Nem lehet hogy azok akik A Szent Lelket nem úgy tarják mint mag az Atyát vagy Jézust hanem csak puszta erő, egyben irányítását is megakadályozzák életükben?
Egy erőt te irányítasz így ha azok akik erőnek vélik saját döntései mellé hatalmat képzel (mondhatjuk segítségnek) de ő maga kezében van minden.
Viszont ha személy akkor engedelmeskedni kell neki és nem a magam ura vagyok.
Gal 2,20
Krisztussal együtt megfeszíttettem.
Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem.
Rm 8,9
De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. A kiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé.
--
Erre utal ez az Ige is.
1Kor 6,19
Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?
--
A kérdés érthető-e a tulajdon viszony, és eltudjuk e fogadni?
Vagy okoskodunk és ezért nem is lehet a miénk hiszen nem uralkodhatunk felette pont ellenkezőleg
2Kor 6,16
Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.
--
Nos lehet e ezt lekicsinyelni egyszerű erőre mert netalán nem értjük hogyan lehetséges.
Talán kétségeb vonjuk hogy Ő lakozik bennünk?
--
Bizony sajt okoskodásunkat jött lerontani így ezt is.
2Kor 10,5
Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, a mely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak;
--
Meg kell nézni az igazi okát miért is nem fogadod el Jézust annak aki és Lelkét aki.
1Kor 6,17
A ki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ő vele.
--
Nem okoskodni kell elfogadni és befogadni Jézust életed Urát utána már tisztába leszel ki is Ő.
De a szívedbe és nem tanítást vagy elméletet hanem magát az Úr Jézust.
Akinél ez megtörtént mind személynek mondja akik nem fogadták be az Úr Jézust és nem Uruk azok meg elméleteket gyártanak.
De ezzel nem jutsz közelebb megváltódhoz, és még nem vagy olyan közel hogy az Övé legyél.
amíg nem vagy az Övé mit is ír az írás, és inkább ezen kellene elgondolkozni.
Róm 8
7. Mert a test gondolata ellenségeskedés Isten ellen; minthogy az Isten törvényének nem engedelmeskedik, mert nem is teheti.
8. A kik pedig testben vannak, nem lehetnek kedvesek Isten előtt.
9. De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. A kiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé.
10. Hogyha pedig Krisztus ti bennetek van, jóllehet a test holt a bűn miatt, a lélek ellenben élet az igazságért.
11. De ha Annak a Lelke lakik bennetek, a ki feltámasztotta Jézust a halálból, ugyanaz, a ki feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, megeleveníti a ti halandó testeiteket is az ő ti bennetek lakozó Lelke által.
12. Annakokáért atyámfiai, nem vagyunk adósok a testnek, hogy test szerint éljünk:
13. Mert, ha test szerint éltek, meghaltok; de ha a test cselekedeteit a lélekkel megöldökölitek, éltek.
14. Mert a kiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai.
15. Mert nem kaptatok szolgaság lelkét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Lelkét kaptátok, a ki által kiáltjuk: Abbá, Atyám!
--
A lényeg ha nem Istent magát fogadod be nem vagy Krisztusé.
Lás 10 vers .. Krisztus ti bennetek ..
Most akkor mit is hiszel?
Ha pedig nincs benned így nem is lesz, saját magad akadályozod meg hogy az Övé légy.
Ha befogadod megkapod a válasz ki kicsoda.