Idézet:
Ne zagyváld össze az embert az államhatalommal.
A vezető személye - jó esetben - meghatározza az ország irányítását.
Az államhatalom az embernek/embereknek adott hatalomból táplálkozik.
És ezzel minden vezetőnek el kell számolnia.
Szóval szerintem az államhatalom szorosan kapcsolódik az emberhez.
Idézet:
Az államhatalomnak bibliai alapú kötelessége az állampolgárait megvédeni külső vagy belső ellenségtől.
Igen, valóban van erre Ige:
Rm 13,4 Mert Isten szolgája ő a te javadra. Ha pedig a gonoszt cselekszed, félj: mert nem ok nélkül viseli a fegyvert: mert Isten szolgája, bosszúálló a haragra annak, a ki gonoszt cselekszik.
Idézet:
Az nem kérdés, hogy a terroristák üldözendő bűnösök jelző ráhelyezés nélkül.
A terrorizmus elleni harc teljesen OK. És 2001.09.11 óta USA-ban nem volt terror támadás.
Igen, szerintem is fontos a terrorizmus elleni harc.
Idézet:
Látod ez bűn volt akkor az USA részéről és ostobaság.
A bűn és ostobaság az USA részéről, hogy fegyverekkel meg lehet dönteni a muszlim világot, le lehet győzni az arabokat.
Idézet:
Ha nem volnék hívő, akkor elméletben el tudnám képzelni, de hívő vagyok tudom, hogy ez lehetetlen és az Úr visszajöveteléig lesznek háborúk.
Igen.
Idézet:
Ha arra kérdezel, hogy keresztény ember lehet-e katona? Arra igen a válasz a Biblia alapján.
Köszönöm, hogy leírtad a kérdésemet.
Nekem nem ilyen egyértelmű erre a válasz, ha a keresztyént "Krisztus követőnek" fordítom. Az újszövetségben hol olvashatok ilyet?
(A keresztyén ember is háborúban áll, tehát katona!
) (Effézus 6.))
Idézet:
jövőben esedékes Izrael elleni háborút, ahol az egész világ ellenük lesz.
Kivéve a keresztyének, erről beszél pl. a fasori gyülekezet, ahol a lelkész zsidókat bújtatott a II. világháború idején, ezzel kockáztatva a maga és családja életét.
Sok keresztyén együtt ment a is az Evangéliumot és hiszem, hogy többek a haláluk előtt elfogadhatták bűneik bocsánatát és az örök életet.
Hiszem, hogy ez az igazi harc, ez az a harc, amire elhívja az Övéit az Úr.