Én is az alaptémára válaszoltam, amit válaszoltam, és rosszul esett, hogy lesepertétek azzal, hogy az igazi keresztyén nem szorul rá látomásokra. Így is el lehet intézni. De akkor mit tesz, ha mégis szembetalálja magát azzal, amire nem szorul rá? Ha nem hajszolja a látomás alkalmait, és mégis szembetalálja magát velük. Az élet ugyanis ilyen furcsaságokat is képes produkálni.
Idézet:
-Erre nem emlékszem, hogy én, vagy ki "seperte" volna le azzal,- de az igaz, hogy "nem szorul rá!" - Hogyha aztán mégis un. "látomása" van, -bár még nem volt dolgom ilyesmivel- én a magam részéről Istenhez mennék vele imádságban és kérném, győzzön meg afelől, hogy Tőle való-e, vagy sem. - Sőt, ha egyedül nem boldogulnék vele, hanem bizonytalanságban lennék, akkor egy gyakorlott, megbizható, általam ismert lelkipásztorhoz fordulnék.
-- Ezek a dolgok nagyon komoly tisztázásra kell, hogy kerüljenek, mert meg van írva, hogy a "Sátán, világosság angyalának" tudja mutatni magát. De Jézus Krisztus az erősebb ! Megigérte "ahol ketten vagy hárman összejönnek az én nevemben, ott leszek közöttük" - máshol pedig igéri, hogy az Ő nevében elmondott kéréseinket meghallgatja és ha Isten szerint való a kérés, teljesíti.
-Egy hasonló témájú igehirdetésben hallottam Pasaréten.- Beszélgetést kért egy valaki és arra a kérdésre, hogy újjászületett keresztyénnek vallja-e magát,- azt válaszolta: "nekem megjelent a Szüz Mária látomásban és....folytatta hosszan"- A lelkész ezt mondta:- Ekkor már tudtam, hogy az az illető még nem tért meg. A Biblia szerinti megtérés és ujjászületés nem "látomások" által történik, hanem a Megváltó helyettes áldozatának elfogadása, bűnbánat és bűnvallásra kapott bűnbocsánat elfogadása által.-
Isten GYÖNYÖRŰSÉGES Igéjét sok magát Biblikusnak tartó felekezet a saját dogmarendszerén átszűrve értelmezi. A református csak EGY a sok ilyen felekezet közül. De erről már a korábbi szubjektív-objektív vitában is szó esett. Én továbbra is úgy gondolom, hogy amikor valamit az Ige objektív igazságának kiáltunk ki, akkor sem vagyunk képesek többre, mint a saját (szubjektív) értelmezésünk, dogmánk szerint objektívnak tekintett Igéről beszélni. Ugyanis tükör által, homályosan látunk. Míg az imádságban az ember közvetlenül az Istennel beszélget. Ezt szerintem nem pótolja az Igeolvasás, mert el lehet Isten elől bújni az Ő Igéjébe is, bármennyire hihetetlenül hangozhat ez adott esetben.
Idézet:
-Az első mondatoddal egyetértek. Igen, vannak ilyen felekezetek, de hála Istennek a református egyház nem ilyen ! - Luther és Kálvin vívmányait tagadnánk meg, ha az általuk vallott 4 Solát nem tartanánk magunkra nézve kötelezőnek. --Az Ige igazságát, ami mindig a valóság, nem kell nekünk kikiáltani, csak alázatos szivvel elfogadni, amit a Szentlélek megvilágosít bennünk és bizonyossá is tesz felőle. -Ez a Lélek belső bizonyságtétele," írja Kálvin.
Az, hogy tükör által homályosan látunk, nem azt jelenti, - hogy SEMMIBEN sem lehetünk bizonyosak! - De igenis vannak titkok, amelyeket Isten ebben a földi életben nem fed fel előttünk.- Az apostol szavai erre utalnak.-
Őszintén szólva magam is egészen rémisztőnek látom ezeket. Csak gondolkodtam, hogy mi van, ha mégsem minden kézrátétel ördögtől való. Mi van, ha ezekben az eksztatikus közösségekben is vannak Istennek gyermekei? Mi van, ha vannak csodás gyógyulások? Mi van, ha Isten Lelke szerzi ezeket a gyógyulásokat, mi meg azt mondjuk, hogy a Gonosztól valók? Nagyon komoly dolog ez, akár egyik, akár a másik oldalra áll az ember.
Idézet:
-Ha azon a jogi állásponton állunk, hogy "minden és mindennek az ellenke- zője is lehetséges" - akkor soha semmifelől sem lehetnénk bizonyosak.- A prot. keresztyén HIT pedig ezt vallja.- Bizalommal elhiszi, amit Isten igér, mert tudja, "Isten nem hazudhat". Péld. Jézus azt mondja: "Aki hisz a Fiúban, örök élete VAN." - Ez Jézus kijelentése.- Tudom ezt bizonyítani, vagy ellenőrizni, hogy igaz-e ? Nem tudom. - De csak akkor vagyok keresztyén, vagyis krisztushívő, ha többek között ezt a kijelentést bizalommal elfogadom és ráállok, hogy : IGAZ.
Csak Rosta disznónyájas példáján gondolkodtam el.
Idézet:
Ezt nem értem,- lehet, hogy nem olvastam... hogy jön ide Rosta disznó- nyájas példája.-
Üdv szeretettel:
n.
-A kételkedések hínárjából a legjobb szabadulás,- ha az Úr szabadítását kérjük és
Üdv. szeretettel