Szia Centralpark!
Nagyon örülök, hogy írtál a New York-i tapasztalataidról. Van egy magyar barátnőm, aki kint él, majd megkérdezem, honnan szerzi be a könyveket. Ha tudsz jó rockzenét ajánlani, ami nem jut el Magyarországra, annak örülnék!
centralpark írta:
En nem mondtam ,hogy a reformatusok hidegek,en az mondtam ,hogy a New York-i ref,kozosseg az ,ami New Jerseyben van az nagyon jo ,voltam ott es igazan testveri a kozosseg ,a fogadtatas minden..
A New Yorkival az a gond ,hogy ilyen ahitatos komoly hatarozotan szenvedo arc a kotelezo,errol en nem tehetek
nem en irtam elo
Sajnos Budapesten is ugyanez a helyzet. Van olyan ref. gyülekezet, ahol nagyon kedvesek, nyitottak, jó a fogadtatás, programokat szerveznek, máshol meg senki nem szól hozzád, nem kérdezik, ki vagy és mit keresel ott, istentisztelet után felállnak, és hazamennek, és senki nem beszélget a másikkal.
Más: Párizsban, elmentem a helyi ref. gyülekezetbe. Nagyon kedves, nyitott társaság, sajnos csak havonta egyszer van istentisztelet. Éppen 56-os megemlékezés volt, ökumenikus.
Katolikus pap: 56-ban ők sokat imádkoztak a forradalom sikeréért, de ez nem talált meghallgatásra - ugyan az Úr Jézus azt mondta, bármit kérünk a Ő nevében, az megadatik, dehát
"mindannyian tudjuk, hogy ez nem így van" (sic!)
Református lelkész: elmesélte, hogy 56-ban a kinti magyarok száma megnőtt, mindenki menekült volt, ezért találkozgattak egymással, és milyen érdekes volt rájönni, hogy a katolikusok is normálisak...
Eredmény: inkább az egyetemi katolikus misére jártam el, francia nyelven
Ha valaki tudja, miért kell ennek így működnie, örülnék a magyarázatnak.
Shannon
Más: Kedves Erika, jó ötlet, tényleg csináljunk ismerkedős topikot!