Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3383 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 226  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 28., vasárnap 05:54 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
A BÁRÁNY ÉP

“Hit által rejtegették Mózest az ô szülei, születése után három hónapig, mivel látták, hogy kellemes a gyermek, és nem féltek a király parancsától.” Zsidók 11,23

Mózest a szülei hite tartotta meg. Abban az idôben minden héber fiúgyermeket meg kellett ölni. Talán voltál már halálos beteg, és Valaki meghosszabbította életedet azért, hogy bemehess az örök életre. A következôkben olvassuk, hogy Mózes Egyiptom kincseinél nagyobb gazdagságnak tartotta Krisztus gyalázatát. Odahagytad már a világot, a bűnt, a régi életedet? Átmentél már a Veres-tengeren? Döntened kell! Egyiptom nem kívül van, a fáraó a szívedben ül. Lehet, hogy szív szerint szeretnéd Jézust elfogadni, de van benned egy nemakarás. Kérheted: Uram, légy segítségül a nemakarásom ellenében. Izráel életében a szabadulás nem a csapásokon - hanem a Bárány vérén keresztül történt. Isten rendelt Bárányt - javakorabelit. Jézus harmincéves. Vizsgáljátok meg a Bárányt - a Bárány ép! Megvizsgálta a Sátán a kísértés történetében. Kénytelen volt ráütni a pecsétet: a Bárány ép. Megvizsgálja a hivatalos hatóság, a törvény ôre elé kell állnia. Pilátus kénytelen kimondani: Nem találok bűnt ebben az emberben. Megvizsgálja Isten a szenvedésben. Lehet, sokat panaszkodsz, sírdogálsz. Nézz föl a keresztre! Soha ember annyit nem szenvedett, mint Jézus. Mi jött ki a száján? - Szeretet! Ha belekerülsz ezekbe a vizsgálatokba, hármas pecsét lesz rajtad: Bűnös! Bűnös! Bűnös! Pontosan a páska hetében, a zsidók húsvétjának hetében öletik meg a Bárány. Kajafás, Annás, a fôpapok mind megszegték a bárány nyakát a rendtartás szerint. A vak farizeusok nem látták, hogy a Bárány vére értünk folyik a Golgotán.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 29., hétfő 06:34 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
NYISD MEG AZ AJTÓT

“Hit által omlottak le Jerikó kôfalai, midôn hét napig körös-körül járták.” Zsidók 11,30 (Olvasandó: Józs 6,1-5; 20211)

Jerikóról mondja az Ige: “be és elzárkózott”. Jerikó a te életed és szíved, amelyik be- és elzárkózott. Akkor zárkózunk be, amikor olyat teszünk, amit nem szeretnénk, ha más is látna. Jerikó Izráeltôl való félelmében zárkózott be. Még inkább Isten miatt. Hatalmas falak vették körül Jerikót, és vesznek körül bennünket is. Mondjam így, hogy hazugságfalak. Hiába zárkózunk, Isten szeme átlát Jerikó vastag falán. Rettenetes, amikor családon belül jön az elzárkózás. Épül a fal, követ kôre teszünk. Az igazam a malter, ami összefogja. Milyen egyedül van az ember, amikor bezárkózik! Egy nap megjelenik Józsué a kôfalak alatt seregeivel. Józsué neve annyit jelent: Jézus! Megjelenik az Igén keresztül, és kezdôdik az ostrom. Hat napon át mindennap egyszer körüljárták Jerikót. A hetedik napon hétszer járták körül. Mi lenne, ha egy nap hétszer olvasnál Igét? Ha Jerikó megnyitja kapuit, ha befogadja Józsuét, ha leteszi a fegyvert - nem vesz el. Isten országának a csapatai körüljárják az életedet. Jézus körüljárja a szívedet, és ajtónyitásra vár. Mert jön a következô forduló: a teljes kegyelem után az ítélet. “És mikor közeledett, (Jézus) látván a várost, sírt azon. Mondván: Vajha megismerted volna te is, csak e te mostani napodon is, amik néked a te békességedre valók!... és nem hagynak benned követ kövön; mivelhogy nem ismerted meg a te meglátogatásodnak idejét” (Lk 19,41-42). Gazdag emberek laktak Jeruzsálemben, semmi bajuk nem volt, és Jézus állt a város fölött, és folytak a könnyei. Vajon a saját életed fölött nem kell-e Jézusnak sírnia?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 30., kedd 06:21 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
A NÉVSORNAK NINCS VÉGE

“Hit által országokat gyôztek le, igazságot cselekedtek, az ígéreteket elnyerték.” Zsidók 11,33

32. vers így hangzik: “Mit mondjak még?” A kérdés után egy névsort sorol a Biblia, amelynek nincs vége. Sok-sok névnek kell még odakerülnie. Luther, Kálvin, a hithôsök, akik évszázadokon keresztül “hit által” cselekedtek. Müller György, az árvák atyja, Wrede Matild, a foglyok angyala, ott vannak mindazok, akiknek Isten erejével bátorságuk volt hit által cselekedni. Isten Szentlelke szeretné nevedet beírni ebbe a névsorba. Az élet könyvébe csak hit által írhatnak be. Hiszed, hogy Jézus Krisztus meghalt érted? Hiszed, hogy érted áll a kereszt? Az Ige elmondja, mire lesz erô, ha hit által kapcsolatba kerülsz Jézussal. “Hit által országokat gyôztek le.” Le kell gyôznöd az “én” király országát. “Igazságot cselekedtek.” Tudod, hogy mi Jézus igazsága? “Atyám, bocsáss meg nekik.” Amikor Jézus kereshette volna a maga igazságát, másoknak kért bocsánatot. Erre csak hit által, Jézustól nyerhetsz erôt. “Az ígéreteket elnyerték.” Mihez ad még erôt? “Megoltották a tűznek erejét, megmenekedtek a kard élitôl.” Méreg, harag, veszekedés tüze ég, és megoltódik a tűz. Megszűnik a családi háború. Jézus uralma alatt a kardokból metszôkéseket csináltak. Sorolja az Ige: “felerôsödtek a betegségbôl... Asszonyok feltámadás útján visszanyerték halottaikat.” Aztán fordul az Ige: “mások kínpadra vonattak”. Ez más csoda! Isten gyermekeirôl mondja az Ige: “fénylenek... miként a csillagok.” A csillag a legsötétebb éjszakában világít igazán. Van, akinek életében ott van a betegség kínpadja, de hit által ragyogva hordja a fájdalmat.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 31., szerda 06:10 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
HIT NÉLKÜL LEHETETLEN ISTENNEK TETSZENI

“A hit pedig a reménylett dolgoknak a valósága, és a nem látott dolgokról való meggyôzôdés.” Zsidók 11,1

A reformáció ünnepéhez érkeztünk. Tudjuk, hogy egy szerzetes a cellájában éjjel-nappal könyörgéssel, böjtöléssel, sok-sok kesergéssel kereste az utat vissza Istenhez. Hogy találhatok kegyelmes, szeretô Istent? - Ez volt Luther Márton újabb és újabb kiáltása. Aztán megtalálta az utat e két szóban: “Hit által.” Mi ez az út, amit a Zsidók 11 minden egyes verse ezzel kezd: “hit által”? Más szóval így mondhatnánk: bizalom. Hit nélkül nem lehet élni. Minden embernek szüksége van hitre, bizalomra, hogy élhessen. Ábel hit által vitte a becsesebb áldozatot. Ábel elhitte, hogy aki vétkezik, az meghal. Nem testi halállal - kárhozattal. Így találta meg a helyettest, és vitte a bárányt. Hit által építette Noé a bárkát háza népe megtartására. Úgy épített Isten Igéjére, mint valóságra. Isten elmondta, tűzözön vár ránk, menekülj a bárkába, a kegyelembe. “Hit által engedelmeskedett Ábrahám... hogy menjen ki arra a helyre, amelyet öröklendô volt.” Ábrahám két rövid szóból álló parancsot kapott: Vedd és vidd! Hit által vitte Izsákot, hogy megáldozza. Ha nem tesszük meg, amit Isten mond, akkor számunkra az Ô szava nem valóság. Mózest a szülei hite tartotta meg. Már gyermekkorában a halálba született. Olvastuk, hogyan menekült meg. Hogyan vették a vért, és kenték be az ajtófélfát, hogy az öldöklô angyal elkerülje hajlékukat. Isten Lelke kegyelmesen körüljárja szívedet, és ajtó-nyitásra vár. Hadd omoljon le szíved kôfala, hogy beírattass a névsor végére.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. nov. 01., csütörtök 07:23 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
ELMÚLHATATLAN ÉLET

“Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz én bennem, ha meghal is él” János 11,25-26

Amikor Jézust megismertem, akkor döbbentem rá, hogy az élet nem valami, hanem Valaki. Jézus az Élet! Amikor megkaptam bűneim bocsánatát, úgy éreztem, hogy most olyan valami történt, ami nem érzelem, nem csak öröm, nem csak a súlytalanság állapota. Legbelül változott valami. Megtaláltam Azt, Aki az Élet! “Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban!” (1Ján 5,12). A Biblia így mondja: “Halál! hol a te fullánkod? Pokol! hol a te diadalmad?” (1Kor 15,55). Amikor az Úr Jézus vére eltörölte bűneimet, akkor húzta ki a fullánkot a szívembôl, akkor árasztott el az elmúlhatatlan élet. Jézus nem csak azt mondta, hogy “Én vagyok az élet”, hanem: “Én vagyok a feltámadás és az élet.” Tudjuk, hogy mindnyájan holtak voltunk a bűneink miatt. De akik befogadták Jézust, azoknak hatalmat adott, életet adott. Megtörtént ez veled? Benned van már az elmúlhatatlan, a halhatatlan élet? Van olyan ember, akiben ott van az élet, de a természete, az akarata keményen zárva tartja ezt az életet. Nincs semmi haszna, eredménye, hatása. Jézus ma azt akarja megtenni veled, amit Lázárral is megtett. Kihívta a koporsóból. A legnagyobb erô a világon az élet. Minden zártságból kitör. Lázár Jézusnak egy szavára elôjön. “Lázár, jöjj ki!” Jézus hozzád is szól ma. Hagyd ott a koporsót, a lepleket, mindent, ami akadályoz abban, hogy gyôzelmes életet élhess. Itt van Jézus, akinek hatalma van arra, hogy kihívjon abból az életbôl, amelyik téged is fáraszt már. Isten szava életet közöl, amely úgy megtölti az embert, hogy külseje, belseje megváltozik.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. nov. 02., péntek 06:30 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
HISZED-É EZT?

“És aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal” János 11,27

Ez a második mondat, amit az Úr most mond. Az élet nem erôlködés, hogy próbálok, igyekszem más lenni. A szemem magától lát, a fülem magától hall, nem kerül erôlködésbe. A keresztyén élet spontán. Nem kell erôlködnöm, hogy szeressek. Ahogy a napnak sütnie kell, mert nap, úgy kell Isten gyermekeinek szeretni, még ha nem szeretetreméltó is valaki. Ehhez nem kell parancs, mint ahogyan egy anyának sem kell parancs ahhoz, hogy szoptassa gyermekét. Az új élet teljes valóság, egyszerűen van - mert adatott. Szeretném, ha számodra a halottak napja átváltozna élôk napjává. Merjed egészen átadni magad Jézusnak, hogy szabadon élhessen benned. Tudod, hogy mi az engedelmesség? Nem akadályozni ezt az életet. Hányszor nem adtam oda a lábam, amikor Jézus küldött volna valakihez! Amikor szólni akart, nem adtam oda a szájam. Szeretni akart, és nem adtam oda a szívem. Aki Jézust engedi cselekedni, az mérhetetlen boldog ember. Halottak napján elôtted áll, aki azt mondja: “Én vagyok az élet.” Az Úr ezen a napon egy erôlködés nélküli, természetes életet szeretne adni, amelyik mindent Tôle vár. Jó volna, ha úgy tudnál felelni, mint Márta: “Igen, Uram, én hiszem, hogy Te vagy a Krisztus, az Istennek Fia, aki a világra eljövendô.” Egyszer látni fogjuk egymást ott, az utolsó napon, a feltámadáskor. Milyen jó volna, ha együtt tudnánk örülni annak a csodának, amit Jézus tett az életünkben. És annak a legnagyobb csodának, hogy ott lehetünk Nála, Vele, mindörökre.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. nov. 03., szombat 06:31 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
FELVÉTETIK, ELHAGYATIK

“Két asszony ôröl együtt; az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik. Ketten lesznek a mezôn, az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik.” Lukács 17,35-36

Ma arról olvashatunk az Igében, hogy milyen lesz számodra annak az életnek a vége, ami a te életed. A Róma 6,22 mondja: “A vége pedig örök élet.” Ha bizonyos vagy benne, hogy megkaptad, nincs tovább félnivalód. Ebben az Igében Jézus arról a pillanatról beszél, amikor visszajön. Ketten alusznak az ágyban, ketten ôrölnek a malomban, ketten vannak a szántóföldön. Hogyan lehet ez egyszerre? Úgy, hogy az egyik földtekén nappal van, a másikon éjszaka. Az, hogy a Föld gömbölyű, nem fog megváltozni, mert egyezik a Bibliával. Ami nem egyezik a Bibliával, tíz, húsz vagy száz év múlva megváltozik. A tudomány majd a Bibliához igazítja magát. Amikor Jézus visszajön, mindenki a maga napszakja szerint végzi a dolgát. Jézus váratlanul jön el. Az Úr azt akarja, hogy minden nap készen legyünk. Csak annyit mondott: “Azon az éjszakán.” Lelkileg feltétlen éjszaka lesz. A lelki éjszaka a bűn, a különbözô ördögi dolgok. “Egyik felvétetik, a másik elhagyatik.” Az “egyik” vagy? Még van felvétel az üdvösségbe, a kegyelembe. Az Úr szeretne felvenni! Mert “a másik elhagyatik”. Megdöbbentô, amikor rájövünk, hogy egymás után hagynak el dolgok. Az erôm, a képességeim, emberek, örömök. Elhagy a jó szemem, a jó fülem, és megyek a halál felé. Aki hallotta az Igét, és megvetette, nem építette be az életébe, arra az a rettenetes sors vár, hogy egyre inkább “elhagyatik”. Ma még ízlelheted, hogy “jó az Úr!” Ma még befogadhatod a szívedbe. Az is meglehet, hogy egy óra múlva már nem. Ma még lehetsz az, aki “felvétetik”.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. nov. 04., vasárnap 06:16 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
MIRÔL SZÓLSZ?

“Találkozék ez elôször a maga testvérével, Simonnal, és monda néki: Megtaláltuk a Messiást.” János 1,42

Életünkben vannak találkozások, amelyekre azt mondjuk, véletlenek. Egy találkozás soha nem véletlen. Mögötte van egy kéz, amelyik irányítja az emberek útját. Mai Igénk szerint két ember találkozott egymással. Komoly kérdés, hogy ha találkozol valakivel, mirôl beszélsz vele? “A te beszéded is elárul téged” (Mt 26,73b) - mondották Péternek a tűz mellett. Általában magunkról beszélünk, hogy felfigyeljenek rám. Az Ige két találkozásról is beszél. András találkozott a testvérével, Simonnal. A másik, hogy Filep találkozott a barátjával, Nátánaellel. Mind a két találkozás ugyanazt a szót mondja: “Megtaláltuk!” Hát kerestek valakit? Nagyon sokszor keresünk embereket, barátot, akivel a dolgainkat megbeszélhetjük. Társat keresünk, házastársat. Isten felteszi a kérdést: Kit keresel? A legtöbb ember önmagát keresi. Istent keresi az ember, de be van csapva, mert magát akarja istenné tenni, és soha nem lesz az. Az Ige itt kimondja: “Megtaláltuk!” Jézust, Aki hiányzott! Jézus Krisztusban az Isten jött utánunk. Ô a láthatatlan Isten képe. Ôt keresed, akár tudod, akár nem. Szeretném újra mondani, amit Péter mondott a testvérének, és Filep a barátjának, hogy megtaláltam! Az életem értelmét, azt az Istent, akit mindig kerestem, Jézus Krisztusban megtaláltam. Filep így mondta Nátánaelnek: “Jer, és lásd meg!” Lásd Ôt, hívd Ôt, szólj Hozzá, és az egész életed megoldódik. Istennek minden problémádra egyetlen válasza van: Jézus. Benne mindent megadott, amire a fizikai életben és az Isten elôtt való kedvességben szükséged van.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. nov. 04., vasárnap 23:38 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2007. okt. 25., csütörtök 20:49
Hozzászólások: 1814
Boglárka írta:
HISZED-É EZT?

“És aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal” János 11,27

Ez a második mondat, amit az Úr most mond. Az élet nem erôlködés, hogy próbálok, igyekszem más lenni. A szemem magától lát, a fülem magától hall, nem kerül erôlködésbe. A keresztyén élet spontán. Nem kell erôlködnöm, hogy szeressek. Ahogy a napnak sütnie kell, mert nap, úgy kell Isten gyermekeinek szeretni, még ha nem szeretetreméltó is valaki. .
Idézet:


--Minden tiszteletem a bizonyságtevő iróé.- De: őszintén bevallom,
keresztyén életgyakorlatomban sok más Ige is erősen motivál:

"HARCOLD MEG A HITNEK SZÉP HARCÁT, NYERD EL AZ ÖRÖK ÉLETET,
AMELYRE HIVATTATTÁL." 1.Tim.6,12 (Károli)
- majd a 2.Tim.-ban sorozatban: "SZENVEDJ AZ EVANGÉLIUMÉRT"
"AMA NEMES HARCOT MEGHARCOLTAM, FUTÁSOMAT ELVÉGEZTEM,
A HITET MEGTARTOTTAM !"

-Aztán sok-sok levelében ir Pál arról a harcról, ami az uj élet, a Lélek és
a test között folyik. A naponkénti bünbánat, amikor egy-egy bünt oda kell
vinni az Ur vére alá, hogy megszabaduljunk, megtisztuljunk... Ez csak
önmagunk elitélésével lehetséges...

- Ez nem tud s p o n t á n módon megtörténni.-

Ezért Jn.11,27 igéjét csakis hitünk erősitéseként tudom fogadni, hogy:
AKI HISZ AZ UR JÉZUSBAN, ANNAK ÖRÖKÉLETE : VAN. Van,- nem bi-
zonytalan, hogy vagy lesz, vagy nem lesz.-

-Ebből a hitből azonban nem egy "elengedettség" állapota következik,-
ráhagyatkozva az Urra,- és majd az életem SPONTÁN megváltozik és
tükrözi Isten Fia szépségét.- Igaz, hogy ez t ö r t é n i k , de ehhez
folyamatosan meg kell öldökölnöm a testi, természeti emberemet a
HIT HARCÁVAL.-

-- Kedves Boglárka ! Örülnék, ha válaszolnál, Te hogy látod, hogy éled
meg ezt ?

Szeretettel
L.

_________________
"A teljes Irás Istentől ihletett."
2.Tim.3,16


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. nov. 05., hétfő 06:29 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
Kedves Loisz!

Szerintem itt csak a megfogalmazásból adódik a félreértés, ugyanarról beszélsz te is.
Persze, a naponkénti bűnbánat szükséges! Itt a bizonyságtevő – szerintem – amikor azt írta, hogy a keresztyén élet nem erőlködés, arra célzott, hogy nem bírjuk kisajtolni magunkból pl. a szeretetet erőlködéssel (a saját természet attól, hogy próbálok más lenni, nem lesz más)!

Önzetlenül, személyválogatás nélkül (azt is, aki nem szeretetreméltó) szeretni, mi nem tudunk, csak az Isten. Hogy ezt mégis megélhessük, Istennek kell teret engednünk az életünkben – ehhez a saját testi természetünket félre kell állítani (nemet kell rá mondani). Ha ezt megtesszük, akkor valóban, erőlködés nélkül „spontán” az agapé szeretet jöhet belőlünk.

Szeretettel: B.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. nov. 05., hétfő 06:32 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
ÔSZINTE KÉTELKEDÔ

“És monda néki Nátánael: Názáretbôl támadhat-é valami jó? Monda néki Filep: Jer és lásd meg.” János 1,47

Filep Jézusról beszélt. Így mondta Nátánaelnek: “Aki felôl írt Mózes... megtaláltuk a názáreti Jézust.” Nátánael ôszinte ember volt, de észember. Ismerte Mózest is, a prófétákat is, de az észember Jézust nem találhatja meg. Senki nem születik hitben. Hitre csak jutni lehet. Hány ember keresi az eszével, aztán becsukja a Bibliát azzal, hogy ellentmondások vannak benne. Az Ige itt názáretinek nevezi Jézust. Mikeás könyve szerint Betlehembôl származik a Megváltó. Isten útját az ész soha nem tudja követni. József Betlehemben azt a parancsot kapta, hogy fusson Egyiptomba. Amikor álomban megintetett, Názáretben telepedett le. Az írástudók bajba kerültek: ez nem lehet! “Názáretbôl támadhat-é valami jó?” Ha így próbálgatod felfogni Isten dolgait, hagyd abba, és kérd az Urat, adjon, teremtsen benned hitet, hogy találkozhass Jézussal. Úgy szeretem Filepet, aki Nátánaelnek csak ennyit mond: “Jer és lásd meg!” Ezt nem lehet megmagyarázni, ha meglátod, majd megérted. Jézust csak akkor ismerheted meg, ha találkozol Vele. “Látta Jézus Nátánaelt Ôhozzá menni.” Amikor majd valóban Hozzá mégy, téged is lát. Jézus látta, amint ez az ôszinte kételkedô az elsô lépéseket megtette felé. Amint szólt hozzá, Nátánael azonnal megtudhatta, hogy olyan valakihez ment, aki ôt régóta ismeri. “Ímé egy igazán izraelita, akiben hamisság nincs.” Nagyon sokszor hamis az imádságunk, a kedvességünk, az alázatunk. Milyen jó volna, ha ôszintén mennél az Úrhoz! Imádságaid ne legyenek betanult mondatok. Mondd azt, ami a szívedben van.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. nov. 06., kedd 06:13 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
HONNAN ISMERSZ?

“Monda néki Nátánael: Honnan ismersz engem? Felelt Jézus és monda néki: Mielôtt hítt téged Filep, láttalak téged, amint a fügefa alatt voltál.” János 1,49

Mielôtt bármi történt volna, az Úr ismert. Idôben Ô ismer a legrégebben. A 139. zsoltár elmondja, mennyire mély az Ô ismerete. Amint Jézus kimondta Nátánaelnek, hogy “Láttalak téged...”, azonnal tudta, hogy élete legmélyebb titkát ismeri. Válaszolt is mindjárt: “Te vagy az Isten Fia!” Csodálatos Jézus tapintata, nem mondja el, hogy mit látott, mit csinált Nátánael. Nem tudjuk, mit látott Jézus a fügefa alatt. Vannak dolgok, amit magunknak sem akarunk megvallani. Az Úr azt mondja: “láttalak...” Jó volna végignézni az életedet Jézus szemével. Hidd el neki, hogy Ô pontosan lát. És látod, mégis szeret. Azért hív magához. Most még kegyelmi idôben vagyunk. Lehet, hogy a legszentebb dolog történt ott, a fügefa alatt. Talán az Isten után való vágy hajtotta Nátánaelt. Hány gyermek volt már úgy, hogy amikor elôször hallott igehirdetést, arra gondolt, hogy lelkész szeretnék lenni. Isten számbavette a legtitkosabb vágyadat, látta, nem felejtette el. Az is lehet, hogy a legmerészebb gondolata volt az életednek. Amikor Illés elragadtatott, Elizeus a benne levô Léleknek a kettôs mértékét kérte a maga számára. Megnézte magának a legszentebb embert. Merész volt a kérése. És Isten megadta neki. Milyen jó volna semmit nem eltakarni. Mindegy, hogy mi lesz a következménye, csak ne maradjon sötétségben. “Nincs oly rejtett dolog, ami napfényre ne jône, és oly titok, amely ki ne tudódnék” (Mt 10,26). Gondold meg, szemtanú van rá, nem tagadhatod le. Aki megvallja, és elhagyja bűneit, irgalmasságot nyer (Péld 28,13).


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. nov. 07., szerda 06:12 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
TE VAGY AZ ISTEN FIA

“Felele Nátánael és monda néki: Rabbi, Te vagy az Isten Fia, Te vagy az Izráel királya!” János 1,50

Filep Jézushoz hívta Nátánaelt, és azután a továbbiakból Filep teljesen kimarad. Isten szolgájának a legnagyobb ajándéka, ha kellô idôben jön, és kellô idôben eltűnik. Jézus szeme látta Nátánaelt. Az Ô szeme mindent lát. A természetemre néz, arra, aki vagyok. Még a tudatunk alatt is vannak dolgok, amikrôl nem tudunk, amit csak Isten fedhet fel. Engedd Istent odanézni, ami még a fügefa alattnak is alatta van! Senki nem tud ott téged megsebesíteni, csak az Ige. Minket úgy ismernek, ahogy látnak, vagy ahogy beszélünk, amilyen az életvitelünk. Indítóokainkat csak Isten ismeri. Amikor Nátánael megértette, hogy Jézus szeme hova néz, akkor mondta ki: “Rabbi, Te vagy az Isten Fia!” A másik, amit felismert: “Te vagy az Izráel Királya!” Amikor meglátod, hogy Ô az Isten Fia, rögtön tudhatod, hogy Ô a Megváltó. Isten emberré lett, hogy Megváltóddá lehessen. Nagyon sok ember megtért a múltjára nézve, amikor meglátta bűneit. A múltadra megtérni, a bűneidet odaadni olcsó dolog. De a jövôdet odavinni és azt mondani, hogy ezentúl az lesz az életemben és a családom életében, amit mondasz - ez az, amit vár az Úr. Várja, hogy kimond: “Legyen meg a Te akaratod” az életemben, a körülményeimben. Lehet, hogy szövegként ezerszer elmondtad már a Miatyánkot. De ki tudod-e mondani igazán szívbôl, meghajolva, és átadni Neki az uralmat? A megtérés szíve az akaratban van. Amíg az akaratod át nem adod, a magadé vagy, és nem az Övé. Ha kimondod most Nátánael mondatát, felragyog rajtad egy másik arc - a Krisztus-arc.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. nov. 08., csütörtök 07:09 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
NAGYOBBAKAT LÁTSZ

“Hogy azt mondám néked: láttalak a fügefa alatt, hiszel? Nagyobbakat látsz majd ezeknél.” János 1,51

Ha valaki megkérdezi, hogy miért élünk ezen a földön, nyugodtan mondhatjuk: azért, hogy Jézussal találkozzunk, és ezáltal örök életet nyerhessünk. Jézusnak van még egy utolsó szava Nátánaelhez és hozzánk: “Nagyobbakat látsz majd ezeknél.” A mi kicsi tapasztalataink ébresztik fel bennünk a hitet. Talán azon keresztül, hogy meglátod, Jézus ismeri a betegségedet, nyomorúságodat, problémáidat. Valahol úgy segített, hogy szemed-szád elállt, és azonnal tudtad: ez csak Isten lehet. Isten azért teszi, hogy a látható világból átvigyen a láthatatlanba. Valaminek meg kell bennünk fordulni, hogy ne csak akkor higgyek, amikor látom. Isten a hitedre épít. Ha hiszed, akkor meglátod. Majd Isten országában tudjuk meg, hogy amit Ô ígért, minden beteljesedett. Lépj át az örökkévalóság világába! A valóság Krisztus! Amit Ô tett, az a valóság. Ahhoz nincs mit tenni - mondja az Ige -, az lesz örökké. Ha Nátánaellel ott vagy most a küszöbön, lépj át a hit világába. Szeretném még aláhúzni Jézus mondatát: “Mostantól fogva meglátjátok a megnyílt eget, és az Isten angyalait, amint felszállnak és leszállnak az Emberfiára.” Megnyílik neked az ég, amikor imádkozol? Tapasztalod, hogy Isten milyen közel van hozzád, mint talán soha? Belenézel-e mindennap a megnyílt égbe? Ha igen, akkor neked szól: “Nagyobbakat látsz majd ezeknél.” Szeretném, ha a nagyobbak közül megláthatnád: “Legnagyobb a szeretet.” Ha fölnézel a keresztre, látod, hogy ennél nagyobb szeretet sem égen, sem földön nincsen. Ha látod, akkor majd másoknak is meg tudod mutatni az utat a mennybe.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

TRAUSCH LIZA: "...BESZÉDED MEGELEVENÍT..."
HozzászólásElküldve: 2007. nov. 09., péntek 06:29 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
ÁBRAHÁM ÉS LÓT

“És monda az Úr Ábrámnak: Eredj ki a te földedbôl, és a te rokonságod közül, és a te atyádnak házából a födre, amelyet én mutatok néked.” 1Mózes 12,1

Ábrahám az átadott életű hívô, Lót soha nem adta át az életét. Ábrahámnak kapcsolata volt Istennel, Lótnak soha nem volt. Ábrahámnak volt elhívása az Úrtól. Mondott-e valaha neked az Úr valamit, amivel elhívott? Vagy a megtérésed csak annyit jelent, hogy örök életed van? Lótnak semmit nem mondott az Úr, hogy mire szeretné az életét felhasználni. Az elhívással együtt ígéret jár. Ábrahámnak csodálatos ígéretet adott az Úr. “És nagy nemzetté teszlek, és megáldalak téged, és felmagasztalom a te nevedet, és áldás leszel.” Késôbb azt is elmondja az Úr: “És olyanná teszem a te magodat, mint a földnek pora, hogyha valaki megszámlálhatja a földnek porát, a te magod is megszámlálható lesz” (13,16). Gyümölcstermô élettel akarja Isten megajándékozni. Egyetlen emberbôl nagy nép lesz. Ennek a feltétele az engedelmesség. Nem volt könnyű a parancs, amit Isten mondott neki. Általában nem a legtöbb embernek szab Isten ilyen feltételt. Van-e elhívásod, mondta-e Isten, hogy mivé akar tenni? Vannak-e ígéreteid? Van-e személyes szavad Istentôl? Olvasod az Igét, de ez nem jelenti azt, hogy neked szól Isten, hogy mit akar veled. A kétféle ember közül melyik vagy? Istennel kapcsolatban élô ember, akinek felülrôl van szava, és aki meg is teszi azt, amit hall? Nagyon sok ember mérlegeli - fontos azt megtenni, amit Isten mond? Kétféle ember, kétféle arc - és elindulnak ketten együtt. Elérnek mindketten egy helyre. Ábrahám oltárt épít az Úrnak. Lótról ezt soha nem olvassuk.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3383 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 226  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség