net2rist írta:
furcsa helyzetbe kerültem
annak KIFEJTÉSI MÓDJÁTÓL maximálisan el kell határolódjak...
Kedves Net!
Rendben van, határolódjál el, tudom brutális, amit néha mondok, dehát ilyen volt a Mesterem is.
Ilyeneket mondott, hogy : "mérgeskígyók fajzatjai"
Idézet:
innen már világos, hogy HOGY kerül ide a HitGyüli:
Nem, innen sem világos, ugyanis az újjászületést nem a HGy találta ki. Én ide soha nem hoztam HGy témát. Maradjunk továbbra is az Igénél.
Idézet:
ez ott - szerinte - jellemző, míg pl. refiéknél ugye - szerinte - az újjászületés szükségessége mutatja, hogy NEM ÁLTALÁNOS
Ez igaz. Te is tudod, hogy a HGyhez újjászületéssel lehet csatlakozni és legfeljebb innen lehet lecsúszni, vagy elbukni. A ref-be viszont beleszületnek az emberek és a döntő többségük újjászületés nélkül üzemszerű reformátusként mennek a pokolba. Már ha a Biblia igaz.((c)Cserfa)
Idézet:
ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni... itt MUSZÁJ magas cé-re váltanom: EMBER!!! ha TE MÉG nem láttál zöld szemű embert, NE SIESS KIJELENTENI, hogy NEM IS LÉTEZIK!!
Azért jó, hogy nem csatoltál hang file-t.
Mint elméleti opciót fenn lehet tartani, de én még újjászületettel nem találkoztam. Megtérttel igen, de rá is rákos daganatként néztek a Református Egyházban.(részletezhetem, ha kéred)
Na ez az amiért üzemszerű szakadék van egy evangéliumi gyülekezet és a Ref között.
Idézet:
jelenthetem: ISMEREK "evangéliumi, újjászületett hívő keresztényeket" refi körökben!!
Nos ezen a ponton el kellene hagyni ezt a topicot és nyitni egy újat, Az újjászületés vajon mi? címmel.
Idézet:
és másfelől: ISMEREK velem együtt ős-budaörsi "kezdetektől ott voltunk" testvért a HGy-ből, aki ANNYIRA KÉPTELEN volt a cselekvő kereszténység LEGALAPVETŐBB vonásait, a gyümölcsöket felmutatni, hogy kénytelen voltam premier plánban végignézni emiatt a jegyessége zátonyra futását...
NINCS "BIZTOS GYÜLEKEZETI HÁTTÉR".... csak ISTEN van!!
Ebben is maximálisan egyetértünk. Én is ismerek a "prakszisom" alatt pár kudarctörténetet, de azok mind olyanok voltak, ahol kudar oka soha nem felekezi tanítás követése, hanem bibliai elvekkel, való szembenállás volt.
üdv
ex