kavics írta:
Kedves Rosta!
Vannak a jobb oldalon fasiszta nézeteket valló emberek a politikában is. Olyanok, akik a zsidóságot az ország rákfenéjének tartják és akik nem keresztyén, hanem pogány irányba keresik a gyökereket.
Vannak a bal oldalon KJ hívek, akik az életet még mindig az előző rendszerben látják egyedül elfogadhatónak és oda tartanának vissza, igazából ez a céljuk.
Vannak szélsőséges liberálisok, akik most uralkodnak, akik minden mögött a profit, a szabad verseny, a "fizess ha akarsz valamit" megoldási lehetőségeit látják.
Én ezeket a szélsőségeket látom a számítógép mellől felállva 5 km-en belül.
Péter
Én is úgy látom, hogy vannak antiszemita emberek, de ezek a jobboldal, és a baloldal pártolói közül kerülnek ki egyformaképpen. Ez mind a két oldalnak a híveinek egy részében ott van. Szerintem nem ez a kérdés határozza meg a jobb, és baloldaliságot, hiszemn mindkét oldalról létezik az antiszemitizmus. Ez az én napi tapasztalatom. Itt én arra gondolok, hogy a világban meglévő rejtett hatalomgyakorlást, mint például a globalizmust, a tehetetlen emberek sokszor a zsidóság nyakába varrják.
A baloldaliság a kizsákmányolás mentességhez, az anyagi javak erkölcsi alapú elosztásához, ugyanakkor valami gazdasági progresszivitáshoz lenne visszavezethető, ha a baloldali gondolkodó éppen jó formájában volna, de végül is általában valami kádárista katyvazhoz vezet a dolog. Szóval igazi baloldali megoldásról itt senki sem beszél.
Ami a mai magyar liberalizmust illeti, hát ez a vadkapitalista gondolat, valamint a marginalizáltak középpontba emelése, továbbá az antiklerikalizmus, amielyekkel nem tudok egyetérteni.