Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1846 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 124  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. feb. 28., szombat 11:09 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
exrefis írta:
Megjegyzem ez a riport nem csak a cigányok számára érdekes, hanem nekünk magyarok számára is.
Ugyanis mi Európában kísértetiesen hasonló szerepet játszunk el mint nálunk a cigányok.
Nem dolgozunk, csak nagyon kevesen, követelőzünk segélyek után az EU-ban és közben felelőtlen önpusztító módon élünk, tele vagyunk irigysággel és gyűlölettel.
Ezért nem tudjuk a cigánykérdést kezelni, mert a magunkét sem tudjuk.
üdv
ex

Ebben én egy kicsit-nagyon máshogy látok.
A Magyarok többsége nagyon is szépen megállja a helyét a világban.
A Magyar nép dolgos nép.
Én nem hallottam még ilyen megközelítést, inkább az ellenkezőjét.

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 28., szombat 11:55 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Mostanában öntik a médiák a cigányokkal kapcsolatos híreket. Ma is már kettő olvasható a portálokon. Ez vagy azt jelentheti, hogy egyre több az ilyen jellegű hír, vagy azt, hogy tematizálják a közéletet valamilyen okból.

Az egyik híradás arról szól, hogy tegnap megint megtámadtak egy rendőr járőrt, és erősítést kellett hívni. A másik arról szól, hogy vádat emeltek az egyik legbrutálisabb, legembertelenebb gyilkosság ügyében:

Idézet:
Kivégzett egy idős nénit – Vádemelés a gadnai cigány gyilkos ellen 2009. február 28. 00:01

Magyar Nemzet
Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, illetve kifosztás bűntette miatt vádat emelt a napokban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az ellen a 22 éves cigány fiatalember ellen, aki 2007. november 26-án Gadnán brutális kegyetlenséggel kivégzett egy 88 éves idős nénit. A büntetett előéletű elkövető szörnyű kínokat okozott áldozatának, hiszen késsel összeszurkálta a testét, kinyomta a szemét, levágta a lábát, baltával széthasította a fejét, és ráadásul meg is erőszakolta.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 28., szombat 13:34 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Lehet nem véletlen, hogy még a csapból is ez folyik. Persze lehet, hogy a Gyurcsány csak meglovagolja az ellentéteket, de szerintem ő elébe szokott menni az esményeknek, nem utána kullog:

Gyurcsányról írta:
Történelmi bűn

Arra a kérdésre, hogy a válság következménye-e, ami ma a cigánysággal történik, azt válaszolta, az egyik gyökere bizonyosan köthető a válsághoz. A másik gyökere tudatos politikai-társadalmi destabilizációból származik. Ez utóbbi a Fidesz lelkén szárad, közölte.

Az emberek 2006 óta folyamatosan azt hallják, hogy "hazafias cselekedet rombolni az utcákat, a normákat be nem tartani, az indulatot utcára vinni, kordont bontani, ledönteni a jog tekintélyét, kikiáltani hazafiaknak a középületek gyújtogatóit, a Jobbik megalakulását szívderítő, lelkesítő eseménynek tekinteni, Árpád-sávos zászlóval menetelni". Ennek következményei ma már beláthatatlanok, és mindezt a Fidesz hozta az országra, ez a Fidesz történelmi bűne, jelentette ki az interjúban a szocialista pártelnök.

Ugyanakkor - tette hozzá - kétségtelen, hogy amikor az alsó-középosztály az egzisztenciájában és biztonságában fenyegetve érzi magát, ebben térségben hagyományosan elindul egyfajta bűnbakképzés, amely mögött szociális előítélet áll, amelynek tárgya mindig a legelesettebb, a legszegényebb ember, köztük pedig nagyon sok a cigány ember, család. Hangsúlyozta, megrázó, mennyire erőteljes ma az előítéletesség.

"Nem az a különbség a pártok tagságában, hogy hány előítéletes ember van, hanem az, hogy a párt vezetése rájátszik és kiszolgálja-e ezt, vagy sem. Nem az a különbség a Fidesz és az MSZP között, hogy nincsenek mindkét pártban olyan emberek, akik szerint van cigánybűnözés. A különbség az, hogy a párt vezetése magáévá teszi-e ezt a gondolatot vagy sem, és arról elmélkedik-e, hogy nincs cigánybűnözés, de a cigány bűnözők száma növekszik, amint azt Orbán Viktor tette, vagy ezt a kérdésfelvetést felháborítónak tartja, mint mi. Hogy a küzdelmünk néha a saját pártunkban is ugyanolyan szélmalomharc, mint az ország egészében? Hát persze" - mondta a kormányfő.


http://index.hu/belfold/2009/02/28/gyur ... p_batorit/

Itt a másik híradás ugyancsak a Gyurcsányról ír, szintén cigány ügyben. Szerintem a következő hetek, de lehet hónapok erről fognak szólni. A Fideszt akarják a médiumokkal az ellentétek kiélezőjének beállítani. Nem hiszem, hogy menni fog.:

Idézet:
MTI
2009. február 26., csütörtök 21:06

Gyurcsány Ferenc egy miskolci fórumon arról beszélt, hogy a szegény emberek könnyen a bűn fogságába kerülnek, Magyarországon pedig a legszegényebbek között a legtöbben romák. Bár az emberek türelmetlenek, a felelősség mindkét közösségé, nem a cigányok problémája, vélekedett a kormányfő.

A nagyon szegény ember könnyebben a bűn fogságába kerül; minden kornak megvannak a maga szegényei, a mi korunk szegényei a cigányok, fogalmazott Gyurcsány Ferenc egy csütörtöki miskolci fórumon.

A miniszterelnök azt mondta, a szegény emberek bűnözése egy másfajta bűnözés, nem mérhető össze a középosztály, vagy a felső osztály bűnözésével.

A legszegényebbek között a legtöbben romák, akik magyar emberek, hangsúlyozta. Kifejtette, nagyfokú türelmetlenség van az emberek körében, ezt a cigányok problémájának fogalmazzák meg, a felelősség viszont mindkét közösségé.

A miniszterelnök szerint a Fidesz ebben az ügyben képmutató. "Ha arról értekezik egy pártnak az elnöke, hogy mostanában jelentősen megszaporodott azoknak a bűncselekményeknek a száma, amelyeket romák követtek el, és erről egyetlen statisztika sem áll rendelkezésre, akkor ez nem más, mint szimpla hatalom utáni sóvárgás."

Valamilyen módon a bűnnel azonosította a romákat, "ez galád, tisztességtelen magatartás, szemforgató magatartás", tette hozzá. Nem elég csak a bűnnel keménynek lenni, hanem keménynek kell lenni a bűn okaival szemben is, hangsúlyozta a kormányfő.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 28., szombat 13:44 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Literaty írta:
A Magyarok többsége nagyon is szépen megállja a helyét a világban.

A világban. Itthon nem.

Idézet:
A Magyar nép dolgos nép.

De mára oda jutottunk, hogy nálunk a legkissebb a foglalkoztatás Európában. A többiek élősködnek(magyarok is sokan), vagy sumákolnak, csalnak. Erre szocializálja őket a magyar környezet. Mindenki ingyen oktatást ingyen egészségügyet akar, de hozzájárulni nem. Egy kissebbség tartja el a többséget.
Közben minden dologhoz eu támogatást kérünk, várunk, követelőzünk, miközben nem vagyunk hajlandók a legkevesebbet sem megtenni, hogy az ország dolgait gatyába rázzuk.
Így értem.
A tehetséges szorgalmas ember hátrányban van itthon. Külföldön ki tudja magát futni.
Ez az ország nyúzza, bünteti, préseli a szorgalmas igyekvő embereket és védi támogatja a lusta, erőszakos, csaló, bűnös, deviáns életmódot folytató embereket. Mára az a világ egyik legigazságtalanabb társadalma jött létre nálunk. Európában mindenképpen.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 28., szombat 17:40 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Eeyore írta:
Én ennél a pontnál mindig elakadok, és nem tudok vádolni senkit, mert nem látom, hogy ebből a helyzetből hogyan lehetne kilábalni. Mindenesetre a vállalkozók, akik eltartják ezt az országot, nagyon rühellik a liberális gazdaságpolitikát. Bárki kisvállalkozó, akit ismerek, hasonlóan beszél.

Kedves Eeyore!
Az már baj, ha a vállalkozók sem tudják, hogy mit utálnak. Ugyanis itt nincs liberális gazdaságpolitika. Itt modernizált feudális viszonyok vannak, amiben nem születési előjogok, hanem politikai kapcsolatok és korrupción szerzett előjogok a meghatározók.
Ha piacgazdaság lenne, akkor árban és minőségben versenyeznének egymással a vállalkozók, a fogyasztók nagy örömére. E helyett korrupciban és politikai s@nylásban versenyeznek. Ezért is megyünk tönkre.
Éltanulóból meg úgy lettünk sereghajtók, hogy a Bokros által elkezdett és félbehagyott reformokat nem folytatták, hanem felélték, lelakták az azt követő kormányok.
A 800 000 rokkantnyugdíjashoz add még hozzá a rengeteg korengedményes nyugdíjast, akiket vagy visszafoglalkoztatnak vagy egyébként dolgozik, de semmilyen járulékot adót nem fizet, de a magyas nyugdíjat lenyeli. Ha csak ezeket visszarendeznék máris nem terhelné úgy a költségvetést sm a nyugdíj sem az eü kassza. Nagy mértékben lehetne csökkenteni az adókat, ettől sokkal több embert alkalmaznának a vállalkozások és a fekete gazdaság is kifehéredne. Átmenne pozitívba a kölségvetés, miáltal csökkenne az adósság. Néhány év alatt törhetnénk az élre.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 28., szombat 18:46 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Eeyore írta:
Szerinted ehhez mi kellene? Mármint, nekem más nem jut az eszembe: ez melyik párt programja, kire voksoljak? Nekem eléggé fideszesnek tűnik, amit leírtál.
A feudális kapcsolati rendszer nem pillanatok alatt jött létre...
Egyébként pedig, akármennyi is a korrupció, akkor sem magyar árukkal vannak tele az áruházak; sőt maguk az áruházak sem magyarok. Még ha korruptak is lennének a kapcsolatok, de legalább magyarok termelnének, magyarok árulnának...de nem.

Kedves Eeyore!
A fidesz mindez idáig az adócsökkentést leszámítva szociálisan demagóg kádárista, antikapitalista, etatista, gazdasági elveket hirdetett, amelyek természetüknél fogva nem férnek össze az adócsökkentéssel. Csak abban reménykedhetünk, hogy hazudnak, elhallgatnak, de ha hatalomra kerülnek, akkor azt fogják csinálni, amit a józan ész diktál.
Ibolyka egyébként antideszes korszakában már piacbarát elveket hirdet, de az ő hitelessége is hiányzik, mert amikor hatalmon volt akkor az ilyesmi nem volt téma, még a focihoz sem értett. :)
Nincs olyan párt amelyik a józan valóságot hirdetné, de azzal nem is lehet választásokat nyerni egy olyan országban ahol ennyien élősködnek a kissebbség terhére. :)
A feudalizmussal pedig az a baj, hogy soha nem is múlt el. Anno a rokonok dzsentrik űzték, majd a párttitkárok és téeszelnökök, ma pedig a korrupt politikusok, bürokraták, ügyeskedő "vállalkozók".
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 28., szombat 22:47 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Eeyore írta:
De amíg made in China van mindenre írva, addig - addig talán nem is csoda a folyamatos korrupció. A kettő összetartozik, nem? Mármint, ha nem nyomná el magyar piacot az idegen dömping, akkor az őslakosok nem szorulnának rá a korrupcióra.

Kedves Eeyore!
A két dolog nagyon is összefügg, csak épp fordítva mint ahogy te gondolod.
Éppen a korrupció miatt kerülhet be az országba a vámolatlan és hamisított áruk tömege "ocón".
És ez azért van mert a kínai piacot a magyar "keresztapa" tartja a kezében és teheti meg, hogy a kínaiak gyakorlatilag mint állam az államban élnek itt.
Kis házifeladat: Már több mint 20 éve itt vannak, de fényképezd le ha találsz egy kínai sírt. :)
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 28., szombat 23:11 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Kedves Eeyore, azért nem csak kínaiak vannak itt. Az étolajtól kezdve a csokin, a cukron, a spagettin keresztül a banki, a távközlési, média, légiközlekedés szolgáltatásokon át, a külföldi kézben lévő áruházláncokon keresztül gyakorlatilag minden külföldről jön, még az élelmiszer is, és mindent a külföld mozgat. Az csak természetes, hogy magyar autó, busz, tv, rádió már nincs, de talán még biciklit gyártunk.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 01., vasárnap 17:09 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Eeyore írta:
Ez a sír - hm - érdekes egy gondolat. :shock: Hogy jutott eszedbe?

Figyelem a tényeket, és gondolkodom. :) :)

Idézet:
És mire gondolsz, mi a megoldás?

Ha meghal valamelyikük, a hullát eltüntetik, a papírjaira az engedélyeire meg azonnal beimportálnak egy újabb figurát. A kutya sem tudja ugyanis őket megkülönböztetni.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 01., vasárnap 22:02 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
exrefis írta:
Eeyore írta:
Ez a sír - hm - érdekes egy gondolat. :shock: Hogy jutott eszedbe?

Figyelem a tényeket, és gondolkodom. :) :)

Idézet:
És mire gondolsz, mi a megoldás?

Ha meghal valamelyikük, a hullát eltüntetik, a papírjaira az engedélyeire meg azonnal beimportálnak egy újabb figurát. A kutya sem tudja ugyanis őket megkülönböztetni.
üdv
ex


Redszeresen találkozom távolkeleti emberekkel, s nem tűnnek egyformának - még a magam fajta kutyának sem.
Vérükben van az alázatosság, s ha ez találkozik az Evangéliummal, és Jézus Krisztus szeretetével, ... bizony soxor kutyának érzem magam mellettük.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 02., hétfő 07:38 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Nagyon megindító az a film, de ott MINDENKIRŐL lehullik az alázat és a BIZALOM!

Talán egy kivétellel, az a kislány, aki hisz az apukájának, nekem ott volt a csúcspont a filmben.

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 02., hétfő 07:52 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
Eeyore írta:
Fony írta:
Vérükben van az alázatosság

khm. sztem hagyjuk a genetikai alapú megkülönböztetést.
az alázatosság a kultúrájukban, a civilizációs örökségükben van.
aminek egyik oka nyilván az, hogy a folyamvölgyi kultúrákban rettenetesen sok ember zsúfolódott kis helyre, és hamar meg kellett tanulniuk az egymás iránti tiszteletadást, hogy kibírják. "sok jó ember kis helyen" - mármint ha erre gondolsz.
(Nem akarnék folyton kötözködni, de ha egyszer megnézed az Ütközések c. am-i társ. drámát, azaz filmet, ott láthatnád, az am. kultúrában úgy hullik le a keleti emberekről az alázat, hogy nyoma sem marad).


Kedves Eeyore!

A genetikáról: - természetesen a "vérükben" ezt jelzi - amit írtál ->a kultúrájukat, civilizációs örökségüket. Így is értettem, örülök, hogy te is így érted.
Ha ilyen emberek belecsöppennek egy olyan közösségbe, ahol nyoma sincs az alázatnak, és ők is olyanná válnak, ugyanannak a közösségnek az átkára, talán nem lenne bölcs dolog ezért csupán őket hibáztatni.

De a fordítottja is igaz, sőt, alázatuk, mentalitásuk áldás lehet egy olyan közösség számára, amely nyitott erre.

Amit az egészből ki szerettem volna hozni, és ami mellett sikerült már megint ellépni, és az árnyékra vetődni:
- a minden roma egyforma; minden arab egyforma; minden zsidó egyforma; minden kínai egyforma ki(be)szólás nem indított köpözködésre, és nem keltett benned semmi más indulatot, mint egy bálymosojt?
(a hejesírássy hiba dájrekt volt)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 02., hétfő 09:29 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Egy kedvemre való szakember, kedvemre való véleménye.:
http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/03 ... _fenyeget/

"Bízom abban, hogy ez a generáció a siker reményével felválthatja a rendszerváltásba beleromlott generációkat."

üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 02., hétfő 09:51 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Sokat elmond a kínaiakról ez a Bibó idézet. Sokkal jobban meg lehet érteni őket, hogy mi is mozgatja még a kommunizmusban is ezt a népet.:

Bibó írta:
Az, hogy a szabadság és a félelemmentes nyugodt értelem uralmát állandósítani, intézményesíteni lehet, lényegileg két nagy kultúrkörben vetődött fel. Az egyik a görög-római kultúrkör, a másik a kínai. Ebben a kettőben jelentek meg olyan politikai ideológiák, olyan politikai gyakorlatok, amelyek megszüntették az emberiség történetét – ahogy azt Ferrero megjelöli egy helyen – a zsarnokságok egyhangú változásává tenni, és helyette olyan kísérletekké váltak, amelyek megkísérelték a hatalmat tartósan, intézményesen humanizálni, moralizálni, szabadságelemekkel kontrollálni és végül, végső célként felszámolni.
.
.
.
A másik, a kínai kísérlet egészen más kiindulású. Ott volt egy komoly szakrális császárság, azonban egy olyan, elsősorban államszervezésre beállított etikai rendszer, a Konfuciusé9 vált ennek az államszervezetnek az ideológiájává, amely az egész államot a családapán kezdve a városkormányzón keresztül egészen {3-15.} a császárig a kötelességek és kötelességteljesítések hierarchikus rendjévé tette, és ennek a kötelességelemnek a nagyon erős hangsúlyozása és a társadalomnak vele való átitatása útján tudott létrehozni egy aránylag nagymértékben moralizált, racionalizált és humanizált államvezetést. Érdekes komplementer összefüggést állapíthatunk itt meg anélkül, hogy már előre meg tudnánk mondani, hogy hol az ok és hol az okozat két dolog között: egyrészt a politikai szerveződés aránylagos racionalizáltsága, másrészt a vallási szemlélet misztikumának a foka között. Mind a görög-római, mind a kínai kísérlet olyan világban zajlik, ahol a misztikum és szakralizmus nyomasztó ereje aránylag nem nagy, és engedi, akár, mint Kína esetében, ennek a szakrális királyságnak a racionalizált, kötelességszerű morális felfogását, akár, mint a görög és római világban, engedi a szakrális királyság megbuktatását és a helyén új alkotmányformákkal való kísérletezést. Azt mondhatnánk, hogy minél inkább zsarnokságban él egy társadalom, annál inkább termel átláthatatlanul misztikus, mindennemű értelmi meggondolás és felismerés számára áthatolhatatlan vallásrendszereket, és fordítva, minél racionálisabb, szabadabb társadalomszerveződés adódik egy társadalomban, annál inkább fellép az igény, hogy a vallás is racionális, lucidus, áttekinthető, az ésszerűség számára megközelíthető területe legyen az emberi életnek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 02., hétfő 10:36 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Kedves Eeyore!
Köszönöm, hogy nem nekem kell magyarázkodni, hogy rosszindulat nélkül pontosan érthető volt az "egyforma kínaiak" poén.
Egyébként az európai agy "arcfelismerő szoftvere" számára az ázsiai arc nagyon differenciálatlan (lehet, hogy fordítva is így van), ne kérjetek forrást, valamikor nagyon régen olvastam. Fényképek esetében fokozottan.

Idézet:
Ha jól tudom, Ex fia kínaiul tanul.
Ezt viszont nem tudom honnan vetted (bár egy nagyon kicsi igazságmag van benne :) ).
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1846 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 124  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség