Idézet:
Persze, lehetnek nemes napok - bár itt két külön témát is feldobtál, az egyik a Bibliában megnevezett, hívő ünnepek (pl Úrvacsora) - a másik meg a szülinap és társai, amiben szabadságunk van, de egy másik "szint".
Szóval te mire gondoltál az előző hsz-edben, mint beugratás?
Lányoké az elsőbség.
Az Újszövetségben ünnepnapokról nem olvasok.
Arról persze van szó, hogy bizonyos események (pl. Úrvacsora) megszentelnek egy-egy összejövetelt, mert ezekben a jelekben még tisztábban látszódhat a lényeg.
Az Úr Jézus értünk adott teste és vére.
De arról már nincs szó, hogy ezt melyik hónap hanyadikán kell tartani.
Ilyen értelemben nincs kijelölt ünnepnap, mert ezt nem lehetne megvalósítani annyi nép között, akikhez már eljutott és el fog jutni az Evangélium.
Lehetetlen vállalkozás lenne egységesíteni az ünnepnapokat és
ez nem is fontos.
Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne legyenek ünnepnapjaink.
Olyan napok, amik nemesebbek a többinél. Amikor leállunk a hétköznapi malomból és emlékezünk, előre tekintünk, stb.
De ebben valóban nagy a szabadságunk, a lényeg az, hogy ne akarjuk ezt a másiktól elvenni!
Szia Ex!
Tavaszi ünnepek nem tudom mit jelentenek.
A páska ünnepe az Egyiptomból való szabadulás ünnepe, amit én is ünnepelek és minden keresztyén ünnepelhet, ez előtt vagyunk pár nappal.
Ez arról szól, hogy Isten megszabadította a népét a rabszolgaságból, a Sátán szolgálatából egy hatalmas esemény által, egy nagyobb esemény által, mint amit akkor ott Egyiptomban tett.
Jézus Krisztust oda adta a bűneinkért, engedte, hogy a Fia haljon meg helyettünk!
Kovásztalan kenyerek ünnepe számomra az Úrvacsora, ha a megszentelődést említetted. Mert a megszenetlődésünk nem más, mint a Krisztus testével és vérével való élés. Természetesen ez egy hétköznapi esemény, mert ha ezt nem éli az ember, akkor hiába Úrvacsorázik.
A bocsánatok elfogadása és Jézus akaratára való ráhangolódás.
Feltámadást is ünneplünk keresztyének. Jézus Krisztusról bebizonyosodott, hogy Isten Fia! Nem maradt az elmúlásba, a halálba, mert az Atya testben feltámasztotta és amilyen bizonyosan feltámadt, olyan bizonyosan feltámadnak a Benne hívők.
Ennek is van egy ünnepnapja a keresztyénségben.
Pünkösdöt is ünneplünk, nagy ünnep ez, hiszen a Szent Lélek teremtő ereje nélkül nem születhetne újonnan senki! Nem épülhetne az Egyház.
Őszi ünnepek, nem tudom mit jelentenek.
Kürtzengések napja, Jézus Krisztus eljön az övéiért, ez nekem az Advent!
Várni Őt, bizalommal lenni az ítélet napjához, mert az jön vissza, akit szeretek!
Az engesztelés megtörtént. Akkor amikor a páska Bárány levágattatott. Isten elfogadta az áldozatot és kiengesztelődött. Ez a kereszthez köthető, nagypéntekhez!
A sátoros ünnep arról szólt, ha jól emlékszem, hogy a zsidóság emlékezett arra, hogy az Úr a népét a pusztában is megtartotta, házak, városok, szántőföld, FÖLD, stb. nélkül.
Ez egy szép ünnep, de jó lenne, ha hívő keresztyének tudnának a saját életükben ilyen ünnepeket tartani.