cilla írta:
Kb. akkor azt írja le ami a Bibliában is meg van írva a végidőkről, csak a mostani és előre várható helyzeteket elemzi.
Én a legjobban persze a gazdasági válságokon kívül, amit észrevettem, hogy a szeretet az emberekből egyre jobban eltűnik.
Csak azt nem értem, tudom, hogy már sokszor elmondtam, hogy miért nem tesznek ellene, hiszen irányító, okos emberek látják.
Kedves Csilla, szerintem is valami hasonlóról beszélünk, mint amiről a Biblia beszél. A Mammon uralma jött el.
Idézet:
Mt 6,24
Isten és a mammon (Lk 16,13)
"Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."
Ez az új világrend a Robertson szerint a pénzvilág hatalmára alapszik, melynek mindenhol megvannak a helytartói, akik szolgálnak ennek a pénzhatalomnak. Nyilván nem önzetlenül.
Sajnos a könyv nincs meg file-ban, linkje sincs, így nem tudok kopizni, illetve linket adni. Ennélfogva elég macerás lenne idéznem, főleg táblázatokat, felsorolásokat. A pénzhatalom kezében lévő kulcsfontosságú intézmények, alapítványok, bankok, és szervezetek begépelése is sok munkával járna.
Hogy lásd, olyan szervezetekről beszél a Robertson, mint a pénzhatalom Háttérszervezeteiről. Ilyenek a pénzügyi szervezetek, IMF, Világbank, stb., de ilyen például a CFR (Külkapcsolatok Tanácsa), a WashingtonPost, New York Times, Harvard, melyek nem kimondottan baloldali szervezetek, de általában minden futó politikai vonalat támogatnak. Így könnyedén befolyásolhatják az adott országot. Például a CFR tagjai közé tartoztak 1940 óta az összes demokrata, és republikánus külügyminiszterek, és honvédelmi miniszterek, egy ember kivételével. Ez kb 40 ember, nem fogom begépelni őket.
Azért ennyire érdekes ez a kérdés, mert erről a pénzhatalomról számtalan forrásból értesülhetünk. Nálunk is sok agyonhallgatott emberke beszél erről. A legközismertebb a Pokol Béla aki egyetemi tanárként kezdte, majd kisgazdákat támogató szakember volt, jelenleg egyetemi tanár, vagy a Bogár László közgazdász, de a pénzhatalomnak a létezését még Nobel díjas közgazdász is igazolja, ő a Joseph Stiglitz, de a Világbank egykori alelnöke is erről beszél. És hát a Robertson sem kutya.
Ha egyfajta vegyestálat akarsz látni, akkor érdemes megnézni a Nagy kiárusítás című filmet, amely a pénzvilág nemzetközi hatalmáról, és az azt kiszolgló politikusokról, és egyéb elitekről szól egyedi nemzetközi példákat felsorolva. A múlt hétem a Toldiban, és az Urániában ment, én is szeretném megnézni, mert csak angolul láttam DVD-n, és csak sejtettem, mint macska az esőt, hogy mit is mondanak.