az is kevés lesz. A lejtőn nincs megállás. Az Úrhoz kiáltva meg kész ingyen megadni amire az embernek tényleg szüksége van.

máriamagdolna írta:
2. Te látod a kereszténység eredményét? Ne is haragudj, de a logikád alapján a kereszténység 2000(!!!) éves ténykedése sem volt elegendő arra, hogy egy szebb és jobb világban éljünk, sőt, éppen az összeomlás határán egyensúlyozgat a bolygónk és a legtöbb élőlény a puszta túlélésért küzd. Akkor most hogy van ez? A több mint 2000 éves kereszténységnek nem kell felmutatnia semmi eredményt, de a (keresztény újságok szerint) 20-30 éve felbukkanó természetgyógyászattól ezt elvárjuk?


Jézus eddig csak a mennyben vette át a hatalmat. Majd ha a Földön is eljön Isten országa, akkor majd számon kérheted a földi állapotokat. Addig azonban a földi állapotok az eredendő bűn hatásait tükrözik. Jézustól is azt várták, hogy alakítson földi királyságot, ahelyett, hogy elvégezné a megváltást. A keresztyének eredményeit csak a keresztyének látják. A Szentlélek az aki egy kívülállót erről meg tud győzni, s egyben keresztyénné is tenni. Ami a 20-30 évet illeti elég nevetséges. Modersohn Ernő például korábban élt, s már ő írt róla. S van valahol egy gyűjteményem lelki gondozói esetek rövid leírásával különféle praktikák „mellékhatásairól”, az is korábbinak tűnik a számomra.

máriamagdolna írta:
(Saját véleményem az, hogy a kereszténységnek nagyon is vannak pozitív eredményei, kollektívak is, és az egyes emberek életében is, csak ezek nem feltétlenül láthatóak. Viszont más vallásoktól és a természetgyógyászattól sem várom el azt, hogy mindenki számára látható eredményeket produkáljon. )


Itt még ez is kevés. A Biblia arra tanít, hogy még ha be is következnek előre jelzett csodák, ha ez nem jár együtt Isten dicsőítésével, el kell vetni. Azaz hiába a látvány! A hitet kell választanunk!

máriamagdolna írta:
Tovább: azt mondod,a a természetgyógyászat bűne, hogy az ember megpróbál a kiszabott életénél tovább élni.


Nem ez jelzi az egyes emberek bűnös állapotát, azaz hogy mennyire elhitethető velük, hogy van ingyen ebéd, rövidebb út.

máriamagdolna írta:
1. Ezek szerint a keresztények nem járnak orvoshoz, nem szednek gyógyszereket, de nem is sportolnak az egészségükért, nem táplálkoznak egészségesen, továbbá a biztonsági övet sem kötik be, mikor autóba ülnek, hiszen az Isten által kiszabott életüket semmilyen módon nem akarják meghosszabbítani, csakis az Istenbe vetett hit által.


A keresztyének jól teszik ha élnek az Isten adta általad felsorolt lehetőségekkel. S nem esnek bele a kísértésbe, hogy Jézus ugorj le a sziklafalról, hisz még nincs itt az időd, Isten angyalai majd elkapnak. Jézus felelete a mérvadó: Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet. Amúgy nem is értem ez a feltevés hogy jutott eszedbe. Isten megáld egy kutatót, s feltalál egy gyógyszert, majd szerinted pont az Istenben hívők ne vennék be? Logikátlan lenne.

máriamagdolna írta:
2. Egyébként nem feltétlenül ez a természetgyógyászat célja. Továbbá a természetgyógyászat egyáltalán nem próbálja elkerülni a bűnbánatot, csak más konceptuális keretbe helyezi, mint a kereszténység.


Más koncepcióba helyezni a bűnbánatot, mint ami a Bibliában írva van róla, egyenlő a megtagadásával, az erdőn át való rövidebb úttal.

máriamagdolna írta:
Tehát a kérdésem továbbra is az volna,hogy milyen különbségeket fedezel fel a keresztény lelkigyakorlatok és a természetgyógyászat eszköztára között az előnyszerzés szempontjából, és csakis abból, mert most ez a téma?
Köszönettel: MM.


Isten az egyetlen keskeny, de egyenes utat kínálja fel. Pontosan szembesít a bűnös állapotunkkal, pontosan megadja a kimenekedés útját, ami egyedül Jézus Krisztus halálának és feltámadásának érdeméért lehet a mienk, s pontosan megadja, hogy ő és csak ő meg is tart bennünket. Ebben nincs semmi előny szerzés. Mindenki aki más utat hirdet, erdőn át való rövidebb utat hirdet. Egyedül Szentlélek képes az ilyen úton járót megállítani és a helyes útra téríteni. Az ember aki az erdőbe tévedt, csak amikor megértette a bajt lesz hálás a szabadításért, addig értetlenkedni fog.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. szept. 24., hétfő 22:25 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
máriamagdolna írta:
Erika írta:
Kedves Gabriel!

ez a beírásod arra késztet, hogy megszegjem a hallgatásra tett ígéretemet:

Aki tanult az nem imádkozik a sikerért,hisz
bizik a megtanultakban,vagy akár azért mert nem hívő.


hát Gabriel vagy nem jártál egyetemre vagy nem vagy hívő. Ugyanis tanultam, amennyit bírtam,és emellett imádkoztam szintén amennyit bírtam, és utána megtapasztalhattam sok-sok csodát, ahogy Isten megsegíti a tanuló,de mégis Istenre hagyatkozó diákot.



Erre mondják: "Segíts magadon,Isten is megsegít."

(A Többieknek is: Az hogy tanultál (tehát tettél valamit magadért) és nem csak imádkoztál kb. annyira "önmegváltás",és "jogtalan előnyszerzés",mintha természetgyógyászhoz mentél volna valamely bajoddal.)


Kedves MM

Én inkább azt mondanám,hogy Isten csak azon tud segíteni aki azt engedi is.

A jogtalan előnyszerzés a véleményem szerint az,amikor az ember olyan pozicióba akar kerülni amit Isten nem neki szánt.
"ez lehet anyagi vonatkozású,párkapcsolati vagy egzisztenciális,stb"

Ha Isten valakit pld.orvosnak szánt és ezért tanul,akkor ebben nincs semmi jogtalanság,hisz azt teszi amit Isten is támogat.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. szept. 25., kedd 10:47 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 24., péntek 14:01
Hozzászólások: 104
Tartózkodási hely: Budapest
--


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Shannon 2007. szept. 25., kedd 18:23-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1097 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 74  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség