Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 44  Következő

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 20:22 
Bentlakó

Literaty írta:
Komolyan kérdem pauler mit nem értesz?
Azok az ószövetségi, újszövetségi helyek amire nem sajnáltam a virtuális papírt, miféle másik messiásról beszél. Vagy én miről beszéltem napokon keresztül?
Mikor állítatott helyre Izráel dicősége úgy mint az írásban prófétálva van?
Jézus Krisztusról beszélünk(azt hittem ez egyértelmű)akit a zsidóknak, mint nemzet fel kell még ismerni,mert ma lepel van a nemzet szeme előtt.
A messianisztikus ortodox zsidók nem látják, hogy ki az ő megváltójuk és ő fog visszajönni. Jézus Krisztus.

Kedves Lit!
Szerintem Péter erősen helyettesítés teológiával fertőzött, ezért jön ki neki ilyen fura eredmény. :)
üdv
ex

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 20:29 
Bentlakó

exrefis írta:
pauler írta:
....és dicsőség a tűzszünetért a Messiásnak!

"Alig egy órával azután, hogy Izrael bejelentette az egyoldalú tűzszünetet, a Hamász hat rakétát lőtt ki Ber-Sevára,..."

Én még úgy olvastam délelőtt, hogy izraeli helikopterről géppuskázták Gázát a tázszünet kihirdetése után. Erre válaszul lőttek ki rakétákat az arabok. Van még a te változatod. Van még egy harmadik, hogy sikeres a tűzszünet.

Ez ám az igazi "öröm", mindenki megtalálja azt, ami neki tetszetős. Remélem örülsz Exrefis! :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 20:51 
Bentlakó

Literaty írta:
Mikor állítatott helyre Izráel dicősége úgy mint az írásban prófétálva van?
Jézus Krisztusról beszélünk(azt hittem ez egyértelmű)akit a zsidóknak, mint nemzet fel kell még ismerni,mert ma lepel van a nemzet szeme előtt.
A messianisztikus ortodox zsidók nem látják, hogy ki az ő megváltójuk és ő fog visszajönni. Jézus Krisztus.

És ezt a leplet hogyan óhajtjátok fellebbenteni a derék zsidók szeme elől? Most például nem házasodhat Izraelben a zsidó ember kereszténnyel. Nem kereszteltetheti meg a gyerekét. Mi lesz, ha a zsidók egyáltalán nem akarnak keresztényekké lenni még ha még több pénzt adnak is nekik?

Egy kicsit nem keveritek esetleg a Bibliából is kiolvasható sorrendet? Ha például a Jelenések könyve szerinti új Jeruzsálemre spekuláltok, akkor nem korai egy kicsit a lelkesedés? :)

Igazából nem tudom miben reménykedtek? Azért kérdezem, mert mintha mindig változna. Már többször rákérdeztem, le is koccoltam nálad, de nem lehet olyan bonyolult összefoglalni Isten tervét, amit olyan jól ismertek... :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rosta 2009. jan. 19., hétfő 20:53-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 20:53 
Aktív tag

BOANerges írta:
Köszönöm Literaty, a teljességhez tartozott, mivel nem csak ketten olvassuk a fórumot és elég kényes téma ez a mai Magyarországon.
Részemről a békejobb és a tengerfenék (a panaszoknak).

Köszi. Részemről is tengerfenék...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 21:25 
Bentlakó

Amikor a Bárány megfeszíttetett, akkor állíttatot helyre Izrael dicsősége. Ott volt a felirat is:
A ZSIDÓK KIRÁLYA!
Nekem ott lett király Jézus Krisztus a zsidó Messiás.

Amikor a Messiás eljön, akkor helyre állítja Izrael dicsőségét.
Ez megtörtént, csak Izrael még nem tud róla, vagy nem akarja elfogadni.
És igen, egyszer lehull a lepel az ő szemükről is és meglátják, hogy akit ők is megfeszítettek, Ő a Messiás!

Mi köze van Jézus Krisztusnak a testi fegyverekhez? A gyermekek, anyák legyilkolásához?

Ex, amit írsz nem értem....
A helyettesítés teológia- ha már ezt a szót használtad, de nálam ez több - annyiból igaz, hogy Jézus Krisztus helyettem halt meg! Nekem kellett volna, de még is Ő került a kivégző helyre.
Ha ezt értetted az alatt amit írtál, akkor helyén való a "fertőzött". De ez egy nagyon csúnya (cinikus) szó nekem , inkább úgy fogalmaznék, hogy elfogadott.

És ha a keresztyén orvos arról beszélne a Hamaszos katonának, hogy az Élő Isten a Fiát érte is odaadta a keresztre, a bűnösök kivégzőhelyére, hogy az ő bűneiért is kifizette a büntetést? Ez lenne az Evangélium!
Fenyegethetsz valakit a pokollal, ez önmagában nem menti meg az illetőt, sőt!
De ha találkozik egy hívő orvoson keresztül Jézus Krisztussal, aki a Hamaszos terrorista bűneit is magára vette és meghalt ezekért is, akkor egy ilyen gyűlölettől megvakult ember is megtérhet és az Atya gyermekévé válhat.

És igen Literaty, én is találkoztam olyan lelkésszel, akinek az édesanyját ütötte el egy söfőr, aki nagyon súlyosan lesérült és elmesélte, hogy az anyukája, hogyan állt ehhez az emberhez.
Adja az Úr, hogy én is ilyen Lélekkel éljek!

Én még is hálát adok az Úr Jézusnak, hogy egyáltalán gondolati szinten eljutottak a harcoló felek a tűzszünetig és imádkozom tovább a harcok befejezéséért.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 22:25 
Bentlakó

pauler írta:
Fenyegethetsz valakit a pokollal, ez önmagában nem menti meg az illetőt, sőt!

Neki így lehet felkelteni az érdeklődését a menekülési útra. :)
üdv
ex

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 19., hétfő 22:28 
Bentlakó

rosta írta:
Én még úgy olvastam délelőtt, hogy izraeli helikopterről géppuskázták Gázát a tázszünet kihirdetése után. Erre válaszul lőttek ki rakétákat az arabok. Van még a te változatod.

Ez azért van, mert én a sajtó jobbik felét olvasom te meg a Jobbik sajtóját. :D
üdv
ex

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 20., kedd 10:22 
Bentlakó

Pár napja ezt a kérdést tettem fe Rostának:
Abba egyébként belegondoltál, hogy mit jelent az tényszerűen, ha a Hamas tovább harcol az Izrael által bejelentett egyoldalú tűzszünet után? Rosta nem válaszolt, de ismét kiderült a palesztinok nem is olyan buta gyerekek, ha PR-ról van szó:
Szóbeli fenyegetőzéseik ellenére:
Gázában teljes nyugalom van ...
http://www.hirszerzo.hu/cikk.gazaban_te ... 94670.html
legalább is egy darabig.
És ez szerintem azért van, mert ők feltették maguknak és bele is gondoltak abba mit jelent a kérdésemben leírt szituáció.
üdv
ex

Vissza a tetejére

Re: Ez + Az
HozzászólásElküldve: 2009. jan. 20., kedd 13:08 
Bentlakó

BOANerges írta:
Kedves Exrefis!
Mindkét pontodra a válaszom: BÉKE lenne végre.

1948, '56, '67, '73. Ezekben az években Izrael szomszédai fegyverrel rontottak rá, azzal a kikiáltott céllal, hogy a zsidókat a tengerbe fojtják.
Na most, ha ezekekből a háborúkból egyben is nem védték volna meg magukat, valóban béke lenne. Olyan béke, amelyiknek az ára, hogy a zsidó népet kiirtják. Nos lehet, hogy egyseknek ez a béke is megfelelő, de Istennek biztos nem, éppen ezért valódi csodás beavatkozásokkal győzelemre is segítette választott népét.

A Hamasz 1988-ban alakult szervezet elõbb egyedi gyilkosságokkal, majd tömeges méretekben autóbuszokon, éttermekben, szórakozóhelyeken és nyilvános színtéren elkövetett bombamerényletekkel, emberrablásokkal, majd rakétákkal és tüzérségi tûzzel kívánta elérni. Célpontja Izrael polgári lakossága és békés települései. Sem a szervezet célja nem legitim, sem az általa alkalmazott terrorista eszközök. 2001 óta a szervezet több mint 6000 rakétát lõtt ki izraeli településekre. A támadások száma Izrael kivonulását követõen megötszörözõdött, és mostanra a helyzet tarthatatlanná vált.
Nyolc év valódi visszacsapás nem volt elég arra, hogy a Hamas békén hagyja Izraelt.
Miből gondolod, hogyha tovább tűrték volna a terrort, akkor egyszer csak a Hamas megbékél?
ex

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 20., kedd 14:41 
Bentlakó

Azon gondolkozom, hogy ezt az egész izrael kontra hamasz kérdést te dobtad be a Parókia köztudatába. Ugyanígy te nyitottál topicot a Közel-kelet témával, és most te próbálod élőn tartani ezt a témát mindenáron. Megkérdezhetem, hogy mi a célod, mit akarsz elérni?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 20., kedd 15:43 
Bentlakó

érdekes az emberi emlékezet...

http://www.parokia.hu/ext/forum/viewtopic.php?p=43396&highlight=#43396

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 20., kedd 17:36 
Bentlakó

El is felejtettem ezta beírásomat, látható már akkor is besokalltam a cionizmussal.

Ahogy itt válaszolok felmerült egy kérdés bennem. Ha már annyira szereti az izmusokat Exrefis, talán elmondhatná, hogy mi a lényegi különbség a cionizmus és a hungarizmus között.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 20., kedd 21:32 

Legyen 1 másik állítás Exrefis állításának ellenében. Nem az enyém, szerzőjével idézem a cikket.
Akit nem érdekel, NE olvassa.

"Perge Ottó: A "védekező" Izrael háborúi

Az állítólag mindig csak védekező Izrael az alábbi esztendőkben indított háborúkat arab szomszédai, illetve a palesztinok ellen: 1948, 1956, 1967, 1978, 1982, 1996, 1987, 2000, 2008.
Az arabok egyetlen esetben kezdeményeztek háborút Izrael ellen: 1973-ban.

1982: Izrael megtámadja Libanont. Az agressziónak 20.000 polgári áldozata volt, ezen kívül 2000 palesztint vadállati kegyetlenséggel meggyilkoltak az Izraellel szövetséges libanoni milicisták a sabrai és sathilai menekülttáborokban. Több, mint egy tucat ENSZ-határozat ítélte el Izraelt 1982 nyarán az elkövetett súlyos jogsértések miatt. Következmények nélkül.

1996: Izrael szándékosan ágyúzta a libanoni Qánában található ENSZ-központot, ahol civilek sokasága keresett menedéket. A halálos áldozatok száma meghaladta a százat, akik között sok volt a nő és a gyermek. Az ENSZ vizsgálatot folytatott az ügyben, és megállapította, hogy a zsidó állam katonái szándékosan bombázták az épületet. Az USA ezt követően nem járult hozzá General Butros Butros Ghali ENSZ-főtitkár újjáválasztásához.

2006: Izrael ismét megtámadta északi szomszédját. Porig rombolta Dél-Libanont, és több mint 1300 polgári személy halt meg a bombázások következtében. A Vöröskereszt és az ENSZ lobogói alatt haladó konvojokat is lőttek, sokan ekkor veszítették életüket. Az agresszió utolsó három napja alatt 2 millió fürtös bombát szórtak le az izraeli gépek Libanon területén.

2000 szeptembere és 2006 áprilisa között 5144 palesztin (köztük 952 gyermek) halt meg az izraeli hadsereg akciói következtében. A sebesültek száma 57.100.

1920 és 2006 között, tehát 86 év alatt összesen 3173 izraeli vesztette életét ún. "terrorista akciók" következtében.
A mostani, 17 napos gázai vérengzés során mintegy 1300 palesztint gyilkoltak le a zsidó állam katonái.

Perge Ottó"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 20., kedd 23:43 
Aktív tag

No ez egy kissé egyoldalú volt a kuruc infós, Perge Ottótól aki a nem történelmi Keresztyén egyházakat cionista bérenc szektáknak nevezte, nomeg a történelmi egyházak nemegy komoly hívő lelkészét így titulálta:

Ezek a szánalmas idióták, akik mint "lelkészek" meg ilyen-olyan "egyházi elöljárók" Vagy imigyen szólva.."A történelmi egyházak pedig csak sodródnak. A teljes pusztulás felé"

Mindez csak azért mert nem átkozzák a zsidókat, mint ahogy ez a kuruc infóban szokás. Ime a "jó keresztyén" aki nyíltan gyűlölkdik a keresztyénekre nézve is,- akit idézhetünk egy hívő fórumon, ha kedvünk tartja.

Oszama Bin Ládenről akit okos embernek titulált, felsorolva helyes felismeréseit, a végén így szólt(Perge Ottó)egy internetes fórumon:
nem terrorizmus,
hanem háború,(ezért helyes csapást mérni a saját országukra) amelyet az USA és Izrael kényszerített a muszlimokra.

Ez osztán a béke hírnöke.
-Sajnálatos.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 21., szerda 08:00 
Bentlakó

....és nő az erőszak, a gyűlölet, a bosszú vágy, a harag, a gyilkos indulatok és egyszer csak kitör és testet ölt a szívben lévő szándék és akkor ez ember kicsit felocsúdik, mi ez, mi történt, honnan ez a sok sebesült, honnan ez a sok véres hús és emberi testrész, honnan a vér a kezemen, hol vannak a szeretteim és hová kerültem én?

A Sátán pedig röhög, vad táncot jár, élvezi a megölteket és élvezi a gyilkos ember önmaga ellen forduló vádjait és önmarcangoló bűntudatát.
Csak ÉLET ne legyen, vigyoroja....

DE MINDEZEK FELETT OTT ÁLL A KERESZT.
Nincs más úton győzelem felette, csak Krisztus által.
Az apostok letették a fegyvereiket. Egy ideig még a köppenyeik alatt voltak, de aztán onnan is kikerült.
Úgy mentek a farkasok közé, mint a bárányok.
Na ez az az Út, amire nem lehet kényszeríteni senkit, mert bukás a vége!
Ezen az úton csak az indul el, akiben győzött a Krisztus.
Péterben, Pálban, Jánosban, Jakabban és a többi apostolban győzött a Krisztus.
Mentek harcolni a Sátán ellen és csodálatos győzelmeket élhettek át Jézus Krisztus vezetése alatt a Szent Lélek vígasztalása és világossága fényében.

Ez a keresztyénség, nem zsidó imádat, nem antiszemitizmus, hanem harc a Feltámadt oldalán az ellen, aki kezdetektől fogva emberölő volt és most is az.

Nem Izrael viselkedése zavar, hanem azok viselkedése, akik megkapták a kegyelmet, majd kegyetlenségre buzdítanak másokat.

Ezt nem tudom megérteni....

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 44  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra