Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 44  Következő

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. márc. 01., vasárnap 20:53 
Bentlakó

Eeyore írta:
Fony írta:

Amit írtam, az igaz, részletezhetném tovább, de ezzel ezeknek a megtért arab-palesztin embereknek az élete lenne kockára téve.
Izraelben ez a helyzet. Az itt élő szír medikus esete nem teszi ezt hazugsággá.

Fony, tudom. Egyáltalán nem volt célom, hogy megkérdőjelezzem, amit írtál. Csak azért írtam le, mert a kép ennél jóval árnyaltabb. Én is csodálkoztam azon, hogy ez a szír mennyire barátságos, nyitott, mennyire nem elutasító. Mutatott családi képeket, az egyiken húsvéti nyuszis dekoráció volt. Hogy Izraelben életveszélyben vannak a megtért palesztinok, annak is nyilván van oka.
Egyébként már nem itt él. A nagymamám temetésére azért jött el, mert éppen látogatóban járt itt.
Medikuskorában egy másik ismerősünk (egy Corvin-közi harcos) bikacsökkel verte ki a lakásából (épp a lányának udvarolt). Nem az udvarlás miatt, hanem mert imádkozni merészelt a lakásban. A Corvin-közi harcos mesélte el a sztorit: "őrült arab, nem normális, mit képzel, én jó katolikus vagyok".

Kedves Eeyore!

Éppen az un. árnyalásokkal van probléma.
A végén úgy le”árnyaljuk az Evangélium Igazságát árnyalásainkkal, hogy abból a fényből már csak az árnyékot észlelik azok, akiknek az igazi fényre lenne szükségük.

Mind a szír orvosos, mind a bikacsökös történetedet olvastam már régebbi hozzászólásaidban.
Mit szeretnél ezzel bizonyítani, és miért tartod szükségesnek ezt újra és újra elmondani, ha szóba kerül az arab - izraeli probléma?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 01., vasárnap 21:51 
Bentlakó

Eeyore írta:
:) Nahát. Már elfelejtettem, hogy leírtam. Sajnálom. Nem gondoltam, hogy olvastad. Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy az araboknak is az evangélium igazságára van szükségük, és arra, hogy ez mindenhol, mindenkor hirdetve legyen nekik. A kérdés: ezt hogyan lehet elérni? Mit érzékelnek a keresztény egyházakból, a kereszténységből? Nos, vajon mit?

Nos, ha annyit érzékelnek, hogy mondjuk Osama Bin Laden arcképet ábrázoló pólót viselő "keresztény" tüntetőket látnak a médiában, azt hihetik, amit nem kellene.
Amit pedig hinniük kellene, talán ezért sem látják, mert vannak olyan "keresztények", akik megerősítik őket tévedésükben.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 02., hétfő 05:23 
Bentlakó

Eeyore írta:
:) Nahát. Már elfelejtettem, hogy leírtam. Sajnálom. Nem gondoltam, hogy olvastad. Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy az araboknak is az evangélium igazságára van szükségük, és arra, hogy ez mindenhol, mindenkor hirdetve legyen nekik. A kérdés: ezt hogyan lehet elérni? Mit érzékelnek a keresztény egyházakból, a kereszténységből? Nos, vajon mit?

nálunk megtért egy szír srác...

(jöhetnek a kövek...)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 02., hétfő 07:24 
Bentlakó

Eeyore írta:
Ilyet még nem láttam a tévében (már rég nem nézem); de ha valóban az Usama-pólót viselő "keresztények" jelentik a legfőbb problémát, akkor nem olyan vad a helyzet, mint ahogyan azt én gondolom. Ha jól veszem ki, szerinted az a baj az arabok evangelizációja terén, mint ahogyan nemosinex fogalmazott a romakérdés kapcsán: "De én nem is a konkrét esetekről beszélek, hanem a velük szemben megnyilatkozó hangulatról...Az a baj, hogy onnan, abból a többségi pozícióból, ahol mi állunk, erre nem vagyunk érzékenyek... Mert nem is értheti meg talán, aki nem élt kisebbségben, hogy milyen más perspektíva az!
De mégis milyen jó lehet nekik azt hinni, hogy vannak, akik szeretik őket!
Ha az illúziógyártást nézzük...Hogy ne érezze az a szerencsétlen atyámfia, hogy a kutyának sem kell!
Ők is szegényebbek lettek egy illúzióval.
Csak ennyire tartom hasznosnak az illúziót. Mint amikor a halálos betegnek nem feltétlenül vágjuk a fejéhez, hogy halálos beteg, mert lehet, hogy többet ártunk vele. Egyébként meg igazad van. Aki egészséges, erős, annak nincs szüksége illúzióra. De itt most nem ez a helyzet."
Tehát, az a legnagyobb baj, szerinted, hogy az Usama-pólóval tüntetők hamis illúziókat keltenek az arabokban, mint ahogy a nyílt levél a romákban?

Kedves Eeyore!

Ez már megint mellébeszélés.

Egy keresztény, aki egyetért azzal, amit Osama Bin Laden tesz?
Miről (ki mellett) tesznek tanúbizonyságot?

Hogy értsd mit is szeretnék érzékeltetni:
Képzeld el lelki szemeid előtt a következő lehetőséget - békés tüntetés, a felvonulók Jézus Krisztus feliratú pólóban demonstrálnak - mi mellett is?
A Jézus Krisztusban történő arab - zsidó megbékélés mellett.
Hogy vannak, - akár keresztények is, - akik ezt illúziónak tekintik?
Egy illúziókeresztény tekintse annak.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 02., hétfő 07:30 
Bentlakó

net2rist írta:
Eeyore írta:

nálunk megtért egy szír srác...

(jöhetnek a kövek...)

Halleluja!
Kő nincs, örvendezés van.

Más.
Nem tudok belépni az "Egyház a politikában" topikba. A 30 másodperces időkorlát virít az oldal helyett.
Net, úgy látom, neked még sikerült. Van valami ötleted?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 02., hétfő 07:36 
Bentlakó

Dicsőség Istennek a megtért palesztínokért, szírekért, cigányokért!
Tetsvéreink ők!

Nekem sem működik az egyház a politikában topic.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 02., hétfő 12:00 
Bentlakó

Ez is probléma. Rossz felé megy a világ.
http://www.hirszerzo.hu/cikk.erosodik_a ... 99675.html

ex

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 02., hétfő 19:01 
Bentlakó

Eeyore írta:
Usama-fan keresztények...Ha ismersz ilyeneket, miért nekem panaszkodsz?
A békés tüntetés jobb, minthogy keresztények Izrael katonai győzelméért imádkozzanak, vagy katonaként gyilkoljanak az iraki háborúban. Bár még inkább tetszene, ha nem tüntetnének, hanem prédikálnák az evangéliumot az araboknak. És a zsidóknak.

Kedves Eeyore!
Ha jól emlékszem te szólítottál meg, embernek pedig miért is panaszkodnék?
A többiben egyetértünk. (végre)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 02., hétfő 19:18 
Bentlakó

exrefis írta:
Ez is probléma. Rossz felé megy a világ.
http://www.hirszerzo.hu/cikk.erosodik_a ... 99675.html

ex

"A közel-keleti feszültség növekedésével párhuzamosan egyre magasabbra csap az antiszemitizmus hulláma az Európai Unióban - állapítja meg hétfőn közzétett jelentésében az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége.

A bécsi székhelyű ügynökség 19 uniós tagországból gyűjtött adatokat, amelyek szerint összefüggés áll fenn a közel-keleti helyzet alakulása és az antiszemitizmus terjedése között. Megváltozott a tipikus antiszemitáról alkotott kép is; őt korábban a bakancsos bőrfejű testesítette meg. Ma viszont ott van mellette az elégedetlen fiatal muzulmán, az észak-afrikai bevándorló és a globalizáció-ellenes aktivista."

...elégedetlen antiszemita fiatal muzulmán...
Ez tényleg újdonság...

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 02., hétfő 20:28 
Bentlakó

Miért gondolja akár egy zsidó ember, hogy amikor tankokkal támad a népe más népre és ezreket ölnek meg (gyermekeket, nőket), akkor ez meleg ölelésre búzdítja az addigi semlegeseket?

Tényleg érdekel, hogy mire alapozza ezt a vágyat a cikk írója?

Bennem is egyetlen személy gátolja meg ezt a gyűlöletet, amit ezek a gyilkosságok gerjesztenének.
A zsidó Messiás, Jézus Krisztus és a rá épülő egyház. (előtte és utána élő zsidó emberek Isten hite)

Nem a feszültséggel nő az antiszemiták száma, hanem a feszültségre adott izraeli válasszal, de nem kellene ennek így lenni.
:-(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 03., kedd 08:41 
Aktív tag

Az antiszemitizmus egy ősi bűn, amely mindig alkalmat talál és okokra hivatkozik.A Bibliát olvasó ember ezt láthatja(Fáraó, Eszter könyve)
Ettől még Izráel tetteit nem kell helyeselni mindenben elvtelenül(Izráel prófétái sem ezt ettték), de a több ezer éves antiszemita megnyílvánulásai, pogromokkal és náci népírtásokkal jelenlegi európai zsidó szent helyek meggyalázása ez egy gonosz ideológia. Ez ma kétségkívül igaz. Ahol temetőket és zsinagógákat gyaláznak, terroristákat mutatnak fel plakátokon és Iránt éljenzik, akarom mondani az iráni vezető népírtási szándékát, bizonyos "béke" tüntetéseken ez antiszemitizmus, az ilyen emberek mindig örülnek az ürügynek. Hitler is ürügyet keresett és talált, mintha ez felmentené őt. Ugyanígy volt a középkori egyház zsidó népírtásainál, és az erre való buzdításoknál is.

A hívők helye nem itt van, békességet kell hírdetni mindenki felé, zsidónak és másoknak is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 03., kedd 10:29 
Bentlakó

Kedves Literaty, szerintem ezt a fogalmat sem kell misztifikálni. Mint mindent ezt is lehet kezelni. Ha megnézed a tipikus francia-német ellentétet, amely annyira fűtötte a két népet évszázadokon keresztül, például 100 évvel ezelőtt, és megnézed a mai helyzetet, hát annak már nincs semmiféle nyoma. A fiatalok csak csodálkoznak, amikor valami ilyesmi a történelem homályából felmerül, és abszulut nem értik az őseiket.

Szerintem az un. ősi bűnnel is hasonló a helyzet. Mind a két félnek tenni kell azért, hogy az ne legyen.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 17., kedd 12:47 
Bentlakó

exrefis írta:
Idézet:
"A felhívás után az Alkotmány utcában az összegyűlt tömeg előtt Morvai Krisztina szónokolt egy konferenciáról, ahol nemrégiben járt. Mint elmondta csodálja, és tiszteli azokat, akikkel ott találkozott, többek közt a Hamász és a Hezbollah vezetőit, akik hasonló cipőben járnak, mint mi, magyarok. Aki, még erre sem kapta volna fel a fejét, annak akkor maradt tátva a szája, amikor a szónok azt mondta, hogy nekünk is hasonló módon kell harcolnunk a jogainkért. "

MK a gyilkosokkal ért egyet és szerinte, tehát gyilkolni kellene, robbantani, rakétázni.
ex

Fony írta:
rosta írta:
exrefis írta:
MK a gyilkosokkal ért egyet és szerinte, tehát gyilkolni kellene, robbantani, rakétázni.

Még enned kellene egy kis bablevest, hogy ezt a Krisztinára rábizonyítsd. Addig gyúrj még egy kicsit... :wink:

Akkor a keresztény MK milyen erényeiket is tiszteli a fundamentalista - iszlamista Hezbollah, v. a Hamasz jelenlegi vezetőinek?

figyelő írta:
Kedves és sajnálatos Rosta!

Kevéssé szoktam volt előfordulni politikai csatározásaitokban. Azzal meg végképp nem vagyok gyanusítható, hogy balodali, gyurtyánista vagy liberális lennék.
De nem a sorsazonosság, hanem a tisztesség és igazság címén sziveskedj előítéleteidet Exrefis mellett rám is kiárasztani, mert Ex. fenti megnyilatkozásait osztom (bár szorozhatnám is.. :P :( )

Tisztelt Morvai ellenesek!

Ez a kérdés többféle tanulságot hordoz.

Először is, amint lehetett látni Exrefis forrása egy blog. A blog írójának példaképe Szamuely Tibor tömeggyilkos, amint a blogban látható. Hivatkozási alapként egy tömeggyilkossal szimpatizáló blogot használni több mint hiba. Szerintem szégyen.

Másodszor is. Morvai Krisztina az ENSZ emberjogi képviselőjeként tökéletesen ismeri a palesztin helyzetet, hiszen a palesztin nők emberi jogait kellett ellenőriznie évekig. Innen is látható, hogy a terület szakértője. Az ENSZ által szavatoltan ismeri a közel-keleti helyzetet, a palesztinok helyzetét. Nem úgy, mint ti.

Harmadrész Exrefisnek. Amennyiben a Hamasz, és Hezbollah gyilkos, ebben az értelemben az Izrael állama az utóbbi hónapok történéseit nézve százszorosan gyilkos. Míg a két terrorszervezetnek nevezett szervezet 13 ember halálában vétkes, addig az Izrael állama csaknem 100 szorosát, kb 1200-1300 embert ölt meg. Mivel te ezt az államot támogatod, százszorosan támogatsz tömeggyilkosokat, mint a Morvai.

Negyedrészt a hasonló cipőben járunk kifejezés nem ugyanazt a cipőt jelenti. A palesztin néptől elrabolták a földjét, szolgaként élnek azon a földön, amely az övék volt. Minden árucikk, még a víz, és az elektromosság is az izraeliek irányítása alapján kerülhet be a területükre. A gazdaságuk pusztul az izraeli befolyás miatt. Idáig ha nem vigyázunk több, mint hasonlóság. A határok zártak, az emberi jogokat korlátozzák. Amikor irtókázni akar Izrael éppen regnáló moszadosokból álló kormánya éppen aktuális politikai szavazatszerzés érdekében, akkor mint az erdőn a vadász lelövet az F16-os gépekkel párszáz gyereket, meg nőt. Mi még eddig nem jutottunk el. Ezért csak a hasonlóság kitétel.

Ötödször a http://hu.wikipedia.org/wiki/Szamuely_Tibor imádó blogos írja felháborodottan, Morvai szerint nekünk is hasonlóképpen kell viselkednünk, mint a Hamasznak, és társának. Állhatatosság, és kitartás tekintetében feltétlenül mondom én. Ezt a szemét kormányzó bagázst csak a miféle szolgalelkületünk engedheti kormányozni. Egy egészséges lelkületű nép már régen a börtön rácsai mögé vetette volna ezeket. A szemkilövő rendőrterror hatására megijedtünk a rendőröktől. Kár volt. A palesztinok már rég elüldözték volna a Gyurcsányt meg bandáját, az egész rohadt kádárista bagázst.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 17., kedd 14:26 
Bentlakó

rosta írta:
Először is, amint lehetett látni Exrefis forrása egy blog.
Inkább a blog végén megadott hírforrás.
http://stop.hu/articles/article.php?id=466445

Idézet:
A blog írójának példaképe Szamuely Tibor tömeggyilkos, amint a blogban látható. Hivatkozási alapként egy tömeggyilkossal szimpatizáló blogot használni több mint hiba. Szerintem szégyen.
Ezt vajon honnan veszed? Talán olvasd el a bemutatkozó szöveget és nézz utána egy perc alatt a guglin. A kép nem is hasonlít Szamuelyre. Honnan vetted, hogy az ő?
A blgger bemutatkozása pedig messze van egy Szamuely-fantól. Nem kicsit, nagyon!
Idézet:
"a Kádár rendszerben szocializálódott, családos ember vok. hívő, szkeptikus, gyakran keserű, kiábrándult. GRAFOMÁN, enyhén netfüggő. egykori liberális."

A többire csak annyit: Barátilag figyelmeztetlek, hogy ez szikrázó gyűlölet neked árt a legjobban.
üdv
ex

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 17., kedd 15:26 
Aktív tag

Idézet:
iszonyú őszintén sajnálom a férjét.

Lk 16,10
Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 44  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra