Fony írta:
mirm laszlo írta:
tisztelt föszerkesztö, adminisztrátor,
az, hogy lapunk havi rendszerességü ismertetöjét, melyet 2006. december óta rendszeresen feltettünk a parókia portál "lapok, folyóiratok" rovatába is, minden elözetes, vagy utólagos jelzés nélkül eltávolitotta, azt támasztja alá, hogy a topicban szereplö elsö posztja nem adalék, hanem szubjektiv itélet volt. valaki pedig az imént arról irt, hogy az itélet az Úré.
„….az ítélet az Úré….”
Így van, de nem azért, mert „valaki” mondta, hanem azért, mert Isten úgy látta jónak, hogy mindenkit olyan ítélettel ítéljen meg, amivel ő ítél meg másokat.
Hun idézte egyik református egyetemi tanárunk gondolatait:
„….Legfőbb ideje volt, hogy egy ilyen újság megjelenjen, mert számtalan olyan probléma van, amelynek a megtárgyalása, egyáltalán, a napfényre hozása az egészséges és demokratikus egyházi életnek elengedhetetlen feltétele. Számtalanszor lehetett tapasztalni, hogy a Reformátusok Lapjá-ban, és a hozzá hasonló hivatalos egyházi kiadványokban kizárólag a hivatalos egyházi álláspont jelenhetett meg, és a másként gondolkodók álláspontja kirekesztődött. …”Éppen ezért felmerül a kérdés, hogy miért kifogásolja valaki az Exodus körüli problémák napfényre hozását, ha az még egy egyetemi tanárunk szerint is az egészséges és demokratikus egyházi életnek elengedhetetlen feltétele.
talán még nem menthetetlen egészében a topic, bár eltér eredeti céljától.
az Exodus körül nincsenek problémák, és az egyetlen probléma, hogy ami eddig az Exodusról szó esett itt fent, az nem valaminek a napfényre kerülése, hanem teljesen alaptalan vádaskodás. (erre fel kérdeztem admint, hogy miért tesz hamis tanúbizonyságot, de erre még nem tudott mit felelni.) nem értem, hogy vajon erre miért volt szükség admin részéröl, és aztán az alaphang megadása után a többi csatlakozó részéröl.
a demokratikus egyházi életnek a vélemények különbözösége, és ezeknek kifejtési lehetösége valóban alapfeltétele, de nem alapfeltétel a valótlanság állitása.
eddig senki nem irt arról, hogy mi az, amit akár az újságról, akár a kiadóról TUD. olyat sokan irtak, hogy mi az, amit gondolni vélnek.
kedves Fony, az elöbb valóban nem lapoztam vissza, és nem irtam oda, hogy önt idézem. az Evangélium még egy lépéssel elörébb megy, mint amit ön ir. nem az ember itéletének saját fejére való visszahullásáról szól, hanem arról, hogy maga az itélet sincs a mi befogadóképességünk határán belül.
vajon ön tud valamit a kiadóról? látta, ismeri a kiadványait?
az egy teljesen adekvát álláspont, ha ön például nem kiváncsi a kiadóra, nem érdekli. ez lehet egyfajta vélemény, lehet egyfajta hozzáállás. és nem csak az ön, de mindenki más részéröl is.
de az eddigi hozzászólások fényében az teljesen érthetetlen, hogy valaki anélkül, hogy valós ismeretet szerezne, elitélö véleményt formál, és véleményt formáltat.
valóban sajnálom, hogy erröl beszélgetünk, nem ez volt a szándékom.