Sziasztok!
Újonnan szűlt az Isten!
Mi által?
Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből;
Hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén:
A ki eleve el volt ugyan rendelve, a világ megalapítása előtt, megjelent pedig az idők végén ti érettetek,
A kik ő általa hisztek Istenben, a ki feltámasztotta őt a halálból és dicsőséget adott néki; hogy a ti hitetek reménység is legyen Istenben.
Lelketeket az igazság iránt való engedelmességben képmutatás nélkül való atyafiúi szeretetre tisztítván meg a Lélek által, egymást tiszta szívből buzgón szeressétek;
Mint a kik újonnan születtetek nem romlandó magból, de romolhatatlanból, Istennek ígéje által, a mely él és megmarad örökké.
Mert minden test olyan, mint a fű, és az embernek minden dicsősége olyan, mint a fű virága. Megszárad a fű, és virága elhull:
De az Úr beszéde megmarad örökké. Ez pedig az a beszéd, a mely néktek hirdettetett.
Egyedüli valós születés Isten Országába. Az Ige olvasása közben munkálkodó Lélek által.
Születni egyszer lehet Ige és Lélek által.
Élő Víz és Lélek! Semmi más nem szükségeltetik és ezt onnan tudom, mert az új élet bennem is buzog!
Az Övé!
Bűnvallás, bűnbánat és bűnbocsánat!
Ezt hirdessétek!
De, jó volt beszélgetni veletek, mert rájöttem, hogy a megtérés viszont napi feladat. Oda fordulni egyre teljesebben az Atyához.
pl. abból a tévedésemből, hogy balos ember nem lehet az Úr gyermeke
ebből sikerült megtérnem, de ezt megelőzte, hogy egyszer megszülettem.
Tehát Ige, Lélek, ebből újonnan születés, majd naponta megtérni a tévedéseimből, elvetemült előítéleteimből az Atyához.
Péter