Literaty írta:
Idézet:
Kedves Lit ezzel a pár sorral csak azt akartam megmutatni, hogy az ilyen írás csak annak meggyőző, aki már eleve meg van győződve valamiről és csak azt akarja hallani és abban akarja győzködni magát.
üdv
ex
Tévedsz ex!
Mert pont olyan kőrből származik az az első írás, ill én magam is akik alapvetően gyülekezetileg diszpenzácionalista körüek.
Ezzel Csak azt szeretném jeleni, hogy 1830.tól van egy tan amit sose hittek, de dogmatizálták, mint az evangélium élő reménységét.
Mert mi van a nagy nyomorúság szentjeivel?
Ő rájuk nem vonatkozik a Szent Szellem és minden ami hozzá kapcsolódik? Ők egy más nép, nem az Egyház népe, mert az már elment?
Az újszvetség igéretei visszavonattak? A jelenések miért nem tud a titkos elragadtatásról? Hol van ez az Igében? De világosan nem belemagyarázva. Van elragadtatás, de az egybeesik Jézus második eljövetelével és kész. Ez az Igei. Szóval hány szellemi népe van Istennek?
Kedves Lit!
Teljesen mindegy, hogy milyen körből származik a mű, az érvei súlytalanok. Az nem érv, hogy 1830-ig valamiről nem világosodott meg az egyház.
A te érved is csúszik, ugyanis nem csináltak belőle dogmát, már csak azért sem mert ezkben a körökben nem nagyon szokás dogmákat állítani.
Hány szellemi népe van Istennek? Hát pl ott vannak az okos, meg a bolond szüzek. Ott nem hívőkről és hitetlenekről van szó, hanem különböző hívőkről.
Egyébként nem akarlak meggyőzni semmiről, mert mint ahogy mondtam nem üdvösségi kérdés.
üdv
ex