Erika írta:
Ja, még annyit, hogy ha a férjem magyarországi szlovák lett volna, akkor meleg fogadtatásban lett volna része az államtól.
Emlékszem, amikor az újságból értesültünk róla, hogy Ukrajnából áttelepültek jutottak lakáskedvezményhez csoportosan, mert az őseik szlovákok voltak. - Úgy tűnik, vannak nemzetek, akik ragaszkodnak a sarjaikhoz, mégha a pénztárcájukba is kell nyúlniuk.
Kedves Erika!
Ebben szerintem nem vagyunk rosszabbak a szlovákoknál.
Kedves Ex!
Annyival rosszabbul álltak a magyar vezetők az ilyen jellegű kérdéshez, hogy míg a szlovákok eldöntötték a parlamentben, a magyarok a népre bízva a döntést egymásnak ugrasztották a népet határokon belül és kívül. A rendszerváltás előtti áttelepülők nálunk is meleg fogadtatásban részesültek, csak mikor ez tömegessé kezdett válni és olyan előnyöket kaptak amit az itthoniak nem kaphattak meg, akkor fordítva sült el a dolog. Elkezdték lerománozni pl. az erdélyből átjötteket, ennél meg nem igen okozhattak volna nagyobb fájdalmat, stb.
Ez a lerománozás , letótozás mindig is megvolt, előnyök juttatása nélkül is. Mit gondolsz, miért nem vágytam Magyarországon élni? Tehát ebből is látszik, hogy egy jószándékú dolog, ha elhagyjuk az igazságosságot kontraproduktívvá válik. A nacionalista jellegű megmozdulások szinte mindig így járnak.
Idézet:
Igen, érzelmi kérdés is, ami egyáltalán nem elhanyagolható..ezért nem kérdezem meg, hogy szerinted mi a valóság...élem szabadon a magam bozgor-valóságát.
Ha visszagörgetsz a topik elejére, elolvashatod, hogy mit gondolok erről az egészről.
A valóság az, hogy valóban megaláztak benneteket, de nem a választók, hanem a politikai elit, amelyik a céljai érdekében játékszernek használta a határontúli emberek érzelmeit.
Persze az sem igaz, hogy az anyaországiak a gonoszok és az igaz magyarok a határon túlra szorultak.
Egy szóval sem állítottam ilyet. Minden tiszteletem azoké az anyaországiaké, akik szívében még testvérként élünk.Az egy dolog, hogy szines üvegcserepeket kínálnak a "felfedezők" a benszülötteknek, de azok csak akkor lesznek megalázva, ha elfogadják, sőt követelik az értéktelent. Persze közben őszintén örülnek neki, de aki látja, hogy a nesze semmi fogd meg jól dolognak örülnek, az semmiképpen nem helyeselhet egy ilyen hazugsághoz.
Igen az érzelmek be tudnak csapni népeket és a valóságtól el tudják szakítani (ld még Németország nácizmust őszintén éltető tömegeit). Tehát van ilyen. Kérdés, hogy mikor nyílnak fel a szemek. Ha nem nyílnak fel, akkor maradnak a szines üvegcserepeket, azzak kell továbbra is megelégedni és az igazgyöngyök elmaradnak.
Sok dologról lehetne beszélni még ebben a témában, de egy találkozó létrehozása viszont legalább olyan valószerűtlen, mint a kettős állampolgárság. ..azontúl, hogy nem is biztos, hogy bármiben is előrevinne egy ilyen beszélgetés.
Talán annyi pozitívuma volt annak a decemberi szavazásnak, hogy a jövőben nem lesz olyan érettségizett Magyarországon, mint az,aki elképedve kérdezte tőlem anno: De egyáltalán hogy kerültek a magyarok Szlovákiába?üdv
ex
üdv
erika