kuruc írta:
Kedves Literaty!
Nem értek egyet a hozzászólásoddal. Ha egy mozgalom kijelenti magáról, hogy egyedül ők a hiteles keresztények, akkor nem elfogadható, hogy a negatív életpéldák hirtelen a teljes kereszténység szégyenei lesznek.
Nem mozgalomról írtam, nem tudom, hogy hányszor kell ezt mondano,.
Az olyan mozgalom ahol ők, csak ők a hiteles keresztyének ezek csőlátásúak. Én ilyet soha nem állítottam, hogy azonosulnék ilyenekkel.
Sokkal inkább azokkal, akik, minden hívő keresztyént testvérnek fogadnak el, a Szentírás alapján.
Nem tudom miért értettek félre már szinte állandó jelleggel, valami megragadt bennetek roszul és az nem jönki, mondhatok én bármit....
Nem az egyes mozgalom, hanem
az össz hívő keresztyénség, ami messze túlmutat mármilyen mozgalmon.
Itt pedig tényleg vannak komoly bajok, akár felekezeti, gyülekezeti, egyéni szintre lebontva.
Egyik felekezet sem dicsekedhet a másuk ellenébe.
Nincs miért.
Ezek a negatív példák azért jók mármint tanulni, mert minden egyház, felekezet sajnos azt hírdeti, hogy övék a legtisztább, nos Isten meg megmutatja, hogy egyik sem. Bűnös kegyelemre szörult emberek vagyunk.
A Népegyházak azért vannak nehezebb helyzetben, nem leszólás képpen, hanem inkább megértve, mert nincs önkéntesség, hanem beleszületés. Amikor mégis valaki itt megtér nemegyszer a saját gyülekezetével, pásztorával, egyházi hatóságával találhatja szembe magát. Számos példát tudok erre. Eszébe sem jutott átmenni valahová, de a megtérés, mint terminológia, néhány keménynyakú előtt egyenlő a szektássággal.
Aztán aki megtért annak is rá kell jönnie, hogy bizony ő nem a jó ember, hanem a megváltott ember akinek mindennap megkell harcolni a hit harcát bukásokkal együtt.
Ha persze ilyenkor (rosszabb állapotában) valaki meglátja, csattan a fényképező(képletesen) és újságolva van : ilyenek a hívők.
Lehet, hogy már ezezrszer megbánta, de levan fényképezve.
A megtéretlen egyháztag, az pedig tetszeleg magának: één sose mondtam olyan jónak magam, rám nem vonatkozik az evangélium.
Nos ez a szomorú.
A kisehgyházakban pedig egy kicsit máshogy jelennek meg a dolgok, de ott is ugyanúgy megjelennek az álkeresztények, a hívők elbuknak, vagy képmutatóskodnak, mert elfelejtették, nincs semmi okuk felfuvalkodni, mert ők is kegyelemből élő emberek.