Kedves Ex!
Semmilyen dogmatikát nem olvastam a magam részéről, csak az Igét! (Sámuel története)
Emellé csak annyit tettem, amit ISMEREK Istenből.
Ő nem hazudik és nem akarja, hogy hazudjunk.
Ha pedig ezt nézem, akkor a te megfogalmazásod
Idézet:
megtévesztésre szólítja fel Isten Sámuelt.
már kezd a valóság felé menni. Kevésbé radikális, aminek örülök. Jó úton haladsz, hogy meglásd az Urat!
Ez a megtévesztés azonban nem hazugság. Számomra nem az!Egyszerűen egy új eseményt hoz be az Úr és erre tereli a történet menetét.
Ha te ezt megtévesztésnek, Figyelő hazugságnak tartja, akkor igazatok van. Isten nem járt el tisztességesen!
Én irgalomnak, kegyelemenk, jóságnak látom azt amit az Úr tett. Számomra ez teljesen távol áll a hazugságtól.
Van még mit megismernünk az Úr cselekedeteiből. Számomra ezek mindig örömöt jelentenek, mennyei kincsek!
Ebből szerettem volna nektek is adni, megosztani ezt a boldogságot veletek.
(nem véletlen, hogy egy hétig ezzel foglalkoztam a gyerekek között)
Egyébként valóban nincs szüksége Istennek a védelmünkre! A védelemre neked és nekem van szükségem!
Leírtam, hogy az Úr miért adta, hogy öljenek az emberek.
Te ezt azért nem tudod elfogadni - ezt is értem - mert egy XXI. századi keresztes háború közepében vagy.
Krisztus nevében (keresztyén kormány irányítása alatt) táboroznak tankok és katonák arab területeken. "Visszafoglaljuk a Szent földet, most a zsidóság segítségével." Egyszer ez már nem sikerült, miből gondolod, hogy most ugyan olyan eszközökkel (bocs, akkor lovak és kardok voltak) menni fog?
A világ nem változik, az emberi megoldások nem változnak! Ezt is értem, ez a realitás!
De a hívők ezt miért nem látják, mi vakítja őket?
Azzal egyet értek, hogy a bábák számára az élet védelme mindennél fontosabb volt.
Ebben eddig se volt vitánk, de az Úr nem parancsolta nekik, hogy hazudjanak.
Azért áldotta meg őket, mert Istenfélőek voltak és NEM ÖLTEK!
NE ÖLJ és áldás leszel és nem átok!