Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 578 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 39  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 24., szerda 13:22 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 16:09
Hozzászólások: 791
A folytatásban.

Más vallások címén, hogy is döntsük el ki milyen súlyos tanítási hibát követ el?
Na és annak következményét?
Azaz ki marad meg még ha azt a tanítási hibát folytatja is?

Engedjetek meg egy egyszerű pl,:

Van és volt egy nagy egyház aki hosszú időn keresztül egyedülállónak tarja magát az üdvösség útján. Múltbeli módszereiről lenne mit írni, mégis sok hitre jutott valahogy közösséget vállal vele.
Bár náluk nincs félelem hogy bálványokhoz imádkozzanak, sőt nem félnek hogy Isten helyet egyszerű általuk kiválasztót embereket imádjanak.
Kész kultuszt alakítottak ki pl, egy személy körül.

Ezen kívül az Úrvacsorát is teljesen a magukhoz való kötözésre használják. (a bűn vallással együtt) Teljesen más értelmet adva neki.
--

Gazdagsága, hatalom vágya, és a hatalomba betöltőt szerepe, felépítés (papa rendszer), de maga a közösség is teljesen más mint amit az Ige elvár, vagy épp a Bibliai gyülekezetek gyakoroltak.

Szóval ha valakik nem is az Atyához sem a Fiúhoz hanem egész másokhoz imádkoznak, Tényleg olyan közel vannak az Úr Jézushoz?

Hiszen még csak a legalapvetőbb tanításait sem követik.
--

Vagy ez talán nem épp olyan veszélyes?
--

Azokról az elfásult hagyományőrző gyülekezetekről most nem beszélnék, akik szinte semmi másra nem törekednek csak hogy meg mentség szervezetüket, építményeiket, alkalmazottaikat.
Szegényeknek több évtizeden még közvetlen gyülekezetük nagyságáról (ki tartozik bele és ki nem) sem tudnak igazából számot adni, nem még hogy hogyan tudnának szolgálni feléjük.

Azt amit szolgálatnak neveznek annyira semmi, hogy szinte nevetséges.
Csak hát az odaszánást is pénzben mérik, mivel a pénz kevés nekik meg élni kell (még pedig a lehető legjobban elvégre magas végzettségük van) bizony kijár nekik minden.

És csak utána jöhet a gyülekezet. (ha van kivétel tisztelet nekik érte, bár ők is rövid időn belű bele olvadnak, és meg szokott lesz a legjobb márkájuk kocsin járni inkább mint a szegényeknek adni).
A persely viszont mindenütt körben jár a felszólítással együtt. „ a jókedvű adakozott...”
A betévedt érdeklődő meg csodálkozik hogy: „ akkor miért is mondja a Biblia hogy ingyen van”.

Mt 10,8
Betegeket gyógyítsatok, poklosokat tisztítsatok, halottakat támasszatok, ördögöket űzzetek. Ingyen vettétek, ingyen adjátok.
Nekünk meg:
Jel 22,17
És a Lélek és a menyasszony ezt mondják: Jövel! És a ki hallja, ezt mondja: Jövel! És a ki szomjúhozik, jőjjön el; és a ki akarja, vegye az élet vizét ingyen.

Már az első mondatért is pénzt kérnek, és mondaton kívül mást nem is igazán adnak.
Még egyszerű oda figyelés sem, nem fogja őket érdekelni hogy talán soha többet nem mégy.
Ha véletlenül eszükbe jutna is inkább kitalálnak egy ön igazolást amivel a felelősséget az érdeklődőre hárítják.

Hacsak nem az ÚR lép felé és környezetét észre sem veszi akkor bizony elég rideg ez a környezet.

Na itt nem azokról van szó akik bele születek, és bár soha nem adták életüket az Úrnak, de hithű hagyomány őrzök tisztelik szervezetüket és ha kell minden eszközzel megvédik, bárki ellen.
(itt sokuknál a tanítás egy kicsit maradi de nem is a Biblia számít hanem az erkölcsi nevelés amit az intézmény tanít és biztosít gyermekeik és mindnyájuk számára)
--

Azért írom le, talán egy kicsit túlzottan kiélezve (talán nem is annyira túlzott).
Jézus Krisztus nélkül bárhol ellehet veszni, és a legfurcsább környezetben is túllehet élni.

Lehet okolni másokat csak nem érdemes, mert ha már befogadtuk Őt egész más lesz a lényeg.
Vele való élet, sokkal értékesebb és fontosabb lesz számunkra, hogy bármi vagy bárki máshoz ragaszkodjunk inkább.
Tehát ha ki akar hozni, bárhonnan kifog hozni, és ha azt akarja hogy helyt állj akkor bárhol megfogsz tudni állni.
Mert az Ő szeretet táplál és ad erőt mindenre.
--

Bocs ha egyesek magukra veszik vagy sértőnek találják példám, de kívül álló ként ti is épp így viselkedtek másokkal.
[b]Eltudnátok bármit is fogadni,
olyas valakitől aki gyülekezeteteket, számotokra megbecsült közösségeteket, számotokra teljesen alaptalanul vádolja? Még ha egyházi szervezetben, talán magasabb szinte bajok is adódnának közvetlen gyülekezetetek milyensége sokkal nagyobb hatással van rátok, mint bármilyen távoli felsőbb szervezet.
--

Na ennél jobban nem tudom elmagyarázni. :)
Ha most sem érthető, akkor nem is kellet volna belekezdenem. :)

További jó fórumozást mindenkinek.

Üdv Tivadar


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 24., szerda 15:57 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2007. jún. 08., péntek 17:52
Hozzászólások: 82
Tartózkodási hely: Sweet home:)
Üdw.

"Eltudnátok bármit is fogadni, olyas valakitől aki gyülekezeteteket, számotokra megbecsült közösségeteket, számotokra teljesen alaptalanul vádolja?"

Teljesen alaptalanul??? Ez csak akkor derül ki, ha valaki megvizsgálja a hallottakat, és ALAPTALAN is MARAD az a felekezetére nézve.
a És akkor evidens, hogy hazugságokat nem fogadok el.

Ha nem marad az, vagyis van alapja, akkor miért is ne fogadnám el az igazságot, hisz úgy tűnik immár, hogy mégiscsak az?
JT-nál, aki merte megvizsgálni az "alaptalan" vádakat a felekezetével kapcsolatban, leginkább hitehagyott lett.
Hallottál már olyanról, hogy tilos megvizsgálni az alaptalannak vélt vádakat? Egyértelmű, hogy első hallásra az ember a felekezetét védi, a számára megbecsült közösségét, de hogyan is merne másként tenni, ha ez esetben a kiközösítése forogna kockán az egyedül igaz szervezetből.
(s ezáltal az üdvösség is kockán forog)
Jó emberek, szorgalmasak, és asszem ha pl. a karizmatikusok, vagy a teljesevangéliumi felekezetetk tagjai feleannyi tűzzel és elszántsággal hirdetnék az örömhírt, mint JT azt, amit nekik kell, több hely lenne üresen a pokolban.
De ez speciel nem erről szól. Kétségem sincs, hogy Istent keresik, és erőfeszítéseik világosan megmutatják, hogy törekednek a békességre Istennel, de egyben azt is , hogy a nyugalmat az Úrban nem találják meg, amíg a felekezet magának üdvözítő szerepet ad.
Egy kereszténynek nincs szüksége az evangélium hirdetéséhez érvelési taktikára, hogy mindenképp győztesnek látszóan kerüljön ki az érvelgetésből . Szerintem Isten Jóságát (ami megtérésre indít) kell az emberek elé tárni, feltárva az Úr Jézus engesztelő áldozatát, a bűnöknek bocsánatát, Isten végtelen kegyelmét; s a meggyőzést (leiskolázást) a Szent Szellemre hagyni.
Kérdés, hogy az ember saját igazságán áll-e, mert akkor az egész már érthető, hisz annak védelmezésére valóban ekképpen kell felkészülni.

Pál a Krisztust prédikálta, mert nincs más, mely által kellene nékünk megtartatnuk. Nincs más, ezek szerint. Vagy van?

De ez csak egy dolog a sok közül.
És ott van a többi direkt hamis tan,melyet egy tanú nem mer magtagadni,még ha egyértelmű igei bizonyíték is van az alátámasztására, mert fél a==>szervezettől.

Én hiszek Jehova Tanúinak, azért is idézek többnyire tőlük (még ha hitehagyottak is immár) Lehet, hogy amit most idézek, már nem így van, sőt reménykedem, -bár az önnáló tanulmányozásból fakadó megértés legtöbbször hitehagyottá tesz-de mindenesetre érdekes. Nem több, csak érdekes.

http://xjt.atw.hu/kqindex.html

"Tanulmányozási módszerek

Az Őrtoronynak csak egy elfogadott Biblia tanulmányozási módszere van. Valójában talán erőltetni kell a dolgokat, hogy egyáltalán Biblia tanulmányozási módszernek nevezhessük. Pontosabb lenne "könyvtanulmányozásnak", "kiképzésnek" sőt még "agymosásnak" is nevezni. Akár az Őrtorony - tanulmányozás vasárnap, a könyvtanulmányozás kedd este, vagy a "Bibliatanulmányozás" egy érdeklődő személlyel az ő otthonában - a módszer ugyanaz. Íme, hogy csinálják:
Az "olvasó" felolvas hangosan egy vagy két bekezdést az Őrtorony kiadványból, amit tanulmányoznak. A "tanulmányozás vezető" felolvassa a megfelelő kérdést, ami az oldal aljára van nyomtatva. A tanuló(k) válaszol(nak) a kérdésre, rendszerint felolvasva amit aláhúzott ki-ki a saját példányában. A bekezdésben lévő írásszövegeket kikeresik és felolvassák megerősítendő a választ. Ezt az eljárást követik bekezdésről bekezdésre amíg az egész Őrtorony cikket vagy a könyv egy fejezetét befejezik. Néhány egyéni kiegészítésre bátorítanak, de az alapvető "tanulmányozási" módszertől való eltérés nem engedélyezett. Ez a módszer ismétlődik cikkről cikkre, napról napra, hétről hétre, évről évre.
A Társulat nézetei az Őrtorony tekintélyes tanulmányozási anyagán át újra és újra feldolgozásra kerülnek. Ennek eredményeként minden Jehova Tanúja, függetlenül iskolázottsági hátterétől, képes lesz papagájként ismételni a Társulat nézeteit gyakorlatilag minden témában.(!)
A független elemző gondolkodás végül teljesen megszűnik, és a Tanú "tanítványképzése" teljessé lesz. Ő többé "a maga elméjére nem támaszkodik". Gyakran elgondolkodtam, miért használjuk ezeket a módszereket a tanulmányozásainkban. "Ha ez az Igazság", gondoltam "miért agymossuk magunkat ily módon? Miért nem lehet nyílt megbeszélés és vita egymással a tanulmányozásainkban? Miért ismétlődnek ugyanazok az előadások, azonos tanulmányozások azonos témákból újra és újra?" Úgy érveltem, hogy mivel a legtöbb Jehova Tanúja nem nagyon iskolázott, ez az egyetlen útja, hogy tanulhassanak. Azonkívül, mi a fontosabb, az Igazság vagy a módszer, amivel az Igazságot előadják? Isten egyszerűen megadja nekünk "a táplálékot a megfelelő időben" ezen a módon, hogy népének minden tagja könnyen megemészthesse azt.
Különösen kezdetben, rengeteg kérdésem volt és rendszeresen feltettem azokat az összejöveteleken. Mégis, nagyon gondosan válogattam meg szavaimat a kérdésekhez, óvakodva, nehogy olyan valakinek tűnjek, aki kritizálja a szervezetet. Őszinte kérdések egy új szemszögből, mint az enyém, tolerálva voltak valamelyest, amíg nem zavarták az összejövetel menetét. De amint elég korán észrevettem, a kérdések önátadott, megkeresztelt Tanúktól még a tantételek kisebb pontjait illetően sem voltak tolerálva a legkevésbé sem és nagyon könnyen képezték kiközösítés alapját!
Egyéni Bibliatanulmányozó csoportok, melyeket nem"szentesített" az Őrtorony főhivatal Brooklynból, szigorúan tilalmasak Jehova Tanúi közt. Ezt első kézből tudtam meg. Volt egy fiatalokból álló csoportunk Manitou Springsben, akik összegyűltünk hogy tanulmányozzuk az Őrtornyot és buzdítsuk egymást, minden hétfő este. Miután a csoportunk több héten át összejött, a vének a gyülekezetünkből, miután megbeszélték a helyzetet a körzetfelvigyázóval (1) feloszlatták azt. Elmondták, hogy az egybegyülekezésünk kívül van az Őrtorony Társulat előírásain. És ez volt, még ha csak az Őrtornyot tanulmányoztuk is! Független tanulmányozás és a Biblia megvitatása a az "anya" szervezet közvetlen felvigyázása nélkül szigorúan tilos Jehova Tanúi közt."


Na Shalom:)

_________________
Róma 9/5


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 24., szerda 18:48 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
Nos!
Tiv nagyon jól megfogalmazta azt, amit röviden; kognitív disszonancia néven ismerünk.
Példaként veszem, ’felnyitni J.T. szemeit’ Módszeresen, témáról-témára veszi át a meggyőzés menetét. Ergo Érvelését. Ugyanazon elvet használja visszafelé, amit kétségbe von. Mármint, hogyan vannak kiképezve a Tanúk.

Szrobcsek is megfogalmazott egy másik ismert fogalmat.
Igen, hallottam olyat, hogy tilos megvizsgálni bizonyos tanításokat. Az pedig úgy nevezik; Dogma. Mert annak megkérdőjelezése ugyancsak, kizárást, kiátkozást eredményez.

Ilyen egyszerű ez. :) Akarom mondani egy kaptafa….

Kedves Kavics!
Nem igazán értelek. Talán mert nagyon fáradt vagyok. De, úgy tűnik, egy dologról beszélünk.


Azt viszont örömmel szemlélem, ahogy nyilatkoztok. Mármint, hogy nem a személyt egy J.T. Tekintitek az alapvető oknak. Hanem a tételeiket.

Viszont a tervszerű képzést nem zárnám ki egyik hit, vallásból sem.
Jézus ezen képzésre 3 évet forditott. És azt mondta; Mat 28:19; v. Csel 14:21
Tehát tervszerű oktatási tematikáról van szó. Amit én igaznak találok sok, gyülekezetre.
A kérdés – felelet témát nem emelném ki annyira, mert J.T. oldalanként akár több kérdést is felvet. Míg más gyülekezeteknél folytatott ’nevezzük tanulmányozásnak’ témakör szerűen van feltéve a kérdéshalmaz. J.T. témakörön belül, és az összefoglalóban is ezt alkalmazza.

Lehet! Hogy némely esetben a személy elveszti „független elemző gondolkodás végül teljesen megszűnik”
De, megent csak úgy gondolom, hogy ha matematikát tanulok, akkor igazodok annak tematikájához, felépítéséhez, és témakörszerűen a felmerült kérdések megválaszolásához.

Az óvatos kérdések, még felkeltette figyelmem.
Abban a pillanatban, amikor feltárul 3Móz 5:18; Csel 17:30. Máris túl vagyok azon, hogy netán ennek következménye lehet.
(Egyszer egy ember, idegenben rekedt és másokkal vacsorázott. Az asztalnál ülve, nyíltan bocsánatot kért. Megkérdezték tőle; Miért mondod ezt? Azt válaszolta; idegen vagyok itt, nem tudom mi a szokás. Azért kérek bocsánatot, ha olyat tennék vagy mondanék, ami bántó lehet. Az pedig egyedül a tudatlanságomból fakad.)
Szóval lehet, alapvető szeretettel és alázattal is úgy viselkedni, kérdezni, hogy az ne legyen bántó.

A mindennapos elfoglaltságok Isten dolgaival…
Van aki könyveket tanulmányoz, helyzeteket gyakorol, vagy kiscsoportos felolvasáson vesz részt. És van aki fórumozik ;) vagy más alkalmas időben szóbahozza.
Közös pontjuk a Hit. És vallás. Mind egy cél felé törekszik a maga módján.
A cél mögött pedig a szándék, a szándékot pedig Isten motiválja.

Én így látom.
Aztán most rövidre fogtam, mert nagyon fáradt vagyok. És talán zavarosan is fogalmazok…
Szóval bocs! Most tényleg eltünök, mert nem megy együtt, dolgaim intézése, és a fórum. :)

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 24., szerda 21:01 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2007. jún. 08., péntek 17:52
Hozzászólások: 82
Tartózkodási hely: Sweet home:)
Üdw.

*
Senkinek nem a tervszerű képzéssel van gondja, hisz pl mindegyik oktatási rendszer tervszerű, hanem a céljával, hogy ez csak látszólag épül a bibliára, s az őrtorony társ. gondolkodása van ráerőltetve az egyénre, mindneféle kritikai feltevést kizárva s kirekesztve. Az átprogramozás egyik alapvető módszere, mellyel elérjük, hogy mindíg nekünk legyen igazunk, s aki kritizál, az csak nem érti...
Ugye nem kívánod összehasonlítani Jézus oktatását JT-val?
Nekem azt tanították, akárki akármit mond, prófétál, nyelvek magyarázatát adja, akármilyen nagy név, vagy akár angyal, vagy szellemi látás, az alap az Ige, melyben a Szent Szellem vezet, akár emberi beavatkozás (tanító) nélkül is.

*



Lehet! Hogy némely esetben a személy elveszti „független elemző gondolkodás végül teljesen megszűnik”
De, megent csak úgy gondolom, hogy ha matematikát tanulok, akkor igazodok annak tematikájához, felépítéséhez, és témakörszerűen a felmerült kérdések megválaszolásához.


Ez így nagyon oké, ha matekot tanulsz, de ez nem matematika, hanem Isten Igéje. És tudod, ha megtanulsz egy matematikai törvényt, akkor az mindíg működik, mindenhol, minden tankönyvkiadás ugyan oda fog téged elvezetni a föld minden pontján.
Ha az egyenlet igaz, akkor az ellenőrzése is rendben lesz, s ha tévedtél, akkor meg nem. Így kiderül egyértelműen számodra, hogy a matek könyv, melyből tanulsz nem hamisítvány-e. Netán te nem értelmezted helyesen.
Az már nagy gáz, ha csak a saját kiadású tankönyvem szerint állnak meg a saját kreált matek törvényeim,s még az ellenőrzésük sem sikeres.



Az óvatos kérdések, még felkeltette figyelmem.
Abban a pillanatban, amikor feltárul 3Móz 5:18; Csel 17:30. Máris túl vagyok azon, hogy netán ennek következménye lehet.
(Egyszer egy ember, idegenben rekedt és másokkal vacsorázott. Az asztalnál ülve, nyíltan bocsánatot kért. Megkérdezték tőle; Miért mondod ezt? Azt válaszolta; idegen vagyok itt, nem tudom mi a szokás. Azért kérek bocsánatot, ha olyat tennék vagy mondanék, ami bántó lehet. Az pedig egyedül a tudatlanságomból fakad.)
Szóval lehet, alapvető szeretettel és alázattal is úgy viselkedni, kérdezni, hogy az ne legyen bántó.

Ez esetben azért bántóak a feltett kérdések, mert az egyénben felmerülő Igei összeütközések talán tudatlanul is rávilágítanak a szisztematikusan felépített, s a hamis teológiához hozzáigazított bibliával szentesített dogmák buktatóira. Ez esetben nagyon alázatosan sem szabad sokat kérdezni,mert renitensé válhat az ember, s egykettőre hitehagyott lesz.

"A tantételeket illetően a Tanú értelmezők elismerik, hogy "látszólag" sok Biblia vers nyilvánvalóan ellentétes a Társulat tanításaival. Ezért ezek a versek "spiritualizálva" vannak és gyakran pont az ellentétére értelmezve, amit valójában mondanak!
A próféciákat illetően ez a "spiritualizálós" módszer képessé teszi az Őrtorony teológusokat a Bibliai próféciák alkalmazását kiforgatni annak érdekében, hogy azokat az emberek azok helyett, akikre eredetileg vonatkozott (Izrael népe, például) inkább "Jehova modern kori szervezetére" alkalmazzák.
A gyakori alkalmazása ennek az allegorikus vagy "spiritualizáló" értelmezési módszernek egy másik kellemes helyzetet is teremtett a Társulatnak. Ha a Szentírás nagy része "spirituálisan" vagy "szimbolikusan" értelmezhető , akkor hogyan tudhatjuk, hogyan értelmezzük a Biblia egészét? Honnan tudjuk melyik rész értelmezendő "spirituálisan" és melyik szó szerint? Ezáltal felmerült a szüksége a Bibliaértelmezők egy különleges csoportjának, a "hű és értelmes szolga osztálynak". Az átlag Tanú nagyon ügyel rá hogy, ne fogadja el a Biblia tanításait "ahogy vannak". Inkább a "szolga osztály"-ra fog tekinteni, hogy az szolgáltassa neki a megfelelő értelmezést. "



Közös pontjuk a Hit. És vallás. Mind egy cél felé törekszik a maga módján.
A cél mögött pedig a szándék, a szándékot pedig Isten motiválja.

A cél mögött,-hogy a bibliát ne az Őrtorony társulat értelmezésétől függetlenül ismerd meg, -bizonyára van szándék, de kétlem, hogy Isten motiválja.


"Azt viszont örömmel szemlélem, ahogy nyilatkoztok. Mármint, hogy nem a személyt egy J.T. Tekintitek az alapvető oknak. Hanem a tételeiket."

Bizony, a kritikai iratok nem a személyeket, s azok szívbéli indittatásait, és lelkiismeretét, hanem inkább a tantételeket kreáló szervezet visszásságait feszegetik.


Jó egészséget a munkához, és áldást mindenhez!

_________________
Róma 9/5


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 31., szerda 08:19 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
Kedves Szrobcsek!

Hááát… Valóban kétségeim támadnak, vagy rosszul fogalmazunk? :)

Mert az oktatás terén eljutottunk valahova, márpedig, hogy mindegyik gyülekezetnek célja az oktatás. A kérdés feleletet is némiképp sikerült tisztázni, azaz látjuk, hogy része az okításnak.
http://www.freeweb.hu/reformatus/kt.pdf
De, ennek alapján mondhatom-e, hogy ezen irat (nem győződtem meg teljességéről.) csak látszólag épül az bibliára? Nem mondhatom, hiszen ahhoz végig kéne vizsgálnom az egész hitvallási tanulmányt, és összevetni a felmerült kérdéseket a kész válaszokkal. Vagy pusztán a kérdés- válasz (amik előre gyártva) mondhatom-e, hogy erőltetik nézeteiket? Mert ha igaz az egyikre, igaz a másikra is.

És ott tartok, ahol kezdtem; kétségeim támadnak. Miről is beszélsz, ill. beszélgetünk?
Mit hirdetnek a keresztények? Evangélium
Miről beszél végig őrtorony? Szintén Evangélium
(Átprogramozás, agynak mosására visszatérek)
De, pont az Örömhír az, amit minden kereszténynek valló közösség hirdet. De, hirdetményükben eltérnek (Tantételek). Egyik azt mondja; Isten és Jézus, egy, vagy egyenlő. A másik azt mondja; Isten, Jézus nem egyenlő. Egyik azt mondja, hogy x-kor várható a vég. A másik azt, hogy nagyon közel, akár holnap is. Mindkettő feltételezés, azaz az ismeretlen várása. Pl. 1874 jóslatok, nem okvetlen J.T. Társulat, hanem részese egy akkor kiadott adventista elképzelésnek. Csak, hát szeretünk kiemelni dolgokat… :)
Viszont egyetértenek abban, hogy Jézus a váltság. Jézuson keresztül, és benne való hit által lehetséges a megváltás.

Az átprogramozás. Nagyon nem szép dolog. És megfogalmazásában is mást jelent.
Eredeti funkciójától eltérő, vagy azt felülíró program, aminek célja, hogy az eszköz teljességgel használhatatlan, vagy más funkciójú legyen.
(Egyszer ismerősöm, érdeklődött egy W.T. Kiadvány után; mondom: van nekem olyan ismerősöm, akitől megkaphatod. Mire ismerősöm: Nem! Köszönöm, még a végén nem tudnám levakarni… Szóba hoztam ezt egy J.T. Ismerősömnek, [név nélkül] azt válaszolta: Üzenem neki, mondja, meg hogy hova vigyem. A köszönésen kívül egy szót sem szólok. Ismerősömmel közöltem a dolgot. Azóta sem történt semmi. Mert most már tudom, hogy nem ez volt az eredendő ok, és szándék. Csak épp hivatkozott valamire.
Egy másik eset. Személyes tapasztalatom; Egyszer felhoztam a kérdést, hogy ’Ti’ J.T. a köztudatban nagyon erőszakosak vagytok. Válasz; Nézd, Gábor. Bármikor szólhatsz, hogy itt álljunk meg, és fejezzük be! Én pedig megállok, befejezem, és megköszönöm, hogy eddig is meghallgattál. Ilyen, és számtalan más pozitív történetek miatt, nem is értem sokszor, hogy miről is van szó. Nem értem a felhozott történeteket. Hiszen én teljesen más embereket ismerek.) Ebből adódik az agymosás, és az átprogramozás kérdése, és bennem hogyan is zajlik le ennek értékelése.
A döntés az én kezemben. Januárban azt mondtam, Bocs de, most életvitelem világi része elvon, nem tudok időt egyeztetni. Szüneteltessük a tanulmányozást, olvasást!. És az óta, csak futólag beszélgetünk. De, ez az ember még betegen is hordja, hétről-hétre a folyóirat. Időnként felhív, hogy személyem felől érdeklődjön. Talán egyszer hozta szóba, hogy nézetei szerint, számára fontosabb lenne Isten dolgaival foglalkozni.
Szóval nem látom a programozást, nem látom az agymosást. Hol van? Miben rejlik?
A Kérdés, felelet című részben? Mert ha igen, akkor az igaz más gyülekezetre is. A tanítás helyességének, vélelmében? Mert szintén igaz más gyülekezetekre is. (minden gyülekezet, nyíltan, vagy más módon kifejezi, hogy az ő tantételeik a helyesek. Még Butunga törzs [kitalált név] 30 fős falujának lakossága is ezt hiszi.)

A kritikai felvetések kizárása;
Nos, ha a kritikát, és az azzal felmerülő kérdéseket, felvetéseket figyelmen kívül hagyják. Akkor nem következik be; az amit korábban is felhoztál. Változtatnak Tantételeiken. Mert ahhoz, kell legalább egy kritika, ami felvetést, kérdést szül. És a kérdés válaszhoz vezet. A válasz pedig eltérhet a korábbi elgondolástól. Azaz változtatni fognak. A Biblia pedig megemlít olyan helyzeteket, ahol a korábban téves felfogását, valaki,(k) megváltoztatták. Vagyis helyesen jártak el. És hogy ezt megteszik akár többször is? Ismét csak odajutok, hogy időnként visszatérnek a felmerült kérdések alapján, és újabb bizonyítékok alapján ismételten képesek, hajlandók változtatni.
Ezzel pedig magam is így vagyok. Ma így gondolom, és látom. Jelenleg ilyen információk alapján. Egy újabb infó alapján felülvizsgálva. Gondolhatom másként, és ismét egy újabb alapján ugyancsak. Hogy ez lenne a köpenyegforgatás? Nem. :) az egy másik fogalom.
De, módom, lehetőségem van önmagam felülbírálni, és változtatni. Tehetem ezt, amíg élek.

Hogy hasonlítok-e tanításokat Jézuséval?
Igen, Csak a viszonyítási alapot nem keverem. Nem Jézusi tanítást hasonlítom J.T. Hanem fordítva. J.T. Hasonlítom Jézus Tanításaihoz. És így vagyok ezzel minden más tanítás kapcsán is. Mi több! Minél többször végzem el az összehasonlítást, annál inkább látok meg dolgokat. (Ami nem a magam futtatása, mert mindig Istent kérem, hogy segítsen.)

Van itt egy rész amit mondasz, és nem értem (azaz sejtem, hogy azt mondod; nem kell tanítás, csak Isten Szelleme, és emberi beavatkozás nélkül is megérthető?)
Nekem azt tanították, akárki akármit mond, prófétál, nyelvek magyarázatát adja, akármilyen nagy név, vagy akár angyal, vagy szellemi látás, az alap az Ige, melyben a Szent Szellem vezet, akár emberi beavatkozás (tanító) nélkül is.
Talán ha kifejtenéd mire gondoltál!?

És ismét a tanulásnál;
A matekhoz matek könyv kell. Ok. Vagyis minden tudományhoz a maga tudományági könyve.
Az Isten ismerethez, pedig az Isten könyve, azaz a Biblia. Ahogy a matekban a feladatlap gyűjtemény nem hivatott a könyv oktatását képviselni, úgy egy vallási lap sem hivatott a Bibliát helyettesíteni. Max. Ahogy az egyik, úgy a másik is hivatkozhat a Tankönyvben szereplő tételekre.
(iskolában a gyereknek nincs tornafelszerelése; A tanárnő lediktálja: Nincs tornacipőm. Aztán, hogy hivatalos legyen, aláírja az ellenőrzőben. Az egyik szülő ezt olvassa: Nincs Tornacipőm, aláírás: Kisné. És válaszol: Nekem ehhez mi közöm? A másik szülő, pedig érti, hogy a gyereknek nincs, amire a tanárnő hívja fel figyelmét.)
De, hogy a saját kiadású könyvnél maradjak. A lényeg azon van, hogy a kiadásban szereplő tétel, vagyis hivatkozás, egybe vág-e az eredeti Tankönyvvel?
De, talán ismét valami másról szólsz, mert azt mondod, hogy az ellenőrzésük sem sikeres.
Én pl. Nem értek egyet a Reformáció kb. 10% tételeivel.(Sosem mértem fel) Most dobjam el a maradék 90% helyest?
Egy dolgot sikerült a tudományokkal kapcsolatban felfognom; az a működési elvük.
A tudomány nem szelektál forrást illetően. Az eredményt vizsgálja, (Ahogy mondod is, az eredménynek visszafelé, azaz lebontva is igaznak kell lennie.) Ha egy eredmény helyes, akkor a tudomány beilleszti. És mindaddig az marad érvényes, amíg újabb feltétel nem merül fel, ekkor az egész építményt felülvizsgálja, és megnézi, hogy a feltétel kiválthatja-e a korábbi tételt. És az építmény szilárd marad-e. Ekkor a régebbit kiveszi, behelyezi az újat és halad tovább. (A régi, és a helytelen tételek nincsenek eldobva, max dokumentációs szinten elrakva, hiszen azok a későbbi tételeknél, és újabb felülvizsgálatkor felhasználandóak.) A tudomány mindig a legegyszerűbb megoldásra törekszik, nem célja a bonyolítás. (Nem úgy mint nekem, én is csak azért járkálom körbe-körbe, hogy lássam miről is van szó)

A Bibliára is igaznak tartom; Nem célja a túlbonyolítás. Ahol lehetséges ott Isten egyszerűen fogalmaztatott, vagy azt hagyta jóvá. Ahol pedig magasabb rendű kérdések, irányadó mérték, és kijelentések merülnek fel, ott bonyolultabb formát alkalmaz. És nem a titok kedvéért. Hiszen ha titkolni akar, akkor az bizonyára titok is marad. Hanem pont azért, hogy azok leljenek válaszra, akik valóban óhajtják, és keresik, valamint hiszik, vallják.


A látszólagos ellentétek;
Ez mindig a szemlélő nézőpontját adja vissza. Vegyük pl. http://www.freeweb.hu/ateizmus/ellent.html Akik hitben járnak, azoknak mindezek mosolyogni való dolgok. Mert van válaszuk ezen kérdésekre. Ahogy J.T. tanításában is van látszólagos eltérés. (Mondjuk én még nem vizsgáltam meg mindet.) De, azt így kapásból, saját tapasztalatom alapján mondom, hogy Spirituális jelleget nem tapasztaltam. Mivel mind a spirituális, mind a spiritizmus fogalmáról egységes negatív véleményen vannak.
Nos. Közel sem akarom kiforgatni a Biblia szavait. De, mintha olvastam volna, hogy Ábrahámnak azt mondja; sok nép atyjává teszlek. (Maga a név is hordoz ilyen jelentést.) Hol utal ez egyedül Izraelre? A sok nép közül Izrael volt a választott nép. De, meddig? Ki, kik tekinthetőek Ábrahám magvának? Itt jön a Biblia fogalmazása, és annak értése. Ábrahám, Izsák, Jákob. Mint Istenhez hű, hitükben, vallásukban igaz emberek. Tehát a mag érthető-e szellemiségben, gondolkodásban? Én nem genetikai Őst látok Ábrahámban, hanem hitében, azokra nézve, akik most is hisznek. Így lehetséges, hogy habár tegyük fel más népcsoportból való. Mégis a Biblia Istenét tekinti saját Istenének. Így Ábrahám magja.

De! mondasz valami nagyon érdekeset. A szolga osztály, és az átlag Tanú viszonya.
Számít-e Isten ítéletében? Mondjuk az átlag Tanúra vonatkozólag? Nem.
Kikre hárította Jézus a félrevezetés felelősségét? Ha ez érvényes volt, ott és akkor. Érvényes-e ma? Én hiszem, hogy Isten igazságos, tehát nem az átlag Tanút fogja elővenni, esetleges téves értelmezés, és hitvallás miatt. Hanem annak vezetőjét. Jézus utalt ezekre is, „Sokan jönnek majd hozzám… Sosem ismertelek… ”
Én úgy vagyok vele, hogy akár Ortodox hitben az asztalt csókolgatók, vagy akár Katolikus hitben szobrok előtt térdepelők, és más hitekben, mások sok dolog, amiket nem osztok. Nem ok arra, hogy kizárjam őket. Mert ember vagyok, értelmi felfogásom is emberi. Istent érték, érik a vádak. Az Ő dolga megválaszolni, és elégtételt venni.
Az én dolgom megállni a hitben.

A motiváltságról;
bizonyára van szándék, de kétlem, hogy Isten motiválja.
Nem értelek.
az alap az Ige, melyben a Szent Szellem vezet, akár emberi beavatkozás (tanító) nélkül is.
Itt mintha mást mondanál. (Vagy én értem rosszul?)

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 01., csütörtök 10:27 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2007. jún. 08., péntek 17:52
Hozzászólások: 82
Tartózkodási hely: Sweet home:)
Lucius írta:
(Vagy én értem rosszul?)


Üdv:)
Hááát ez is benne van a pakliban.

Állj meg csak továbbra is a hitben, nem is ezzel van a gond.
Már nem sok értelmét látom a mellébeszélgetésnek, az télleg' nem visz sehova:)

_________________
Róma 9/5


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 01., csütörtök 10:47 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2007. jún. 08., péntek 17:52
Hozzászólások: 82
Tartózkodási hely: Sweet home:)
Megint egy idézet: lustáknak (na jó ez csak cinizmus) :)

Az utolsó nemzedék

http://www.freeweb.hu/exjt/2005.html

(A Watchtower új világossága, ami a vég időpontját 2005-re jelzi)

Mi vagyunk az utolsó nemzedék?

Ha hiszünk Jehova Tanúi tanaiban, ez a kérdés a legnagyobb fontosságú. Miért? Az utolsó generáció az egyetlen, amely választhat. Az 'Örökké élhetsz Paradicsomban a Földön' c. Watchtower könyv a 255. oldalon bemutat egy választást, ami meg kell tegyen az utolsó nemzedék. Azt mondják:
"Valójában csak kettőből választhatsz. Krisztus ezt ahhoz hasonlította, mint amikor két út közt választunk. Az egyik út, mondta 'széles és tágas'. A rajta járóknak szabadságuk van rá, hogy kedvezzenek maguknak. A másik út azonban 'keskeny'. Igen, akik azon az úton járnak, azoktól elvárják, hogy engedelmeskedjenek Isten utasításainak és törvényeinek. A többség, figyelmeztetett Jézus, a széles utat válaszja, csak kevesen a keskenyet. Te melyik utat fogod választani? Választásodkor tardsd elmédben: A széles út hirtelen halálos végpusztuláshoz vezet! Másfelől a keskeny út elvezet téged Isten új rendszerébe. Ott részt vehetsz a Föld nagyszerű paradicsommá tételében, ahol örökké élhetsz boldogságban."
[ha valakinek meg van a pontos fordítás, küldje el légyszi - a ford. megj.]
Miben tér el az utolsó nemzedék?
Miben tér el az utolsó nemzedék az összes többitől a Watchtower tanítása szerint? Minden más nemzedék számára a két út fel volt cserélve. A széles út az a paradicsomi földre vezet és szinte minden egyén aki élt és meghalt a paradicsomba vezető széles úton volt. Minden széles úton járt személy jogosult a paradicsomi földön való feltámadásra. nem számít, hogy vajon a személy Istenért élt vagy szabad akaratát gyakorolva önmagának élt, ha az utolsó nemzedék előtt éltek és haltak azt fogják tapasztalni, hogy a paradicsomba vezető széles úton jártak - kérdés nélkül!

De mi van a keskeny úttal? Hogyan lehet más a keskeny út minden korábbi nemzedék számára, mint ami az utolsó nemzedék számára? A keskeny út az elmúlt nemzedékek számára az örök pusztulásba veztett és csak keveseknek - azokhoz a milliárdokhoz képest, akik a széles úton jártak - találtatik a 'keskeny útnak'. Akiknél így találtatik, azok soha nem tapasztalják meg a feltámadást. Nekik nem leszt több esélyük a földi paradicsom meglátására. Ki lettek törölve Isten emlékezetéből és soha nem kapnak második esélyt az életre, mint mások.
Kik azok, akik elvesznek?
Kik azok a szerencsétlen lelkek, akik a rettegett keskeny úton találják magukat, ami a pusztulásba vezet? Azok az emberek, akik Jehova Tanújává váltak azóta, hogy az Őrtorony elkezdte hirdetni a világvég - üzenetet. Ezek az egykor hithű Jehova Tanúi eredetileg hittek a Watchtower üzenetében, hogy a vég már küszöbön áll, de később átélve az egyik téves próféciát a másik után, feladták az Őrtorony szervezetbe vetett hitüket. Az Őrtorony az ilyeneket hitehagyottaknak nevezi és úgy véli, hogy nem részesülnek feltámadásban. 1879 óta bárki, aki Jehova Tanújává lett de elhagyta az Őrtornyot a pusztulásba vezető keskeny úton van. Csak ők azok az előző nemzedékekből, akik nem részesülnek a feltámadásban. Micsoda szégyen! Mivel mindenki akinek prédikált az Őrtorony 1879-től a korai 1900-as évekig meghalt, az egyetlen tartós hatás amit az Őrtorony gyakorolt arra a nemzedékre, hogy utat nyitott egyeseknek a paradicsomon kívül maradásra. Ha elfogadod az Őrtorony tantétel logikus következményét, a késő 1800-as és korai 1900-as nemzedéknek jobb lett volna, ha soha nem hallják az Őrtorony üzenetét. Mindenkinek, aki nem hallotta, garantált a paradicsomban való élet. De azoknak, akik hallották és hittek benne, de később csalódottá váltak, az Őrtorony a halál illatává vált.
Ki van 'kívül' és ki van 'bent' a paradicsomi Földön?
Most összegezzük az Őrtorony tanításokat hogy azonosítsunk három embercsoportot akik bennt lesznek a paradicsomi földön és három csoportot akik kívül vannak. Azok, akik életet kapnak, a 'benti' csoport:
1. Minden ember, aki soha nem lett Jehova Tanújává és meghalt Armageddon előtt, kap egy második esélyt.
2. Minden elismert (current) Jehova Tanúja, aki eléggé méltó hogy kiérdemelje az örök életet, be fog menni a paradicsomba.
3. Minden gyakorló (practicing) Jehova Tanúja aki meghal Armagedon előtt, kapni fog egy második esélyt, nem számít mennyire volt méltó.
Azok, akik nem kapnak életet, a 'kivülmaradó' csoport:
1. Minden nem-Jehova Tanúja, aki Armageddon eljövetelekor él, meg fog halni. Ők nem kapnak második esélyt az életre.
2. Minden Jehova Tanúja, aki Armageddon eljövetelekor él de nem bizonyul érdemesnek meg lesz ölve és nem kap második esélyt az életre.
3. Minden Jehova Tanúja, aki elhagyta a szervetetet és ezután meghalt, nem fog esélyt kapni a második életre.
A különbség azok közt, akik lesznek és akik nem lesznek [bent], az Őrtorony tanítás szerint az, hogy mikor születtek és haltak meg. Ha 1879 előtt bármikor éltél [de akkor hogy olvasod ezt az írást - a ford megj. :-) ] akkor bent vagy. Ha 1879 után éltél és haltál meg, akkor valószinűleg bent vagy - ha nem fizettél elő az Őrtorony üzenetre. Így nem volt esélyed hitehagyottá válni és a rettegett keskeny úton végezni. Ha az utolsó nemzedékben éltél, szinte biztos, hogy 'kívül' vagy. Csak az érdemes Jehova Tanúi viszonylag kis száma megy be a paradicsomba élve.
Mikor fog véget érni az utolsó nemzedék?
Végül: a vég nemzedékében vagyunk? Az Őrtorony azt mondja: 'igen' és most 2005-re mutat mint a felkentek nemzedékének végére, ami 1935-ben kezdődött. 1935 volt az az esztendő, amikor az Őrtorony bejelentette, hogy a felkent osztály 144000-es teljes száma betelt. 1935 volt szintén az az év, amikor elkezdődött az a Jehova Tanúja osztály, akiknek reménye lehet, hogy belépnek az új paradicsomba élve, meghalás nélkül. Az 1997 október 1-i Őrtorony a 23. oldalon azt mondja:
"1935-ben kezdtük megérteni, hogy a 'nagy sokaság nem egy másodlagos mennyei osztály. Megtanultuk, hogy ehelyett ők egy olyan osztályt képviselnek, akik túlélik a nagy nyomorúságot és lehetőségük lesz örökké élni a paradicsomi földön. (Jelenések 7:9-14) Ezzel az új megértéssel, néhányan akik vettek az emlékjegyekből rájöttek, hogy csak földi reménységük van és nem folytatták a fogyasztását."
Soha korábban nem adta meg az Őrtorony ezt a földi reménységet. Az emberekek ez a nemzedéke, az Őrtorony 1935-ös bejelentésétől kezdve volt az egyetlen, amelyet megjelöltek, hogy túlélje Armageddont és az új földre élve menjen be. Ez már jóval több, mint 60 éve volt, mióta a felkent osztály hirdeti ezt a különleges nemzedékét az Őrtorony túlélőknek. Az 1997 szeptember 15-i Őrtorony a 14,15. oldalakont azt mondja:
'És már több mint 60 éve Isten felhasználta ezeket a felkent egyéneket, hogy végezzék a tanítványképzés munkáját az emberek közt, akiknek csodálatos reménységük van a földi paradicsomban való örök életre.
Az Őrtorony felkent osztálya hirdeti ezt az üzenete egy nemzedéknek, amely gyorsan végéhez közeledik. nem csoda, hogy Jehova Tanúi akik oly rég óta várják a véget újult várakozással elfogadták ezt az üzenetet. Ez a vége a Társulat jövendöléseinek hosszú láncolatának és az utolsó esély az 1935-ös Őrtorony nemzedéknek a túlélésre hogy belépjenek élve a paradicsomba. A 2002. június 15-i Őrtorony a 3. oldalon merészen kijelenti:
"'Új világ egyetlen nemzedéken belül'.
Továbbmenve a pózolásban ezzel a kérdéssel:
valószerűen remélhetjük, hogy meglátjuk a várt 'új világot egyetlen nemzedéken belül'? ... A Biblia rámutat, hogy lehetséges ...
És a 6.,7. oldalon:
Ez a kijelölt időpontja a közvetlen cselekvésnek a föld megszabadítására minden elnyomástól és igazságtalanságól a közeli jövőben található ... Hamarosan, a megtisztított paradicsomi földön, megtapasztalhatjuk a teljes szabadságot az igazságtalanságtól és szenvedéstől ... "Sok pompás előrelépés" történt humanitárius erőfeszítésből hogy segítsék az elnyomott emberiséget ... Mégis, a legpompásabb lépés Jézus Krisztus közvetlen beavatozása lesz és a az ő társuralkodóié a mennyei Királyság kormányzatban.
Mikor fog végetérni ez az utolsó nemzedék? A Biblia 70 évet mutat mint ami a Bibliai nemzedék maximális hosszának tekinthető. Mivel az Őrtorony most 1935-re mutat, mint az utolsó nemzedék kezdetére, 1935 + 70 = 2005.
Új világosság? 1935-ben a végső visszaszámlálás megkezdődött!
Az Őrtorony utolsó fogadása, hogy a végidők felkentjeiek nemzedéke, a választottak vége akiknek száma 1935-ben betelt, és a nagy sokaság is 1935-ben kezdődött, lesz az utolsó nemzedék. Az Őrtorony 2000 január 15-i száma a 13. oldalon ezt mondja:
A maradék többsége már igen koros, és az évek során azok száma akik valóban felkentek gyorsan csökken. Mégis, a nagy nyomorúságra utalva, Jézus kijelentett: 'Ha csak meg nem rövidíttetnek azok a napok, egy test sem menekül meg; de a választottakért megrövidíttetnek'. (Máté 24:21,22) Kétségkívül, néhányan Krisztus választottjai közül még a földön lesznek, amikor a nagy nyomorúság megkezdődik.
És szentelj figyelmet az Őrtorony szavainak azzal kapcsolatban, hogy a nagy sokaság érdemesnek lehet tekinthető Armageddon túlélésére:
Azoknak, akik jó dolgokat tettek Jézus 'testvéreivel' mivel ezek a felkentek az ő követői, reménységük van túlélni 'Jehova napját'. (Az Őrtorony, 1997 szeptember 15., 17. oldal).
Összegezzük ezeket a kijelentéseket és vonjuk le a következtetésünket: Néhány felkent a földön lesz, amikor Armageddon megkezdődik. A te alkalmasságod az Armageddon túlélésre jelöltségre attól függ, hogyan bánsz ezekkel a felkentekkel. A felkent osztály 1935-ben véget ért. A nagy sokaság osztály amely élve megy be a paradicsomba Armageddon túlélése után, 1935-ben kezdődött. Akik 1935-ben születtek 70 évesek lesznek 2005-ben. És a felkent osztály - egy fiatal felkent 20 éves 1935-ben 90 lesz 2005-ben. A felkentek nemzedéke kifut az időből ha 2005-nél távolabbra terjesztjük a képzeletet és a fiatalabbak a nagy sokaság nemzedékéből akiknek megadatott az új reménység, hogy túlélik Armageddont legalább 70 évesek lesznek 2005-ben. Az idő gyorsan eltelik!

Jehova Tanúi mégis vevők az Őrtorony érvelésére és kiterjesztik arra, hogy az 1935 és 2005 közti 70 év kapcsolatban van Éva teremtésével.

Az Őrtorony azt mondja, hogy nem tudjuk, mennyit ért Ádám Éva teremtése előtt. A haladék Éva teremtésének dátumában volt az Őrtorony érve, miért nem jött el Armageddon 1975-ben. Jehova Tanúi most azon töprengenek, hogy mivel a Társulat párhuzamot von Ádám és Jézus közt, és mivel Jézus az ő 'felesége' (a 144.000) előkészítését 30 éves korában kezdte el, lehetséges hogy Ádám is 30 éves korában kapta feleségét. Mivel 1975 jelölte meg Ádám teremtésének 6000. évét, ez előremutathat 2005-re, mint Éva teremtésének 6000. évére. A hetedik ezer év Jehova nyugalom napja és ez már a küszöbön áll az Őrtorony számításokkal összhangban.
A felkentek nemzedéke és az 1935-ös nagy sokaság elmúlóban van
Valóban az utolsó nemzedékben vagyunk, amely 2005-ben véget fog érni? Minden korábban megadott dátuma az Őrtoronynak téves volt, és biztosak lehetünk benne, hogy ez az időpont is eljön és elmúlik. Hamarosan ismét kényszerítve lesz az Őrtorony, hogy megváltoztassa az utolsó nemzedék 'határidejét'
Isten hibázott, vagy az Őrtorony helyezte magát Isten Szavába?
Eltünődtél valaha is, vajon mért küldte el Isten az utolsó nemzedék üzenetét az Őrtoronynak száz évvel korábban a kelleténél? Miért küldte ezt azoknak az embereknek, akik valahogy mégis a paradicsomba jutnak mivel mind meghaltak? Valóban ő küldte az Őrtornyot ezzel az üzenettel egy halott nemzedéknek? Vagy lehetséges, hogy a korai Őrtorony vezetők tévedtek magukat illetően, hogy az utolsó nemzedék részei, tévedtek Istent illetően aki különbséget tesz élők és holtak közt és tévedtek a kiválasztásukat illetően 1878-ban és újra 1919-ben mint az egyetlen hű és bölcs szolga, aki kiosztja a szellemi táplálékot? Ha ezekben a dolgokban tévedtek, vajon mi mindenben tévedtek még?"


lassan 2008
:oops:

_________________
Róma 9/5


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 01., csütörtök 16:54 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
szrobcsek írta:
Lucius írta:
(Vagy én értem rosszul?)


Üdv:)
Hááát ez is benne van a pakliban.

Állj meg csak továbbra is a hitben, nem is ezzel van a gond.
Már nem sok értelmét látom a mellébeszélgetésnek, az télleg' nem visz sehova:)


Köszönöm, hogy ennyit is megosztottál…

A mellébeszélgetést nem értem.

... utólag szerkesztve....


Valóban nincs értelme. Mert nem információk, és meglátások megbeszéléséről van szó. Hanem valami egészen másról. Ahhoz pedig nem aszisztálok.

Köszönöm, és bocs.

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 01., csütörtök 19:40 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2007. jún. 08., péntek 17:52
Hozzászólások: 82
Tartózkodási hely: Sweet home:)
Nincs miért "bocs".
És nincs mit.

_________________
Róma 9/5


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 03., szombat 01:00 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
Kedves Tiv! Ide hoztam át

Nos, én nem vagyok gyülekezet.
De, ezt már olyan sokszor mondtam… :)

De, jobban tisztellek annál, hogy ezen a kérdésen úgy ugorjak át; Hol az eredeti levél? Vagy hogyan tekinthető hitelesnek ezen fordítás? Ha maga a közzé tevő sem biztos abban.
Szóval komolyan veszlek, és azt is megpróbálom komolyan venni, amire rámutatsz. Már amennyire ezen beszélgetések megengedik. És nem akarok ’fogadatlan prókátor’ lenni, mert nem dolgom nekem. Szóval azt mondom, hogy nem dolgom nekem egy gyülekezetet sem védeni, vagy egyházat. Pusztán a beszélgetés miatt teszem meg.

Szóval kezdem pár alap dologgal, nem miattad, mintha nem értenéd. Hanem magam miatt, hogy igyekezzek át fogó képet adni, arról, hogy mit és hogyan gondolom.

Mi a Nacionalizmus?
Jelentésében a nemzeti érdekeket mindenek fölé helyező politikai elv, mely céljaiban inkább konzervatív irányzat. (Hitler ennek a nacionalista képviseletében jutott hatalomra.)

Mi a fasizmus?
Latin fasces, jelkép csomóba kötött rudak középen, bárd, vagy kalapács. Jelképes jelentése egyesült néptömeg, ami együttes akarattal engedelmeskedik. Az állam tekintélyének, az élet, rendfenntartás legfelsőbb forrása.
Lényegében az antik római birodalom újra értelmezet egységes hatalma.
(Benito Mussolini alkalmazta ezt a kifejezést)

A fasizmus, és nacionalizmus keveredése eleinte, nyílt, szembenállás a marxista-szocializmussal. Mivel az istentelen és anyagias. Céljuk a néptömeg egységes megmozgatása a hősies, szorgalmas honépítésre.
Majd a fasizmus állama, a népekkel kapcsolatos összefogó intézménye visszavezet a birodalom eszméjéhez. (Imperium romanum) Amiben több fogalom is felmerül. Egyrészt
curiata de imperio, a polgárok gyakorolhatnak jogot. Mintegy alanyi jogon. (De nem azonnal kerül ez felszínre.) Ami a későbbiek folyamán Szadizmussal egyesülve, eredményezik a korai Merum imperium a pallosjog, fura értelmezése.

Tehát az impérium és nacionalizmus olyan eszmékhez vezet, amiben a fajok keveredésének problémája felvetődik (ami persze úgy baromság, ahogy van.) de, nem úgy egy olyan embernél, és olyan helyzetben, mint Adolf Hitler és társai.
Mussolini az olasz népet tekintette védendőnek, mert attól tartott, hogy erkölcsileg rossz hatással van a fajok keveredése az ifjúságra. más idegen népekkel. Ennek vonalán a Németeknél A kormányzatra került új hatalom is felvetette ezt a kérdést, és hát komoly vagyoni indokuk is volt. Ők is tartottak a fajok keveredésétől, valamint a német hagyományos kulturális értékeiket óhajtották védeni. (ezt mondták.)
Mein Kampf-ban már 400 milliós birodalommal számolva pángermán Európában gondolkodva, Amerika a cél… de, nem szaladok ez csak kitérő, hogy hova is tartott. No meg ideje is volt 8 hónapi börtön alatt, amit a sörpuccs miatt 1924-ben húztak rá.

Tehát a birodalmat létre kell hozni, (Ahhoz pedig rengeteg pénz kell) és a birodalom tagjait a megfelelő helyre kell tenni. (A leigázott tartományok szelektálás, kifosztása egy újabb régió leigázásához, és kiirtásához, vagy deportálásához.)
Legalább is a végére ez lett belőle. Azaz, a háború már így kezdődött.

Mussolini a fasizmussal, Hitler pedig a nemzeti-szocializmussal írta zászlaikra a kommunizmus elleni harcot. Nemzeti mozgalomnak indult mindkettő, és ellensége a nemzetközi szellemnek. (Nemzet támad nemzet ellen, ország ország ellen. Jut eszembe egy fél gondolat) Ehhez már csak egy címke kellett, ami megtalálható a régi római birodalomban. És kész a ’mű’


Mikor is kezdődött mind ez?

1923-tól a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt vezetője.
Az 1930-ban érte el Németországot a gazdasági világválság. Ami kapóra jött neki, hogy a második legnagyobb párttá váljon.
32-ben úgy döntött nem közösködik a hatalmi pozíciókban és nekifutott az elnökválasztásnak, és pártja júliusra a legnagyobb pártá vált.
Papen és a Katolikus centrum párt ajánlattal ált elő, De, neki ez se nem tetszett, azaz olyan követelményekkel ált elő amiről tudta, hogy nem egyeznek bele. Kancellári címet követelt és elnöki hozzájárulást a rendkívüli intézkedésekhez. Naná, hogy elutasították.

Hitler 1933. jan. 30 került hatalomra. (ha belegondolok, hogy tartalékos gyalogosoknál mint tizedes kezdte…) Schleicher koalíciós kísérlete megbukott a parlament menesztve, Hindenburg, pedig korábbi állását megváltozatva, mégis Kinevezte Hitlert kancellárnak. Ennek a kabinetnek 4 náci tagja volt …. (Vagyis a kemény mag)
Majd a pozíció megőrzéséhez, és a rendkívüli intézkedésekhez szükséges volt a Reichstag leégetése. Mert a kommunistákat üldözni kell.
Ekkor elrendeli az állampolgári szabadságjogok felfüggesztését. (témánkat illetően ez egy fontos pont.) Majd a következő választásokon már eleve többséggel indultak, mivel előtte lezárták azokat, akik útban voltak nekik.
1934. az új elnökválasztás helyett Hitler kabinetje új törvényt ad ki ami az elnöki és a kancellári jogokat összevonta. „Vezér és nemzeti kancellár” cím alatt. Amit természetesen Hitler kapott meg. Aztán itt már elsöprő mámorában a sereget már önmagára eskette… stb..

De! a Vezér, és kancellári cím között keletkezett ezen levél. Amiről beszélünk.
Mert itt még Nagyra Becsült Kancellár Úr! Megszólítást használják. Ekkor viszont még javában folyt a hatalom megtartásáért a harc. És a kutató társaság pont beleesik azon rendeletbe, ami a szabadság jogot vonta vissza.

Tudták-e a Tanúk, hogy mi Hitler célja? Mert akkor még mint nacionalista mozgalom lett meghirdetve. És a világ tudtára adva. Ami nem zárja, ki, hogy Hitler, és a hozzá hű emberek már ne tudhatták volna.
Hitler és csoportja a lehetséges ellenségeket kutatta, politikai köntösben, és álcával elzárva, mindenkiben potenciális ellenséget látva. Érintették a vallási csoportokat is. Mindenki súgott mindenkire. J.T. azt látták, hogy célkeresztben állnak. Feltételezték, hogy más vallások álnak a háttérben. Ezért megkeresték az akkori uralkodót. Hogy szabadság jogaikat, ne korlátozza, hogy ők nyugodtan hirdethessék azt amit korábban is. Sem ők, sem mások nem tudták, hogy mi lesz ennek a célja.
Levelükben kifejezték, hogy egyetértenek, azaz
akik szeretik és támogatják a rendet. Egyetlen küldetésük, hogy Istent szerető emberi szíveket toborozzanak.
De, itt az új rendről beszélnek? Mármint arról ami valóban a nácik célja volt. Vagy a fent emlitett nacionalista rendről?

(ha a szöveg helyes) azok a körök melyek vezették a horror-propagandát az Egyesült Államokban (a kereskedő zsidók és a katolikusok)
Még mindig nem az igazi okot látják, hanem más vallási szervezetet, mint okot. ….
Magdeburg kormányzó elnökének kijelentéséről, hogy a Biblia Kutatók és a kommunisták vagy marxisták közti kapcsolat vádja, amit vallási ellenfeleink állítanak, nem tartható fenn (és teljes egészében rágalom).

Továbbá kijelentette a Kongresszus ötezer küldötte - ahogy a deklarációban is kifejeződik - hogy a Biblia Kutatók hasonlóan magas etikai célokért és ideákért harcolnak, mint [amiket] a Német Birodalom Nemzeti Kormánya kijelentett az Isten és ember viszonyát illetően: vagyis a teremtmény hűsége a Teremtő felé!
Ugyanaz a levél, és még mindig nem tudja a világ, hogy mi Hitler célja, ahogy ők sem. Vagyis még mindig a nacionalista gondolat van elöttük.

A kongresszuson kijelentették, hogy nincsenek ellentétes nézetek a német Biblia Kutatók és a Német Birodalom Nemzeti Kormánya közti kapcsolatban, hanem ellenkezőleg, tekintettel a Biblia Kutatók tisztán vallásos és apolitikus céljaira, elmondható, hogy tökéletes harmóniában vannak a Német Birodalom Nemzeti Kormányának hasonló céljaival.
Mivan harmoniában mivel? Mit is takar az apolitikus fogalom?

A fent említettek szellemében mondott dolgok -vajon a gazdasági, politikai, vagy Római Katolikus (túlzottan klerikális) értelemben?- a német állam és emberek elnyomói ellen vannak,

Nah ez számomra kicsit síkos… mert talán mintha valami védelmi szöveg lenne. De, nem vagyok biztos benne.
Hiszen az állam ellenségei ellen szólnak írásaik? Nem egészen tiszta.

a Biblia Kutató - Őr Torony szervezet kiáll a rend fenntartásáért és az állam biztonságáért
Mint az előbbi, ismét mást sugal.

a Nemzeti Kormány vallási vonatkozású magas eszméiért.
Még mindig nem a rasszizmusról van szó.


Ezeken az alapelveken a Nemzeti Szocialista Német Munkáspárt Állásfoglalásának 24. szakaszában kijelentetteket értjük:
"Követeljük minden vallás megvallásának szabadságát az államban, amíg az nem veszélyezteti annak létét vagy ellentétes a német faj etikai és morális nézeteivel. A Párt, mint olyan, a pozitív kereszténység nézőpontját jeleníti meg, anélkül hogy összekapcsolná magát egy speciális hitvallással. Szemben áll a zsidó - materialista szellemmel bel- és külföldön és meggyőződése, hogy népünk végső visszaszerzése csak belülről kifelé történhet..."
Határozottan meg vagyunk győződve, hogy Németország Nemzeti Kormánya nem fog okot találni, hogy gátolja szolgálatunkat vagy missziós tevékenységünket, ha ítéletét, először: vallási előítélet nélkül, másodszor: a szakasz fentebb idézett pontjai alapján hozza meg.
Várva a fentiek kedvező elbírálását, legnagyobb tiszteletünket kifejezve, nagyra becsült Kancellár Úr maradunk tisztelettel


Tehát mivel is értenek egyet? Miről beszélnek? A 24. pontra hivatkozva, ahol követelés van.

Vagy akkor mi a furcsa ebben a levélben?

Mert mikor is jött elő az izraeliták üldözése, és hogyan.?
Kezdetben a zsidóüldözés erőszakmentes volt, s csupán arra korlátozódott, hogy a zsidókat megfosztották választójoguktól, vallási megkülönböztetést vezettek be és akadályokat gördítettek eléjük a gazdasági életben. És mikor léptek érvénybe ezek a törvénykezések? Szabályok? 1935 ún. nürnbergi törvények tartalmát és hatását,

1938-ban ért el Magyarországra, ekkor több törvényt is jóváhagytak, amik egyre szigorúbb megszorításokat hoztak

Amikor a levél keletkezett (Habár maguk az oldal szerkesztői sem tudják mi áll a hitelesített szövegben.) Még nem volt nyilvános a fasizmus eszméjében a rasszizmus, és a későbbi szadizmus. Talán nyomaiban mint kezdeti jelek, bizonyára fellelhetőek.
Hitler ép hatalomhoz jutott, azon volt, hogy politikai ellenfeleit eltüntesse. (A módszert pedig ismerjük saját történelmünkből is, vagy akár az orosz, vagy a világ más politikai harcai, amik nem vetik meg az erőszakos eszközöket sem. Ergo diktatúra.)
(De, látjuk-e a mai helyzetből a holnapi politikai helyzetet? No meg mennyire is érdekel az minket? Legalább is engem nem igazán. Van nekem Királyom.)

A kérdést egyszer már feltettem egy J.T. Aki vén tisztséget töltött be, azóta egészsége miatt visszavonult, de jelenleg is aktív tag.
Válaszában visszakérdezett; Miért üldözte a német birodalom J.T.?
És megmondom ez a kérdés logikus volt számomra.

Mert hogy is néz ki a dolog? Előbb hízelegnek, hátha megússzák?
De, mivel nem sikerült kígyó módón hízelegni, akkor felvállalták a mártír szerepet? Ha már a hízelgésig elmentek, miért nem mentek tovább? Miért nem alkalmazkodtak?
És irtak alá paktumokat, mint mások. Miért tartott ki sok J.T. pedig egy cetlit kellett volna aláfirkantaniuk, hogy megtagadják hitüket.
Miért is voltak egy táborba zárva más népekkel együtt?

Röviden; nem hiszem, hogy a rasszizmus tényét támogatták volna abban a levélben.
És amikor hitükről volt szó, hajlandóak voltak szenvedni, vagy akár meghalni.
De, ne essünk tévedésbe. Nem azt mondom, hogy csak ők. Hanem mások is, mindenki a saját hitéért, mert megvolt győződve arról, hogy úgy van az jól. Ha már elfutni, menekülni nem tudott.

Vagyis a védikus tanítással ellentétben ahol utalás történik a rassz fogalmára, Nem látom J.T. hogy hajlandóak lettek volna abban részt venni, vagy azt támogatták volna. Legalább is tudatosan.


Én inkább látok egy nagy adag naivitást, a politika felé, és annak jeleit felismerni vagy sem. Mint szándékosságot. Leszámítva, hogy az őket ért támadásért más vallási vezetéseket neveztek meg. Aztán ennek fényében érdemes elolvasni a nyilatkozat a tényekről c. sorokat.

Aztán a későbbi lecsengéseket, amik a közeli múltra tehetőek. Őrtorony és más, amire hivatkozik atw. Más fényben látszódnak.

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 03., szombat 17:39 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 16:09
Hozzászólások: 791
Kedves Lucius

Szép hosszú magyarázat és egy kicsit rázós is. (bocs hogy az enyém is ilyenre sikerült) :)
De ha te ebben megnyugvást találsz?
Nos én azért mégis kételkedem.
Bocs hogy nem fogok történelem szerű tényfeltárást tenni (nem keresek utána ebben az esetben)
Így tanult emlékeimre hagyatkozom.

Hitlerről nagyon is lehetett tudni mit képvisel. Huszon évesen amikor egy 20 főnél is kevesebb csapathoz csatlakozott és még vezetője sem volt már akkor is felsőbb rendűnek tartották magukat, és ezt nem rejtették véka alá. Hitler aki gyakorlatilag egy senki volt még mag előtt így és itt lett valaki.

Ha egyszer az utcákon, tereken hirdették eszméiket (ma is vannak ilyenek) nagyon jól lehetett (mint ahogy lehet most is tudni) hogy a ha hatalomra kerül mi lesz a következménye.
--

JT tanításában sem fér bele amiről írsz.
Ha egyszer Isten országát fogadták el egyedül, sem zászlók, hatalmi jelképek, sem országok ellőt nem hajolhattak meg igaz fegyver sem vettek kezükbe, de fegyver nélkül sem szolgálhattak mert elismerték volna valamilyen szinte az adott országot. (ezért bizony több éves börtönt is vállaltak még itt Magyarországon is)

Viszont amit írtak az tanításukkal teljes mértékig egybe vág.

Idézem:
„ Az Őrtorony Társulat - szilárdan állt?
"Könyveink és írásaink alapos vizsgálata egyértelműen megmutatja majd, hogy azokat a magasztos eszméket, melyeket a nemzeti kormány célként tűzött ki maga elé, és amelyeket hirdet, a mi kiadványaink is kifejtik, helyeslik és különösen kihangsúlyozzák."
(Részlet az Őrtotony Társulat által Adolf Hitler Birodalmi Kancellárnak is megküldött Nyilatkozat a tényekről c. kiadványukból)”
--

Mivel a napi politikai eseményeket próféciák címén.
Mint a világháborúk, éhínség, földrengés, egyiptomi tiz csapás (elsőszülöttek megölése), poharak... stb.
Mindenhez csatoltak egy eseményt. Így nem csoda hogy Hitlerhez is.

Mivel a zsidók helyében képzelik magukat mint szellemi Izraeliták nagyon is bele illik Hitler mint eszköz végrehajtásában, sőt alátámasztja hogy félretétetek.
Ha sikerült volna meg semmisíteni a zsidóságot, csak jobban megerősítette volna hitüket hogy jól látják ők a szellemi Izraeliták.
--
Biztos van aki JT- között nyíltan felmeri vállalni hiszen tanításukat megerősíti, mint ahogy az első világháborúhoz is van magyarázat miért volt, ehhez nagyon is illik csak ép annyira nem szimpatikus hogy most már fel sem merik vállalni.
--

Kérdés lehetnének e ilyen furcsa kettősség bennük?
Azaz mennek az emberek után, akár évekig is keresik, ha tudnak segítenek, és mégis ilyenek is lennének?
Igen, nagyon is. Armageddon után.
Kénytelen vagyok én is bemásolni előre is bocs, de emlékeimből is tudnék hasonlókat idézni.
pl, „nem csak kapákat kell majd készíteni, meg ekéket de kampókat is, lehessen mivel húzgálni a halottakat.”

Nos idézem: „
3. nap
Thorn testvér a temetési feladatokhoz osztott be. úgy tűnik, mintha a legtöbb egyedülálló testvér erre a kellemetlen feladatra lenne kijelölve. Gyomorforgató látni, mit tesznek a madarak és más állatok a holttestekkel. A saját szememmel láttam ma, ahogyan egy holló kiszakított egy szemgolyót. Gusztustalan! Rob Johnson szerzett egy buldózert amivel elkezdte egy nagy közös sírhely ásását. Az én munkám a holttestek begyűjtésével kapcsolatos, fel kell őket raknom egy teherautó platójára.”

(Fordította a JT-levelezőlista közössége 2001-ben.)


De itt egy hivatalos weblapról. http://www.watchtower.org/h/rq/article_05.htm

4. Mielőtt a föld paradicsommá válhatna, el kell távolítani a gonosz embereket (Zsoltárok 37:38). Erre majd Armageddonkor kerül sor, vagyis Isten háborújában, amely véget vet a gonoszságnak. Azután Sátán ezer évre rabságba kerül. Ez azt jelenti, hogy nem marad egyetlen gonosz sem, aki beszennyezné a földet. Csak Isten népe marad életben (Jelenések 16:14, 16; 20:1–3).
--

Érdekes gondolat nem?
A gonosz szennyezi be a földet amúgy nem lenne átok alatt.
...Átkozott legyen a föld te miattad...
Ezt bizony Isten mondta és Ő is tudja vissza vonni hiába az emberi erőlködés, és a közönyösség meg végképp nem megoldás.
--


Tudod ki lehet magyarázni de tudod tökéletesen bele illik tanításukba, és szellemiségükbe.
Ezért néznek ki sokan közülük inkább Jónáshoz (-”megfogtok halni”-.. hirdetve) mint az Úr Jézus hírnökének (megváltást kegyelmet add nekünk).
--

Szóval nagyon is tisztán láthatták sőt várhatták, a zsidóság pusztulását hiszen az egész világét is várják, számukra csak a kezdő jel lenne. (mint ahogy annak is tarják csak hát magukat behelyettesítve mint ön jelölt utód).

Bízóm benne hogy nem sértelek meg, beírásommal mivel te még nem tartozol közéjük, és valószínű nem is fogsz. Ugyan akkor nincs is szándékom őket sem sértegetni, mert sokszor észre sem veszik mi a különbség a hír és hír között.
Ninivének Jónás nem örömhírt vitt hanem hanem kőkemény ítéletet.
Míg az apostolok más evangéliumot nem bíztak ránk csak egyet.

2Kor 11,4
Mert hogyha az, a ki jő, más Jézust prédikál, a kit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, a mit nem vettetek, vagy más evangyéliomot, a mit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek.
--

Sőt hatalmas figyelmeztetés is van isten Igéjében
Gal 1
6. Csodálkozom, hogy Attól, a ki titeket Krisztus kegyelme által elhívott, ily hamar más evangyéliomra hajlotok.
7. Holott nincs más; de némelyek zavarnak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangyéliomát.
8. De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, legyen átok.
--

Nem lehet azt mondani hogy most a vég idején másképp kell hirdetni, mert már sokan akkor is azt hiték hogy a vég időben élnek. Mégis az apostalok végig egy akolról beszéltek és eszükbe sem jutott a földiekkel foglalkozni.
Inkább:
Kol 3
2. Az odafelvalókkal törődjetek, nem a földiekkel.
3. Mert meghaltatok, és a ti éltetek el van rejtve együtt a Krisztussal az Istenben.
--

Ez maga az Úr kijelentése is megerősíti.
Jn 10,16
Más juhaim is vannak nékem, a melyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol és egy pásztor.

Ez az Ige nem az mondja hogy még egy teljesen más akol akarok készíteni, hanem más akolból is ebbe az akolba fognak tartozni.
--

Azért gondolj bele, az Úr felfelé akarja vonni az Övéit a sátán meg a földhöz kötni hiszen földi hatalma van.

Mát 4
8. Ismét vivé őt az ördög egy igen magas hegyre, és megmutatá néki a világ minden országát és azok dicsőségét,
9. És monda néki: Mindezeket néked adom, ha leborulva imádsz engem.

--
A sátán velünk szemben is ugyan ezt alkalmazza.
Gazdagság, hatalom, vagy akár a földi léthez ragaszkodás is lehet Istentől elszakító tényező ha azt nem az Úr Jézus akarat.
Sátának meg minden megfelel, még az is ha csak rézben befolyásol, (itt ez ott az) és eléri célját.
Célja meg nem más, az Úr Jézustól minél távolabb legyenek az emberek. (testileg, lelkileg)

Bocs már így is túl hosszúra sikerült így befejezem. :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 03., szombat 19:28 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
Tiv írta:
Szép hosszú magyarázat és egy kicsit rázós is. (bocs hogy az enyém is ilyenre sikerült) Smile
De ha te ebben megnyugvást találsz?


Dehogy lelem megnyugvásom:)
Mármint szívesebben foglalkozom úgy i.sz. 100-ig a történelemmel, ami kapcsolható a biblia környezetéhez, mint Adolffal.
Pusztán azért mentem bele, mert felmerült rasszizmus támogatása…

Szerintem akkor követtek el hibát J.T. Amikor megszólították az akkori vezetőt.
Ez volt a hiba, mert ezzel mintegy kitették magukat különböző kombinációs elgondolásoknak.
Jézus nem kért engedélyt, ahogy apostolai sem.
Hah ezért nem avatkozom, veszek részt a politikában, nem szavazok…. Amit megítél, a jelenlegi törvény igyekszem betartani, amíg tehetem, vagy az hitembe nem ütközik.
16 éve Jézusra adtam le voksom.


Nézd; Te, és még sokan, akik helyet adnak azon oldalakon felmerülő kritikának. Vizsgálat nélkül már döntöttetek. Döntésetek pedig; elitélő.

Amivel nincs is gondom, mindenkinek egyéni joga véleményt alkotni. De, kérlek! Ne tőlem, kérjétek számon! Főleg ne úgy, hogy én kerüljek a védő szerepébe. :)
Nem vagyok gyülekezet, vagy hivatalos szóvivő… stb.

Ami nem zárja ki, hogy ne beszélgessünk ezen dolgokról. De, maradjunk a beszélgetés szintjén. Azaz nem egyházak képviseletében, hanem önmagunk nézetében.

Egyébiránt a földről van tapasztalatom, ezt ismerem, és szeretem ebben az állapotban is. (gondolok itt jelenleg a föld még átkozott)
És remélem, nem bántom meg Istent. De, ha ide teremtett, akkor hagyjon is itt.
Én innen is tudom, (hajlandó vagyok,) imádni Őt.
Szeretem az istálló átható szagát, az állatokét a trágyával, ahogy felhígul a légben. Szeretem a vízparton a mocsárból felbukkanó gázok szagát. A compó nevű hal izét, ahogy átjárja az iszap. Szeretem ahogy a nap vakit, ahogy a szél simogat, vagy szaggat. Ahogy a hó hideg leve, lassan átissza magát a cipőmön. Szeretem a csirkéket, élve, vagy halva…
Emberből vagyok. A földre teremtve.
Nem vágyom el innen. Ragaszkodom földi létemhez.
Ha pedig ez a sátántól való, akkor pusztuljak! :)

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 03., szombat 21:19 
Kedves Lucius!

Ebbe a világba hozta be Jézus Krisztus az Isten Országát.

Mások az emberi kapcsolatok Vele, de tudom, hogy majd oda át nála - miután itt eltelt az az idő amit nekem szánt - Isten Igéje valóság lesz.
Olyan helyet készített el az Úr Jézus, amit szem nem látott, fül nem hallott az Őt szeretőknek!

Ha már ezen a bűntől fertőzött földön annyi örömöt lehet megélni, akkor majd ott Nála elhiszem, hogy olyan boldogság vár, ami most elképzelhetetlen a számomra.
Pont abból kiindulva, amit leírtál, Isten itteni teremtett világa csodálatában!


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 03., szombat 23:45 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Kedves Lucius!

Igen, ide teremtett, és csodálatos ez a világ, ahogy Isten megalkotta: egy fűszálon megcsillanó esőcsepp, a felhőkön áttörő fénysugár..vagy most az őszi erdő..
de az Úr Jézus ezt mondta: az én Atyám házában sok lakóhely van, elmegyek, hogy helyet készítsek nektek...én szeretném látni azt a helyet..te nem?
van egy nagyon szép ének is erről :

Fenn a mennyben az Úr minden győztesnek ád,
aki Jézussal járt,s benne hitt,
aranyból koronát, fehér égi ruhát,
Hárfa húrjait pengethetik.
Ref.
Igen, ott minden kész, igen, ott minden kész,
Minden győztesnek jár örökrész.
Boldog véghetetlen öröm vár odafenn,
Jézusért én is elnyerhetem.


Vígan lépkedünk színarany utcákon át
halljuk angyalok dícséretét,
szemünk láthatja Jézus szent ábrázatját,
Aki vért ontott bűneinkért.
Refr.

Élet forrása kínálja élő vizét,
Tiszt hűs vizét bőségesen,
Fényt az Úr maga áraszt és hint szerteszét,
halál nem lesz ott , éjszaka sem.
Refr.


Minden gyötrelmet, bánatot elfeledünk,
Ha ő bennünket keblére von,
Jézus szívére hajthatjuk fáradt fejünk,
Nála béke vár és nyugalom.
Refr.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 04., vasárnap 07:39 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
kavics írta:
Ebbe a világba hozta be Jézus Krisztus az Isten Országát.

Magam is így gondolom.


De, mi lesz a földdel?
Ki, v kik fognak lakni rajta?

Mert a föld mindörökre fennmarad, és az igazak laknak azon.
Szemben a mindannyian a mennyekbe megyünk.
Gondolatok mintha egymással ellentétesek lennének…

Hogyan értsem? (azaz én tudom, hogyan értem :) ) De, érdekel, hogy Te, Kavics, és Erika, és persze mások személy szerint, akik érintve érzik magukat. Elmondhatná(tok) hogyan is látja, hiszi.
Hogyan marad igaz a Biblia Szava, ha mindkét dolog igaz.

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 578 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 39  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség