Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 44  Következő

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 14:56 
Bentlakó

net2rist írta:
én meg inkább a háromlábú lőtéri kutyát kérném fel, hogy szakértői véleményével beszálljon ebbe a magasröptű vitába...

Akkor már látom, hogy holkoauszttagadó zsidóbérenc vagy, aki szalonnával eszi a maceszt... :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 14:58 
Bentlakó

...és a te lelkeddel...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 15:13 
Bentlakó

net2rist írta:
...és a te lelkeddel...

Hú, ez most durva volt! Talán erre a fél évre ki is társalogtuk magunkat. :)

Szia!

Vissza a tetejére

Re: Személyeskedésről ...
HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 15:26 
Aktív tag

rosta írta:
BOANerges írta:
Ezt a fenti válaszom is csak azért írtam le ott és akkor, mert előtte általánosságban, többünket neveztél holo-tagadónak.
Ha visszaolvasol, abban a hozzászólásodban, ahol Rosta 2 db. (és az előző enyém) hozzászólásokra reagálsz.

Kedves BOANerges, most látom csak, hogy holokauszttagadó vagyok, köszönöm, hogy szóltál. Észre sem vettem itt a nagy nyüzsgésben. Ha gondolatolvasóként derítették ki ezt az olvtársak, akkor a legteljesebb nyugalommal vagyok a számlaszámomat, egyebeket illetően. :)

Csak kíváncsiságként kérdem, hogy a fórumodon is vannak ilyen elvarázsolt neokonok, vagy ez egy speciálisan Parókiás tünet?

Amit én írtam az feltételes mód:
Idézet:
Sájnállak titeket, mert talán eljuttok a holokauszt tagadásid, vagy gyökeres átírásig

BOANerges pedig így írt a holokaustról:
Idézet:
De nem azokkal a (minőségbeli és mennyiségbeli) statisztikákkal, mint azt sokan állítják

A magam részéről erre gondolok.
Én ezzel nem értek egyet.

Ha mi, én tömeggyilkospártinak vagyunk nevezve elég sokszor mert vallom Izráel messiási helyreállítását, akkor talán a másik oldal is eltud viselni valamit.

Vissza a tetejére

Ez + Az
HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 15:43 

Az előző oldalon lévő utolsó hozzászólásom ( http://parokia.hu/ext/forum/viewtopic.php?p=43660#43660 ) frissítettem egy angol nyelvű linkkel.

Kedves Exrefis!
Mindkét pontodra a válaszom: BÉKE lenne végre.

Kedves Net2rist!
Nem az én fórumom, hanem Erec -é. Én csak a modicsapatban vagyok. A kitiltásod nem rajtam múlott, sőt nem is szorgalmaztam. A többiek döntése volt.
Néhány megtörtént múltbéli vitát rég a tenger mélyén hagyva, jó emlékezetemben vagy testvérként, nem 'ellenségként'.

Literaty!
Nem örülök, hogy 2 mondatos reakciómnak első mondatát kihagyva idézel engem, tudatosan hamist képet sugallva rólam.
Remélem -akit érdekel- nem lesz lusta 1-2 oldalt visszalapozva elolvasni TELJES reakció(i)mat hozzászólás(aid)odra.
Kettőnk közül Te citáltál elő engem, így ezen utolsó válaszomra remélem már nem (úgy) reagálsz, hogy arra válaszolnom kelljen.
Köszönöm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 16:12 
Bentlakó

Literaty írta:
Ha mi, én tömeggyilkospártinak vagyunk nevezve elég sokszor mert vallom Izráel messiási helyreállítását, akkor talán a másik oldal is eltud viselni valamit.

Ha vallod, akkor nyilván szabatosan is el tudod mondani, hogy ennek a vallásodnak mi is a tényleges tartalma, és ez miként függ az össze a jelenlegi Izrael állammal, a zsidó néppel, a palesztin néppel, és a Palesztin állammal. Csak azért kérném, mert útközben valahol elvesztettem a fonalat, és nemigazán tudok kiigazodni lassan.
Komoly!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 17:29 
Bentlakó

Az origó szerint "Pusztulás fogadta Gázában a riportereket".

Idézet:
Törmelékhegyek és gyászoló gázaiak

Izrael vasárnap engedélyezte először, hogy külföldi újságírók beléphessenek a Gázai övezetbe. A BBC tudósítója, Paul Wood néhány órával azután érkezett, hogy Izrael kihirdette a tűzszünetet. Ahogy az izraeli útlevélellenőrzés után kilépett a kivezető betonalagútból, tankok hangja hallatszott, a levegőben távirányítású repülőgépek köröztek. Az út kihalt volt, csak néhány elvadult kutya és egy gazdátlan szamár járt rajta.

A BBC munkatársát Beit Lahíja városában a pusztulás nyomai fogadták: izraeli páncélosok által összetört utcák, felfordult autók, szennyvízzel teli gödör az utcán, kiégett mecset. Egy iskolaépületből még mindig füst szállt fel. Egy fehér bottal járó palesztin férfi arról beszélt a tudósítónak, hogyan ölte meg 13 éves fiát egy tank. "Az ágyunkban aludtunk. Én majdnem vak vagyok. Nem jelentettünk veszélyt az izraelikre". A környéken mindenki tagadta, hogy katonai célpontok lettek volna a lebombázott, szétlőtt épületekben. A Hamász azonban megtiltotta a BBC-nek, hogy filmezzen egy helyszínen, ahonnan épp holttesteket szállítottak el. A BBC szerint ez lehet annak a jele, hogy katonai központ volt a közelben.

Az amerikai Newsweek újságírója szerint Dzsabalia keleti részén szinte minden épület kőtörmelékké változott. A hozzávetőlegesen épségben maradt épületek falait is gépfegyver-tüzelés nyomai borítják, helyenként nagyobb lyuk - ágyútűz vagy rakéta ütötte - tátong.

Az óvóhelyekről hazatérő lakókat sokkoló látvány fogadta Gáza városában is - írja a Newsweek. Imad Eid újságíró egy 14 éves lányt talált az otthonában, aki súlyosan megsérült. Miután Eid saját családja elmenekült, a lány ott húzta meg magát négy napon keresztül. Azt mondta: tizenegy tagú családjából mindenki meghalt egy légicsapásban. "Olmert azt állította, hogy a háború nem a civilek ellen irányul" - mondta egy másik gázai lakos, Muhammed Abd Rabo, aki szerint öt perce volt a családjának arra, hogy elhagyja az épületet, mielőtt felrobbana. Ketten nem voltak elég gyorsak, ők nem élték túl.

A Newsweek tudósítója szerint megsemmisült minden olyan középület, amelynek bármi köze volt a Hamászhoz: rendőrállomások, Hamász-tisztségviselők házai, minisztériumi épületek - tulajdonképpen Gáza palesztin kormányának egész infrastruktúrája. Még a rafahi gyermekparlament és egy amerikai iskola nemrég épült, másfél milliárd forintnak megfelelő összegből épült új kampusza is romba dőlt.

Bombatalálat érte a Al Kuds kórházat is, amely kigyulladt. A lövedék egy darabkája most a főigazgató, Háled Judah polcán nyugszik - írja a Newsweek. Bár a kórházat nem érte komoly kár, 500 beteget kellett evakuálni az éjszaka közepén. "Garantálom, hogy senki sem lőtt ebből az épületből az izraeliekre" - mondta Judah.

A 22 napos izraeli hadműveletnek gázai források szerint mintegy 1200-1300 palesztin halálos áldozata van, a sebesültek száma meghaladja az 5000-et. A Guardian Rafahban tartózkodó tudósítója szerint szombatról vasárnapra virradó éjszaka már kimerészkedtek az emberek az utcára, élelmet és vizet vásároltak. "Néha úgy érzem, nincsenek szavak arra, amin keresztül mentünk" - mondta a Guardiannak a rafahi Dzsavad Harb, aki ápolónőként dolgozik. "Megpróbáltak megfélemlíteni minket. A gázaiak úgy érezték, a világ magukra hagyta őket. Hallottuk a beszédeket a tévében, de senki sem tett semmit értünk."

Izrael engedélyezte hétfőn kétszáz kamionnyi humanitárius segély, illetve 400 ezer liter üzemanyag bevitelét a Gázai övezetbe. Peter Lerner, az izraeli hadsereg szóvivője közölte, hogy egy 120 kamionból álló konvoj a kerem-salomi határátkelőn jut be a Gázai övezetbe, egy másik, 60-70 kamionból álló szállítmány pedig a karni átkelőhelynél. A segélyszállítmány élelmiszerből és gyógyszerekből áll.

Vissza a tetejére

Re: Ez + Az
HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 18:40 
Aktív tag

BOANerges írta:
Literaty!
Nem örülök, hogy 2 mondatos reakciómnak első mondatát kihagyva idézel engem, tudatosan hamist képet sugallva rólam.
Remélem -akit érdekel- nem lesz lusta 1-2 oldalt visszalapozva elolvasni TELJES reakció(i)mat hozzászólás(aid)odra.
Kettőnk közül Te citáltál elő engem, így ezen utolsó válaszomra remélem már nem (úgy) reagálsz, hogy arra válaszolnom kelljen.
Köszönöm.

Kedves BOANerges, ídézem az agész hozzászólásod, de nem hiszem, hogy ez a lényegen változtat az én olvasatomban.
Idézet:
Kedves Literaty!

Ez a Topic nem a holokausztról szól, sem annak tagadásáról. Engem felszólítasz nyílt színvallásra, mást nem, melynek nem látok okát és célját.
Ezek és még sok más alapján kitérhetnék a válaszadás elől. De nem teszek így, nincs takargatni- és szégyelleni valóm.
A holokauszt tényét elismerem és vallom.
De nem azokkal a (minőségbeli és mennyiségbeli) statisztikákkal, mint azt sokan állítják. Céljukat nem írom le, józanul belegondolva bárki (meg)lát(hat)ja.
Röviden ennyi, ennek részletezése nem tartozik sem a topikra, sem a fórumra, sem senkire egy nyilvános fórumon.

A SZEMÉLYESKEDÉSED meg visszautasítom és felszólítalak ennek beszüntetésére!
Köszönöm.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Literaty 2009. jan. 19., hétfő 18:45-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 18:44 
Aktív tag

rosta írta:
Literaty írta:

Ha vallod, akkor nyilván szabatosan is el tudod mondani, hogy ennek a vallásodnak mi is a tényleges tartalma, és ez miként függ az össze a jelenlegi Izrael állammal, a zsidó néppel, a palesztin néppel, és a Palesztin állammal. Csak azért kérném, mert útközben valahol elvesztettem a fonalat, és nemigazán tudok kiigazodni lassan.
Komoly!

Kedves rosta, már annyit írtam erről, hogy egybe lehetne fűzni egy kis könyvbe. Arról nem beszlve, hogy milliónyi reakció, ellenreakció adja az összefüggést.
Kérlek ne hozz olyan helyzetbe, hogy egy éjszakát ismétlésre szánjak.
Köszi.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 19:04 

Köszönöm Literaty, a teljességhez tartozott, mivel nem csak ketten olvassuk a fórumot és elég kényes téma ez a mai Magyarországon.
Részemről a békejobb és a tengerfenék (a panaszoknak).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 19:21 
Bentlakó

Idézet:

Lesz másik messiás, mint akit én Krisztusban megismertem? Olyan, amilyent a zsidók most is várnak? Aki helyre állítja a zsidóság dicsőségét és hatalmát politikailag, gazdaságilag, katonailag?

A zsidóság dicsősége MÁR helyre állíttatott. Én elfogadtam már ezt!

Jertek, dicsérjük együtt, Izreal Szentjét, mert Ő a Megváltó.
Jertek, dicsérjük együtt, Izrael Szentjét, mert Ő a Megváltó.
Emeld fel kezedet, nyisd meg a szemedet, mert Ő a megszabadító!
Emeld fel kezedet, nyisd meg a szemedet, mert Ő a megszabadító!
Gyertek, gyertek, menjünk fel az Úr hegyére, vigazságunk lakhelyére,
Örvendjünk Ő előtte, táncoljunk Ő előtte,
Az Ő neve, az Ő neve, ott lakik az Úr!

A 700-ok klubját nem tudom nézni, el kell kapcsolnom onnan, mert megbotránkoztat. Az a fajta háborúra való nevelés, ami ott folyik elfogadható lenne egy National Geografic műsorban, de egy keresztyén műsor keretében számomra megbotránkoztató.

Egy kérdés, Hozzád és Exhez!
Ha egy keresztyén orvos palesztínában szolgál és egy Hamaszos katonát hoznak elé, aki rakétákat lövöldözött Izraelre, mit kell tennie?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 19:21 
Bentlakó

....és dicsőség a tűzszünetért a Messiásnak!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 19:41 
Aktív tag

pauler írta:
Idézet:

Lesz másik messiás, mint akit én Krisztusban megismertem?

Ha egy keresztyén orvos palesztínában szolgál és egy Hamaszos katonát hoznak elé, aki rakétákat lövöldözött Izraelre, mit kell tennie?

Komolyan kérdem pauler mit nem értesz?
Azok az ószövetségi, újszövetségi helyek amire nem sajnáltam a virtuális papírt, miféle másik messiásról beszél. Vagy én miről beszéltem napokon keresztül?
Mikor állítatott helyre Izráel dicősége úgy mint az írásban prófétálva van?
Jézus Krisztusról beszélünk(azt hittem ez egyértelmű)akit a zsidóknak, mint nemzet fel kell még ismerni,mert ma lepel van a nemzet szeme előtt.
A messianisztikus ortodox zsidók nem látják, hogy ki az ő megváltójuk és ő fog visszajönni. Jézus Krisztus.

A másik kérdésedre számomra egyszerű és egyértelmű a válasz.
És még nem is attól függ, hogy keresztyén orvos e.
Mindent tegyen meg egy orvos, ápoló a betegért, sérültért bárki is az, legyen az sorozatgyilkos, terrorista, lelkész, hívő, ateista,jó, vagy rossz ember stb.
Nem dolga az ítélkezés.
De nem kell orvosig elmenni, egy hívő ember is tegyen meg mindent az ő felebarátjáért, ellenségéért.
Te megtennél mindent, aki mondjuk kiírtotta a családod?
Nagyon szép bizonyságokat lehet ilyen esetekről olvasni, mert krisztusban az ember olyanra is képes amire a józan ész nem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 20:14 
Bentlakó

pauler írta:
....és dicsőség a tűzszünetért a Messiásnak!

"Alig egy órával azután, hogy Izrael bejelentette az egyoldalú tűzszünetet, a Hamász hat rakétát lőtt ki Ber-Sevára,..."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 20:18 
Bentlakó

pauler írta:

Attól függ, ha sebesült, akkor el kell, hogy lássa, ha nem akkor jó ha közli vele, hogyha továbbra is a sátán katonája, akkor nem jutalom szüzek, hanem a pokol vár rá.
üdv
ex

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 44  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra