Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3383 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 226  Következő
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 13., szombat 06:30 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
MEGMUNKÁLOM

“Körös-körül megkapálom és megtrágyázom.” Lukács 13,8b

Egy fájdalmas megállapítás hangzik ma feléd: mennyi gyümölcsöt teremhetett volna már az életed Érte és Neki. Magadért, családodért mindent megtettél - de mi volt az, ami Jézusért volt abból, amit tettél?! A vincellér elmondja, mit tesz a türelmi idôben. “Megkapálom...” A kapálás tisztítás. A növény nem nagyon lelkesedik a kapálásért. “Tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól” (2Kor 7,1).Mennyi benned a tisztátalanság, amit ki kell hogy kapáljon, ha be akarsz jutni a mennybe? Ha csak egyetlen hiú, önzô ember bekerülne oda, veszélyeztetve volna a békesség, az öröm. Engeded magad megtisztítani? Vagy ki kell vágjon! Úgy szeretném, ha hallanád most a kapát munkálkodni. Isten Igéje az, amelyik kapál és tisztít, hogy ne kelljen még komolyabb dolgokon keresztülmenned. Ézs 48,10 mondja: “Megtisztítottalak, de nem úgy, mint ezüstöt, megpróbáltalak a nyomor kemencéjében.” A vincellér kapával szeretne megtisztítani - de ha nem lehet? Isten elkezdte benned a jó munkát, rajtad múlik, milyen eszközökkel viszi véghez, hogy bekerülj az Ô országába. Az ötvös csak akkor veheti ki az ezüstöt a kemencébôl, amikor a saját arcát meglátja benne. Jézus láthatja-e már az arcát ragyogni benned, rajtad? A vincellér nem csak kapál - trágyáz is. Sokszor voltam már teljesen összeesve, amikor megláttam magam. De egy mondat, egy Ige, amit Isten mondott, megépített, és újra tele voltam erôvel. Isten egy szaván keresztül vigasztalhat. Ma megmutatja neked azt a szeretetet, amibôl soha, sehol nem kaphatsz többet, csak egyedül Jézusnál.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 14., vasárnap 04:57 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
AZUTÁN VÁGD KI

“És ha gyümölcsöt terem, jó, ha pedig nem, azután vágd ki azt.” Lukács 13,9

Az Ige elmondta, hogy évek, sôt évtizedek óta jár már a gazda, hogy gyümölcsöt keressen az életed fáján. Az Ô szôlôjének jó földjét hiába foglalod. Jézus nem veszti el türelmét, szeretetét velünk kapcsolatban. “A szeretet soha el nem fogy!” A gazdának is van hite hozzánk, enged annak, amit a vincellér kér tôle: “Hagyj békét néki még ez esztendôben... És ha gyümölcsöt terem, jó.” Lehet, az a baj az életedben, hogy soha nem engedted igazán körös-körül megkapálni. Valamire mindig azt mondtad, hogy itt ne nyúljanak hozzám. Mi a feltétele annak, hogy egy fa jó fává legyen? Beoltott fának kell lennie! Egyetlen ember sincs, aki jónak születik. Mindnyájan elveszetten jöttünk erre a világra. Ahhoz, hogy egy fa jó gyümölcsöt teremjen, a földnek is jónak kell lennie. Az Úr új földet akar adni. Engedd, hogy átültessen a hit talajára. Kell, hogy a fának jó gyökerei legyenek. A hit talaján ereszd gyökereid egyre mélyebbre. Aki a hit talaján áll, mindig hoz új hajtásokat, virágzik és gyümölcsöt terem. Hívô életem elején mondtam: Uram, nem szeretnék felfelé nôni. Beléd szeretnék mély gyökereket engedni. Áldd meg az imaéletemet, hogy hit által tudjak imádkozni. Az Ördög arra törekszik, hogy ezt a gyökeret vágja el. Ha egy növény ága letörik, de gyökerei épek, újra kihajt. Kezdj el úgy imádkozni, ahogy soha azelôtt! “Ha gyümölcsöt terem, jó.” Ha az Úr szerint cselekszel, jó. Ha nem - mert megvan ennek a lehetôsége is -, nem muszáj gyümölcsöt teremni. “Ha pedig nem, azután vágd ki azt!” Mondj ma az Úrnak egy teljes igent.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 15., hétfő 06:30 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
JÓZSEF, JÉZUS ELÔKÉPE

“Menj el, nézd meg, hogy s mint vannak a te bátyáid és a juhok, s hozz hírt nékem.” 1Mózes 37,14

József elmegy a testvéreihez. Nem is találja meg ôket mindjárt, Dóthánba kell mennie. Vajon téged mennyi helyen keresett már Jézus? Józsefet testvérei már messzirôl meglátták. József bátyjai sok rosszat követtek el, és sok mindent eltitkoltak atyjuk elôl. József pedig mindent elmondott apjának, amivel becsapták, és szomorúságot okoztak neki. József testvéreiben az önzés uralkodott. Bár meglátnád ma, hogy benned is! Csak nekem legyen jó, szeressenek, velem foglalkozzanak. József testvérei egyformák voltak. Azzal szemben, aki más, mindig felébred az irigység. Mindig azt gondoltam, hogy az irigység egy kis természetes bűn. A legtöbb emberben megvan. Az irigység Krisztus-gyilkos bűn! Még a fôpapok is tudták, hogy Jézust irigységbôl adták a kezükbe. József csodálatos álmokat látott. Az ô kévéi elôtt hajoltak meg a testvérek kévéi. A nap és a hold az ô csillaga elôtt hajoltak meg. Ez még jobban felébresztette az irigységet a testvérekben. Amikor József megérkezett közéjük, meg akarták ölni. Aztán csak egy száraz kútba dobták, majd kereskedôknek eladták. Amikor ezt tették, mondották is, hogy vajon most mi lesz az álmaival? Vajon nem ölted-e már meg magadban Isten szavát? Nem úgy van, hogy egyszer már elkezdôdött benned az új élet? Isten most azt akarja, hogy újra választhass. Ismeritek a nagy pillanatot, amikor Pilátus kérdezi: “Melyiket akarjátok, hogy elbocsássam néktek: Barrabást-é, vagy Jézust” (Mt 27,17). Melyik maradjon élve? Ma választanod kell, hogy ki uralkodjék az életedben!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 16., kedd 05:34 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
ÉHSÉG A FÖLDÖN

“És elkezdôdött az éhség hét esztendeje, mint meg- mondotta volt József.” 1Mózes 41,54

A Biblia Isten szava. Figyeljük meg, hogy minden úgy történik, ahogyan meg van írva. Jézus életében is mindig olvashatjuk: “amint meg volt írva”. Ott született, ott élt és ott halt meg, ahol meg volt írva. Itt is pontosan úgy lett, ahogyan József megmondta. Begyűjtötte a gabonát a bôség hét esztendejében. Azért volt eledel Egyiptomban, mert József engedelmeskedett. Az Úr szavának mindenben engedelmeskednünk kellene, hogy majd amikor nehéz idôk jönnek, akkor is meglegyen az, amire az Úr szerint szükségünk lesz. Isten szava, Igéje az Ô szeretete. Az Ô szájából származó szó az, ami békességet, örömöt ad. Ahogy a kenyér az élet, ugyanúgy Isten szeretete a lelki kenyér számunkra. Mindnyájan ki vagyunk éhezve. Hányszor nagy szomorúsága az életünknek, hogy nem szeret a gyermekem vagy a házastársam! Amikor kimondjuk azt a nevet, hogy József, Jézusra gondoljunk. József csak elôkép. Isten Jézust leküldte a földre, aki a bűnért való áldozaton keresztül felment az Atya jobbjára. Onnan hív magához. Ne késedelmezz odamenni! Jézus még egyszer nem fog meghalni a kereszten. Isten elôször Józsefet küldte a testvérek után, most a testvéreket küldi Józsefhez. A testvérek József elé kerültek, és nem ismerték meg. József úgy tett, mintha nem értené a nyelvüket. A saját testvéreivel tolmáccsal beszélt. Mert húsz évvel azelôtt a bűn elszakította ôket egymástól. A testvérek azt gondolták, nem lesz itt semmi baj. Rég elfelejtett dolog az, hogy Józsefet eladtuk. Szeretném, ha komolyan vennéd: a bűn nem avul el!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 17., szerda 06:27 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
KENYÉRGOND

“És mind az egész föld Egyiptomba megy Józsefhez gabonát venni.” 1Mózes 41,57

Isten mindig így kezdi, jön a nyomorúság, a bajok, a nehézségek. Itt az éhség jött, és a testvéreknek Józsefhez kellett menni. Ôk nem tudták, hogy a fáraó kormányzójához mentek. József szerintük régen halott volt már. Ki gondolta, amikor Kánaánból Egyiptomba indultak, hogy most minden napfényre kerül? Ôk kenyérért mentek. Földig hajoltak a kormányzó elôtt. Pontosan úgy lett, ahogyan József megmondta. Józseffel Isten az álmain keresztül beszélt. Velünk nem! A régi idôkben szólt Isten álmokon, látomásokon keresztül, de a mostani idôkben az Ô Igéjén át beszél. Akkor nem volt még Ige, akkor “...sok rendben és sokféleképpen szólott” az Isten. (Zsid 1,1). József megmondotta elôre, hogy testvérei leborulnak elôtte. Meg is történik. - És nem jut eszükbe?! Józsefnek eszébe jutott, de a testvérek elfelejtették. Nekik csak kenyérgondjuk volt. A nehézségek késôbb jöttek. József azzal vádolja ôket: “Kémek vagytok ti, kik azért jöttetek, hogy az ország védtelen részeit meglássátok.” Hiába mondják, hogy csak kenyérért jöttünk. Isten tudva és akarva engedi, hogy reád szakadjanak a vádak. A testvérek, hogy mentsék magukat, elmondják a történetüket. De vajon igaz, amit mondanak? “Legkisebbikünk most atyánknál van, egyikünk pedig nincsen meg.” A mondat mögött ott van a bűn. Minden nehézség azért van, mert valamit elhallgatnak, és mi is elhallgatunk! Börtönbe kerülnek, ahová ôk juttatták Józsefet. Itt már elmondják: “Bizony, vétkeztünk a mi atyánkfia ellen.” A régi dolgokat összekapcsolják mostani nyomorúságukkal. Vajon te is?!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 18., csütörtök 05:18 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
VISSZA JÓZSEFHEZ

“Az éhség pedig elhatalmazott az országon. És... mondta nékik az ô atyjuk: Menjetek el ismét, vegyetek nékünk egy kevés eleséget.” 1Mózes 43,1-2

József testvérei eljutottak addig, hogy meglátták életükben a bűnt. Vajon eljutottál-e-már eddig az elsô lépésig? Isten kisajtolja belôled azt a mélyen elrejtett dolgot, amit talán el is felejtettél már. A testvérek már nem csak látják a bűnüket, a szájukon is kijön valami. Elmondják, hogy egyik testvérük nincs meg. Nem mondják meg, hogy kútba dobtuk, eladtuk - csak nincs meg. Elôjön valami megszépített bűn, de ez nem használ semmit. Megint ott az éhség! Megint menni kell Józsefhez, és most Benjámint is vinni kell. Most Jákób kerül Isten présébe. Hát nem tért meg Jákób, amikor a Jabbók révénél tusakodott vele Isten? Megtért - de nem egészen. Megmaradt valami, azért kellett Istennek tovább préselnie. Nem szíve szerint szomorítja Isten az embert. Ô nem gyönyörködik szenvedéseinkben, hiszen együtt szenved velünk. Jákóbnak elôször Rákhel volt a bálványa. Benjámin születésénél meg kellett halnia. De maradt József. Mindent érte csinált, ô volt a kedvenc. Számára József is meghalt. Ô nem tudta, hogy él. Jákób keresett egy harmadik bálványt: Benjámint. Isten ennyire húzza a prést, hogy Benjámint is el kell vinniük. Gondolj magadra: mi az, amihez életre-halálra ragaszkodsz? Isten mindenkit belevon cselekvésébe. Isten egyszerre tud sok ezerrel és sok millióval cselekedni. Mindenki azt kapja, amire szüksége van. Jákób véres döntés elôtt áll. Éhen halunk, vagy adom Benjámint. Végül kimondja: “Hadd legyek megfosztva.” Uram - odaadom!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 19., péntek 05:27 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
AZ IDÔS JÁKÓB

“Nem megy le oda az én fiam ti veletek...” “Én pedig, ha megfosztottnak kell lennem, hadd legyek megfosztva.” 1Mózes 42,38. 1Mózes 43,14

Nem tudom, mi a Benjáminod, amihez ragaszkodsz. Jákób elôbb nem akarta elengedni Benjámint a testvérekkel. Végül mégis kimondta: Ha Istennek ez az akarata, hadd legyen meg. Jó volna, ha eljutnál ide, ahova Jákób is jutott: Hadd legyek megfosztva. Abban a pillanatban üres a kezed, és Isten bele tudja tenni az Ô nagy ajándékait. Isten szíve tele van boldogsággal, új élettel számodra. Csak engedj Neki! Amíg Jákób nem tudta eldönteni, hogy elengedi Benjámint, fiait vádolta - miért beszéltek Benjáminról? A fiai mondják: nagyon tudakozódott felôlünk az a férfiú. Jákób sorban mondja, mit vigyenek Benjámin helyett. Minden hiába! Isten Igéje kétélű éles kard. Egyik éle az ítélet. De van egy másik éle is. Ebben a történetben Isten mind a két élét használja. Amikor József ebédre hívja a testvéreket, még jobban megijednek. Voltál-e már úgy, hogy amikor valami igazán jót adott az Úr, akkor féltél? Amikor belépnek az ebédlôbe, a gondnoknak vallanak a testvérek. Elmondják, a pénz a zsákunkban volt, de visszahoztuk. Lehet, hogy már visszavittél dolgokat, bocsánatot kértél emberektôl. Sok helyettes cselekedet sem old meg semmit. A testvérek mindent mondanak, csak azt nem, hogy testvérünket eladtuk. Velük szemben áll József, aki mindent tud, hiszen ô volt az áldozat. Annak hazudnak, aki éveken keresztül szenvedett? Ôk nem tudták, hogy József ott van. Mindig gondolj arra, hogy van Valaki, aki életed minden részletét ismeri. Juss el a keresztig, hogy meglásd, mit szenvedett Jézus a bűneidért!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 20., szombat 05:12 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
ZÁRÓVIZSGA

“Hadd maradjon azért e gyermek helyébe a te szolgád, az én uramnak szolgájául; e gyermek pedig menjen fel az ô bátyjaival.” 1Mózes 44,33

Sok minden történt a testvérekkel, sok mindent tanultak, sok mindenbôl vizsgáztak közben. Benjámin átélheti, hogy valaki odaáll helyette. Tudjuk, hogy az ô zsákjában találták meg József poharát. Benjáminnak kellene ottmaradni a fáraónál örök szolgaságban. De elôlép Júda! Jézus a Júda nemzetségébôl származott. Júda azt mondja: itt maradok Benjámin helyett. Feletted is kimondta Jézus: Atyám, bocsáss meg neki! Itt vagyok helyette. Engem feszítsenek keresztre! Milyen érdekesen vizsgáznak le a testvérek atyjuk iránti szeretetbôl. Inkább mind itt maradunk, mert atyánk búval fogja belehajtani fejét a koporsóba. Milyen vidáman megtették ezt Józseffel! Egyszer annyira megdöbbentett, hogy amikor Józsefet bedobták a kútba, “azután leültek kenyerezni” (37,25). Tudtak enni! Tudtak nevetni. Kôbôl volt a szívük - vajon a tied is?! Hogy tudtál annyi fájdalmat okozni szülônek, házastársnak, gyermeknek? A testvérek most együtt éreznek az apával, együtt éreznek Benjáminnal, a legkisebbel, a szeretettel. Nincs már bennük irigység, féltékenység. Vizsgáznak a testvérek! Minden tantárgy elôkerül: szeretet, részvét, együttérzés, engedelmessség, alázat. Készek ottmaradni szolgáknak. Azt mondja a Biblia: “Némely embereknek a bűnei nyilvánvalók, elôttük mennek az ítéletre, némelyeket pedig hátul követnek is” (1Tim 5,24). A testvéreknek szemük elôtt megy ítéletre minden. Neked is, nekem is, a szemem elôtt, a Golgotán!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 21., vasárnap 06:20 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
KIJELENTETT SZERETET

“Az Isten küldött el engem ti elôttetek, hogy műveljem a ti megmaradástokat e földön, és hogy megmenthesselek titeket nagy szabadítással.” 1Mózes 45,7

Amint a testvérek teljes megtérésre jutottak, egy pillanat alatt minden megfordul. József nem tudja magát tovább türtôztetni, nem tudja tovább a szigorút játszani. Kiárad a teljes szíve. Hangosan sír, nyíltan, világosan megmutatja szeretetét. Láthatjuk Istennek a kiáradó szeretetét, ezt a nagy szánalmát, ami megvolt fölöttünk eddig is. “Én vagyok József!” Megismerteti magát a testvéreivel. “Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek Téged, az egyedül igaz Istent”, mondja a Jn 17,3. Beléptél-e már az örök életbe? Megismerhetted-e Ôt igazán a szeretetében? Csak Ô jelentheti ki magát. Amikor József kijelenti magát, a testvérek megfélemlettek. József ezt meglátta, és így mondta: “Jöjjetek közelebb hozzám!” Valami még hiányzik. Jákób halála után bocsánatot kérnek a testvérek: “Kérünk téged, bocsásd meg a te atyádfiainak vétkét és bűnöket, mert gonoszul cselekedtek te ellened. Most azért bocsásd meg azoknak vétkét, akik a te atyád Istenét szolgálják. József pedig sírt, mikor ezt mondták néki. Járultak pedig ôhozzá az ô testvérei is, és leborultak elôtte, és mondták: Ímé, mi a te szolgáid vagyunk. József pedig mondta: Ne féljetek!” A rendezett múlthoz az is hozzátartozik, hogy rendezd azokkal, akik ellen vétettél. Minél teljesebben megteszed, örömöd annál nagyobb. József azt is ígéri: “Eltartalak én titeket!” A testvéreknek nem csak a múltjuk, de a jövôjük is rendezve van. “Eltartalak én titeket!” Ha átélted Isten szabadítását, a jövôdet is tedd le egészen a kezébe


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 22., hétfő 06:16 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
HORDOZZ!

“Te azért a munkának terhét hordozzad, mint a Jézus Krisztus jó vitéze.” 2Timótheus 2,3

Mit kell hordozni, mit jelent hordozni, és elhordozni? Az a legnagyobb bajunk, hogy nem tudunk hordozni. Fellelkesülünk, akarunk, csak éppen nem tudunk. Amikor nehéz lesz valaki vagy valami, azt már nem vállalom, nem tudom elhordozni. Amikor komolyan kell hordozni valakit, akkor már rám nem lehet számítani. A Jelenések 3,12 mondja: “oszloppá teszem azt az én Istenemnek templomában”. Tudod, mit csinál az oszlop? Hordoz, elhordoz! Isten számára nem leszel alkalmas ember, ha nem tanulod meg hordozni azt, ami nem könnyű, és azokat az embereket, akik nem könnyűek. Isten ma azt mondja neked: hordozz! - az a dolgod! Akarsz-e oszlop lenni, mert Isten ilyen embereket keres? “A munkának terhét hordozzad”, nem a dicsôségét, nem a sikerét. Isten nem öröm-katonákat keres, hanem akik a munkának a láthatatlan terhét hordozzák. Ne dicsekedj, ne panaszkodj! Érte hordozd a munkának terhét! Azt a részt, amit Ô tett rád, és aminek terhe is van. Ha nincs terhed - most nem a családi teherre gondolok -, akkor nem vagy oszlop. Milyen jó volna egyszer majd megállni az Úr színe elôtt, hogy hallhatnád: “Jól vagyon jó és hű szolgám!” Tudod, mi ennek a titka? A Vele való kapcsolat. Ne múljon el egyetlen napod sem, hogy meg ne állj Elôtte, és meg ne erôsödjön a Vele való kapcsolatod. Legyen idôd mindig arra, hogy szeresd az Urat, és hagyjad magad szeretni Tôle. Azért, hogy megerôsödhess a Krisztus Jézusban való kegyelemben, és engedelmes, másokat is elhordozni kész gyermekévé lehess.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 23., kedd 05:30 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
HOGY TESSÉK...

“Egy harcos sem elegyedik bele az élet dolgaiba, hogy tessék annak, aki ôt harcossá avatta.” 2Timótheus 2,4

Élethalálkérdés, hogy kinek akarsz tetszeni. A Biblia azt mondja: az az Isten, akiért, aki által, és akire nézve vannak mindenek. Életedben kire nézve történik minden? Kiért dolgozol, kiért takarítasz, kiért fôzöl, kiért vállalod munkahelyeden a munkát? Kinek akarsz tetszeni? Vajon eljutottál-e már oda, hogy csak Annak az Egynek tessem? A legtöbb hívô ember mindenkinek tetszeni akar, a világnak is. Úgy is tud viselkedni, úgy is tud beszélni, hogy a világnak is és a hívôknek is tetsszen, Istennek is, önmagának is. Pál apostol azt mondotta: “Bizonyára ha még embereknek igyekezném tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék” (Gal 1,10). Ma választani kell, kinek akarsz szolgálni, is-is nem lehet. “Tessék annak, aki ôt harcossá avatta.” Ha elveszted Isten tetszését, a Vele való kapcsolatot is elveszíted. Isten azt ígérte: “Szemeimmel tanácsollak téged” (Zsolt 32,8 ). De vajon keresed-e, hogy mikor fáj Neki valami? Vagy kerülöd a rosszaló szempárt? A világ barátsága ellenségeskedés az Istennel! Az élet dolgai hihetetlen erôvel akarnak bennünket megragadni. Evés-ivás, építkezés, szépítkezés. Munkahelyen az elôbbre jutás, a fizetésemelés az élet dolgai. Tudod-e, hogy egyetlen dolgod ott is az volna, hogy viselkedéseddel lelkeket ments? Tudod-e, hogy ott lehet legjobban a többiek elé életnek beszédét tartani? Az élet dolga az, amiben ez a világ van. Az élet dolga jó, megy elôre az élet, csak nem a te dolgod! Ne félj, vannak, akik csinálják. A te munkád egész embert kíván. Szeretném, ha betegágyam lesz, az is harcmezô lehetne!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 24., szerda 05:53 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
SZABÁLYSZERŰEN

“Ha pedig küzd is valaki, nem koronáztatik meg, ha nem szabályszerűen küzd.” 2Timótheus 2,5

Sokszor azért harcolunk, amiért nem kellene, és nem harcolunk azért, amiért kellene. Ez a szabálytalanság! Mennyi harcot folytat az ember a kívánságával, és mégis legyôzi az. Az indulatod is erôsebb nálad. Ne küzdj a bűnnel az életedben - hiszen jött Jézus, és magára vette! A kereszten elhangzott: “Elvégeztetett!” Ne küzdj a Sátánnal, aki már le van gyôzve. Egyetlen bűn van az Ige szerint: a hitetlenség. Higgy abban, hogy Jézus teljesen betölt téged! Az elsô szabály az Ige. Kérjed az Urat, adjon neked világosságot, hogy mi az igeszerű azokban a dolgokban, amikben jársz. Ahol vétesz az Ige szabálya ellen, ott kiüt téged a harcból. Olvasd többet az Igét, merülj bele. A második szabály a szeretet parancsa. Jézus tanítványait a szeretetrôl lehet megismerni. Szeretetben járnak, mint egy ruhában, szeretetbôl szólnak, szeretetbôl történik, ha ütnek, ha éles is. Mert ez a szeretet nem lágy, nem egymás simogatása - hanem erôs, mint a halál. Harmadik szabály a vezetés. Minden harcnak vannak szabályai, amit az Úr akkor és ott mond meg. Másképp vették be Jerikót, és másképp Ai városát. Nincs receptszerű vezetés. Nincs bevált módszer. Egyéni életednek is megvannak a szabályai, de bűn, amikor a magam szabályát másra húzom. Isten minden emberrel másképp bánik. Ne járj a magad ötletei szerint, mert soha nem fogsz megkoronáztatni. Ha szabálytalankodsz, lefütyül a Bíró. Isten Szentlelke újra járatja veled az osztályokat. Harcolj szabályszerűen, vágyakozz a kicsi koronákra minden egyes engedelmesség után, és a végsô koronára az Ô országában.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 25., csütörtök 06:26 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
A BECSESEBB ÁLDOZAT

“Hit által vitt Ábel becsesebb áldozatot Istennek.” Zsidók 11,4 (Olvasandó: 1Mózes 4,1-10)

Kain és Ábel az Édenen kívül született. Az elsô két ember, akinek már nem volt igazi otthona. Ôk már nem ismerték az Édent, az Istennel való közösséget. E két emberben az egész emberiség benne van. A két embernek a történetében szeretnénk a magunkét meglátni. Honnan tudta Kain és Ábel, hogy van Isten, boldogság és igazi élet? Mi hoztunk magunkkal egy hiányérzetet. Valakinek volt egy kis kanárimadara, amelyik már kalitkában született. Karácsonykor kiengedték a kismadarat. Azt vették észre, hogy felült a karácsonyfára - noha soha nem látott fát közelrôl -, otthonosan tollászkodott és csivitelt. Ennek a madárnak emléke volt arról, amit soha nem élt át - az erdôrôl, a szabadságról. A lélek, aki hazatalál Jézushoz, azt mondja: mindig ezt kerestem, és mindig ez után vágyakoztam! Mai Igénkben arról olvasunk, hogy mindketten ajándékot vittek Istennek. Honnan tudták, hogy Istent meg kell engesztelni? Nekik is, nekünk is megmondja a lelkiismeretünk. Ne mondd, hogy soha nem szólalt még meg. Mit vitt Ábel, hogy becsesebb volt az áldozata? A bárányt! Honnan tudhatta Ábel, ami sokkal késôbb hangzott el, hogy “vérontás nélkül nincsen bocsánat” (Zsid 9,22b). Megjelentette neki a Lélek, van ilyen, hogy helyettünk. Így vitte Ábel maga helyett a bárányt. Amikor megáldozta, Isten szeme látta az oltár helyén az ácsolt keresztet. Isten az Egyszülött Fiút látta Ábel áldozata mögött, és kedvesen nézett Ábelre - Jézusért. Hiszed-e már, hogy Jézus nélkül elveszel? Hiszed-e már, hogy Jézus által bűnbocsánatod és üdvösséged van?!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 26., péntek 05:38 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
MENJ BE A BÁRKÁBA

“Hit által tisztelte Istent Noé, mikor megintetvén a még nem látott dolgok felôl, házanépe megtartására bárkát készített.” Zsidók 11,7 (Olvasandó: 1Mózes 6,5-14, 7,16b)

Noé hit által tisztelte Istent. Megintetett a még nem látott dolgok felôl, és elhitte: lesz ítélet, mert Isten mondta. Isten látta, mi van a földön. Látta a megnövekedett bűnt. Látja nem csak körülötted, de benned is. Tudom, hogy körülötted te is látod - de magadban látod-e? Isten türelmes, de egyszer jön az ítélet. Noé elhitte, és bárkát készített. Kinevették, bolondnak tartották, de mégis csinálta a bárkát. Máté evangéliuma 24. része mondja: úgy lesz az Emberfiának eljövetele, mint a Noé napjaiban... nem vettek észre semmit. Meghalni sem érek rá - mondják sokan. Az Ige szerint az utolsó idôkben az emberek pénzszeretôk lesznek. Saját szívedben nem tapasztalod? Odaadod a vasárnapod, miközben borzadsz azon, hogy Jézust harminc ezüstpénzen eladták. Az utolsó idôk jelei, hogy az emberek magukat szeretôk lesznek. Szüleiknek engedetlenek. Nem érdekesek a szülôk, az öregek. Noé története, a bárka, csak egy nagy elôkép. Az Ószövetség így igaz, ahogyan megíratott, de mindennek mélyebb értelme van. Egyetlen igaz, akit Isten talált ezen a földön: Jézus! Ô építette a bárkát! Tudod mi a bárka? A kegyelem! “A törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett” (Jn 1,17). Lejött a földre az egyetlen igaz Ember, és bárkát épített a tűzözön elôl, mert vízözön már nem lesz, Isten megígérte. De tűzözön lesz: “amikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld, és a rajta levô dolgok is megégnek” (2Péter 3,10). Parancsként szeretném mondani: Menj be a bárkába!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 27., szombat 06:02 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
VEDD ÉS VIDD

“Hit által áldozta meg Ábrahám Izsákot, próbára tétetvén, és az egyszülöttet vitte áldozatul, ô, ki az ígéreteket nyerte.” Zsidók 11,17 (Olvasandó: 1Mózes 22,1-18 )

Egy engedelmes élet áll elôttünk, amelyik hitben jár, ezért nyugszik rajta Isten áldása. Eljön a nap, amikor Isten elmondja: megáldván megáldalak. Mégis azt mondja Ábrahám: Uram, mit adhatnál nekem, amikor nincs gyermekem? Nincs örökös! Mi az a hiány az életedben, amit egy mondatban kimondhatnál? Mondd ki bátran Isten színe elôtt! Ábrahám megkapja Izsákot, a fiút. “Kérjetek és adatik néktek” (Mt 7,7). Boldog pillanat, amikor a megvénhedt Sára gyermeket szül, Ábrahám szívére ölelhette Izsákot, a vágy valósággá lett. Voltál-e már úgy, hogy életre-halálra kértél valamit, és Isten megadta? Nagy veszedelem, amikor az ajándékból bálvány lesz. Határozottan lásd meg, van-e valami vagy valaki az életedben, aki nélkül nem tudsz élni? Úgy látszik, Ábrahám életében Isten szeme látta a veszélyt, hogy apai szívét betöltötte az egyetlen. Bár megértenéd, amit Isten Ábrahámmal tesz, szeretetbôl teszi. Parancsként mondta Isten: “Vedd a te fiadat... és áldozd meg.” Az Ószövetség elôképe, amint Ábrahám viszi a fiát, hogy a Mórija hegyén megáldozza. Isten is elküldte Fiát, hogy megáldozza. Ábrahám megnyergelte a szamarat. Emlékszel virágvasárnapra? Ábrahám mondja a szolgáknak: Maradjatok itt. Jézus is a tanítványoknak ugyanígy. Majd ketten, az Atya a Fiúval megharcoljuk a harcot. A fiúra tette a fát - Az Atya tette fel a Fiút a fára, nem a vitézek. Kezét, lábát átszögezték, oldalát átszúrták. Amit Ábrahámnak nem kellett megtenni, megtette azt az Atya!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3383 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 226  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség